Tips til treningsøvelser å gjøre hjemme - uten utstyr

God tirsdag til dere alle ❤ Er innom en liten tur for å minne dere om å ikke glemme meg ut. Jeg ser at jeg enda har mellom 20 og 30 lesere her inne hver eneste dag, noe jeg synes er såå rart med tanke på at jeg ikke har lagt ut et eneste innlegg på månedsvis. Men vil minne dere om at jeg daglig blogger fra vektlofterjenta.com. Jeg husker at et spørsmål som gikk igjen her inne var om jeg kunne komme med tips til treningsøvelser man kunne gjøre hjemme. Jeg har nå laget et innlegg om akkurat det her, ta deg gjerne en tur innom.

trening5 on Make A Gif

hele bildet kommer ikke med av den grunn at bildene på den andre bloggen min er større, men for å se resten av øvelsene, og i rett størrelse, trykk HER.


Legg fordommene igjen hjemme, og prøv du også!

Dette innlegget er en kopi fra http://vektlofterjenta.com, det er kun midlertidig, så for å følge meg videre må du legge til DENNE adresssen som bokmerke, eller i favoritter. Itillegg kan du like facebooksiden her, slik at du for opp varsler hver gang et nytt innlegg blir publisert.

Det er ingen hemmelighet at det finnes utrolig mange fordommer mot en så fantastisk idrett som vektløfting. Her i Norge er idretten altfor lite utbredt, og et av mine største ønsker for fremtiden er at vektløfting blir like populært blant unge og i media som fotball er den dag i dag. Når jeg ? som den 18 år gamle jenta jeg er ? sier jeg driver med vektløfting har jeg opp gjennom årene fått utrolig mange forskjellige reaksjoner. Jeg har blitt møtt med fordomsfulle blikk, og flere har også sagt direkte til meg at jeg umulig kan være noe god når jeg er så liten. Det irriterer meg grenseløst at voksne, modne mennesker her i dette landet vårt tror at man må være mann, veie minst 160kg og spise dop til alle dagens måltider for å bli en god vektløfter. Jeg er 18 år, 69kg, jeg er jente ? og jeg er god i vektløfting! Jeg har så langt gjennom mine åtte år med konkurrering i denne idretten tatt hele 33 norgesrekorder, jeg har to sølv og ett gull fra nordisk mesterskap, en ellevte plass fra ungdoms EM og et hav av NM gull. Alt dette til tross for at jeg er jente!

Jeg oppfordrer alle dere der ute til å i det minste prøve vektløfting én gang. Idretten er utrolig skadeforebyggende ? selv om mytene sier noe annet ? det er en idrett som gjør deg hurtig, spenstig, smidig og ikke minst sterk. Vektløfting passer for alle, det er ingen som er mer fortrukne enn andre. Både jenter og gutter i alle former og fasonger er velkomne til å prøve ut vektløfting. Gutter, ta gjerne med dere en kompis eller to dersom dere synes det er pinlig å komme alene. Jenter, dere vil ikke få muskler som en bodybuilder uten å trene dønn seriøst, spise rett og trene hardt i månedsvis ? om ikke år.

Legg igjen fordommene hjemme, og ta deg en tur til nærmeste vektløfterklubb. I de aller fleste ? om ikke alle? ? klubber er det en trener som vil guide dere med teknikken. Det er altså ikke et treningsstudio, men et vektløfterlokale. Stor forskjell! Møt opp, og delta på ei treningsøkt. Spesielt dere jenter, vi trenger alle jenter vi kan få. Vi skal vise gutta at til slutt er det vi som er de sterkeste!Her finner dere en oversikt over alle landets klubber og deres kontaktperson og beliggenhet.


Tidenes godfølelse, 76kg i støt

 Jeg ble anbefalt av mamma og pappa å "dobbeltblogge" en liten periode nå i starten, slik at jeg er sikker på at dere husker å følge meg på den nye bloggen HER.

Jeg ligger nå i senga med tidenes godfølelse i kroppen! Etter kveldens treningsøkt føler jeg meg i utrolig god form. Jeg hadde hele 13 støt på 70kg og mer, noe som tilsvarer 85% av personlig rekord og mer. Tre støt på 76kg, og de var faktisk ganske gode teknisk også. Pappa filmet det første av dem, og det finner du nederst i innlegget. Nå er jeg halvveis inne i uke 8 av programmet, og det gjenstår kun fire og ei halv uke før det er klart for senior NM, som er det stevnet jeg har trent frem mot de siste åtte ukene. Herregud som jeg gleder meg!Under her ser dere filmen av støtet på 76kg, se bare så lett! Og dette var etter en hel haug med reps og sett på 65 og 70 kilo. Husk å sette på best mulig kvalitet på tannhjulet nede til høyre ♥

 

Husk å legge til vektlofterjenta.com(link) som bokmerke, og/eller i favoritter. Lik også facebooksiden her slik at du får oppdateringer når jeg får et nytt innlegg. Denne dobbelbloggingen er kun en midlertidig greie. 


Fem uker igjen til NM

Kjempe sliten etter dagens økt, så nå er det godt at det er over ett døgn til neste! Jeg har forresten funnet link til programmet jeg følger nå, dere kan se det her. Jeg har nå akkurat fullført uke 7, og dette programmet er lagt opp til senior NM som går i Stavanger den 2.-3.mars. Jeg gleder meg utrolig mye, og vet nesten at jeg kommer til å perse i begge øvelser. De siste månedene har jeg snudd helt om på treningssammensetningen, men det funker! Det er vel det viktigste. Håper dere får en kjempe fin lørdag videre fininger ♥


Happyhappyhappy

Sitter igjen med en deilig følelse i kroppen etter å ha fullført ukas annet siste økt. Nå er det kun morgendagen som venter, før jeg kan ta helg, og fridag på søndag, med god samvittighet. Jeg var oppe på doble styrkevendinger på 90% av personlig rekord, altså 72,5kg. Itillegg hadde jeg flere doble på 85kg i frontbøy, og avsluttet med markløft med rykkgrep. Happyhappy! Har du trent i dag? Fortell meg gjerne om økta di!

Strong is the new sexy

Litt sen update, men jeg har hatt litt av hvert å gjøre i ettermiddag. Blant annet valgte lillesøster og jeg den lettvindte metoden i dag, og kjørte på meny for å kjøpe oss middag. Valget falt på varme kyllinglår som er en perfekt middag før dagens treningsøkt. I dag skal forresten kjæresten min prøve seg på litt vektløfting han også. Haha, jeg gleder meg som en liten unge! Har mast på han i evigheter, og endelig gav han etter, og gikk med på å prøve én gang. Se forresten den nye shakeren min! Mamma og pappa kom hjem med den i går kveld, den er såå fin, elsker den ♥Treningstid

Den rosa treningsgenseren er på, og klokken nærmer seg treningstid. Etter stekt laks til middag er jeg kjempe klar for denne økta som består av blant annet en hel haug støt på 90%. Æh, jeg gleder meg! ♥ Jeg har nevnt litt kort tidligere at jeg har gått tilbake til splittoverstøt istedenfor kickstøt, og etter dette stevnet priser jeg meg overlykkelig for at valget falt på splitt. Egentlig har jeg hatet splitt så lenge jeg kan huske, og det irriterer meg at jeg aldri klarer å få det til helt skikkelig på maksvekter. Nå i det sistet har synet mitt på splitt snudd litt, og overraskende nok begynner jeg å like det mer og mer. Jeg får fortsatt ikke til teknikken helt, men det er ihvertfall mye bedre enn det har vært tidligere. Med andre ord, det går kun én vei og det er fremover!

Tunge økter og mørke dager

Nå er det snart treningstid igjen, og økten som venter består av tunge rykk! Jeg føler meg enda dødssliten i kroppen etter helgas stevne, men satser på at det snart kommer seg. Hadde bare programmet mitt visst at jeg hadde vært på stevne på lørdag.. Haha, neida, jeg skal ikke klage. Det eneste jeg skal klage over nå er den dødsdårlige bildekvaliteten, beklager for det. Jeg kan nesten ikke vente på lysere tider, gleder meg som en liten unge!


Vestlandsmesterskapet 2014

Vi var kun 5 påmeldte jenter på helgens vestlandsmesterskap, men overraskende var det kun fire stykker som stilte til start, og det var oss fire fra Haugesund. Etter innveiingen -som forresten ble utsatt én time på grunn av at fergen mellom Haugesund og Stavanger ikke gikk- var det bare å vente. Vi var i tredje puljen, og løftet ikke før rundt halv to tiden. Da tiden endelig kom var jeg klar for å gjøre tidenes poengpers! Haha, det var nesten det eneste som sto i hodet mitt, å få over 180poeng. Alle rykkene gikk veldig bra, jeg begynte på 63kg, deretter 66kg og til sist 68kg, som er tangering av personlig rekord, gøy! Støtene var de jeg var mest usikker på på forhånd. Jeg startet på 75kg, deretter gikk jeg på 78kg (kun for å få over 180poeng) derette høynet jeg hele 4kg opp til 82, som var ny pers både i støt, sammenlagt og poeng. Jeg endte på 186poeng, og det er langt over den gamle rekorden, jeg har nå klart å gjøre det meste jeg noen gang har rykket og det meste jeg noen gang har støtet på ett og samme stevne! Det er lenge siden jeg gjorde det sist gang! Jeg ble vestlandsmester, og tok gull i min klassen. Under ser dere det siste rykket og de to siste støtene!For meg har dette året startet bedre enn noe annet, og jeg er kjempe klar for alle oppturer 2014 vil bringe! Hvordan er det med deg? Har du opplevd noe stort så langt dette året?


En bedre helg er utenkelig!

En rask tur innom for å informere dere om helgens resultat. Jeg ble vestlandsmester, og perset i nesten alt! Det er laaange tider siden jeg har vært såpass fornøyd etter et stevne! Jeg fikk 6/6 godkjente, der jeg tangerte persen min i rykk på 68kg, og fikk ny pers i støt på 82kg. I tillegg fikk jeg ny poengpers, og det med stor margin! Hele 186,02 poeng. Jeg smilte resten av dagen, og kommer til å gjøre det samme resten av uka. Et fyldigere innlegg kommer i morgen, sammen med film av alle løftene fra helga! Jeg oppdaget også at jeg var på forsiden på nvf (norges vektløfterforbund sine nettsider, link HER). En bedre helg kunne jeg ikke ønsket meg ♥

Film - siste økten før stevnet

sett på 720px for best mulig kvalitet

 

Hva synes du?


Det mentale får ikke ødelegge

Klokken tikker mot seks, og det er snart tid for ukens siste treningsøkt, det vil si dersom vi ser bort i fra vestlandsmesterskapet. Jeg skal kun ha rykk, rykkdrag og knebøy i dag, og etter dagens middag som besto av kylling og grønnsaker føler jeg meg rimelig klar! Ser også frem til å legge meg i senga i kveld for å glo på gamle videoer til øynene brenner. Jeg skal nemlig forberede meg på best mulig måte før stevnet, for det siste jeg vil er at det mentale skal stoppe meg fra å prestere best mulig. Jeg er fullt klar over at jeg kunne gjort det mye bedre på dette stevnet dersom jeg hadde lagt opp til det, men poenget er at jeg ønsker å gjøre det så bra som overhode mulig i forhold til oppladningen! Skal du trene i kveld?Ett års forandring - før og etter

Er det noe som gir motivasjon så er det definitivt å rote frem gamle bilder av seg selv, ihvertfall om man ser merkbar endring. Det er noe jeg har gjort nå den siste timen, jeg har bladd gjennom en hel haug av gamle bilder. Jeg som trener vektløfting trener ikke for å få best mulig kropp, det er kun en bonus når kroppen forandrer seg. Jeg trener for å bli sterkere, og derfor er det å se fremgang i form av nye perser det som gir meg mest motivasjon. Likevel er det alltid gøy å se at kroppen har blitt mer markert itillegg. Dersom du trener for å enten gå opp eller ned i vekt, for å få bedre helse eller fremheve enkelte trekk -er mitt største tips til dere å ta bilder av dere selv før. Altså ta bilder med god kvalitet der du står rett opp og ned, gjerne i fra forskjellige vinkler, og av de områdene du ønsker å endre. Deretter lagrer du dem en plass, og ser ikke på dem før det har gått en god stund. Dette avhenger selvsagt av at du gidder å forandre livsstilen i form av å spise sunnere og trene mer. Når du etter en stund trenger litt motivasjon, ta nye bilder og sammenlign dem med de du tok før du startet. Ingenting er gøyere enn å se fremgangen svart på hvitt (eller pixler på skjerm blir det vel).

Lett støt på 75kg - video

sett på 1080px for aller best kvalitet!

 

Hva synes du?


Verdens sterkeste på ei sky

I dag er jeg virkelig super happy etter dagen økt! Jeg har steget opp i himmelen! Opp på ei rosa sky! Jeg er blitt verdens høyeste! Verdens sterkeste! Ihvertfall den beste versjonen av meg selv på lenge. Jeg hadde gjentatte sett med lette doble støt på 70kg, og prøvde også på en enkel på 75kg. Dette løftet gikk også knirkefritt, og jeg har det itillegg på film. Skal få lagt det ut i løpet av kvelden. Kort oppsummert, jeg føler meg dødsklar for stevnet nå på lørdag. Jeg har omtrent ikke lagt opp til det i det hele tatt, men likevel føler jeg at jeg ihvertfall kan nærme meg personlige rekorder. Om jeg på toppen av alt klarer å perse får tiden vise, jeg er klar for alt!

Dette er tortur

Nå ligger jeg i sofaen, halvdø og uten krefter til å bevege en eneste kroppsdel. For min del kunne jeg ligget her for evig, og tanken på å gå ned trappene for å finne meg mat er uvirkelig, selv om jeg vet at til syvende og sist er det det jeg er nødt til å gjøre. Energien er heeelt oppbrukt, og musklene totalt ødelagt. Men de har allerede begynt å restituere seg for de vet at det kommer en morgendag med nok ei økt. Jeg slo også i dag sammen dagens to økter, og utførte dem begge klokken seks. Dermed varte treningsøkten i litt over to timer, noe som er evig langt i en idrett som vektløfting. Jeg elsker følelsen jeg ligger med nå, men jeg hater mangelen på energi. Dette er trening dere, dette er tortur, og jeg elsker det!Fortell meg gjerne om økten din i dag!


Når vi har mer energi igjen..

Hei dere! Eller god kveld passer seg kanskje bedre. Dagen i dag har vært kjempe fin for min del. MR-en gikk kjempe bra, jeg får resultatet om cirka ei uke. Samme med treningsøktene i dag, de gikk begge helt supert, og det er nå kun en dag og ei uke igjen til vestlandsmesterskapet. Ellers filmet jeg og lillesøster litt med mobilen på gårsdagens økt, og jeg tenkte å sette det sammen til en liten snutt. Ikke forvent dere kjempe mye, for det er kun noe vi filmet for løye, og slutten av filmen er resultatet av ei lett økt. Det vil si, når vi har mer energi igjen på slutten av økta.


Film av dagens treningsøkt

Her er som lovet videoen fra dagens treningsøkt! Jeg har tatt med nesten alle løftene fra hele økta, og derfor varer den en god stund. Dersom du ikke ønsker å se hele kan jeg informere dere om når de forskjellige øvelsene begynner. Se oversikten under videoen. Si gjerne din mening om vidoen!


Sett på 720px for mye bedre kvalitet

 

styrkerykk - 0:00,        markløft - 2:10,        rykkdrag - 3:30,        pushpress - 4:50,        knebøy - 5:50 


Verdens kosligste lokale

Nå er jeg hjemme etter ei kjempe deilig treningsøkt, og det første som møter meg når jeg kommer hjem er haugevis av fine kommentarer fra dere ♥ Jeg vet jeg sier det ofte, men jeg kan ikke få sagt det nok. Dere er så gode! Ellers gikk treningen i dag ganske bra, vi oppdaget at det var folk som hadde låst opp rett før klokken seks, noe som gjorde at jeg kom i gang med treningsøkta mye tidligere enn forventet. Som jeg fortalte tidligere i dag bestemte vi oss for at jeg skulle slå sammen dagens to økter, noe som resulterte i at jeg hadde hele fem øvelser. Jeg filmet store deler av økta, og videoen kommer mest sannsynlig ut i kveld. Derfor vil jeg ikke si så mye om hvilke øvelser jeg hadde eller hvor høyt jeg gikk. Dere kan heller glede dere til senere, og i mellom tiden sjekke ut disse bildene fra verdens kosligste lokale ♥

It's workout-time

Jammen fant jeg en del fine treningsklær i dag, og tusen takk til mormor som jeg fikk det av ♥ Jeg hadde egentlig tenkt å ha på meg den ene treningsgenseren i dag, men så fant jeg ikke fjernkontrollen til kameraet mitt. Jeg stresset rundt da jeg lette etter den, og dermed endte det med at jeg ble så varm at jeg var nødt til å bytte. Haha, genseren ble derfor erstattet med ei t-skjorte. Dere får se alt i kveld, gled dere! Det er såå mye fint! Ellers skal jeg ha støt på trening i dag. Med andre ord skal jeg prøve ut splitt igjen, for andre gang på mange måneder. Mest sannsynlig bytter jeg tilbake igjen til det fra nå av. Tiden får vise :-)

Treningsplan uke 2

Nå er jeg på vei til ukens andre treningsøkt, og nå venter en hel haug tunge rykk. Tenkte jeg kunne dele min treningsplan denne uken med dere, og bare for å si det så er dette kun vektløfterøktene. I tillegg har jeg ei treningsøkt i kroppsøving på onsdagen. Gleder meg til nok ei gøy, variert og tung uke! ♡ Hvordan ser din treningsuke ut?

Tom for energi, men full av mestringsfølelse

Beklager så sent innlegg, men treningsøkten i dag tok mye lenger tid enn forventet, og den var så absolutt den tyngste i mitt liv. Det er ikke noe jeg bare sier, men den var faktisk det. Jeg startet med støt der jeg prøvde med splitt istedenfor kick, og jeg bommet ikke et eneste løft. Var oppe på 76kg, og selvom teknikken var langt ifra perfekt så gikk det. Videre hadde jeg styrkevendinger, støtdrag, knebøy og til slutt markløft. Jeg husker ikke hvor mange løft jeg hadde i alt, men jeg hadde 110 løft over 80% av pers. Mot slutten av økta holdt jeg på å spy hver eneste gang jeg bøyde meg ned, og det var virkelig helt (unnskyld ordbruken) jævlig. Jeg er nå på vei inn i dusjen -tom for energi, men full av mestringsfølelse!

Jeg skal spare dere for bilde av meg nå, så velger derfor å dele dette bildet fra tidligere.
Tyngre og lengre

Klokken nærmer seg seks farlig fort, og dermed er det snart tid for trening igjen. Jeg har kun ei økt på programmet i dag, og derfor er den naturligvis litt lengre og tyngre enn om jeg hadde hatt to. Som tidligere denne uken skal jeg igjen opp på 95% i rykk! Jeg både gruer og gleder meg, men jeg er bestemt på at jeg iallefall skal klare det. Og om mulig enda lettere enn sist gang! Jeg skal også prøve å få det på film denne gangen, men jeg lover ingenting. Kryss fingrene for meg ♥ og god trening til dere alle!


Tidenes comeback

Andre økta i dag gikk kjempe bra den også. Jeg hadde kun frontbøy, smalbenk og mage/rygg. I frontbøyen var jeg oppe på 2x2 på 85kg, ikke så altfor sprek i bena i dag, men det var brukbart likevel. I benkpress skulle jeg egentlig kun opp på 2x2 på 46kg, men jeg tok heller de to settene på 47,5kg, før jeg avsluttet med en dobbel på 50kg! Gøy å kjenne at jeg har mer å gi enn det programmet tilsier. Selv om jeg ikke har fått noe kjempe hopp i rykk og støt enda så merker jeg veldig godt at det siger fremover! Gleder meg virkelig til senior NM nå, da skal jeg gjøre tidenes comeback etter måndesvis uten noe særlig fremgang. Jeg har forresten redigert ferdig filmen fra morgenøkta i dag. Jeg filmet kun støtene da det var de jeg var høyest i.

sett på 720px for mye bedre kvalitet


The feeling after a workout..

Nå sitte jeg i stua å ser på klokken, jeg ber om at den skal gå saktere. Jeg kom hjem for ikke så lenge siden, og nå er det kun en god halvtime til jeg skal avgårde igjen. Støtene i dag gikk faktisk ganske bra, eller det vil si, jeg klarte 2/3 støt på 76kg! Tatt i betraktning at jeg absolutt ikke, etter flere forsøk, klarte 75kg i forrige uke er jeg fornøyd. Teknikken gjennom hele øvelsen var som så som så, den var langt i fra perfekt, men på blant annet det første støtet på 76kg var det ikke så mye å klage på. Jeg har filmet alt, og etter tilbakemeldingene deres tidligere i dag virket det som dere liker når jeg gjør det. Filmen kommer ut i kveld, og i mellomtiden kan dere kose dere med disse fantastiske bildene av meg tatt rett etter økta, svett og deilig..

Støt i rosa kari traa

I skrivende stund sitter jeg i stuen og venter på at to hjemmelagde tortillapizzaer skal bli ferdige i stekeovnen. Jeg skal nemlig på trening klokken tre, og i dag skal jeg høyere i støt en jeg har vært på månedsvis. Jeg både gruer og gleder meg. Jeg har tatt på meg en rosa kari traa treningstopp i håp om at den skal bringe litt lykke. Tenkte også å ta med kameraet å filme litt, er det noe dere liker? Dersom det ikke er det må dere gi beskjed altså, for det er en del arbeid med det. Uansett, jeg håper alle har en kjempe fin torsdag videre, og at dere koser dere i hjel ♥


Fullført årets siste økt

Nå er jeg akkurat ferdig med årets siste treningsøkt! Kjempe deilig å fullføre den med tunge frontknebøy og enda tyngre ryggtrening. Siden det er den siste dagen i året prøvde jeg meg på 10reps med 20kg istedenfor 15reps med 15kg, og det var tungt på en helt annen måte. Kommer nok til å fortsette med 15kg, men gøy med litt forandring innimellom også. Itillegg hadde jeg også flere styrkeveninger på 75kg, doble på 72,5kg og tripple på 70kg. Ganske rart å tenke på at jeg ikke skal trene mer før til neste år. Nå er det kun noen timer igjen til kvelden starter, og det nye året ønskes velkommen med et brak! Bokstaveligtalt. Jeg har også lest en del rundt på nettet hvordan jeg kan ta gode nyttårsbilder, så det tenker jeg å prøve ut i kveld. Vi prates senere fininger, kos dere masse i kveld ♥

Trening og hodejegerne

Jeg fortalte dere kort om første økta tidligere i dag, og nå tenkte jeg å legge til at andre økta jaggu ikke var dårlig den heller. Jeg var oppe på femmere på 85kg, og doble på 90kg i knebøy. I tillegg hadde jeg tripple på 92,5kg i markløft. GØY! Under her ser dere treningsprogrammet fra begge øktene, og under der igjen et par klipp fra første økta i dag. Håper forresten alle har en fantastisk lille nyttårsaften! Jeg har kost meg hjemme i stuen med familien ♥ vi så filmen hodejegerne, som jeg tidligere har lest boken av. Må helt ærlig innrømme at filmen ikke kan måle seg med boken, men den var absolutt ikke dårlig den heller. Hva har dere brukt kvelden på?Husk å sette på 720px for mye bedre kvalitet

 

Dere har forresten blitt veldig flinke til å kommentere i det siste, tusen takk for alle fine ord dere legger igjen ♥

 


Jeg klarte det!

Nå er jeg hjemme etter dagens første økt, og jeg er såå glad! I dag var jeg forberedt på å gå opp på 95% i rykk, noe som tilsvarer 65kg. Og vet dere hva? Jeg klarte det! Er så fornøyd med at jeg klarte det løftet, og ikke var jeg frampå heller, jeg holdt faktisk på å dra den rundt. 65kg er det høyeste jeg noen gang har rykket på trening, så å komme opp på de vektene nå i en så tung periode som dette er, og med en god del doble, tunge løft på forhånd i økta -gjør at jeg ikke klarer å la være å smile! Virker som om kroppen begynner å reagere positivt på denne forandringen i treningsoppbyggingen -med tanke på knebøytreninen på lørdag, og rykkene i dag. Jeg er så utrolig glad for at jeg valgte å gå inn for dette, og angrer ikke et sekund. Omtrent 100% sikker på at dette til slutt vil gi meg den framgangen jeg har jobbet for så lenge.Bamsen var så glad på mine vegne at han ikke kunne stoppe å klemme meg! Jeg lover..


Avsluttet uka på skikkelig vis

Nå er det søndag, noe som for min del betyr treningsfri! Det er så deilig, for denne uka har virkelig vært tortur. Det har gått opp og ned fra økt til økt, men jevnt over har det vært ei veldig god uke med minimalt med bomming. I går avsluttet jeg treningsuken kjempe hardt! Jeg hadde gjentatte støt med doble på 70kg og enkle på 72,5kg, i tillegg hadde jeg styrkerykk og markløft før jeg avsluttet med knebøy. Bena kjentes kjempe gode ut, og jeg var helt oppe på doble på 100kg! Happyhappy!

Et par bilder fra instagram den siste tiden. Følg meg gjerne: linnthereseee.


Uventet møte på trening

Nå er jeg hjemme etter dagens første treningsøkt, og den gikk ganske bra! Da jeg ankom treningslokalet sto en gammel treningskamerat å trente for seg selv, en jeg ikke har sett på månedsvis. Kjekt når man helt uventet møter på noen på den måten, og slipper å trene alene. Jeg hadde ganske mange rykk i dag, og på slutten av øvelsen følte jeg det endelig løsnet, og de gikk lettere og lettere. Formen er så absolutt stigende selv om jeg ikke har vært på mer enn 90% i noen øvelser enda, men jeg kjenner likevel at det er lettere nå enn i starten. Treningsøkten startet en time tidligere enn normalt, og det var derfor lyst da jeg var ferdig, noe som var kjempe deilig! Det første jeg tenkte var at jeg nå kunne ta et par bilder ute, men jammen begynte det ikke å regne.. Derfor ble jeg nødt til å ta bilder inne i dag også. Jeg er så lei av mørketiden, det er godt dagene blir lysere og lysere nå ♥ En og en halv time til neste treningsøkt starter, da skal jeg kun ha frontknebøy og markløft. Hvordan ser din treningsplan ut i dag?


Formiddagens treningsplan, som allerede er fullført! 

Film av treningsøkt

Nå er det snart tid for dagens første økt der jeg blant annet skal ha flere sett med enkle på 60kg i rykk. Dette blir den syvende økta sålangt denne uka, og enda venter to til før jeg får fri på søndag. Å trene så mye som dette krever energi, og derfor skal jeg nå kjøre på med en energishake, før jeg lader opp til økta. Håper dere alle får en finfin fredag, nå er det endelig helg igjen ♥ Ellers tenkte jeg å dele denne videoen fra kveldsøkta på onsdag med dere, jeg har filmet langt i fra alle løftene, men her sere dere et lite utdrag hvordan treningsøkta var.

Sett på 720px for bedre kvalitet


This girl is superduperhappy!

I dag føler jeg meg som et nytt menneske etter trening! Av en eller annen merkelig grunn føler jeg at jeg har uendelig med energi til overs. Treningsøkten i dag føltes også utrolig bra mentalt, jeg tenkte ikke på et eneste tidspunkt at dersom jeg ikke skjerper meg nå kan det være jeg bommer. På absolutt hver eneste økt siden jeg begynte med programmet har jeg tenkt det mer enn én gang, men i dag visste jeg at jeg kom til å klare det. Jeg visste at det ikke var et spørsmål om jeg skjerpet meg eller ikke, for det ville jeg gjøre automatisk. Noe annet var utenkelig! Hva som gjorde at jeg plutselig hadde så mye energi, og tenkte så positivt hele tiden aner jeg ikke. Den eneste forskjellen jeg gjorde var å ta en energishake før trening, og drikke saft istedenfor vann i løpet av økten. Jeg må si jeg har vondt for å tro at det kan gjøre så store underverker, men hvem vet, kanskje det kan det? Jeg klager ihvertfall ikke. JEG SMILER!
Dagens treningsprogram

Nå er vi ferdige med dagens siste treningsøkt, og ukas femte sålangt. Jeg merket spesielt på knebøyen i dag at jeg er dødssliten i bena, og gangsperr til tusen. Det er så ubeskrivelig deilig å trene når man er gangsperr synes jeg. De første settene er alltid vonde og tunge, men når kroppen blir skikkelig varm er det ingenting som er bedre. Jeg ligger nå å slapper av i senga, og venter på at kveldsen skal bli klar. Gjett hvem som står for den i dag? PAPPA! Ja, dere leste rett. Flinke pappaen min lager kvelds i dag, tacoskjell med kjøttdeig, ost og diverse i stekeovnen. Siden jeg er blitt så flink til å døpe matretter nå kan jeg like gjerne døpe denne også, og navnet er nå Pappa Spesial.

 

Under her har jeg lagt ved dagens treningsprogram!

Tirsdag er treningsdag

Tirsdag er treningsdag, uansett hvilken dato det er. Med andre ord, om få minutter er det tid for dagens økt! Ser frem til å tilbringe ettermiddagen i treningslokalet, før jeg tar turen hjem for å bruke resten av kvelden på god mat, julegaver og kvalitetstid med mine beste. Jeg håper at alle dere får en kjempe fin jul, og at dere koser dere sammen med venner og familie. Jeg vet at det er noen av dere som har mistet noen i nær familie eller sliter med andre problemer. Jeg vet at noen av dere gruer dere til slike høytider som dette, og det gjør vondt i hjerteroten. Jeg håper dere likevel klarer å kose dere, og alle mine tanker går til dere nå i kveld ♥ Julen skal være full av kjærlighet! ♥Elsker og hater -på samme tid

Nå er jeg kun en svipptur innom hjemme for og blant annet trykke i meg en proteinshake og spise middag. Jeg hadde første treningsøkta klokken halv tre i dag, og den var kjempe tung! Tror det må være en av de tyngste så langt i programmet, men herregud så deilig det er nå. Ikke fullt så deilig er det derimot å vite at det kun er en god time til neste økt starter. Da jeg kom hjem var klokken passert fire, og jeg hadde null energi. Det siste som fristet var mat. Derfor valgte jeg heller å ta en proteinshake først, og jeg sitter nå å småspiser på hjemmelaget pastasuppe! Den er kjempe god, men mat er såå lite fristende for øyeblikket. Neste økt venter, og denne bestående av støtdrag og knebøy. Heldigvis ser ikke denne økta like tung ut, men jeg vet jeg må ta i uansett. Jeg har virkelig blanede følelser nå. Jeg både elsker og hater programmet på en og samme tid. Jeg elsker følelsen jeg sitter igjen med etter ei tung økt, jeg elsker mestringsfølelsen etter å ha fullført ei økt uten en eneste bom, jeg elsker å trene så ofte, så tett og på denne måten. På samme tid hater jeg at det er så tungt, jeg hater at jeg må jobbe så hardt med meg selv for å i det hele tatt klare å fullføre løftet, øvelsen, økta. Men det er det som er bra! Jeg elsker at jeg hater det, fordi det er det jeg blir bedre av.

Her ble det mye elsk, hat og rot, men om dere i det hele tatt forsto det -har dere noen gang hatt samme følelsen overfor et program før?Konkurranseskiver

Nå har lillesøster og jeg vært inne i Tysvær for å hente konkurranseskiver til klubbstevnet som går av stabelen klokken seksten i dag. Jeg skal selv være dommer, og lillesøster er en av løfterne. Sannsynligvis er det ikke så mange som skal delta, men jeg tipper det blir en plass mellom to og fire stykker. Siden jeg kun er dommer, og ikke skal løfte selv tenkte jeg å bringe med kameraet, og være fotograf i tillegg. Men nå er mitt spørsmål til dere; ønsker dere at jeg skal ta bilder fra stevnet, redigere dem, og legge dem ut senere? Eller er det kjekkere om jeg filmer alt, redigerer det og setter det sammen til en liten kortfilm? 


Helg etter ukas siste økt

Nå har jeg helg! Jeg er ferdig med ukas siste treningsøkt, og den var mildt sagt tung. Jeg var den eneste som trente i dag, det var kun jeg og pappa som var i lokalet. Akkurat som i går! Deilig å trene alene, selv om det såklart er kjekkere når det er flere. Likevel foretrekker jeg å trene slik som dette i forhold til når det er opp mot ti løftere inne i bomberommet. Jeg synes også det er greit å ha én trener å forholde seg til. Når det kun er én annen person der får jeg bare tilbakemelding fra han, og ikke fra flere personer som alle har forskjellige meninger om hva jeg bør fokusere på. Som jeg sa i går skulle jeg ha mange tunge støt, og jeg klarte faktisk alle løftene som sto i programmet. Hvert eneste et! Likevel bommet jeg tre av støtene, men de tok jeg også utenom programmet. Irriterende bommer som jeg nesten er overbevist om at ligger i hodet. Videre hadde jeg markløft, og deretter frontbøy. Knebøyen gikk jeg også høyere i enn det som sto i programmet. Føler at formen er stigende selv om den er langt i fra bra. 

Film fra mitt andre hjem

Det er flere av dere som har etterspurt en video fra deler av ei av mine treningsøkter. Jeg filmet stort sett hele formiddagsøkta i går, og har brukt noen timer i dag på å sette sammen klippene og redigere filmen. Liker dere å se slike klipp, eller blir det litt kjedelig? Legg igjen en kommentar ♥

 

sett på 720px for best kvalitet


A new startNå har jeg nettopp gjennomført min første økt av det nye treningsprogrammet, og det var mildt sagt tungt! Jeg er så utrolig klar for en ny hverdag nå. For det er faktisk det det er. Treningsuken og treningstidene mine kommer til å bli helt annerledes. Onsdagkvelden og helgene er ikke lenger mine faste fridager, men varierer fra uke til uke. Akkurat denne uka for eksempel, skal jeg trene to økter i dag slik jeg pleier, men kun én økt i morgen, noe som betyr fri på kvelden. I tillegg har jeg fri hele onsdagen (bortsett fra treningen på skolen, som er alternativ), to økter på torsdag og enkel økt på fredagen og lørdagen. Med andre ord, jeg får fri fire kvelder, men skal også trene i helga, noe jeg vanligvis ikke gjør. Gleder meg som en liten unge til å komme skikkelig i gang nå.

Jeg legger også ved dagens første økt under her

Dagens økt + 12 nye uker

Jeg tenkte jeg kunne dele dagens to treningsøkter med dere før jeg tar kvelden. Må si jeg er rimelig sliten etter øktene i dag, og kjenner spesielt godt at bena har fått kjørt seg. Men det er da det er deilig å legge seg til å sove! Er dere ikke enige? Dette er forresten den siste mandagen på evigheter at jeg har et slikt treningsprogram, neste uker er jeg i Lanzarote og trener, og uken etter det begynner jeg på 12ukers programmet, som for øvrig er ganske ulikt slik jeg trener nå. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg og virkelig ser frem til å prøve noe nytt!

90kg over hodet!

Jammen klarte jeg målet jeg satte meg tidligere i dag, jeg var høyere enn jeg har vært på lenge i omtrent alle øvelsene. Begynte med en oppvarmingsøvelse som kalles rårykk, før jeg gikk over på styrkerykk. Der endte jeg på tre enkle på 55kg, og den siste virket faktisk ganske lett også! Det er så gøy med slike treningsøkter, der alt bare føles bra og man ikke bommer et eneste løft. Neste øvelsen var en jeg kun har prøvd en gang tidligere, og som hjelper ganske mye på psyken. Den går ut på at man skal stille stativet så høyt at man kan gå under slik man står i posisjonen i overstøtet, og deretter enkelt og greit bare reise seg opp. Jeg prøvde helt opp til 90kg, og jammen klarte jeg det også! Kjempe GØY! Det var første gang jeg hadde 90kg over hodet, og film av det hele ligger under her. Siste øvelsen var smalbenk, og der var jeg oppe på 45kg 3x3, noe som er 5kg forbedring fra forrige uke. Føler ikke jeg kan klage etter denne økta, det eneste jeg vil gjøre er å SMILE!

Etter treninga lagde jeg meg denne deilige kveldsmaten, en komplett fredagskveld ❤

Rosa vektløfter

Det er fredag og klokken nærmer seg seks, noe som betyr; treningstid ❤ Jeg tilbringer fredagskvelden sammen med de beste treningskameratene og selvsagt de verste vektstengene og skivene. De som av en eller annen grunn later til å legge på seg gjennom uka. De som er dobbelt så tunge på en fredag som de er på en mandag. Haha, er det noen som kjenner seg igjen i den følelsen? Ei 15kg stang virker mye tyngre på slutten av uka når kroppen er sliten, enn på en mandag når en går med overskudd til tusen etter helga. Ihvertfall, denne fredagen skal jeg motbevise denne følelsen, for i dag skal alt kjennes lettere ut enn det egentlig er. Jeg skal iallefall prøve!

Lag NM går forresten i Trondheim i skrivende stund, utrolig merkelig å ikke være med på dette i år. Jeg har nemlig deltatt de to-tre siste årene, men ikke i år av den enkle grunn at det er litt langt å reise bare for å være med på norges cupen, vi har nemlig ikke noe jentelag i år. I tillegg har det være en del stevner den siste tiden, så det skal bli godt å senke skuldrene med den tanken at neste er på nyåret. Dere kan følge NM live HER hvis det er av interesse.


Langt trappetrinn

Dette innlegget kom ut litt senere enn planlagt, men jeg fikk plutselig vite at lillesøster har både engelsk framføring og spanskprøve på skolen i morgen, og måtte derfor trø til med en hjelpende hånd. Selv har jeg så godt som fri fra skolen i morgen, kun to timer midt i dagen. Jeg kan derfor sove lenge, og virkelig få samlet litt krefter denne helga, føler meg så dårlig på treningene for tiden. Jeg er så langt i fra toppformen som det går ann å komme. Føler jeg trener og sliter, strever og presser på, men likevel blir jeg ikke sterkere. Utrolig frustrerende egentlig, men treneren min sa til meg at jeg ikke skal løfte opp mot personlige rekorder nå heller, så det hjelper litt på. Satser bare på at jeg snart kan komme meg over og forbi dette enormt lange trappetrinnet på vei opp mot toppen. En ting er greit, man kan ikke ha framgang hele tiden, men ingenting er kjedeligere enn motgang.

For å lette litt på stemningen, noen bilder fra dagens treningsøkt. Smilende og glad til tross for de slitsomme øktene.


En dag full av tortur

Nå ligger jeg helt dø hjemme på sofaen. Er kjempe sliten i ben, rumpe, skuldre -ja, generelt hele kroppen verker. Jeg har virkelig fått kjenne dagens to økter! Begge var kjempe harde, og når dem da er på samme dag, da er det tortur! Da er jeg så godt som halvdø resten av dagen. Jeg kan legge ut dagens program for dere som er interesserte i det, det kommet enten i løpet av kvelden eller i morgen. Ellers skal jeg fra neste måned av følge et tolv ukers program frem mot senior NM 2014. Det er første gang jeg følger et program som varer såpass lenge! Normalt varer programmene mine kun ei økt, av og til to, og de blir skrevet av treneren min få minutter før økta starter. Jeg gleder meg til å prøve noe nytt og spennende! Skal bli deilig å kunne ligge hjemme før kveldsøkta, og likevel vite hva som venter meg denne dagen, neste uke eller neste måned. You name it! Kan skrive mer om dette når det nærmer seg, og kanskje legge ut programmet om noen er interesserte?


Film - Bli med på moroa!

Ukens første treningsøkt er gjennomført, og nummer to venter. Denne uken kan jeg gå tilbake til normal trening igjen, og slipper å holde igjen. Skal bli deilig å kjenne at formen stiger, for det er jeg sikker på at den kommer til å gjøre. Håper bare den stiger litt over gamle perser, og at jeg blir enda sterkere innen neste stevne. Jeg fikk forresten en melding fra ei venninne, Maria, som er ekstremt flink til å lage, redigere og sette sammen filmer. Hun filmet under et par av treningsøktene i romjulen i fjor, og her ser dere resultatet! Så utrolig kult!


Do them squats girl!

Denne uka har jeg virkelig fått kjenne på kroppen hva 14 dager uten trening gjør med formen. Jeg begynte rolig på mandagen og tirsdagen, men i går var det fullt kjør, og enda tyngre var det i dag! Trodde jeg skulle knekke sammen da jeg gikk ned trappene mot bilen etter økta i dag. Men herregud så godt det kjennes nå! Jeg var oppe på ganske maks maks i forhold til hva jeg klarer nå i omtrent alle øvelsene. I knebøy tok jeg, som i går, 3x3 på 90kg! Jeg knipset også noen bilder til dere etter økta, virket som dere likte det godt sist gang?
Trening -med sviende nese

I dag morges når jeg våknet var det virkelig iskaldt i rommet. Og ja, jeg fryser ganske lett, men i dag var det faktisk kaldt også. Heldigvis lå ullgenseren min bare en liten meter fra senga, dermed klarte jeg å ta den på meg under dyna før jeg sto opp. Haha, helt normalt! Jeg kjørte på skolen, før jeg dro videre til klinikk selsaas der min flinke kiropraktor løste opp nakken min. Klokken 10 var det tid for timen jeg har ventet på i over én måned, nemlig legetime hos øre-nese-hals spesialist. Jeg skulle brenne i nesen, i forbindelse med neseblødingen min som aldri stopper når den først er i gang. Jeg fikk lokalbedøvelse, og svidde deretter i høyre nesebor. Måtte gå med en gigantisk papirklump med et sterkt stoff på inne i nesen et par timer etterpå. Da jeg tok den ut begynte nesen å renne umiddelbart, og det har den også gjort siden. Den renner og renner, i tillegg til at jeg nyser hele tiden. Har lest på nettet at dette kan vare i opptil to uker! Sukk..

Til tross for sviende, rennende nese er det to timer igjen til trening. En perfekt start på helgen med andre ord!


Sunn & Sterk med protein

Treningsøkta i dag var virkelig dødstung, og definitivt den tyngste siden jeg begynte igjen. Jeg var helt oppe på 55kg i rykk fra død posisjon, 70kg i støt, fem reps på 60kg i rykkdrag fra palle og avsluttet med 3x3 på 90kg i knebøy! Gøy å se at resultatene går fremover, selv om det ikke går i rekordfart. Til kvelds i dag har jeg tenkt å lage noe fra den nye boka mi "Sunn & Sterk med protein". Skal være flink å lage kvelds til både meg og lillesøster! Ønsker dere en finfin torsdagskveld videre, nå er det snart helg!


Stay focused..

Stay focused, go after your dreams and keep moving toward your goals!Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når jeg ser det ansiktsuttrykket her, haha!

  


Turnøvelser på video

I dag har vi hatt nynorsk skrivedag på skolen, og jeg skrev en stil jeg er utrolig godt fornøyd med, publiserte den her tidligere i dag. Prøvde meg på en litt annerledes skrivestil, noe lignende slik jeg skriver her på bloggen, så får jeg bare håpe det faller i smak hos læreren også. Etter jeg hadde skrevet stilen ferdig gikk jeg og ei venninne ned i treningshallen for å trene turn. Det må være en av de tyngste måtene å trene på etter min mening, men så er det så gøy også. Vi har vurdering i en oppsatt turnserie i morgen, og har hatt de to siste ukene å forberede oss på. På grunn av nordisk har jeg ikke fått øvd noe særlig før nå, men føler jeg har noen lunde kontroll likevel. Jeg elsker å trene turn, det er den kjekkeste treningsmåten etter min mening. Har enda en del av tingene å lære meg som for eksempel baklengsrulle, håndstående med rulle og araber. Kippen, eller kanskje bedre kjent som nakkesprett, fikk jeg endelig til i dag etter litt småøving forrige gang. Happy! Den eneste i klassen som får til denne faktisk..


Byens sterkeste familie

Nå har det blitt mange innlegg på rad fra nordisk, og skjønner godt det kan bli litt kjedelig, men nå er dette siste innlegget på en liten stund. I morgen er det tilbake igjen til gamle rutiner, og oppbyggingen til neste store stevne starter allerede neste uke. Hele denne uka er alle treningene lette, og blir brukt som restitusjon etter en periode med en del stevner som ble avsluttet med nordisk nå i helgen. Som  jeg nevnte tidligere ble innslaget om oss sendt på tv haugaland tidligere i dag, og går i reprise nå hele tiden. Om du ikke har kanalen eller ikke fikk det med deg, og likevel ønsker å se det kan du klikke her. Jeg har også filmet av tv skjermen selv, da jeg ikke var helt sikker på om det kom ut på nettet eller ikke. Holder på å laste filmen opp på youtube, men dere som har erfaringer med dette vet at det er nokså umulig, haha. Nå gjenstår 308minutter, og videoen er lastet 2% opp. Muligens publiserer jeg den i slutten av et innlegg i morgen, men anbefaler dere å heller klikke inn her for mye bedre bilde- og lydkvalitet.
Video av løftene + tv

Nå har jeg endelig fått bildene og videoene. Det kommer kanskje noen ut senere også, men disse er dem jeg har foreløbig. Video av alle løftene ligger under.

Ellers kommer lillesøster, pappa og jeg på tv haugaland nå i dag(tror jeg), for de som bor i distriktet her og er interreserte i å se det tror jeg det begynner rundt 17.30. Vi var så oppslukte av denne tv filmingen at alle tre glemte å spørre om når det ble sendt på tv. Selve intervjuet gikk greit, bedre enn forrige gang, men det skulle ikke så mye til. Tror også klippet kommer til å bli lagt ut på nettet, og da kan jeg publisere linken her.
Mitt første nordisk sølv

Som jeg trodde var ikke nettet der nede helt på topp, og jeg hadde såvidt nett på mobilen et par ganger. Noen av dere har kanskje fått med dere plasseringen? Og noen har også kanskje fått vite resultatet? Tenker å skrive bedre om selve stevnet senere i dag da jeg får både filmene og flere bilder.

Vi ankom København i halv syv tiden, og fikk oss litt kveldsmat før møtet klokken ni. Der fikk vi beskjed om at jeg var blitt flyttet fra lørdagskvelden til søndagsmorgen, og da bestemte vi oss også for at jeg skulle ha ei lett treningsøkt morgenen etter. Marthe løftet etter jeg hadde trent, og hun gjorde det kjempe bra! Fem av seks godkjente løft, personlig rekord i rykk, og sølv på første internasjonale stevne er absolutt ikke til å klage på. Det viste på teknikken at hun var utrolig nervøs, spesielt i rykk, men til tross for dette klarte hun likevel å prestere optimalt.

Jeg veide inn søndag morgen klokken åtte, og pulja mi startet ti. Oppvarmingen gikk kjempe bra, og rykkene enda bedre. Hele tre av tre godkjente rykk, der jeg perset i siste løftet på 68kg. Strålende fornøyd foran støt konkurransen, som også startet kjempe bra. Første løftet mitt på 77kg var kjempe lett, og teknikken var etter landslagstrenerne sine meninger det beste støtet de noen gang hadde sett av meg. Pausen mellom første og andre løft ble irriterende lang, og da jeg endelig fikk komme innpå hadde jeg tydeligvis glemt igjen hodet mitt på bakrommet. De to neste løftet bommet jeg i kickstøtene, men vendingene gikk greit. Begge forsøkene på 80kg.

Dermed ble det ny personlig rekord i rykk, tangering av poeng rekord og mitt første sølv (og medalje generelt) på nordisk junior mesterskap.


Bildet av det norske laget under mesterskapet, både ungdommene og juniorene.København!

Nå er det kun få minutter til farfar kommer for å hente oss, og turen går sørover mot København. Vi er de siste fra det norske laget som ankommer, og er vel der borte i kveld en gang. Noen som er kjente i København? Eventuelt vet om det svarer seg med -taxi eller tog? Flybuss? -for å komme oss fra flyplassen og til hotellet. Tror vi går for taxi, men er likevel greit å høre deres meninger. Vi reiser med fly fra Haugesund, og direkte til København klokken halv seks, og jeg priser meg overlykkelig for at vi fikk et direktefly. Hjemturen blir litt kjedeligere, da vi må mellomlande på Gardermoen, men det betyr bare mer blogging! Haha. Er som sagt usikker på hvordan det blir med nettet der nede, skal likevel prøve å få lagt inn link til streamingen slik at dere som ønsker kan følge løftingen live hele lørdagen og søndagen. Kommer til å publisere den på facebooksida til bloggen, lik derfor den HEEER, slik at du får med deg alle oppdateringene!Jeg skal på tv -igjen!

Klokken nærmer seg seks, og det er tid for annet siste treningsøkt før nordisk på lørdag! Føler meg kjempe klar, og håper overskuddet fortsetter å strømme på slik at jeg har maksimalt energinivå på den store dagen. Sjekk forresten artikkelen tv haugaland har skrevet om meg i dag, her! Skal også være gjest i studio der sammen med pappa først kommende mandag. SÅ mye gøy å se frem til den neste uken. Noen av dere husker kanskje sist gang jeg var med på tv haugaland, da i forbindelse med torsdagsfesten, det kan du se her.

Mitt kjære lille bomberom

Har nettopp vært ute å lekt meg med et par kroppsvektøvelser, fin oppvarming før ukas første -og annet siste- kveldsøkt. Regner med det blir rolig i bomberommet i dag, noe som vil si normal temperatur inne i rommet og tilgang på nok oksygen. På mandager pleier det som regel bare å være lillesøster, pappa, treneren og meg. Jeg elsker de treningen vi er mange, slike som tirsdager og torsdager, men jeg må ærlig innrømme at det er deilig med litt roligere dager også. Det blir ikke lange mange personer på hver stang, og det er mye lettere å puste, haha. Merket det spesielt godt på torsdag forrige uke, da var vi på det meste hele elleve personer inne i det lille lokalet vårt på èn gang. Det ble nokså varmt, og ekstremt tung luft. Jeg har heldigvis funnet et lite triks, og det er å holde seg inne i lokalet til treningsøkta er ferdig. For dersom man blir fristet, og heller går utenfor et lite minutt for å trekke pusten blir det enda verre å komme inn igjen.

Nå nærmer klokken seg seks, og jeg er nødt til å komme meg av gårde. God trening til dere alle! 
Prøv forresten å ignorere skoene.. Jeg bare hoppet oppi dem da jeg skulle ta bildene, haha.

Gangsperr til tusen

Avslutter sista treningsøkta denna uka med leggene fulle av blåmerker, alt av mage-, rygg- og lårmuskler stive og t-sjorta fra ungdoms EM på overkroppen. Klar for å bruke opp det lille som er igjen av energi, dere aner ikke hvor klar jeg er for å ta helg nå. Hele denne uka har gått til altfor mye skolearbeid, og mye tung trening. Skal bli godt å slippe opp litt nå i helga, slappe av i bilen i morgen med hele 9 kjøretimer på en gang! Haha, kjenner det skal bli godt å lukke øynene og falle langt inn i drømmeland om noen timer. Goood helg fininger!Og forresten, det gule merket på t-sjorta er ikke en kaffeflekk ellernoe ;-) Det har rett og slett vært et klistremerke der, men det falt av få dager etter at jeg fikk t-sjorta. Ikke verdens beste kvalitet, men minnene er så godt at jeg i alle fall ikke klarer å kaste den.


Mitt livs beste treningsøkt!!

I dag har jeg faktisk kommet meg gjennom tidenes beste økt! Pappas kommentar etter at økta var fullført var at jeg aldri har vært i så god form som jeg er i nå, og at jeg aldri har hatt ei så god økt før. I absolutt alle øvelsene var jeg opp i mot maks, og i absolutt alle gjorde jeg mitt beste. Jeg bommet ikke et eneste løft i løpet av hele treningsøkten, og jeg er strålende fornøyd nå! Perset meg i støt med hele 2,5kg, og hadde også fire enkle på 60kg i rykk, noe jeg heller aldri har hatt før. Tok 45kg i skråpress, og fem sett med doble på 90kg i knebøy. Superhappy, og legger meg med god samvittighet i dag.

Dette har uten tvil vært en av mine beste dager på lenge, lenge, lenge! 

Sterk som en fisk

Til tross for at jeg hadde fisk til middag i dag gikk ikke treningsøkta heeelt som ønsket. Jeg testet i to av tre øvelser, front knebøy og kickstøt. Jeg startet med front knebøy, der jeg skulle opp på 100kg. Fra før har jeg kun 90, og jeg har lenge siklet etter å få et tre sifret tall i front knebøy, men ikke i dag heller var den rette dagen. Jeg gikk fra 90kg (som er min nåværende pers) og rett opp på 100, der jeg prøvde to ganger, men begge gangene gikk det akkurat ikke. Kjempe kjedelig, men får ta med meg irritasjonen neste gang jeg testet, og da er jeg sikker på at jeg skal klare det. Neste øvelsen var kickstøt, der har jeg 80kg som personlig rekord, og det har jeg vel tatt 3-4 ganger nå. Tok det først en gang, men helt ok teknikk, men langt i fra perfekt. Ønsket å ta en til på samme vekta, der jeg skulle fokusere mer på teknikken, men da gikk stanga i bakken. Avsluttet med en kjempe opptur, da jeg tok fire enkle styrkeveninger på 70kg, og det var kjempe lett!! GØY 


Treningsplan uke 43

God mandag!

Ny uke med nye muligheter, og nye treningsøkter! For min del er denne treningsuka litt rolig, men det blir fortsatt en del løft. Skal prøve å få lurt meg til å gå høyt i kickstøt, om så bare èn gang. Etter helgas test føler jeg meg klar for nordisk i rykk, men kunne godt tenkt meg å bli bittelitt tryggere i overstøtene. Dere får høre mer om det etterhvert som uka går, kun tolv dager igjen til den store dagen nå. 

 Har du treningsplanen for uka klar?


Film fra KM 2013

Endelig! Jeg trodde serriøst aldri at jeg skulle få lastet opp denne videoen i kveld. Internettet her i huset er så ufattelig dårlig i blandt, og det faller ofte ut et par ganger i timen. Spesielt her oppe på loftet, man kan knapt bevege seg uten at nettet er borte. Nå når videoen jeg skulle laste opp på youtube var såpass lang var det ekstra vanskelig. Hele fire ganger prøvde jeg før den endelig ble publisert!

Men nok klaging fra min side, sett på lyd, 720px og snur film!


Gull smaker godt!

Kom hjem i fra Stavanger for vell en time siden, og jammen ble det gull i år også! Resultatet var helt greit egentlig, jeg hadde håpt på seks godkjente, men dessverre bommer jeg det siste støtet. Rykkene er jeg ganske fornøyd med, litt rusken teknikk på siste løftet, men det føltes utrolig lett! Jeg begynte på 62kg, tok deretter 65kg og avsluttet rykkonkurransen med 67kg. Pappa filmet alle tre, og videoen kommer selvsagt senere i kveld. Støtene gikk bra på oppvarmingen, spesielt det siste på 70kg, før jeg begynte på 75kg. Dette gikk kjempe lett og over all forventing. På 80kg var jeg litt frampå i kickstøtet, men klarte å hente det inn, 82kg derimot ble bom. Samme feil her også, men det var litt tyngre, noe som gjorde at jeg ikke klarte å gå den inn. Formen ser lovende ut, det eneste som mangler er å bli litt tryggere i kickstøtene og litt sterkere mentalt, før den store dagen om nøyaktig to uker.
Tillbakeblikk fra 2012

I femtiden bestemte jeg meg for å ta en aldri så liten powernap før jeg fortsatte pakkingen. Tror dere det gikk bra eller? Jeg som stort sett aldri sover på dagen klarte hvertfall ikke å våkne etter en liten stund. Det som skulle bli raske 15 minutter viste seg å til slutt bli over to timer! Jeg har egentlig aldri vært noe særlig fan av å sove på dagen, men følte bare jeg trengte litt energi da jeg var helt utslitt etter skolearbeid og øving omtrent hele gårsdagen og frem til klokken 15 i dag. Nå har vi nettopp spist hjemmelagde kyllingburgere til kvelds, og har fylt opp energilagrene for morgendagen. Som jeg fortalte tidligere i dag, ligger jeg å ser tilbake på gamle stevner, og det lengste jeg ser tilbake på var i februar 2012. Litt sykt at persen min i støt kun har forbedret seg fire kilo på snart to år. Forhåpentligvis vil fremgangskurven øke betraktelig nå.

Under her ser dere støtet på 77kg, det tok jeg på landskampen i England i fjor, det var mitt aller første internasjonale stevne der jeg konkurrerte utenlands. Hadde tidligere kun deltatt på nordisk, som det året (2011) ble holdt i Stavanger. Dere kan se alle støtene mine fra 5:13, men det på 77kg begynner ikke før 8:00.

For dere som også ønsker å se rykkene fra samme stevne, finnes dem under her. Der begynner jeg å løfte på 3:06.
Nervøs før aller første gang

God ettermiddag og god fredag! Føler denne uka har gått evig sent, og derfor er det ekstra deilig nå som fredagen endelig er kommet. Det er helg, det er nydelig vær og morgendagen venter. Mens resten av årskullet mitt fresher seg opp til kveldens russekro, bruker jeg tiden til å se tilbake på tidligere stevner og rekorder. Er det noe jeg finner motivasjon i, så er det definitivt dette. Kommer også til å pakke treningsbagen nå i kveld slik at jeg har mest mulig tid til å slappe av og ta det med ro i morgen. Normalt ville jeg ikke lagt så stor vekt på dette stevnet, det er kun et kretsmesterskap, men det er et flertall av grunner til at dette stevnet er utrolig viktig for meg. For det første er det nordisk om akkurat to uker, og dette er en fantastisk fin formsjekk før vi drar sørover til København. Men den største grunnen er at jeg har lagt om teknikken i støt. Etter å ha slitt med overstøtene i godt over ett år, har jeg nå gått over til kickstøt, og dette blir mitt aller første stevne med denne teknikken. Jeg er utrolig spent og nervøs for å teste det ut in real. Har som sagt enda ikke bommet et eneste kickstøt etter å ha lagt om teknikken, og den første missen skal i hvertfall ikke komme i morgen.

Nå slår jeg meg til ro med tidligere videoer, og litt motiverende musikk, så da gjenstår bare å ønske dere en fin fredag og ei god helg!


If you still look cute

Ferdig med siste økta før kretsmesterskapet på lørdag, og den gikk over all forventning. Vil si jeg er ganske godt i rute, både til helga og til nordisk om to og ei halv uke. Sjekk den fine t-sjorta jeg trente med i dag forresten! Den er faktisk fra puerto rico og egendesignet. Hva synes du? Jeg elsker sitatet "If you still look cute at the end of your workour you didn't train hard enough", synes det stemmer så utrolig godt. Jeg synes det ser så feil ut når jenter (og gutter) er på enten treningsstudio, styrkerommet på skolen eller treningslokalet oppe hos oss, og det eneste de gjør er å såvidt løfte stanga to-tre ganger før de er ferdig. Vet også om et par som kun drar på treningsstudio for å poste status på facebook, sjekke opp gutter eller rett og slett bare for å virke mer sporty enn de egentlig er. Noen som kjenner seg igjen? Eller vet om slike personer selv? Det gjør ingenting for meg at dem ikke ønsker å trene, men da synes jeg også de skal holde seg hjemme i stedenfor å forstyrre de andre som faktisk ønsker å trene skikkelig.
Hjem til sildebyen

Etter ei fantastisk helg på jentesamling i Trondheim er jeg nå på vei hjemover til sildebyen igjen. Samlingen ble avsluttet på den best mulige måten, nemlig med tidenes pers. Ettermiddagsøkta varte fra klokken 15, og i to timer. Første på programmet var oppvarming, før vi gikk over på styrkeveninger og pushpress, nærmere bestemt 2 styrkeveninger + 3 pushpress. Slike øvelser som dette er min favoritt måte å trene på, mye styrke og tunge løft. Styrkeveningene hadde jeg mye å gå på hele veien, og selv på siste settet var disse lette. Pushpressene derimot, som var hovedfokuset i denne øvelsen, var det som stoppet etter hvert som jeg nærmet meg maks. Tidligere tror jeg kun jeg har tatt en enkel på 60kg i pushpress, men i dag klarte jeg hele tre stykker på 65kg, og det med to styrkeveninger på forhånd. Kunne ikke tenkt meg en bedre avslutning på høstferien, overlykkelig! Hadde også knebøy etter denne øvelsen, og der var jeg oppe på ett sett med tre reps på 90kg.


Siden dagen har gått i ett, og jeg ikke har fått tatt noen bilder så langt, deler jeg heller et av fellesbildene fra i går med dere. Blir bedre blogging i Oslo, noe må jeg jo fordrive tiden med!


En dag med full plan

Dødssliten ligger jeg nå i senga på hotellrommet og slapper av før vi skal ut å spise i kveld. Sto som sagt tidlig opp i dag, klokken syv, for så å spise hotellfrokost med Marit. Kjempe god mat, men kunne dessverre ikke spise så mye som jeg ville med tanke på at det var trening kun en time etterpå. Treningsøkta varte til klokken elleve, og bestod av en hel haug med spenstrening, og forskjellige hjelpeøvelser til støtvening. Etter økta var gjennomført hadde vi en halvtime på oss til pakke sammen, gå tilbake til hotellet, og finne frem til møterommet. Vi fikk ikke tid til å skifte, så svette og gode hadde vi da teori en i halvtime, før det var lunch klokken tolv. Det var sååå god mat, med kylling og pasta til hovedrett og forskjellige små retter til dessert. Teorien fortsatte vi med etter lunchen igjen, og den varte helt til klokken fire da det var tid for dagens andre økt. På denne økta var det mer fokus på rykk teknikk, og da spesielt i fra heng, der jeg tok to lette på 55kg. Usikker på om jeg har tatt dobbel på det før, hvis ikke så er det eventuelt ny pers! Avsluttet økta med dragtrening, tøying og photoshoot. Og for dere som lurer, photoshooten gikk ut på å ta fellesbilder, to stykker. Tipper den varte i hele ti sekunder. ;-)


Lørdagsmorgen

God morgen fra Trondheim! Nå ligger jeg i senga og venter på at frokosten på hotellet skal åpne klokken halv åtte. Morgenøkta i dag starter klokken ni, så vi begynner å gå herifra i halv ni tiden. Frem til da skal jeg slappe av med Elle, banan og nøtter, bare samle masse energi til treningsøkta. I tillegg til morgenøkta i dag har vi ogå ei treningsøkt i femtiden, og teori rundt klokken tolv. Ønsker dere alle en fantastisk lørdag, så skal jeg prøve å gjøre dagen til det samme.Sporty inni fjellet

Musklene begynner å skrike etter å få slite, hjertet roper etter å pumpe og kroppen lengter etter å trene. Solen står fortsatt høyt på himmelen, og det er nesten litt trist at vi gjemmer oss bort inni et fjell nå som det endelig er pent vær. Dette er den siste treningsøkta før jeg reiser opp for å trene med andre jenter fra vektløfternorge. Der oppe i Trondheim er en av lederne han som anbefalte meg å kickstøte for første gang. Det hendte på sommeskolen i år, for et par måneder siden, og den gang trodde jeg aldri at det kom til å fungere for meg. Blir rart å se han igjen nå, og se om han liker utviklingen min i støt, forhåpentligvis angrer han ikke på at han anbefalte meg å bytte.


Treningssamling og grinefilm

Solen stråler ute, og himmelen er blåere enn jeg kan huske den har vært på lenge. Skulle nesten trodd vi var gått noen måneder tilbake i tid, skikkelig vårstemning. Jeg våknet også av fuglekvitring, aah, ingenting er herligere enn det. Spesielt når som dette er den siste dagen av ferien hvor jeg er hjemme i Haugesund by. I morgen tidlig -eller egentlig i natt- klokken fem, må vi opp for å rekke flyet. Jeg har også mottat programmet for samlingen nå, det ser dere under her.
Ellers startet dagen rolig med fellesfrokost og grinefilm. P.S. I love you så vi, jeg har sett den en gang før, og den er så nydelig. Elsker den typen filmer, og slike kan jeg se ti tusen ganger før jeg blir lei. Flinke lillesøster var fotograf forresten, hehe, tror jeg skal ansette en personlig fotograf. Noen som melder seg frivillig? 


Ferietrening

Nå er jeg nettopp kommet hjem etter ei treningsøkt på skolen sammen med fire andre. Vi prøvde oss både på balanseballøvelser, medisinballer og mage-rygg. I tillegg tøyde vi, og hadde litt lek på slutten. Nå har vi akkurat kommet oss hjem, og skal slappe av før det -som fortalt tidligere- blir grillmat senere. Etter grillingen tar vi turen til byen for å se på kino, we are the millers. Noen som har sett den? Er den å anbefale?


To nye personlige rekorder

Treningen i dag gikk over all forventing, med hele to nye personlige rekorder! Tok for første gang 80kg i støt med kick, og det på en dårlig dag. Teknikken var ikke på topp, men på et stevne, eller ei trening med topp dagsform tror jeg dette ville gått kjempe lett. Jeg har heller ikke bommet et eneste kickstøt enda, noe som er utrolig deilig å tenke på. Føler jeg fortsatt har litt å gå på da. I tillegg til persen på 80, tok jeg også 50kg i skråpress. Føler nordisk formen kommer snikende, og om noen uker skal jeg være kanonklar. Det virket som trønderjentene også syntes det var ei god treningsøkt. Svette og slitne krøp vi oss ned i bilen, før vi kjørte hjem og spiste mammas hjemmelagde pizzahorn. 


Ferietrening og snart nordisk

Litt rart at det allerede er tirsdagkveld, og jeg kun har hatt ei treningsøkt til nå denne uka. Heldigvis er vi på vei for å gjennomføre nummer to nå. Jeg synes det er utrolig deilig med ferier der treningsmengde minker litt, men det er jammen godt å komme igang igjen skikkelig etter ferien også. Akkurat denne ferien blir litt annerledes for min del, da jeg reiser til Trondheim på treningssamling på fredag, og dermed får jeg sannsynligvis nok trening denne uken likevel. Ganske rart å tenke på at det er mindre enn fire uker til nordisk, tiden går så ufatterlig fort, og plutselig står jeg på oppvarmingsrommet nede i København klar for å løfte!

Tidenes høstferie

Hjemme etter ei super treningsøkt med kun pappa, lillesøster og meg. Tenker det kommer til å bli stappfullt i morgen, så kanskje like greit at vi var få i dag. Kveldens treningsprogram finner dere under her. Er dette noe dere synes er interresant? Prøver å ikke legge det inn altfor ofte, siden jeg vet mange av dere ikke forstår noen ting, så det hadde blitt kjedelig i lengden. Men for de av dere som forstår det, er det noe dere synes jeg skal fortsette med?

Nå skal jeg hoppe i dusjen, før vi henter mine kjære to trønderjenter på flyplassen i elleve tiden. Herregud som jeg gleder meg til å se dem igjen. Dette kommer garantert til å bli en fantastisk uke, og tidenes høstferie!

Dette har jeg oppnådd

Det var på høy tid å tørke støv ut av pokalskapet, og i dag fikk jeg endelig gjort det. Det er så mye styr i og med at alt må utav, og deretter inn igjen. Hver eneste pokal, og hver eneste medalje. For at det ikke bare skulle bli kjedelig å gjøre rent tenkte jeg å slå to fluer i en smekk, og gjøre det til et blogginnlegg. Jeg får også litt bedre oversikt over hva jeg selv har oppnådd etter syv år med vektløfting, for jeg må ærlig innrømme at det er ikke alt dette jeg hadde full kontroll over.

 

Alle stevner mindre enn norgesmesterskap.


Slike småkonkurranser har jeg deltatt på helt siden 2006. Mai/Juni 2006 hadde jeg mitt første stevne, som var et rogalandscup 5-kamp stevne. I løpet av disse 7,5 årene har jeg fire gull, to sølv og en bronse i rogalandscupen, jeg har åtte gull i kretsmesterskap og syv gull i vestlandsmesterskap. Tenk det, hele syv VM-gull ;-)

 

Norgesmesterskap. Til sammen har jeg deltatt på 17 norgesmesterskap, og har vunnet hele ti av dem. Én sur fjerdeplass, to bronse, og de resterende fire er sølv. Jeg fikk fjerdeplassen på mitt første senior NM i 2012, året etter fikk jeg bronse på samme stevne. Ellers har jeg deltatt på 5 ungdoms NM, og har fått gull på alle fem. Har deltatt på fem junior NM, to lag NM og tre NM 5-kamp.

 

Internasjonale mesteskap.


På den internasjonale hylla er premiene færre, selv om deltagelsen er en del. Jeg har her en pokal som jeg fikk for annet beste poengsum av alle ungdomsjentene i norden i 2011. Jeg har også en gullmedalje fra min klasse samme året. Ellers er det en magnet, en pin og adgangskort fra nordisk i Finland i 2012, der fikk jeg den sure fjerde plassen. Adgangskortet oppe til venstre er fra ungdoms EM i 2012, der endte jeg på en 12.plass. Av andre utenlandske mesterskap jeg har deltatt på har vi Baltic cup i Latvia i 2012 og Landskampen i England i 2012.

 

Annet.


Andre ting jeg har oppnådd: Tilsammen 33 norske rekorder, tre pengepremier, en sjekk på 5000,-, to dopingprøver og kursbevis etter godkjent dommerprøve.


Full fart, og trening!

Hjemme fra kjøretimen, som forresten gikk kjempe bra! Det var en "liksom oppkjøring" der kjørelæreren ikke sa annet enn hvor vi skulle, helt frem til slutten da han oppsummerte hvordan det hadde gått. Han sa da at jeg var akkurat der jeg skulle, og at det nå kun var finpussing den siste måneden før bursdagen min. Fikk såvidt tid til å spise middag, før jeg pakket treningsbagen og nå sitter klar i stua og venter på at pappa skal stå opp. Dette blir siste kveldsøkta denne uka, fordi i morgen tidlig reiser begge trenerne mine sørover for å delta på et møte med resten av lederne og trenerne i vektløfterforbundet. Vi har en regel som sier at ingen, noen gang skal trene alene, og siden det sannsynligvis bare blir meg og lillesøster i morgen får vi ikke lov til å løfte. Noe som er ganske greit, er godt med en fridag innimellom! Men nå må vi sykle, prates senere, og god trening til mine spreke lesere❤


Tidenes treningsøkt!

Det er år og dag siden jeg har sittet igjen med en så god følelse etter trening som jeg gjør nå. I dag fikk jeg nemlig to nye personlige rekorder, en tangering av pers og to forsøk på ny personlig rekord. Første øvelsen jeg hadde var rykk fra heng, der skulle jeg egentlig ikke høyere enn 60kg, men ettersom at alt stemte utrolig bra, og det så lett ut, gikk jeg opp på 65kg i siste settet. Det tok jeg også, og det er det samme som jeg har som treningspers i rykk fra bakken. Super happy, og gleder meg til å leke meg på disse vektene i rykk på neste stevne. Etterpå tok jeg støtveninger, der jeg skulle maks. Treneren skrev opp til 85kg, som jeg tok, og det var så absolutt ikke maks. Prøvde to ganger på 90kg, men det gikk dessverre ikke denne gang. Klarte fint å dra den høyt nok begge gangene, men turde ikke å møte stanga og få spenne opp, dermed gikk den rett i bakken igjen. Tredje øvelse var benkpress med smalt grep, her har jeg tidligere 50kg i en enkel som pers, men i dag tok jeg 50kg i trippel! Avsluttet økta med lette knebøy på 70kg, og mage-rygg trening.


Supersterk med ny bok

Nå nærmer klokken seg treningstid igjen, og snart er første dagen i uka -med to treningsdager økter- fullført. Skrev forresten ut den siste siden i treningsdagboka mi i dag morges, men har også fått meg ei ny. Ei helt tom skrivebok fullt med blanke sider som jeg gleder meg til å fylle med haugevis av nye perser, tunge løft, vellykkede stevner og forhåpentligvis også noen nye norges rekorder. Dette er den fjerde treningsdagboka mi, og jeg har alle de tre andre liggende, synes det er så gøy å se tilbake på fremgang og slikt senere. Treningsdagbøker er i mine øyne ikke noe som skal kastes, men heller ligge som verdifulle skatter som man kan bla tilbake til de gangene man mangler motivasjon. Følte forresten for å være SuperSterk i dag, og tok derfor på meg supergirl t-skjorta. Ønsker alle superspreke treningsutøvere ei goood trening!
Video av treningsøkt 28.09.13

Har endelig redigert ferdig, og lastet opp videoen fra treningsøkten med lillesøster i går kveld. Vi gikk gjennom det gamle basisprogrammet mitt, med litt gøy og tull inni mellom. Programmet legger vekt på å styrke kjernemuskulaturen, samtidig som det går mye på balanse. Trener du noen av disse øvelsene fast? Eller har du prøvd dem før? Hvilken er din favoritt?

Husk å sette på 720px for best mulig kvalitet


Grillkos og trening

Grillkos med familien, og trening med lillesøster! Har filmet økta litt inni mellom, og det er jeg glad for nå i ettertid. Mulig jeg burde vurdere å sende inn et par klipp til Americas funniest homevideos. Utrolig morsomt og gøy å se lillesøster gjøre mange av øvelsene, haha. Nesten som å se meg selv for et par år siden da jeg gjorde dem for første gang, de er virkelig ikke enkle i starten. Skal se om jeg får redigert klippene, og legge den ut i løpet av kvelden. Hvis ikke kommer den hvert fall i morgen. Tok også noen bilder på vei hjem fra trening, synes det var så utrolig fint ute at jeg ikke klarte å dy meg. Blått, speilblankt vann, mørk bakgrunn og gatelys som lyser opp. Legg forresten merke til jakka mi, verdens beste, og utrolig varm nå når det begynner å bli kaldt ute om kveldene.
Vellfortjent restitusjonsdrikk

Ligger nå hjemme i sofaen og nyter en vellfortjent, og utrolig god, yt restutusjonsdrikk med sjokoladesmak. Morgenøkten i dag var ufattelig tung, og kveldsøkta var ikke så mye lettere den heller. I dag morges kjørte jeg og ei venninne et nytt basisprogram, som vi såvidt testet litt ut i går. I dag var første skikkelige gjennomkjøring, og det kjentes! Spensttrening i én time, etterfulgt av 30min balanse. Er rimelig kjørt i beina, spesielt leggene, og det kommer nok til å merkes i morgen. På kveldsøkta var jeg oppe på 60kg i rykk fra høye bukker, som faktisk gikk forholdsvis lett. Hadde hele seks støtveninger på 70kg etterpå, og jeg merket godt at jeg hadde hatt tung morgenøkt. Helt til slutt pinte jeg meg gjennom flere sett med femmere på 40kg og treere på 45kg i skråpress. Tuuungt! OG GØY!

Nå skal kvelden nytes med min kjære lillesøster! Vi prates❤
Fantastiiisk økt

Treningsøkten gikk akkurat like bra som forventet! Jeg startet med styrkerykk, der jeg tangerte persen min på 60kg. Før jeg gikk over til støt, det er aller første gang jeg trener hele støt med kickstøt i stede for splitt, og det ble så absolutt ikke mislykket. Var oppe på hele 75kg, som er det samme som jeg endte på på NM for et par uker siden. Hadde deretter støtdrag oppe på 95kg, før jeg avsluttet med knebøy. Dobble repitisjoner på 100kg, suuuper happy! Hele fire sett kjørte jeg på toppvekta i knebøy, og det er det jammen lenge siden jeg gjorde sist gang. Er for øyeblikket overlykkerlig, og super positiv når det gjelder treningen. Grunnen til all hodeverken den siste uka har mormor og jeg funnet ut at er at den dårlige tenkemåten er på vei ut. De siste årene har jeg vært utrolig svak mentalt, men forhåpentligvis er det det som nå forsvinner, og jeg blir en av verdens sterkeste når det gjelder det mentale og å ha troen på seg selv på maksvekter. Haha, jeg kan jo alltids håpe.


Avsluttet økta med dette fantastiske måltidet! Knekkebrød med philadelphia ost, og cottagecheese blandet med plommesyltetøy.

Støtet mitt på 75kg i dag, se så lett da!


Skikkelig treningsmotivert!

Tid for trening, og for første gang på en uke er jeg kjempe klar for økta. Har spist en skikkelig middag, og har selvsagt tatt min kjempe gode energishake med skogsbærsmak! Verdens beste. Har også kari traa tightsen på meg, ååh, for en deilig dag. Alt er topp, og jeg er skikkelig treningsmotivert. Har også fått beskjed om at jeg er tatt ut til nordisk mesterskap i vektløfting som blir arrangert i København den 2.-3.November. Jeg har vært med på nordisk et par ganger tidligere, men dette blir første gang jeg konkurrerer i juniorklassen. Lillesøster, Marthe, har også blitt tatt ut til sitt første internasjonale mesterskap. Gleder meg til vi skal reise nedover til Danmark sammen med trener, pappa.
 


Ubeskrivelig treningsglede!

Fremgangen fortsetter i en rasende fart, og jeg har nå kickstøtet mer enn sesongbeste i overstøt. Tok hele 80kg i dag, lett som ingenting, føler enda jeg er en del å gå på, og det er så herlig! Lenge siden jeg har likt støt så godt. Tror faktisk aldri jeg har elsket det så mye som nå. Gleder meg i hjel til å teste det ut på neste stevne, er nå hundre prosent overbevist om at dette kommer til å fungere. Utrolig deilig å være så godt som ferdig med den forferdelige splitten!


Styrkevening+kick 70kg

Her er videoen fra treningen tidligere i dag, som lovet. Teknikken er langt i fra der den skal være enda, spesielt i kickstøtet, men jeg har tross alt kun testet det ut skikkelig to ganger, og i dag var første gang med vening før kicken. Egentlig er det ganske sykt at dette kun er 5kg mindre enn sluttresultatet mitt på NM for ei uke siden. I tillegg har jeg nesten ikke spist noen ting tidligere på dagen, ser for meg hvordan dette blir etter jeg er blitt vandt med tyngre vekter, teknikken er bedre og med fisk til middag. Jeg har virkelig troen på at dette kan være det riktige for meg, så får tiden vise om jeg tar rett eller feil.


I can and I will

Vel hjemme fra trening, og ligger nå i armkroken til en skikkelig bamsefar. Treningen i dag gikk over all forventning, jeg bommet faktisk ikke et eneste løft. Tok det riktignok ganske rolig, men likevel. All trening er bedre enn ingenting, så det er viktig å motivere seg selv, selv om man ikke er i toppform. Hodeverken var heller ikke på sitt verste, kjente litt stikking i brystet mot slutten, men alt i alt er jeg stor fornøyd med økta. Deilig å komme seg på trening nå etter hele fire dager fri. Testet ut å ta kickstøt i stede for overstøt i støtene i dag, noe som i hvertfall jeg synes var vellykket. Har enda ikke vært på mer enn 75kg i kickstøt, men har virkelig troen på at det er riktig denne gangen. Var i dag oppe på 70kg, med styrkevening i forkant av kickstøtet, og pappa filmet løftet. Skal se om det ikke kommer ut i løpet av kvelden eller morgendagen. Ellers kjenner jeg virkelig at jeg har trent nå, så tar kveld ganske straks. Sov søøøtt!

En perfekt dag

Det begynner sakte men sikkert å gå innover meg at vi nå nærmer oss den mørkere årstiden. Morgenene blir mørkere, og det er tyngre å komme seg ut av sengen. I tillegg merker jeg det utrolig godt nå om kvelden etter trening. Jeg pleier alltid å ta bilder enten før eller etter treningsøkten, og i det siste har det blitt før, men når jeg i dag skulle ta bilder etter var det plutselig blitt natt ute. Fremover må jeg nok ta alle bilder enten inne eller i god tid før trening, noe som er utrolig kjipt med tanke på at jeg på en måte har en tidsfrist på meg. Det er så mye lettere når det er lyst døgnet rundt.


Dagen i dag har vært en av de beste på lenge. Jeg har hatt to utrolig harde, men kjekke treningsøkter, matteprøven i dag gikk ganske bra, jeg har hatt fisk til middag og smoothie til kvelds, jeg har fått invitasjon til treningssamling sammen med de beste jentene i landet og jeg har perset i kickstøt. Lista er utrolig lang, og jeg kunne holdt på i evigheter, det har virkelig vært en perfekt dag. Første økta var kjempe tung, spesielt den andre øvelsen, men jeg slet meg igjennom det med kun en miss, og det var overstøtet på siste settet. Bortsett fra det var første økta ganske grei, og det samme var andre økta. Jeg perset i kickstøt, som jeg ikke har trent på lenge! Perset med 10kg faktisk, og er nå kun 10kg under overstøtspersen min, og 6kg under støtpersen, og dette uten å være vandt med øvelsen. Luftet ideen om å bytte fra overstøt til kickstøt på trening i dag, og jeg må si jeg er nyskjerrig og spent på hva utfallet blir. På en måte liker jeg det gode og trygge med overstøt, men på den annen side så ønsker jeg å prøve noe nytt. Jeg har lyst å få til noe som kan fungere på maks vekter også, noe som ikke får hode til å svikte.
 


Fullført 5km i regn

Akkurat satt meg ned etter en god joggetur ute i vårt fantastiske høstvær. Kjempe deilig å sette seg ned i sofaen, er helt utkjørt etter 5km løping. Er det en ting vi vektløftere blir dårlige på så er det langdistanseløping. 60m er vi utrolig gode på, og kanskje enda bedre blir resultatet på 40m. Grunnen er at alle øvelser og måten vi trener på gjør at muskelfibrene omdannes til muskelfibertype 2. Altså vi er utrolig effektive, og kan utvikle større kraft, men ikke holde ut like lenge. Heldigvis var det bare et par små bøyer under selve løpeturen, men både før og etterpå falt det virkelig ned. Har løpt med pulsklokke, og testet litt slik at alt skal være klart til neste uke da jeg skal ta makspulstest. Er utrolig kjipt dersom det viser seg at jeg må ta den testen enda en gang etterpå bare på grunn av at pulsklokken ikke virket som den skulle, eller jeg hadde trykket på noe feil. Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg testen på mandagen eller tirsdagen. Mitt første ønske er mandagen, men tror jeg kommer til å se været litt ann. 


Confidence

Klokken nærmer seg seks, og treningstid. Dagens andre økt står for tur, og forhåpentligvis blir det godt oppmøte i kveld også. I går var det kun jeg, lillesøster, pappa og treneren som var der, men tirsdager pleier som regel å være litt bedre. Har foresten tatt noen nye bilder til headeren nå, så den blir mest sannsynlig oppdatert i løpet av kvelden. Hva synes dere, på tide med en ny?

Dopingkontrollen

En stund etter at jeg var ferdig med å løfte ble jeg plutselig ropt opp igjen, og jeg var da blitt valgt ut til å ta doping kontroll. Noe som jeg så på som ingen problem da jeg har gjort dette før også, men der tok jeg jammen feil. Etter å ha fylt ut en del skjemaer,  satt jeg meg ned og begynte å drikke. Etter rundt en halvtime var jeg klar, gikk inn, men fikk kun 80ml. Noe som førte til at prøven ble tømt ut igjen, og jeg måtte begynne på nytt. Minste målet er nemlig 90ml. Etter dette tok jeg et av de dummeste valgene jeg noen gang har tatt. Jeg tenkte at siden det var for lite måtte jeg drikke mer.. Jeg drakk til sammen én liter, noe som førte til at den neste prøven var langt over målet, men den var altfor tynn (altså det var for mye vann i den. Det jeg drakk hadde bare rent rett igjennom uten at det hadde fått tid til å ta opp noe som helst av stoffer). Jeg satte meg ned igjen, uten å drikke, men likevel ble den neste prøven enda tynnere.. På det stadiet her var jeg ufattelig lei, og fikk derfor gå ned i hallen, men kun ved tilsyn av kun ene dopingkontrolløren. Jeg slappet av litt, og så på løfterne, men så begynte det. Magesmerter, så sterke som jeg aldri har kjent før, ingen sittestilling var behagelig, og uansett hva jeg gjorde ble det ikke noe bedre. Hodeverk begynte jeg også å få, samtidlig som jeg var utrolig sliten og iiiiskald. Jeg la meg ned på gulvet, og fikk halvsovt en liten stund, og etter det ble ting straks mye bedre. Det eneste som ikke var borte var frysingen. Nå, etter over fire timer var jeg klar til å prøve for fjerde gang. Og endelig, denne gangen gikk det! Prøven var både over minstemålet, og den var ikke for tynn. Trodde helt serriøst at jeg skulle begynne å gråte av glede. Og for å avslutte med det positive, jeg fikk både en slik liten vaskelapp som dere ser under og en kortstokk. Jeg fikk også virkelig trent meg på å skrive signaturen min, haha.Videoen fra stevnet

Husk å sette på 720px for enda bedre kvalitet.

 

Hva synes du?


Resulatene fra NM

Vi kom mye senere hjem i går enn hva jeg hadde regnet med, og derfor ble det dessverre ingen blogging i går kveld. Etter løfting, dopingkontroll og mye venting i blant annet ferjekøen, var det godt å legge seg i sengen rundt halv tolv i går kveld. Alle løftene, pluss 3-kampen, fikk jeg min kjære mamma til å filme, og det kommer ut på bloggen senere i dag.

Som jeg sa i går begynte dagen så tidelig som klokken fem, vi var i Vigrestad klokken ni, da innveiingen begynte. Etter at vi hadde veid oss inn satt vi og ventet, slappet av, fikk i oss litt mat og drikke før det var tid for defilering. Alle jenteløfterne ble presentert, åpningstalen ble holdt av presidenten i Norges Vektløfterforbund og nasjonalsangen ble spilt. Nå var stevnet åpnet.

Jeg var den siste løfteren i både rykk og støt, noe som førte til at jeg fikk et par av løftene mine etter hverandre. Hva jeg løftet av kilo og slikt får dere se senere i dag på filmen, men jeg kan si så mye som at jeg fikk 3/6 godkjente. Altså et helt OK resultat. Jeg er langt i fra fornøyd, men det kunne definitivt gått verre også. Det jeg synes er positivt er at de tre løftene jeg fikk godkjent kjentes utrolig lette, og så egentlig bra ut på videoen også. 3-kampen rett etterpå gikk også bra, egentlig litt bedre enn løftingen, da jeg perset i både sprint og hopping. Kule var jeg 0,39cm bak pers. Sammenlagt fikk jeg sølv, og ny poengpers i fem kamp. Nå har jeg hvert fall mye inne til å ta ut på nordisk som arrangeres i København 2-3. November!

Etter stevnet ble jeg også innkalt til dopingkontroll, som jeg skal fortelle dere mer om senere.
Før Fuglene Fiser

God morgen! Regner med at det ikke er så mange som er våkne klokken-FørFugleneFiser nå på en lørdag, men her i huset har det vært liv siden klokken fem! Alt er pakket og klart, og om få minutter setter vi oss i bilen med kursen sørover. Energibar er allerede inntatt, og senere én til før løftingen starter. Håper dere alle får en flott lørdag, og koser dere ihjel. Jeg vet ikke når neste oppdatering kommer, men det er mest sannsynlig i kveld etter at vi har kommet hjem igjen fra stevnet. Og tusen takk til flinke mamma som var fotograf i dag, i tillegg til at hun skal få prøvd seg bak kameraet under stevnet i dag også.Om nøyaktig 24 timer

Om nøyaktig 24 timer sitter jeg nå nede i Vigrestad i hallen, klar for å løfte. Stevnet begynner nøyaktig klokken ti, innveiingen er fra åtte til ni. Jeg er i den første puljen, men regner med jeg kommer til å løfte rundt halv elleve. I fjor ble dette stevnet arrangert i Bergen, og det ble da holdt den 15.september. Sluttresultatet mitt ble 64kg i rykk, 76kg i støt og dermed 140kg sammenlagt. Jeg er fast bestemt på at resultatet skal bli mye bedre i år, og satser på å nærme meg persene, muligens høyne dem også. Time will tell! Tre kampen gikk også ganske greit, trippelhopp på 6,49m, kulekast på 10,35m og 40m på 7,00s. Jeg har aldri hoppet lengre enn jeg gjorde på dette stevnet, men har fått bedre perser både i kule og 40m senere.

Overraskende oppmøte

Sitter i skrivende stund i gangen utenfor baderomsdøren og venter på lillesøster som bruker en evighet i dusjen! På treningen i dag satte vi nesten ny årsbeste. I ukevis, til og med månedsvis, har vi kun vært de samme fire på trening hver eneste dag, lillesøster, pappa, treneren og meg. Men til vår store overraskelse var vi i dag hele åtte stykk. Ei jente som har trent tidligere, men ikke har vært her på ni måneder kom plutselig tilbake, og samme skjedde med en som har vært vekke i litt under et halvt år. Han hadde også med seg ei, i tillegg til at det var ei helt ny. Alle de fire kom helt tilfeldig på den samme treningsøkten, hva er oddsen for det? Likevel såå gøy! Etter økten bestemte vi oss for å hoppe i jacuzzien, som vi endelig har fått opp å gå. Satt vel i rundt en halvtime, kjempe koselig og ikke minst deilig. Nå er forresten dusjen ledig, så jeg får slutte å bable.

Himmelsk lunsj

Morgenøkten er fullført, og verdens beste lunsj lå og ventet på meg gjennom hele økta. Rug knekkebrød med cottage cheese og banan ved siden av. Aah, er det mulig å ha noen bedre motivasjon enn en god lunsj? I mine øyne er det ikke det. Blir alltid mye mer sulten når jeg trener om morgenen, kanskje fordi jeg kun har spist frokost på forhånd, og ikke en stor middag. Noen som har samme erfaring? Vet forresten at det er utrolig dårlig kvalitet på bildene, men slik er det med mobilbilder. Valgte å la kameraet ligge hjemme i dag da jeg ikke hadde så god plass i skoleveska.
En hektisk hverdag

Hasteblogger litt nå, for jeg fikk plutselig mye dårligere tid enn jeg hadde sett for meg i dag. Kjørelæreren min og jeg ble nemlig enige om å kjøre en liten time ekstra, og fikk da fullført sentrumskjøringen i samme slengen. Godt å være ferdig med det, men ikke fullt så godt å komme hjem etterpå. Hodeverk, sliten, sulten og trøtt, kunne fortsatt lista i evigheter, men har ikke tid. Takk og lov for det! Haha, spise middag, ta noen fantastiske bilder til dere, blogge og få i meg en energishake, alt på under én time. Herregud så stress! Gleder meg til å komme på trening å få brukt opp det bittelille jeg har igjen av energi, før jeg legger meg i senga i kveld og samler energi for morgendagen! :-D
Se forresten hvor hoven ankelen min er! Aner ikke hva som skjer, men jeg klør sinnsykt på ene siden av knoken, og er rød og opphovnet på andre siden. Sinnsykt irriterende. Noen som har hatt noe lignende før, eller vet hva det er?


Morgentrening er topp!

Opp og hopp, morgentrening er topp! Er nettopp ferdig med en dobbel norsktime, og endelig er det klart for vektløfting. Toppidrettstimene på skolen er delt opp slik at halvparten av skolens elever trener klokken åtte, og resten klokken ti. Jeg er altså i den siste delen, og trener fra klokken ti til halv tolv. I dag, på torsdager, er også treneren min til stede her på skolen, noe som er utrolig greit både med tanke på egen trening, men også at han da hjelper andre elever med teknikken. Vektløfting er nemlig en ganske stor del av basisprogrammet til de aller fleste andre elevene. Men nå må jeg komme meg på trening, vi prates senere, skal nemlig ha kjøretime 14.40, og har derfor litt over en time å slå ihjel i kantinen.

Gjennomført alle ritualer

Nå har jeg fullført alle ritualer før kveldens støttesting, jeg har funnet fram favoritt tightsen, jeg har hatt fisk til middag og sist men ikke minst drukket verdens beste energidrikk. Cuatro red force energidrikke fra Proteinfabrikken, anbefaler dere alle å prøve denne, virkelig den beste jeg har smakt. Den har jeg drukket siden februar i år, og har ingen planer om å erstatte den med det første! I tillegg til dette har jeg også prøvd meg litt smått på forskjellige kroppsøvelser, blant annet armhevinger, kun for bloggen sin skyld.

cuatro red force


Smiler fra øre til øre!

Jeg har ikke nevnt det her på bloggen tror jeg, men vi tok feil av datoen på NM. Vi trodde det var førstkommende lørdag, altså den 7.september, men det viste seg å være den 14.september. I starten likte jeg det ikke for jeg var så innstilt på at jeg skulle opp på plattingen å løfte tungt om under to uker, men da det sank inn innså jeg hvor mye bedre dette er. Jeg har ikke vært helt i rute i støt spesielt, men jeg tror at det å få ei ekstra uke med trening gjorde underverker både mentalt og fysisk. Morgentreningen i dag gikk så bra at jeg har smilt siden! Overlykkelig og storfornøyd, jeg kan virkelig ikke huske sist jeg har hatt en så god følelse -ikke bare etter ei trening, men før et stevne. Skal nå gjøre meg klar for dagens økt nummer to, og krysse fingre, tær og alt annet for at den går like bra.Ny treningsfavoritt

Jeg hadde nesten glemt den nye treningstoppen min bakerst i skuffen! Jeg kjøpte den i Oslo i sommerferien, og har ikke brukt den før i dag. Den blir definitivt brukt mye mer fremover, for den var så god, og ikke minst fin. Er det noe jeg faller pladask for ved første øyekast så er det topper med åpen rygg, og treningstopper er intet unntak. Da jeg så denne måtte jeg bare ha den, og å ha den på føles enda bedre. Man slipper nemlig den irriterende sportsbhen under, for denne toppen har innebygd støtte. Den er virkelig helt perfekt, og fine farger er det også. Hva synes du? Noe du kunne brukt på trening?Kommende konkurranser

Nå har jeg nettopp laget en oversikt over stevnene denne høsten, egentlig mest for meg selv, men kan like godt dele den med dere også. Har som dere ser en del stevner, spesielt i November, men det er ikke sikkert jeg kommer til å delta på alle. De stevnene som er mest usikre slik det ser ut i dag er Lag NM og klubbstevnene.

Ny pers i frontbøy-video

Treningsøkten i dag gikk generelt ganske bra. Var litt kluss med teknikken enkelte plasser, men sett fra det store bilde; mer enn fornøyd. Jeg var oppe på 62,5kg i rykk, og dette gikk ganske bra, treneren min ba meg da økte til 65kg (selv om dette ikke sto i programmet). Hadde to forsøk på 65kg, men det ble for tungt i dag, men med tanke på at det er treningspersen min er jeg fornøyd med 62,5kg. Neste øvelsen var støt, der jeg skulle opp på 75kg. Noe som ikke gikk på de to første forsøkene. På det første var det for dårlig teknikk i overstøtet, mens den andre mistet jeg da jeg endret grepet. Av erfaring vet jeg at jeg ikke kommer til å klare å konsentrere meg om noe annet enn grepet om jeg hadde prøvd en til, derfor tok jeg heller den fra stativ. Vendingene hadde jeg jo klart begge gangene, så det var ingen problem. Jeg klarte det da, på første forsøk fra stativ, tredje totalt. Alle gode ting er tre. Videre hadde jeg styrkerykk opp til 52,5kg, før jeg tok front knebøy helt på slutten av økta. Der ble det ny personlig rekord, og jeg er ganske fornøyd. Det var ikke noe maks maks løft, og jeg har tro på at jeg kunne klart 100kg om jeg hadde hatt den som første øvelse. Likevel kjempe glad for 5kg pers. Video av løftet ser dere under.


Det nærmer seg NM

Treningsklærne er på, og jeg er klar nok ei hard trening. Rart å tenke på at dette er annet siste mandagskveldsøkt før NM. Tiden raser bare avgårde, og denne uka er siste gang jeg skal opp mot maks før stevnet. Herregud som jeg gleder og gruer meg på samme tid. Etter sommerferien, og fire uker uten trening, har jeg kun vært oppe på 63kg i rykk og 75kg i støt, forhåpentligvis er de tallene mye høyere i løpet av denne uken, og enda høyere enn det igjen neste lørdag. Wish me luck

Vi var helt i toppen

Nå er jeg hjemme fra aktivitetsdagen, som virkelig var super! Vi har en slik dag to ganger i året, en gang rett før sommerferien som en avslutning, og en gang helt i starten av skoleåret. Vi blir delt inn i lag på syv og åtte personer, og blir blandet på kryss av klasser, idrett og kjønn. Jeg havnet i år på et lag sammen med tre andre tredjeklassinger, en fra påbygg, to fra andreklasse og en fra førsteklasse. Vi var tre jenter og fem gutter, og dette er faktisk det beste laget jeg har vært på i løpet av alle tre årene. Vi kom helt opp på 5.plass av i alt 31 lag. Vi var også de som vant flest av aktivitetene. Vi vant hele tre av seksten stykker. Kunne ikke hatt det kjekkere i dag, en super og opplevelsesrik dag som avsluttet med felles grilling, fotografering, filming og utdeling av gratis t-sjorte med egen idrett på. Bilder av t-sjorta ser dere under, der er såå fin!


Ting går min vei

Ferdig med siste tunge dagen denne uken, nå er det kun morgentrening i morgen og så er det helg. Treningene i dag har vært overraskende gode, begge to. Litt kluss med teknikken i et par av øvelsene på kveldsøkta, men absolutt ikke noe jeg bekymrer meg over. Føler virkelig formen er på god vei oppover nå, og med kun to uker igjen kunne jeg ikke vært mer positiv til det. Vendte som dere ser under 80kg i dag, og det er kun fem kilo under pers, og langt i fra maks. Kunne hvert fall klart 85kg i dag, men det får jeg spare til stevne, herregud som jeg gleder meg for øyeblikket. Har følelsen av at det kommer til å gå min vei denne sesongen!

Fullført dagens første økt

Nettopp ferdig med dagens første økt som gikk superbra, og ble avsluttet med ei god tøyeøkt sammen med ei venninne. Øvelsene jeg hadde var styrkerykk fra kneposisjon, rykkdrag, pushpress fra nakken med bredt grep og knebøy helt til slutt. Hele økta gjennomførte jeg faktisk uten andre i rommet enn treneren min, som faktisk også ble nødt til å gå halvveis ut i programmet. Med andre ord, siste halvdel av treningen gjennomførte jeg alene i salen kun sammen med musikken haha. Ikke så veldig gøy, men kroppen føltes urolig bra, derfor ble det kjekt likevel. Nå er det tid for matte, så jeg må nesten avslutte, men kan dele noen bilder fra treningslokalet på skolen i mellomtiden.


Gledes tårer

Hjemme etter dagens andre økt, og kan si jeg er bra sliten nå. De siste ukene ble det plutselig to økter til dagen, og øktene er ganske harde også. Til neste uke skal jeg på litt høyere vekter da, og ikke like mange sett. Satser på det løsner litt da, og at alt blir perfekt til NM 5-kamp om to og ei halv uke. Da jeg kom hjem fra treningen i dag, krøp jeg nærmest opp trappene, og ble overlykkelig da jeg kom på at det sto en restitusjonsdrikk fra proteinfabrikken og ventet på meg. Gledes tårer!❤Treningstid5-kamp stevne 16.08.13

Som nevnt deltok jeg på 5-kamp stevne på torsdag som var. Jeg har tidligere fortalt hva et 5-kamp stevne i vektløfting er, trykk her for å komme til innlegget. Stevnet begynte med rykk, og jeg er egentlig greit fornøyd med denne øvelsen. Jeg fikk alle tre løftene godkjent, og resultatet ble 63kg. Med andre ord: fire kilo bak personlig rekord, men fornøyd grunnet all den tunge treningen de siste dagene. Støtkonkurransen gikk ikke like knirkefritt, der fikk jeg nemlig kun første løftet på 70kg godkjent. Jeg bommet de to neste forsøkene på 75kg, det var langt i fra maks, men teknikken og det mentale sviktet.Rett etter mitt siste forsøk i støt bar det rett inn på oppvarmingslokalet for å få på meg buksa, før jeg skulle tilbake igjen, men denne gang for å være dommer. Jeg dømte altså resten av pulja mi og den neste, før vi gikk ut for de tre siste øvelsene. Vi begynte med trippelhopp, som gikk forholdsvis greit. 6,33m ble resultatet, som er rundt personlig rekord. Deretter var det tid for kulekast, og der ble jeg virkelig overrasket over forbedringen min. Jeg kastet 11,99m, som er ny personlig rekord, og dette etter tunge treningsdager. Ser virkelig frem til denne øvelsen på NM 5-kamp om tre uker. Den siste øvelsen var 40m med liggende start, her var jeg noe bak personlig rekord, men fornøyd likevel. Resultatet her ble 7,07s.

Beinøkt, leir og tips

Har hatt en utrolig benøkt i dag, med rykkdrag og rykk, støt fra stativ, støtdrag og knebøy. Tro det eller ei, men å trene drag tar utrolig på i bena, blir helt gåen i lårene. Tror det kan ha noe med at man spenner opp, for så å starte løfte rolig og  deretter øke før man slipper stanga ned igjen. Men her har kanskje noen av dere mer greie på dette enn meg? Kom med informasjon hvertfall, jeg tar imot med åpne armer. Knebøyen var den som tok mest på, og oppsettet ligger under. Nå tenkte jeg å snart sette igang med pakkingen, det er jo faktisk bare to dager til vi vender nesene østover mot Tønsberg. Kan ikke vente med å møte alle igjen, og ikke minst få trene, bo, spise og sove med dem i nesten ei uke!❤

Knebøy: 45x5(2)   60x3   75x3   85x3   92,5x3   100x2   80x2(2)

Forresten ett lite tips: Dersom dere vil gjøre noe enkelt, og ikke orker å kokkelere i timevis. Bruk en halv boks cottage cheese, bland med syltetøy (gjerne sukkerfritt selv om jeg ikke brukte det i dag) og spis. Enklere blir det ikke, i tillegg er det kjempe sunt, og i haugevis av proteiner. Perfekt etter trening.Trener inne i et fjell

Det høljer ned utenfor, og det virker ikke som om skyene har tenkt å holde opp på ei stund. Da er det ekstra deilig at vi har treningslokale inne. Vi trener faktisk inne i et fjell. Det er bomberommet på Hest (for dere som er kjent i Haugesund), et lokale som er hogget ut av fjellet. Bulkete vegger av stein som er malt hvite, betonggulv, ei svær og tykk betongdør. Kan godt ta bilder en gang om dere ønsker det? Er utrolig imponerende og fint der inne, med tanke på hva det er laget av, hvor gammelt det er og hva som er der inne. Men nå er jeg nødt til å komme meg avgårde, vi sees senere! 


Film av treningsøkta

Som jeg fortalte tidligere i dag filmet jeg intervalløkta, and here you go!

Still på tannhjulet til 720px for bedre kvalitet.


Intervalløkt i solnedgangen

Kom nettopp hjem etter å tatt ei intervalløkt. Ble bakkeintervall, og det er helt genialt her i Hervik. Du kan løpe midt i veien i omtrent alle bakker, jeg valgte meg en bakke og var der i rundt en halvtime, og det kom ikke en eneste bil på den tiden. I tillegg hadde jeg kuer og sauer som mine personlige trenere. Haha.. Kan fortelle litt om hvordan jeg trente, men det kommer bedre forklaring på video senere i kveld.

Først løper jeg et par runder for å bli skikkelig varm, deretter jogger jeg ned og opp bakken, jogger ned igjen, løper sidelengs mot venstre på vei opp, jogger ned, løper sidelengs mot høyre på vei opp, jogger ned, deretter løper jeg baklengs opp igjen. Slik er en etappe, jeg har ett minutt mellom hver av etappene, og i alt fem etapper. Litt vanskelig å forklare, men kommer som sagt bedre forklaring senere i kveld. I mellomtiden kan dere få se noen bilder fra økta. Lekte meg litt på slutten også, haha, slo hjul og slikt.

Luftmadrass inni ryggen

Det var kun pappa og jeg som var på trening i dag, og dette var en av de kjekkeste treningene på lenge. Vi holdt på i nesten to timer, og det gikk ufattelig fort. Var på høye vekter med få repitisjoner i både styrkerykk og frontbøy, mens jeg hadde flere reps i stifflegg og pushpress fra nakken. Sistnevnte ble det mye teknikk trening i og med at jeg ikke er så vandt til å presse ting fra nakken. Føler jeg mister kontrollen over stangen når den er rett bakom hodet mitt, men det kommer seg nok etterhvert. Vaggende nedover mot bilen -med noe som føltes som ei oppblåst luftmadrass i ryggen- var jeg utrolig sliten. Hadde både stifflegg og rygghev på ganske maks, tuuungt men godt.

Jeg ble utrolig glad da jeg kom hjem, mamma hadde nemlig lagd kvelds til meg på forhånd. Den bestod av to lefser med philadelfiaost, skinke, ost og paprika. Ei skål med cottage cheese, skyr yoghurt og blåbær, og noen skiver honningmelon. Likevel var favoritten smoothie, det er så godt! Smoothiene til mamma er verdens beste, mye bedre enn dem man får kjøpt i butikk, på cafe, restaurant eller hvor som helst. Ingen slår mammas. Jeg ble dermed overlykkelig da mamma fortalte at hun hadde ei én liters flaske med smoothie i kjøleskapet fullt til randen. Åå, lykke! Små gleder i hverdagen er det beste❤

Tipp topp tommel opp

Nå er jeg super klar for ei kanonøkt i kveld. På grunn av at vi drar til Hervik i morgen ettermiddag blir det ikke noe trening i lokalet, derfor blir det dobbelt så tungt i dag. Har tatt på meg den rosa treningsgenseren og smilet, klar for å gi gass. Ønsker dere alle en god trening! Og kveld selvfølgelig, kun én dag igjen så er det helg, det skal bli deilig det.Lette knebøy

Kom hjem fra trening for rundt en time siden, og mistankene mine om torturplanene til treneren min hadde jeg rett i.. Haha, opp til omtrent max både i rykk og støt. Legger ved programmet under, så kan de av dere som forstår det lese. Jeg bommet forresten den første på 60kg i rykk, men tok den neste drittlett. I støt bommet jeg begge overstøtene på 72,5kg. I knebøyen, som var den jeg trodde skulle bli verst før treninga, gikk det faktisk overraskende lett. Kjempe fornøyd med det! Formen kommer seg sakte men sikkert, men det er enda et lite stykke igjen til jeg er oppe på nivået før ferien.I motbakker går det oppover

Det er i motbakke det går oppover. Noen som har hørt det ordtaket før? Vel, det kan jeg med sikkerhet si at er heeelt sant. De siste treningsøktene mine har vært forferdelige, altså det har vært virkelig bratte motbakker. Men nå, når fredagen kom, og jeg for første gang siden sommerferien tar støt fra stativ ble jeg utrolig positivt overrasket. Da jeg så hva treneren min hadde skrevet ned, at jeg i den formen jeg er i nå skulle ha 70kg i overstøt, tenkte jeg mitt. Ganske dumt egentlig, for man skal tenke positivt noe jeg ikke gjorde. Tenkte ikke negativt heller, men vil si det var en plass midt i mellom. Da jeg støta stanga med 70kg over hode var det som et sjokk gikk gjennom hodet mitt, jeg forsto egentlig ikke at det var 70kg. I følge pappa og treneren min hadde jeg vært god nok til å ta 75kg i overstøt i dag, og da er jeg faktisk kun ti kilo under det jeg har vært på mitt beste, og omtrent fem kilo fra det jeg var før ferien. Deeeilig!
Dagens øvelser


Favorittgenser

Nå er det snart tid for å hoppe på sykkelen, og komme meg på trening. Annet siste økta denne uka, og kjenner det skal bli utrolig godt med helg nå. Kommer til å nyte den til det fulleste, før det er fullt kjør på mandag igjen. Har forresten på meg favorittgenseren min i dag, rosa treningsgenser som jeg kjøpte når jeg var på treningsleir i Danmark i mars. Såå deilig! Men nå må jeg avslutte, tiden begynner å gå altfor fort, vi prates etter trening sprekinger!❤

Knebøyvideo

Etter ei ganske tung økt med mye knebøy er jeg hvert fall gåen i bena. Sykla frem og tilbake, styrkerykk, styrkevening + kickstøt, støtdrag og knebøy sto på programmet, i tillegg til mage- og ryggtrening. Føler meg rimelig sliten, og jeg likeeer det! Noe av det beste som finnes må være nå man ligger i senga å tenker på alt man har fått gjort i løpet av dagen. Det er nesten like deilig som å være gangsperr, noe jeg også elsker. Vet ikke hvorfor egentlig, men jeg får så god samvittighet da! Filmet forresten slutten av økta i dag, som bestod av knebøy. Jeg merker så utrolig stor forskjell på knebøyen nå og før ferien at det er nesten skummelt.. Men herfra kan det bare gå én vei!

Skru på 720px for bedre kvalitet!

 


Treningsklar

Treningsklar, eller nei, egentlig ikke. Føles som jeg har hatt 10reps i knebøy på 100kg i timevis.. Haha, merkelig hvordan man kan bli så sliten og utkjørt i bena bare etter en dag, er vel fordi jeg ikke er vandt med det, men likevel. Gleder meg uansett da, skal bli kjempe godt med enda ei treningsøkt, det blir den fjerde løfteøkta siden vi kom hjem. God trening til alle dere andre sporty mennesker der ute også, så prates vi mer senere i kveld!Druknet katt

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter nok en dobbel treningsøkt, startet med ei vektløfting økt og fortsatte med intervall i skogen. På vektløftingdelen fikk jeg virkelig merke hvor langt ned jeg har falt på disse ukene vekke fra trening. Rykkdrag på 65kg var tungt, og tideligere har jeg tatt helt opp på 75kg og det har vært omtrent likt, kanskje enda lettere også.. I tillegg slet jeg meg gjennom 3x3 på 80kg i knebøy, 3reps har jeg tatt på 100kg, men da bare på ett sett. Likevel går det greit, og jeg klarer å slite meg gjennom øktene, regner med at neste uke blir hakket lettere. Når det gjelder løpingen var det ikke akkurat det beste været vi fikk. Regnet hamret ned, og vi ble våtere og våtere. Jeg har hvert fall lært en ting av den siste økta, og det er at jeg alltid skal fjerne sminken før jeg jogger ute når det regnet. Kom hjem svart under øynene og drypp gjennombløt.Gjennomført

Nettopp kommet hjem etter en varm, slitsom og utrolig gøy tur opp til utsikten. Dagens treningsøkt vel gjennomført! Sitter nå ute på terrasen, og nyter sola, virker som det er litt sommer her likevel. Helt siden vi kom hjem fra ferien har det vært høst her, så det var godt å se sola igjen også. Kjenner likevel jeg begynner å savne Bulgaria, de siste dagene tenkte jeg det skulle bli godt å komme hjem, men nå akkurat ei uke etter vi satte oss på flyet nordover vil jeg tilbake igjen. Hvordan er været der hos dere? Er du på ferie, evt. hvor?Girly trainingsoutfit

God formiddag fininger! Som sagt i går hadde jeg planer om å gå opp til utsikten i dag om været holdt til, og gjett hva? Soool, himmelen er dekket av et hvit lag med skyer, men hallo, nå solen likevel titter frem i ny og ne kan vi ikke klage. Lillesøster ville forresten også være med opp, noe som er utrolig moro. Mye kjekkere å gå opp sammen med noen enn alene.

Jeg føler meg også skikkelig jentete i dag, rosa og lilla går igjen i hele treningsantrekket. Lilla Kari Traa tights med rosa sømmer, rosa treningstopp, rosa sports bh og lilla treningssko. Aah, kan det blir bedre? Ønsker dere alle en superfiiin onsdag, kos dere gløgg i hjel!

Shake med sjokosmak

Høydepunktet i dag var definitivt når jeg kunne sette meg ned med en proteinshake og ei banan etter vel gjennomført trening. Utrolig lenge siden jeg har vært så svett, varm og ferdig etter ei økt. Og shaken med sjokoladesmak skuffet ikke, snooop! Har bare slappet av etterpå, er forresten nokså gangsperr i lår og rygg etter gårdagens økt, gruer meg litt til i morgen allerede. I morgen er det onsdag, og det betyr fri for vektløfting, derfor tenkte jeg å ta en tur opp til utsikten om været holder til. Utsikten er en utsiktsplass på toppen av et fjell her i Haugesund, plassen kalles også benken. Om dere vil sjekke det nærmere ut, ta en titt på dette innlegget her da vel.


Treningsklar

Nå sitter jeg i sofaen med ei skål jordbær og lader opp til ei skikkelig god treningsøkt. Vektløfting i lokalet vårt sammen med pappa, etterfulgt av ei intervalløkt ute sammen med mamma. Er ikke vi en sporty familie så vet ikke jeg! Wuhu, utrolig deilig å være i gang med treningen igjen. Ønsker alle dere andre en super tirsdagskveld, og god trening til dere som skal lee dere litt!❤
Better sore than sorry

Snart er det tid for den første vektløfterøkta på over tre uker. Herregud, som jeg gleder meg, og gruer meg også egentlig. Jeg gleder meg til å komme tilbake til det gode, gamle og koselige lokalet vårt, gleder meg til å høre den samme musikken vi har hatt i årevis, gleder meg til å kunne smelle stanga over hode, gud som jeg gleder meg. Det jeg derimot gruer meg til er å innse hvor langt ned jeg har fallt i løpet av ferien. Vektløfting må være en av de idrettene der det er lettest å måle fremgang og sammenligne fra tideligere. Jeg vet hva jeg har ligget på i hver eneste øvelse, og å komme på trening i kveld, å kjenne at bare en liten brøkdel av maks er dødstungt er ikke like gøy. Men jeg satser på å være fort tilbake til normalen, og også klatre enda litt høyere!

Prøve meg forresten på en helt ny type middag i dag, første gang jeg har prøvd ut noe slikt. Jeg kommer til å røpe hva det er, pluss å legge ut oppskriften, senere i kveld. Det er bare å glede seg, spesielt for dere som er like glad i trening som meg.
WORK HARD

Nettopp gjennomført min første treningsøkt på over tre uker, herregud det er lenge. Jeg som var så sikker på at jeg kom til å trene gjevnt hele denne sommeren siden vi hadde treningsrom på hotellet, men så gikk ikke det da vi var nødt til å ha treningskort. Den siste timen har jeg gått gjennom basisprogrammet mitt, det vi si et treningsprogram som ikke går på vektløfterøvelser, men bare stabiliseringstrening og skadeforebyggende. Er sliten og super klar for senga nå, skal ned å lage meg noe mat før jeg tar kvelden. Sov godt alle sammen!❤

Ny pers i markøft - video

For ei deilig økt i dag! Kun styrkeøvelser som sto på programmet, deriblant styrkerykk, markløft, smal benk og halve knebøy til stol. I både markløft, smal benk og egentlig knebøyen satte jeg nye personlige rekorder. Markløften ligger det video av under, der hadde jeg 120kg fra før, og tok nå 125kg! Så deilig :-D I benkpress med smalbenk hadde jeg fra før 50kg, tok i dag 52,5kg og prøvde på 55kg men det gikk ikke. Halve knebøy til stol har jeg faktisk aldri trent før, men var oppe på tre sett med dobble på 110kg, og det gikk ganske greit. I og meg at jeg aldri har hatt den øvelsen før er det egentlig ny pers det også. Haha, små gleder! Nå er det siste innspurt før kjemi eksamenen, vi prates i morgen♥


Video - KM

Nå har jeg endelig fått lastet opp løftene min fra helgen. Hva synes du?


Trening med frukt i magen

Har nettopp nyt en liten skål med frossen frukt. Det er en perfekt liten, sunn og god dessert dersom man fortsatt er litt sulten etter middagen. Perfekt nå rett før trening, den siste treningsøkta før KM 5-kamp. Vi reiser i morgen, og jeg skal løfte på lørdag. Stor gleder meg, håper bare været holder i og med at den ene øvelsen forgår utendørs. Vi får krysse fingrene for at værgudene er på vår side.Rocker løs

God morgen! Jeg har nettopp brukt morgenen på å rocke. Ikke til musikk eller noe, men med treningsrockering. Holdt på i omtrent tyve minutter, synes det er utrolig gøy og ikke minst bra trening. Ikke er det kjedelig heller, for man kan gjøre nesten alt samtidig. Ta for eksempel tv titting. Hvorfor sitte i stolen å se på tv når man kan stå på gulvet og rocke i steden for? I tillegg til den fargerike rockeringen har jeg også machet klærne i dag. Fargerikt, haha!

Treningsøkt med bilder

Vet mange av dere har ventet på dette lenge, og i dag hadde lillesøster kameraet med seg på trening, så da kan jeg endelig oppfylle ønskene deres. Altså bilder fra treningen min. I dag hadde jeg ei halvtung trening, det er annet siste økta før KM 5-kamp, og jeg føler meg vel noenlunde klar. I rykk er formen på topp, og både teknikken og styrken stemmer, mens i støt er det litt opp og ned. Hadde blant annet litt problemer med grepet i dag, men det er bare bra at det kommer nå, for da er jeg nemlig i perfekt form på lørdag. Gleder meg♥

På vei til trening! Sykkel, perfekt som oppvarming nå som det er litt varmere i lufta.

Det dere ser her er en øvelse som kalles rykknedsitt, for de fleste av dere er det nok gresk, men det er i hvertfall en god hjelpeøvelse for konkurranseøvelsen; rykk.
Svett og sliten etterpå, hihi.

 

Er dette noe dere likte? Skal jeg prøve å ta flere bilder fra treningsøktene?


Top of HaugesundFor en fresh start på dagen! Da jeg våknet i dag morges og så været ute bestemte jeg meg med en gang for at jeg ville finne på noe. Og da temperaturmåleren ute viste 19 grader ble jeg overbevist. Jeg knyttet på meg joggeskoene, fant frem shortsen og treningstoppen. Jeg syklet opp til stiene, og der i fra tok jeg bena fatt og kom til slutt, svett og deilig, opp til toppen. Elsker denne plassen, og har sikkert vært her hundre ganger! Trening, utsikt, fint vær og ikke minst gøy, kan det i det hele tatt bli bedre? Jeg har hvert fall hatt en perfekt morgen så langt, ønsker dere det samme!


Hvilepause på toppen før jeg kom meg ned igjen..


Henger litt etter med disse bildene her, haha. Men bedre sent enn aldri ;-)


Treningstiiid

Treningstid, treningstid, treningstiiid! Solen skinner, og jeg tar sykkelen bort til lokalet i dag. Oppvarming, trimming og nyting av det fine været, alt på en gang. Tre fluer i en smekk. Pappa har pumpet luft i sykkelen min, så forhåpentligvis klarer jeg meg litt bedre etter trening i dag. Det er kun denne og tre økter til før 5-kamp stevne, tiden går såå fort. Var forresten hos ernæringsfysiologen min i dag, etter å ha ført opp alt jeg spiser og drikker i løpet av tre dager. Fikk beskjed om at jeg spiste litt lite, og da spesielt etter trening med tanke på proteiner, noe jeg egentlig hadde en liten anelse om på forhånd. Jeg skal få en matplan i nærmeste fremtid, noe som gjør det mye lettere å spise korrekt. Kan ikke vente med å sette i gang med det.


Melkesyre og sommerplaner

På trening i dag gikk det såå mye bedre enn i går. I går bommet jeg flere av løftene, og det var virkelig ikke min dag. Mens i dag gikk alt knirkefritt. Var naturligvis mye lettere i dag enn i går, men jobbet mye med teknikken. Er også det jeg skal jobbe med nå frem mot KM i 5kamp neste lørdag. I dag var mamma på noe sommerfestgreier i barnehagen, og hun hadde derfor bilen. Jeg og pappa syklet da til og fra trening, og jeg har aldri opplevd verre melkesyre da jeg kom hjem. Å sette seg på en sykkel uten luft i dekkene rett etter å ha hatt knebøytrening er det verste jeg har opplevd. Ikke nok med at jeg måtte trø hele veien på grunn av mangelen på luft i dekkene, men jeg måtte også ha på et relativt lavt gir noe som ikke gjorde syren noe bedre. Hadde faktisk problemer med å gå normal da jeg kom hjem i dag, for ikke å snakke om å komme meg opp og ned i trappene. Lårene skalv og ristet inni og jeg følte jeg skulle knekke sammen, utrolig ubehagelig!

Meeen over til noe helt annet, nemlig mine sommerplaner. Jeg pleier egentlig ikke å ha noe særlig jeg må gjøre i sommerferien, men i år er timeplanen fullstappet. Flere som har mye på agendaen i år?

Yogastilling

God ettermiddag fininger! I dag skal jeg på den første økta etter at kiropraktoren min korrigerte bekkenet mitt. Er spent på å se om man ser forskjell allerede i dag, mest sannsynlig vil det nok ta litt tid da, men det er lov å håpe. Kjører på med pink i dag, en av de fineste fargene på treningstøy etter min mening. Rosa og lilla er på en delt førsteplass. Digger treningsklær med sterke farger, og da gjerne feminine farger, eller jentefarger. Kos dere alle, og god trening til de som skal være spreke i kveld. 
Prøvde meg på en avslappende yogastilling, ser nå at jeg ikke lyktes. Men legger ut bildet likevel, og tilføyer at det så mye bedre ut inni hode mitt. Tror det må være noe galt med dette kamera.


5kamp stevne i vektløfting

5kamp stevner er noe vi har et par ganger i året, helst rundt sommertider da noen av øvelsene som oftest blir holdt utendørs. 5kamp består av øvelsene rykk og støt, som utføres som et hvilket som helst annet stevne. Etterpå begynner 3kampen som består av trippelhopp uten tilløp, kulekast og 40m sprint med liggende start. 

Trippelhopp går rett og slett ut på å hoppe stillelengde tre ganger etter hverandre. Her gjelder det å komme lengst mulig, og poengene regnes ut fra kroppsvekt. Jeg har egentlig aldri mestret denne øvelsen noe særlig, jeg får absolutt ikke til teknikken.

 

Kulekast er en øvelse der vi kaste kulen bakover, over hode. Ei linje er markert på underlaget, og kastet blir dødt om man tråkker på eller over linja. Her blir man delt opp etter kjønn og alder, det vil si jentene kaster med ei 3kg kule. Guttene under 16år kaster med 3kilos kule, guttene fra 16-18år kaster med 4kilo og guttene over 18år kaster med 5kilos kule. Det er om å gjøre å kaste lengst i forhold til egen kroppsvekt.

40m sprint med liggende start er den siste øvelsen. Her skal man ligge helt strak på magen, med armene rett frem og hode ned. Nesen skal være på startlinja, og når skuddet går er det om å gjøre å komme seg opp på bena så fort som mulig samtidig som man kommer seg fremover. Den som først krysser mållinja vinner. Også her gis poeng ut i fra din egen kroppsvekt. 


Bare genser og sportsbh

Nå er treningsklærne kommet på, energishaken i magen og jeg er klar for å forbrenne noen kalorier. Dagen gikk til soling i starten, men det skyet litt over utover ettermiddagen, men jeg kan ikke klage. Er jo tross alt bedre enn det har vært siden.. ja, mai i fjor?

I dag skal vi starte økta med 5kamp trening, jeg lovet å fortelle dere mer så kommer et innlegg om det i kveld. Jeg skal i dag gjøre noe jeg egentlig aldri gjør, og det er å trene kun iført genser og sportsbh. Jeg pleier alltid å ha enten t-sjorte eller singlet under, og tar genseren av etterhvert som jeg blir varm. Men i dag har jeg bestemt meg for å beholde genseren på under hele økta. Visste dere at bare det å ha mer klær på i seg selv gjør at treningen blir mer skadeforebyggende? Det er mindre sjanse for å oppnå skader om man holder kroppen og muskulaturen varm hele tiden. Det var dagens tips fra meg. 

Absolutt ikke min dag i dag

Gikk absolutt ikke som forventet i dag. Jeg fikk gull, ble beste jente, og står igjen med resultat, men er absolutt ikke fornøyd. I rykk startet jeg på 63kg som planlagt, økte til 66kg og planen var å ta 69kg i siste forsøk. Jeg bommet begge de siste forsøkene på 66kg. Dermed fikk jeg bare godkjent første forsøket i rykk, og endte fire kilo under personlig rekord. 

Støtene gikk ikke noe bedre, heller verre egentlig. Planen var å starte på 77kg i støt, men det endret vi ned til 75kg etter det siste oppvarmingsløftet. Støtet var ganske greit, men ikke noe toppløft. Andre og tredje forsøk er det ikke så mye å si om. Enkelt og greit hadde jeg verken overskudd eller hode med meg. Begge forsøkene var på 80kg, der støtvendingen gikk greit, men ikke overstøtet. 

Men om akkurat tre uker er neste stevne, og da skal jeg komme tilbake sterkere og bedre. Det er KM i 5 kamp, noe som betyr at i tillegg til rykk og støt konkurreres det også i kulestøt, trippelhopp uten tilløp og 40m sprint med liggende start. Kan fortelle mer om hvordan det foregår når det nærmer seg. 

 


Tiden går

Ferdig på trening nå, og har nettopp spist kvelds. På menyen i dag sto det havrepannekaker med jordbær, det er såå godt. Oppskrifter er her for de av dere som ikke har sett den før. Treningen følte jeg gikk ganske bra, kjenner jeg har mye overskudd, og føler at teknikken sitter ganske bra. Har fått litt forskjellig tilbakemeldinger i dag, men det jeg sitter igjen med er definitivt en positiv følelse. Teller ned dagene nå, kun tre igjen! Tiden går utrolig fort, føles som det var i forrige uke vi var på påsketur på fjellet. Det virker heller ikke som det er mer enn maks en måned siden nyttårsaften. Flere som føler tiden bare raser avgårde for tiden?Bare later som

Treningsklærne er kommet på, der denne lilla kari traa tightsen er favoritten. Den er faktisk fra Danmark, har skrevet om den før, soleklar favoritt. Fine farger på treningsklærne er såå fint, og da spesielt lilla. Rosa er også noe som går mye igjen i treningsskuffen min. Noen andre av dere som har noen farger dere har mer av enn andre på treningsklærne?

Prøver å late som jeg har noe kalt armmuskler.. Funker det?Dette er siste økta før stevne i helga, wish me luck!


Overskudd og energi

Annet siste økta før rogalandscupen står for tur. Treningsklærne er på, og håret er oppsatt. Det eneste som gjenstår nå er overskudd og energi, men det satser jeg på kommer til lørdag. Har noe å fortelle dere senere. Noe som jeg gleder meg helt ekstremt mye til. Det kommer til å ha påvirkning på bloggingen også! Har så lyst å bare rope det ut, eller i dette tilfelle skrive det ned med CAPS LOCKEN på, men jeg skal prøve å vente til senere i dag. Skal dere trene i dag?Torsdagsfesten

For de av dere som ville se innslaget på tv haugaland, så er det her. Legger også ved et bilde som ble tatt av redaktøren i tv haugaland, Alexander Urrang Hauge.
 


Expect the worst, and you will be surprised

Kun få minutter igjen til sendingen starter på tv haugaland, og gjett hva? Nå er det treningstid. Med andre ord, jeg får ikke se programmet når det blir sendt på tv. Heldigvis skal pappa ta det opp slik at jeg kan se det senere. Er utrolig spent på hvordan det ble. Jeg føler selv at det ikke gikk bra i det hele tatt, vi får bare vente å se om det stemmer eller ei. God trening til alle dere andre som skal svette litt!Torturuke

Overskriften beskriver treningsuka mi så langt. "Skal man bli best, må man trene best" og nå kjennes det som jeg er på vei mot å bli OL-mester! Er så sliten, men det er digg. Blir stadig overrasket over meg selv under øktene for tiden, enten er det lettere enn jeg hadde trodd, eller så blir jeg rett og slett overrasket over at jeg klarte det. Jeg vet at man skal ha tro på seg selv når det gjelder trening, og da spesielt i en slik idrett som vektløfting. Likevel er en av mine største svakheter at jeg ikke gjør det. Jeg tror det er tungt eller at jeg ikke kommer til å klare det, før jeg i det hele tatt har prøvd. Det er en utrolig irriterende egenskap, for jeg vil påstå å si den ødelegger ganske mye. Men det eneste jeg kan gjøre er å jobbe med det, ting blir som regel alltid bedre med tiden. Ønsker dere en super herlig kveld videre!En fantastisk morgen

Gjett hva? I dag er det faktisk solskinn. Kanskje sommeren har tenkt å komme innom likevel? Etter å ha startet dagen med ei havregynspannekake toppet med hjemmelaget jordbæresyltetøy, skal jeg nå på skolen for å trene. Dagens første økt er ganske lett og grei, noe som passer bra etter gårsdagens økter. Ønsker dere alle en fantastisk dag! Skal du trene i dag?Superduper dødstrøtt

For en dag! Og da mener jeg med tanke på treningen. Utrolig tungt både på skolen og på kvelden, er virkelig helt utslitt. Da jeg etter å ha spist kvelds klarte å krype opp trappene, la jeg meg rett i senga Gud, så vanskelig det var å komme meg opp igjen for å blogge, men alt for dere vet du! Resten av kvelden skal jeg legge meg tilbake i senga, og bare kjenne restitusjonsprosessen jobbe for fullt. Følelsen etter ei god treningsøkt er sååå deilig psykisk, men fysisk er jeg sliiiten, haha. Men digger det for det.
Smoothie

Treningsøkta i dag var faktisk utrooolig varriert med tanke på dagsformen. I starten av trening, de to første øvelsene, gikk det kjempe bra og alt stemte! Men i de to neste, spesielt den tredje øvelsen gikk det ikke like knirkefritt, haha. Teknikken stemte ikke helt, det ble en bom, men jeg klarte å komme meg gjennom det likevel da. Etter treningsøkta ventet det en kjempe god kvelds til oss. Mamma hadde nemlig laget smoothie, vårruller og boller. Aah, så godt!
Forandring i planene

Hei dere!♥ Nå sitter jeg på flyplassen klar for å gå ombord i flyet, jeg fikk ny tid med et annet selskap, og ankommer Tønsberg tidligere enn forventet. Eller.. det er hva jeg håpet jeg kunne skrive i dette innlegget. Treningssamlingen ble heller avlyst. Alle fem deltagerne hadde flybilletter med widerøe, som i dag ikke lar noen fly forlate bakken, og dermed ble det veldig vanskelig å finne nye billetter til alle. Det endte dermed i at det ikke ble noe av samlingen denne uken, den er utsatt til en annen gang. Derfor er det bare for meg å pakke ut av kofferten igjen. Jeg hater å pakke ut, og denne gangen er det enda mindre kult. Jeg har jo ikke opplevd mye gøy som gjør at det er verdt å pakke ut, men det får bli til en annen gang. Jeg skal nok klare å kose meg her hjemme også, det er jo tross alt langhelg, og det blir heller ikke mangel på trening. 


Jeg var sååå klar, men neida. En annen gang ;-)Propfull onsdag

Nå er jeg nettopp ferdig på trening, og det var den siste vektløfterøkta her hjemme i Haugesund, før jeg reiser til Tønsberg i morgen kveld. Morgendagen blir fullpakket, og det er også meldt utrolig fint vær hørte jeg pappa sa. Jeg skal blant annet først på skolen, og deretter skal jeg til byen å signere en kontrakt med Klinikk Selsaas som ønsker å sponse meg i vektløftingen, blandt annet med mye forskjellig behandling og måling, samt treningsklær. Etter det skal jeg tilbake igjen på skolen, før jeg må hjem å pakke til treningssamlingen. Jeg reiser i fra Stavanger i åtte tiden om kvelden om ikke jeg tar helt feil, noe som betyr at jeg må kjøre fra Haugesund senest klokken fem. åå for en travel dag det blir, men det er deilig også! Ankommer Tønsberg litt over 22:00, og da er det bare kveldsmat før treningen begynner torsdag morgen. Gleder meg!


Nye øyne ser andre ting

Nå er det snart treningstiiid igjen. Tre økter til utenom denne her hjemme i Haugesund før jeg reiser på jentesamling til Tønsberg. Reiser med fly onsdag kveld fra Stavanger. Gleder meg utrolig mye, de samlingene er alltid så kjekke, og i tillegg er det alltid gøy å trene andre plasser. Man trener i et annet miljø, med andre mennesker og andre trenere. Noe som betyr at det er nye øyne som ser teknikken, og det er ofte når man trener andre plasser at man forstår hva man gjør feil på en annen måte enn hjemme. Enten kan det være de ser ting trenerne mine ikke gjør, eller så kan det rett og slett være at de sier akkurat det samme som mine alltid sier, men nå når jeg hører det fra andre går det virkelig opp for meg at det er feil. Haha, ganske vanskelig å forklare egentlig, må bare oppleves! Så nå vet dere hva dere må gjøre? Begynne å trene vektløfting i en bestemt klubb, for så å reise en annen plass å høre feilene i teknikken. Neeeida. Eller joda. 
For en daaag!

Lørdagen startet utrolig tidelig, jeg hadde vekkerklokka på halv seks, men våknet kvart på fem, og da var det helt umulig å sovne igjen. Derfor endte det med at jeg lå i senga i tre kvarter å ventet, lukket øynene, prøvde å sove, men til ingen nytte. Da jeg endelig kunne stå opp, fikset jeg meg før jeg spiste en banan, og så var det bare å vente igjen. Haha, å stå opp en time før man drar når man har pakket alt klart er virkelig alt for tidelig. 

I halv syv tiden sto morfar og bobilen a.k.a stevnebussen utforbi huset. Etter et par timer med avslapping (bortsett fra den halvtimen vi tok ferga, og bølgene fikk oss til å måtte spenne musklene for å ikke rulle frem og tilbake, haah) kom vi frem til hallen. Stevne ble holdt i storhallen i Stavanger, den ligger rett på siden av det høye hotellet noen minutter fra sentrum. Vi plasserte oss på parkeringsplassen utfor hallen, og gikk deretter inn for å veie oss. I vektløfting er det nemlig slik at man løfter i forskjellige vektklasser, og innveiingen skjer mellom 2-1 timer før stevne start. 

Vi jentene var i første pulje som alltid. Damene først, eller hva? Det er ganske greit å være i første pulje i og med at man da blir fort ferdig, og kan sitte å se på resten av stevnet etterpå. Men til gjengjeld får man ikke så god tid til å spise og drikke etter man har veid seg. Det som passer perfekt for meg er å være i andre pulja, da synes jeg det er akkurat passe tid til alt.


Løfterne i første pulja, jeg er nummer to fra høyre, og lillesøsteren min Marthe nummer fem. 

Jeg begynte med et lett løft på 63kg i rykk, og fortsatte med 66kg. Da jeg i siste forsøket satte av 69kg, virket det som hode mitt forsvant. Det er typisk meg når jeg kommer opp på maks, jeg tror det er tungt, og glemmer derfor alt av teknikk fordi jeg ikke tror jeg kommer til å klare det uansett. Prøver og prøver å vende meg av med det, men en vakker dag skal dere se at jeg klarer å legge det på hylla!

I støt begynte jeg på 77kg, lett og greit løft. Støtet på 81kg var enda lettere, og det er også ny personlig rekord. I tredje og siste forsøk skulle jeg satse på den norske rekorden i klassen som er 84kg, jeg måtte da ta 85kg. Jeg vendet det ganske greit, men når overstøtet kommer er det samme greia der. Hode mitt faller vekk, og alt som står i hjernen min er hvor tungt dette kjennes på brystet. Det er som en liten krangel oppe i mitt eget hode der musklene sier at dette er tungt, mens hjernen prøve å fortelle at det ikke er det så lenge jeg gjør teknikken rett. Jeg skulle ønske jeg hadde klart å stengt av følelsene i akkurat det øyeblikket, slik at jeg ikke kjente noenting. Stanga letta fra brystet, og et halvt sekund senere traff den bakken. Nok en gang trakk jeg meg, fordi det føles tungt, og jeg klarer da ikke å utføre teknikken riktig. 

De neste timen brukte vi i hallen, da så vi på de da de løftet. I fire tiden, når vi hadde vært i hallen i åtte timer, trengte vi en pause. Derfor gikk vi til hotellet det noen veninner av meg fra Trondheim bodde. Vi var der i en liten halvtime før jeg fikk en telefonsamtale fra morfar som fortsatt satt nede i hallen. Den lød som følger:

Morfar: Hei. Du må komme tilbake til hallen, og møte i garderobe 3.

Meg: Emm.. Okei, hva er det for noe da?

Morfar: Det kan jeg ikke si, bare kom med engang.

Jeg ble super stresset og ikke minst nysgjerrig. Da vi sto i heisen på vei ned fra 15.etasje på hotellet begynte jeg å tenke at det kanskje kunne være noe doping greier. I og med at han ikke kunne si hva det var, ble jeg ganske sikker på at det var det, men jeg syntes det var merkelig at de ikke hadde kontaktet meg med engang etter løftingen dersom det viste seg å være dette. Da jeg kom ned i garderoben var det første jeg så tre andre vektløftere, før jeg så mennene fra anti-doping Norge. Mistanken min hadde altså stemt.


Vet ikke om det er noen tall, bokstaver eller ord som skal være "personlige" derfor skurret jeg til bildet.

Det første jeg gjorde da jeg kom inn var å fylle ut et skjema om meg selv, før han ene fra ADN spurte meg om resultater og hvordan det hadde gått i dag. Etterpå var det bare å sette meg på benken sammen med de andre tre guttene for å drikke. Vi fikk både vann og brus, og det eneste vi skulle var å sitte der å drikke. Vi var nødt til å fylle begeret med en viss mengde urin, og derfor var det utrolig uheldig dersom man ikke klarte det på første forsøk. Dette hendte nemlig med han ene, han gikk for å prøve, men nådde ikke minimumsmålet, og var derfor nødt til å kaste prøven for så å begynne på nytt. Etter 59 minutter fikk jeg fylt glasset, mottok masse informasjon, og jeg gjennomførte min første dopingkontroll.På kvelden var vi ute å spiste sammen med andre gutter og jenter fra vektløfternorge. For en deilig dag! Det skjedde sååå mye, og jeg storkoste meg hele tiden.


Medalje for gull i min vektklasse, og pokal for beste jente uansett vektklasse.


Junior NM 2013

Nå har vi akkurat kommet hjem igjen fra Stavanger, og nok ei helg med perser, stevne, kos og løfting er overstått. Resultatene ble helt ok, hadde håpet på bedre, men kan ikke være missfornøyd. Jeg løftet en kilo bak personlig rekord i rykk, men perset med en kilo i støt. Sammenlagt ble det tangering, og poeng litt bak pers. Jeg fikk gull, og fikk tredje beste poengsum av alle jentene på stevnet. Ble dopingtestet for første gang også, har mye å fortelle dere, men det tenkte jeg å ta senere. Dere kan få se løftene mine fra helga da.

Rykk: godkjent 63kg, godkjent 66kg, underkjent 69kg.

Støt: godkjent 77kg, godkjent 81kg, underkjent (norsk rekord) 85kg.


14 timer til jeg skal i aksjon

Nå er alle forberedelsene gjort. Bagen er pakket, energidrikkene står klare, neglene er lakket og mobilen, kamera og macen full oppladet. Reagerte du på det tredje punktet? Noen gjorde sikkert det.. Neglene er lakket, er ikke hun vektløfter da? Jo, det er jeg. Men jeg har en sånn greie at når noe går bra på et stevne, må jeg gjenta alt jeg gjorde, ja det er så gale at jeg også må bruke samme undertøy som jeg gjorde den gang det gikk bra. På et stevne for lenge siden gikk det kjempe bra, og den gang lakket jeg neglene med blank neglelakk dagen før stevne, og det har jeg gjort siden. Derfor er det noe som må gjøres dagen før hver eneste stevne. Forresten har dere ikke hørt sitatet "I can lift as heavy as you, I just do it with lip gloss and painted nails" Digger det!

Nå skal jeg bare slappe av, og samle overskudd. Leggetiden i dag er satt til ni, det er nemlig akkurat åtte timer før jeg skal stå opp. Vi reiser her i fra i seks tiden, jeg står opp klokken fem, og da er det nøyaktig fem timer til jeg skal ut på plattingen. Morgendagen blir ganske stappet, så er usikker på om det kommer innlegg da, men om ikke skal jeg hvert fall få oppdatert dere på søndag.


Smakebit på morgendagens antrekk.
It's not just a sport..

..It's my lifestyle! Her kommer svarene på spørsmålene dere hadde om vektløting.

 

Er det mange jenter som holder på med vektløfting?

Det er ikke så mange i forhold til andre idretter, men det er mange i forhold til hva det har vært før. På senior NM i år var det nesten 40 kvinnelige løftere, og det tror jeg må være ny rekord. Kan tenke meg det kan være rundt 50-60 jenter i landet, men det er bare ren tipping.


Hvordan trener du?
Her er en oversikt over treningene mine i løpet av en normal uke. De første øktene, altså de ved 1-tallet, har jeg på skolen, og det andre øktene, de ved 2-tallet, har jeg i treningslokalet sammen med resten av klubbmedlemmene.


Trener du benkpress mye?

Jeg trener så og si aldri benkpress. De få gangene jeg har det er det med smaltgrep, altså omtrent skulderbredde, og da er det helt andre muskler som trenes enn i vanlig benk. Grunnen er vel rett og slett at vi ikke trenger de musklene noe særlig, og i tillegg blir man stivere i skulderpartiet av å trene benk noe som er en ulempe når du er vektløfter.

 

Hvordan klarer du å holde deg så tynn når du driver med vektløfting?

Her kommer en av de største fordommene når det gjelder idretten. Vektløfting er ikke en idrett der det gjelder å være tykkest mulig slik som mange har fått for seg. Det er heller omvendt. Idretten deles i vektklasser, og det er naturlig at de som er tyngre løfter mer enn de lettere, men dette er ikke en selvfølge. Man opplever ofte at de som er i lavere vektklasser kan løfte mer enn de tyngre, spesielt på små stevner. Muskler veier mer enn fett, og det er enkelt og greit grunnen. For å si det enkelt; han som omtales som tidenes beste vektløfter gjennom tidene, Naim Suleymanoglu, veide ikke mer enn 60kg! 

 

Hvor ofte trener du?

Jeg trener ni økter i uka, der syv av dem er med vektløfting, og de resterende øktene er alternativ og skadeforebyggende trening
Hvor mye løfter du?

Dette er et spørsmål jeg får høre ganske ofte, men som er utrolig vanskelig å svare på. Den finnes drøssevis av ulike øvelser, men de to vi konkurrerer i er rykk og støt. Der løfter jeg henholdsvis 67kg og 80kg. Men jeg har 115kg i knebøy, og 120kg i markløft. Så hva løfter jeg? Vanskelig å svare på.


Trener du privat, eller med et lag?

Jeg er medlem av Haugesund Vektløfter klubb. For å kunne konkurrere er du nødt til å være medlem av en vektløfterklubb, og jeg hadde heller aldri vært der jeg er i dag om det ikke var for dem. Ikke i nærheten en gang.

Sommerskolen 2012, hvert år hver eneste sommer samles unge vektløftere i Tønsberg for å trene, leve og bo sammen i ei uke. Beste gjengen!


Er det stor fokus på din vekt i vektløfting?

I og med at det er en vektbasert idrett er det naturligvis stort fokus på vekta. Man må hele tiden ha kontroll, og på nasjonale og internasjonale stevner blir du nektet å delta dersom du veier inn i feil vektklasse. 

 

Var det noe du ikke visste fra før?


Tid for treeeening

Nå er det treningstid igjen, siste økten før NM! Får ikke tid til å skrive så mye mer, er allerede på vei ut døra, men vi prates mer i kveld. Hadebraaa!Hva er det egentlig denne idretten dreier seg om..?

Dette er i utgangspunktet ment til å være en treningsblogg, men i det siste har treningsøktene blitt færre på grunn av at det kun er fire dager til NM. Jeg har blogget utrolig mye om skole i det siste, og forstår at dere kan bli leie av det, for gjett hva? Det er jeg også! Derfor tenkte jeg at vi kunne prøve å få fokuset over på trening igjen. Som dere vet trener jeg med vektløfting, og gang på gang kommer det inn kommentarer om hvor mye jeg benker, hvilket treningsstudio jeg går til osv. Gang på gang er jeg nødt til å gjenta at vektløfting er en idrett, det er den olympiske formen for styrkeløft. Du kan ikke kalle deg vektløfter fordi du trener på et treningsstudio og løfter vekter. Det er nemlig noe helt annet. Vektløfting og det å løfte vekter er like forskjellig som fotball og ballek. Jeg har full forståelse for at mange av dere ikke vet hva vektløfting dreier seg om i og med at det er en ganske liten (men økende) sport i Norge.

Derfor vil jeg nå at dere legger igjen en kommentar om hva dere enn måtte mene og tro om vektløfting, så kan jeg ta det opp i et innlegg senere. Spør om ting dere lurer på, har dere hørt rykter/fordommer spør i dette innlegget, så skal jeg en gang for alle gi dere alle svar dere måtte lure på! :-D

Treningsklar

Nå er jeg klar for den annet siste treningen før NM. Gleder meg som en liten unge til julaften. Har nettopp ladet opp med en yt-før trening yoghurt. Noen som har smakt den? Den er en av de nyeste produktene til yt, og kjempe god. Anbefales! Ønsker alle dere andre sprekinger ei god treningsøkt!♥


In å trene vektløfting

Ble overrasket og ikke minst glad da jeg fant DENNE artikkelen på side2.no. Her forteller personlig trener Martin Norum om idretten vektløfting, som jeg virkelig elsker!

Olympiske løft eller vektløfting består av øvelsene «rykk» og «støt». Treningsformen i seg selv har eksistert svært lenge, men den siste tiden har stadig flere folk fått øynene opp for disse øvelsene.

- Ja, olympiske løft er absolutt en økende trend. Det blir stadig mer populært å trene øvelser som belaster mange muskelgrupper samtidig, sier personlig trener Martin Norum som også arbeider som praktisk fagansvarlig i Akademiet for personlig trening.

 

 

Starter man rett på uten erfaring med disse øvelsene blir aldri resultatet bra. Først og fremst bør man få til grunnleggende bevegelser som inngår i disse øvelsene. Derfor er det anbefalt at man først lærer seg markløft, knebøy, utfall og skulderpress skikkelig fordi alle disse øvelsene er delmomenter i vektløfting. Så må man se til at man kan trene øvelsene under trygge rammer.

 

Olympiske løft er svært teknisk krevende og øvelsene stiller store krav til blant annet mobilitet i alle store ledd i kropp. 

- Jeg trener dette fordi det gir meg et nytt løft i min egen trening. Mens baseøvelser som knebøy og markløft er øvelser jeg er god i, er det en lengre vei for å få til vektløfting 100 prosent teknisk korrekt. Det er mange ulike momenter som må på plass for å til gode løft, forklarer han.

Videre mener Norum at du ikke bør gjøre disse øvelsene hvis det er mange andre mennesker rundt deg og du ikke har full kontroll. I verste fall kan det ende med at du mister vektene på andre.

Jeg hentet ut noen utdrag, for å lese hele artikkelen eller se detaljerte beskrivelser av de forskjellige løftene, trykk HER.


Treningstiiid

Nå er det tid for trening igjen! Kun fire økter igjen til junior NM braker løs i Stavanger. Ha en fantastisk god treningsøkt alle dere andre sprekinger der ute!Skal du trene i dag?


Lykkerus!

Ååå for en deilig treningsøkt i dag. For det første så tok jeg 60kg i styrkerykk utrolig lett. Har bare klart det en gang tidligere, og da var det mye tyngre enn nå. I tillegg fortalte jeg i går at jeg skulle teste i overstøt i kveld også, og gjett hvordan det gikk da? Jo, jeg perset! 85 hele kilo! Å, lykkerus. Det er 5 kilo mer enn jeg noen gang har støtet på et stevne, og håper å klare minst dette på junior NM om under to uker. Eller forresten, jeg håper ikke. Jeg skal klare det! Resten av kvelden går til spanskøving, som jeg har tentamen i i morgen. Vi prates sikkert senere i kveld fininger, kos dere masse på en flott mandagskveld som denne!♥

 

Hvordan har dagen din vært?


Nå er det helg!

Nettopp hoppet ut av dusjen etter ei deilig treningsøkt. Selv om det kun var pappa og jeg som var i lokalet i dag, og det kun var jeg som trente, var dette definitivt ei av de beste øktene i uka. Formen var ikke noe å klage på, i tillegg la pappa opp til ei økt med høye vekter med få repitisjoner. ELSK! Nå som jeg er ferdig med siste økten i uken, da kommer all motivasjonen. Haha, er det ikke typisk? De beste øktene er som regel på slutten av uka, og det samme er motivasjonen, men jeg får prøve å holde på den gjennom helgen.

Nå er det tid for tacokveld med familien. Taco og idol, det er en koselig fredagskveld det! Håper dere har hatt en like bra kveld som det jeg har.
Akkurat kommet ut av dusjen; fuktig hud, våt og bustete hår, ingen sminke. Dere er jammen (u)heldige som får se meg slik som dette..

 

Har du planer for kvelden?


Guess what? I'm back!

På treningen i dag gikk virkelig alt kjempe lett! Åå det føles så herlig, spesielt etter en dag som i går. Hadde seks lette støt på 70kg, og fem lette rykk fra høy heng på 50kg. Deilig deilig deilig. Hadde til slutt front knebøy, der fire sett med dobble på 80kg ikke var noe problem. 

I morgen er det kun morgentrening, og det som står på programmet er håndball. Altså ingen vektløfter økt før torsdag morgen. Litt synd egentlig ettersom at jeg føler meg så bra nå, men da har jeg noe å se frem mot, hihi. Håper dere sprekinger også har hatt en god treningsdag i dag!♥
For deres del er det nok best at fokuseringen ble slik som den ble på disse bildene her. Veldig svett og lækker.

 

Noen andre som merker fremgang i treningen?


Utslitt

Jeg er virkelig helt utslitt etter dagens to økter. Egentlig litt merkelig at jeg er så tom for energi nå ettersom jeg har hatt hele helgen å lade opp på, men er det ikke alltid slik? Når man minst venter det går det plutselig veldig dårlig, og med en gang vi føler oss i kjelleren kan vi perse. Haha, det har hvert fall hent flere ganger med meg. I dag hadde jeg ei ganske tung morgenøkt, og kveldsøkten ble ikke noe lettere, men det var gøy! Liker denne formen for trening, og derfor er det moro selv om formen ikke er på topp.

Fikk spist et par skiver etter treningen i dag før jeg slepet meg opp trappen. Har tatt noen bilder i farten, og så bar det rett i seng. Nå skal jeg virkelig sove skikkelig ut, og lade opp til morgendagen. Ny dag, nye muligheter og nye treningsøkter. Can't wait!


Smiler liksom :-)

Noen andre som virkelig kjenner at de har trent i dag?


Ny treningsperiode

Har startet uken med ei bra treningsøkt, en god blanding av teknikk og styrke sto på programmet i dag, og jeg er nå klar for å innta uken med storm. Bokstaveligtalt. Det blåste utrolig mye i dag, det samme gjorde det i går, vi som hadde så fint vær nå. Men vi får krysse fingrene for at det kommer tilbake.

Dette er den første uken med den eksplosive treningen. Der jeg skal ha færre repitisjoner, flere sett og høyere vekter. Gleder meg som en liten unge. Dette er den kjekkeste formen for trening som finnes, resultatene kommer utrolig fort, og man får igjen for alt arbeidet med mengdetreningen på forhånd. Kan oppdaterer dere mer om hvordan formen utvikler seg når jeg er litt mer inne i programmet.Hvordan har dagen vært for deg så langt?


Kun tre uker igjen!

I dag, lørdag 13.april, er det kun tre uker igjen til junior NM i Stavanger. Det er også bare syv dager igjen til rogalandscupen som skal holdes i Tysvær. På rog.cupen skal jeg ikke gjøre noe maks resultat, på langt nær. Jeg skal kun ta 55-58-61 i rykk, og 70-73-76 i støt, dette stevnet blir bare som ei trening frem mot NM. Ser virkelig frem mot 4.mai, formen føles utrolig bra allerede, og har ikke engang begynt på toppingen av formen, det starter først nå på mandag. Jeg har ikke deltatt på et eneste stevne siden 2.mars, som var senior NM, noe som betyr at treningsperiodene nå blir mye mye lengre enn i fjor. Nå har jeg et fåtall av viktige stevner og formtopper i året, noe som forhåpentligvis gir bra fremgang. Tiden får vise!Ha en superfin lørdag fininger!


My friday date

Ja, du leste riktig! Jeg skal på date. På date med vektløfterstanga!♥ Mange andre går ut på fredagene, og ja, det gjør jeg også. Jeg går ut for å trene. Perfekt fredagsdate! Tenkte å pynte meg litt for daten min i dag, og velger derfor å trene med flette i stedenfor hestehale. Er greit med litt forandringer.

For øyeblikket sitter jeg foran tv og ser på EM i vektløfting på eurosport. Dersom noen av dere vil vite mer hva idretten vektløfting går ut på er det en fin mulighet! Der ser dere at det ikke er håndbak og benkpress, haha. Aner ikke hvor mange ganger jeg har hørt det der når jeg forteller folk at jeg driver med vektløfting. "Hva tar du i benk?", "Oj, da vil jeg ikke ta håndbak med deg." eller "Skal ikke sloss med deg da hvert fall!" Dette er ting jeg hører utrolig ofte. For det første, jeg eier nesten ikke muskler i armene, hvert fall ikke i forhold til resten av kroppen. Jeg kan heller ikke sloss, slår som ei kjerring, aha.

Nå er det treningstid! Vi prates senere fininger.


5 reps på 100kg i knebøy!!!

Som jeg fortalte om i går så skulle jeg høyt opp i knebøyen. 5 repitisjoner på 100kg! Og dette gikk faktisk overraskende bra, det var garantert på grunn av middagen, haha. Har aldri tatt 5 reps på så høye vekter før, så teknisk sett var det ny personlig rekord. Pappa filmet løftet, så tenkte jeg kunne vise dere det.

 

Fortell meg gjerne hva dere har i knebøy, og hvordan dere pleier å trene det. 


Dult

Har slappet av i dag etter skrivingen, og det er først nå for noen minutter siden jeg sminket meg og kledde meg i mer skikkelige klær. Har gått rundt i koseklær, usminket og med håret satt opp i en dult i hele dag. Det er det som er digg med tentamen! Dulten har jeg enda da.. Haha, orker ikke å fikse meg på håret nå i og med at det kun er trening, og der er det ofte bedre med dult sammenlignet med hestehal. Dersom man har hestehale ligger den hele tiden nær nakken og øverst på ryggen, det blir utrolig varmt! Spesielt når man trener.

Har ikke hatt morgenøkt i dag på grunn av prøven, så nå er jeg forberedt på en slitsom og lang økt. Dette blir gøy!

Sier du dult forresten? Vet mange sier tutt, topp, dott osv.. Hva sier du?


Morningworkout

Er akkurat ferdig med treningsøkt nr.1 i dag, og føler meg så uthvilt nå. Anbefaler alle som har muligheten til å trene om morgenen å gjøre det, man får mye mer energi etterpå, spesielt dersom man skal ha skole etterpå, eller en jobb hvor man sitter mye i ro for den del. Vi vet jo alle at det er utrolig lett å bli trøtt av den slags.

På programme i dag var det mest styrkeøvelser. Dette er nemlig den siste uken med tung styrke og mengde trening før junior NM første helgen i mai. I neste uke, og uka etter der blir det mye mer fokus på hurtighet og teknikk. Jeg personlig liker mye bedre teknikk trening. Jeg synes det er mye kjekkere å gå opp på høyere vekter, med færre repitisjoner, og gjerne øvelser med mye teknikk. Favoritt!♥


Noen som ser noe som ikke stemmer med denne t-sjorten? Stemmer! Ungdom 2013.. Jeg er ikke ungdom i 2013, jeg er nå første års junior. Grunnen til at jeg fikk t-sjorten likevel var at de hadde mange til overs på helgens ungdoms NM.


Dagens program for de av dere som interesserer dere for det. 


Og selvfølgelig "etter-trening" maten! Skulle egentlig ha ei banan, som er mye bedre for restitusjonen enn et eple, men det hadde vi ikke, derfor ble det dette. Funker det ogs
å!

 

Skal du trene i dag? Har du trent i dag?


The answers - weightlifting part

Går du på et vektløftings lag, hva heter det?

Ja, jeg er medlem i Haugesund Vektløfterklubb, og det har jeg vært fra dag én. Der har jeg fått støtte, opplæring og ikke minst utrolig mange fine øyeblikk. 

 

Hva er din inspirasjon ?

Jeg sliter ikke så ofte med motivasjonen når det gjelder vektløfting, kanskje mye på grunn av at det er noe jeg elsker å drive på med. Men om jeg har en dårlig dag og det eneste jeg vil er å være hjemme fra trening, da ser jeg på gamle bilder eller videoklipp fra stevner, leter litt rundt på youtube, eller rett og slett inspirasjonsbilder fra weheartit

 

En gang jeg rykket 65kg på trening.


Hvor mange ganger i uka trener du?

Jeg trener ni ganger i uken, men kun syv av dem er med vektløfting. På mandagene, tirsdagene og torsdagene har jeg to vektløfterøkter, en om morgenen og en om kvelden. På onsdagene og fredagene har jeg alternativtrening på morgenen, og fredagene har jeg i tillegg vektløfterøkt på kvelden. Øktene varer omtrent i 1,5time(+).


Hvorfor begynte du med vektløfting?

Jeg begynte med vektløfting på grunn av at pappa drev på med det. Han startet lenge før jeg ble født, og det ble da naturlig for meg å begynne med det. Etter ett par år var jeg inne i en periode der jeg hadde lyst å slutte, og syntes ikke det var så veldig gøy lengre. Men da fikk jeg andre øvelser på trening, mye mer variasjon, og jeg trengte kun trene om jeg ville. Dette hjalp veldig, og jeg har bare digget det etter dette.


Hvor lenge har du drevet med det?

Jeg begynte skikkelig i februar 2006, et par måneder etter jeg fylte 10år. Var med på noen treninger i ny og ne før dette, og lekte litt med kosteskaftet osv. men første trening i treningsdagboka mi er mandag 27. februar. Dermed har jeg nå gått på vektløfting i litt over syv år. 


Bilde fra ungdoms EM i Romania i 2012. 

 

Fikk du svar på det du lurte på?


It's sad - I'm too old

I dag morges kjørte vi hjemmefra i halv syv tiden, da gikk turen til Vigrestad. Denne helgen ble det arrangert ungdoms NM i vektløfting der, og min lillesøster Marthe deltok. Dette er det første ungdoms NMet jeg er for gammel til å delta på i og med at jeg er første års junior. Trist å ikke kunne være med når det er noe jeg har gjort hvert eneste år de siste fem årene. For oss som bor i Haugesund var det utrolig greit at det ble arrangert på Jæren, det er nemlig kun 2,5 times kjøretur. På grunn av den korte avstanden kjører vi tur-retur samme dagen.

Marthe gjorde det kjempe bra på sitt andre ungdoms NM, og hun fikk hele 5/6 godkjente, noe hun har god grunn til å være fornøyd med. I rykk som er en av de to øvelsene det konkurreres i i vektløfting, fikk hun godkjent 45kg og 50kg, mens siste forsøket på 52kg gikk bakover. Støtene gikk enda bedre. Her begynte hun på 55kg, høynet til 60kg for så å ta hele 63kg i siste forsøket, noe som gav henne ny personlig rekord. Gratulerer med god innsats og gode resultater. Gull ble det også på gulljenta!!

Dersom du ønsker å lese mer om helgens NM eller vektløfting generelt, kan du gjøre det på Norges Vektløfterforbund sin hjemmeside her.

 


Tok et bilde med mobilen under difileringen. Selv om kvaliteten ikke er den beste, ser man hvertfall noe. Marthe er omtrent midt på bilde, i lilla tights og svart jakke.


 

Husk å gratulere henne med et NM gull!!!


My back is killing me - and i like it

Da jeg våknet i dag morges var jeg sikker på at jeg hadde sovet i 70 år, og nå våknet opp som en 87åring. Ryggen min var så stiv!! Trente noe jeg ikke er vandt med på vektløftertreningen i går kveld, nemlig fem reper i markløft. Når jeg eg og annen gang har hatt markløft tidligere, har jeg bare testet, altså sjekket hvor mye jeg klarte på en repitisjon. I går hadde jeg fem repitisjoner, og fire sett på 100kg. Herregud så gangsperr jeg er.. I tillegg hadde jeg og ei venninne basistrening i dag morges, altså treningsprogram der jeg ikke har med noen vektløfterøvelser. Programmet vårt går mest på å styrke kjernemusklaturen, men også en del på bevegelighet, smidighet og balanse. Haha, da den økta var ferdig føltes ryggen helt dø. Men på en eller annen merkelig måte så liker jeg denne følelsen. Å være gangsperr er ubehagelig og deilig på samme tid. Du kjenner at du har trent, og du får god samvittighet etterpå. Etter min mening er det enda verre å slite på trening, men så kjenner du ikke en dritt dagen etter, da føler i hvertfall jeg at jeg kunne gjort det enda litt bedre på treningen. 

Standard middagsbilde. Mamma som laget! Grønnsaker blandet med noen pølsebiter og kjøttboller.
God trening til alle dere som skal trene i kveld. Ha en fantastisk fredagskveld alle sammen!


What do YOU wanna know?

Har fått en del spørsmål i kommentarfeltet og på melding i det siste. Tenkte at vi kunne samle alle spørsmålene, og få dem i ett eget innlegg, derfor kjører jeg nå i gang en spørrerunde. Spør meg om alt dere lurer på, alt fra trening og vektløfting til klær og utseende. Spør om alt dere vil, det er nå dere har muligheten mine fineste! ♥

Kari Traa

God ettermiddag fineste lesere! Eller er det kveld? Hvor går egentlig grensa.. Er det 18.00? I så tilfelle god ettermiddag, haha. Nå skal jeg på trening, dagens andre økt. Treningsantrekket for dagen ble denne nye Kari Traa treningstightsen, svart t-sjorte og svart genser. Dere får ønske meg lykke til med treningen da, og jeg ønsker alle dere der ute som også skal trene i dag; Lykke til!♥

 

Skal du trene i dag?


Skal bli godt å komme i gang

Nå er det på tide å få vekk alt påskegodtet. Skal bli godt å komme seg på trening nå, jeg har tross alt ikke hatt en skikkelig vektløfterøkt på to uker nå! Da jeg var i Danmark trente jeg mest alternativ trening, ballspill og lignende. De få vektløfterøktene jeg hadde ble utført med styrkeløftstang, noe som betyr at jeg kun fikk trent knebøy, pushpress fra nakker, og slike styrkeøvelser. Ser utrolig frem til å kunne komme i ordentlig form igjen nå, selv om det kommer til å være forferdelig nå i starten. Nå er det 5 uker igjen til junior nm, og jeg gleder meg ihjel. Jeg er i drittdårlig form nå, men satser på at jeg er tilbake igjen om en uke eller to. Da har jeg akkurat passe tid til å bli i kanonform til nm. Ønsk meg lykke til med første økta nå da!
Læcher med vått hår og uten sminke.

Skal du trene i dag?


Dette finner du i treningsbagen min

Treningsbagen må være noe av det jeg har med meg mest når jeg er ute. Hver eneste dag på skolen har jeg denne fine, behagelige lilla bagen med meg. I tillegg har jeg den med meg fire kvelder i uka når jeg drar på trening i vektløfterlokalet. Trener ni økter i uka, og denne er med meg på hver eneste en. Fikk den av mamma og pappa til bursdagen min i november i fjor. Elsker den! Tenkte jeg kunne vise dere innholdet i den også, dersom dere er interreserte i det? Det er egentlig utrolig hvor mye man kan få oppi en slik bag som det her.

 

Vektløftersko.

Disse bruker jeg på 7/9 økter i uken. De to resterende øktene bruker jeg enten vanlige joggesko eller så trener jeg uten.

 

Sminkeveska.

Denne er god å ha! Spesielt om morgenøktene da jeg rett etter treningen skal opp og ha skoletimer. Oppi har jeg sminke, hårspray, deo osv..

 

Body butter.

Krem til både hender og resten av kroppen. Herlig både før trening til tørre legger, og etter trening når magnesiumen har gjort hendene mine helt tørre. I tillegg lukter den jo kjempe godt!

 Vektløfterbelte.

Brukes for å holde mage/rygg partiet stabilt, meg også for å ha noe å kunne presse i mot når man er på tunge vekter.

 

Håndleddsbeskyttere, støttebandasje og reimer.

Dette bruker jeg egentlig ikke så ofte. Reimene er greie å ha på dragtrening, men de to andre bruker jeg bare dersom jeg får vondt noen plass eller belastningen på håndleddene blir for mye.

 

Treningsdagbok.

Dette er min fjerde treningsdagbok, og den er med på hver eneste trening. Inni dem står det oppført øvelser, kilo og repitisjoner fra hver eneste trening de siste syv årene.

 

Genser.

Denne brukes under oppvarmingen. Den byttes selvsagt ut med andre i løpet av uken, men akkurat nå var det den som lå oppi.

 

Mikrofiberhåndkle.

Stort håndkle som tar liten plass, i tillegg tørker den vann fort. Brukes under morgentreningene da jeg dusjer på skolen.

Ekstra energi.

Sist men ikke minst, ekstra energi! Dette er utrolig greit å ha på tunge dager der alt er slitsomt.

 

Har du noe av det samme i din treningsbag?


Bena mine lever ikke lenger

Dette innlegget skulle jeg egentlig publisere før trening, men så fikk vi det plutselig veldig travelt. Derfor kommer det ut nå i stede.

Hadde en utrolig bra økt i dag! Var oppe på 75kg i støtveninger, der jeg tok tre sett. I tillegg hadde jeg 10 reps i knebøy, noe som er det verste jeg vet. Får sinnsykt med melkesyre på de siste når man bare er vandt med 3 reps, haha. Hadde også rykknedsitt, støtdrag og mage/rygg trening til slutt. Sier meg fornøyd med dagens økt.

Nå sitter jeg i min nye fine benk og spiser en restitusjonsbar, virkelig verdens beste! Det er denne HER, anbefales!

//Bildene er tatt før trening//
Å riste energishaken når jeg tar bilde er en god ide, det blir jo ikke uklare bilder av det. Bra jobba Linn Therese!


Beste energidrikken! Nå på tilbud også, sjekk den ut HER!

 

Har du trent i dag?


Perfekt start på dagen - knebøy pers!

Det er virkelig ikke feil å starte dagen med knebøy pers! ..eller startet den jo egentlig med historie, men etter en dobbeltime med det, var det tid for morgenøkta. Hadde knebøy som første øvelse i programmet, og endte opp på ikke mindre enn 115kg. Sier meg fornøyd med det, i og med at det er ny personlig rekord. Kunne gjerne tenkt meg å tatt litt mer, men det kommer vel etter hvert. Er bare å trene, trene, trene og trene litt til. 

Trener du knebøy?


Treningsklærne øverst på ønskelista

Kari Traa genser lilla og rosa, finner du HER og HER.Kari Traa singlet og rosa treningsbag fra Röhnisch, finner du HER og HER.Kompresjonstights fra Craft, finner du HER.

Anti-shake tights fra Röhnisch, finner du HER.

Kari Traa tights og kompresjonsgenser fra Casall, finner du HER og HER.

Treningstopper fra Craft og Röhnisch, finner dere HERHERHER og HER.


Treningsdagbok og treningsshorts fra Craft, finner dere HER og HER.

Treningsshortser fra Röhnisch, finner dere HER og HER.Treningstights fra Craft og treningstopp fraRöhnisch, finner dere HER og HER.

Sportsbher, finner dere HER og HER.

Anti-shake tights og topp fra Röhnisch, finner dere HER og HER.


Har dere noen favoritter?


Hulken viser armmuskler

Nettopp kommet hjem fra dagens andre økt. Herlig følelse å kjenne at en har trent godt. Spesielt når jeg er så stiv og støl etter helga i tillegg. Nå sitter jeg å knasker i meg en restitusjonssjokolade, før jeg tar turen ned for å spise kvelds. Økta i dag var ikke så veldig tung, men det var en del repitisjoner, så da ble det litt tungt likevell. I knebøyen gikk jeg bare opp til 70kg, skal nemlig ta det lett både i dag og i morgen, for skal makse på torsdags kvelden. Det gleder jeg med skikkelig til. Har lenge følt at jeg kan forbedre knebøyspersen min, så nå er det bare å lade opp til torsdagen, og gjøre det. Den nåværende persen min er på 112,5kg, så får vi se hvor lenge den står.Måtte vise de gigantiske armmusklene mine litt.. Er det noe jeg virkelig ikke eier, så er det muskler i armene, hah.

Har forresten fått lagt ut video fra løftene mine i helgen.

Hva synes du?


Ny uke, nye muligheter!

Hadde en herlig morgenøkt i dag. Stabiliseringstrening sammen med ei annen. Nå er det ei ny uke, og nye muligheter. Ønsker dere alle ei god treningsuke.

Rett etter skolen i dag møter lillesøster meg utenfor, så går vi sammen til byen. Skal på shopping, før vi drar på trening utpå kvelden. Vi prates senere!
Senior NM 2013 #2

På lørdagen sto vi opp klokken 06.00, vi pakket bagene og gjorde oss klare for stevnet. En halvtime senere gikk vi til hallen vi skulle konkurrere i. Innveiingen begynte klokken syv, og etter det var det bare å slappe av. Lillesøsteren min - Marthe - løftet i den første pulja. Hun fikk bronse, noe som er utrolig bra! Det er hennes første senior NM, pluss hun var den annet yngste på hele stevne. I rykk fikk hun det første løftet på 45kg godkjent, men i støt gikk det litt bedre. Der fikk hun både 56kg i første og 59kg i andre godkjent, i siste støtet bommet hun overstøtet etter en kjempe lett vening på 62kg. Kjempe flink!

Jeg løftet ikke før i fire tiden på ettermiddagen. Det var alt i alt 5 puljer denne dagen, der jeg var i den annet siste. Jeg ble faktisk ganske fornøyd med dette stevnet, fikk alle tre rykkene godkjent. 62,65 og til slutt 67(som er ny personlig rekord) alle tre rykkene var jeg i god balanse. I støtene begynte jeg på 75kg, som gikk lett. Høynet til 80kg i andre forsøk som også ble godkjent. På det siste forsøket måtte jeg ha 85kg for å få sølv. Høynet til det, og fant samtidig ut at det var ny norsk junior rekord. Ble ganske overrasket da jeg fikk vite det, trodde de norske junior rekordene var mye høyere. Jeg klarte veningen ganske greit, men mistet troen på overstøtet. Irritere meg fortsatt at jeg ikke klarte det! Men jeg er allikevel fornøyd. Fikk bronse i år, ny pers i rykk, sammenlagt og poeng. Kan ikke annet enn å smile.


67kg rykket mitt.

Da stevnet var ferdig fikk vi plutselig utrolig dårlig tid. Det var kun én time til bankettet startet. Marthe dusjet først -siden hun insisterte på at dersom hun ikke gjorde det ville ikke håret hennes tørke før vi skulle ut- så dusjet jeg etterpå. Vi løp rundt på rommet og fant frem klær, sminke, rettetang og var stressa til tusen! Men da vi endelig var klare, gikk vi ned på rommet til mamma og pappa. Vi gikk bort til banketten sammen med dem. Da vi kom til lokalet ble vi stående i noen minutter i kø, utrolig trangt og iskaldt. Etter vi endelig hadde kommet oss inn og satt oss ned, ble vi servert forretten som var sushi. Kan ikke si jeg syntes den var så veeeeldig god, men jeg smakte den hvertfall. Hovedretten var noe kotelleter, poteter og grønnsaker, mens desserten var marsipan kake.

Under hele middag ble det med jevne mellomrom holdt taler, men den talen som uten tvil var best, det var Leif Jensen sin. Han fikk alle 170 menneskene til å sitte helt stille å lytte. Etter middagen gikk vi på rommet til noen i fra Bergen, sammen med en fra østlandet. Satt der resten av kvelden, før vi la oss etter en herlig dag! SÅ koselig.Gleder meg til å sette i gang med en lang treningsperiode til, før det er junior NM første helga i mai.


Senior NM 2013 #1

Nå har vi akkurat kommet hjem igjen. Beklager for at det ikke ble slik blogging i helga som jeg hadde planlagt, men jeg har prøvd å ta litt bilder likevell. Vi kjørte til Risør etter skolen på torsdagen, og den turen var virkelig laaaaang. Vi var vel omtrent fremme i ti tiden om kvelden. Da vi kom til hytten ante vi fred og ingen fare, slappet av litt før vi gikk å la oss. Men da vi våknet om morgenen ble vi utrolig overrasket. I hele hytta, spesielt på badet, var det fullt i maur. Store, ekle maur! Det ente med at vi den morgenen trippet rundt i hytta, og prøvde å oppføre oss som normalt. Gikk bare inn på badet dersom det var nødvendig, og satt i sofaen med beina opp fra gulvet når vi sminket oss. Haha, det var virkelig ikke gøy. Maurene var utrolig store, og enkelte av dem så faktisk ut som edderkopper! Mamma prøvde å ta noen bilder, men de ble ikke så veldig bra. Her er de hvertfall.Etter at vi hadde ristet alle klær og ting tomme for maur, og pakket i bilen satte vi kursen videre mot Larvik. Jeg satt og skrev ei norskoppgave på veien. Hadde en novelleanalyse jeg måtte gjøre ferdig, derfor gjorde jeg det samtidig som vi kjørte. Etter rundt 1,5 time var vi fremme i Stavern, Larvik. Vi sjekket ut hallen vi skulle løfte i, kjøpte inn litt mat og energidrikker, slappet av og bare ventet egentlig. Pappa skulle løfte på fredagen, men innveiingen begynte ikke før 12.00. Da han endelig hadde veid seg inn, kjørte vi til politihøyskolen i Stavern - som var blitt leid ut som hotell for vektløftergjengen denne helgen. Jeg og lillesøsteren min - Marthe - la fra oss bagasjen på rommet vårt, og det samme gjorde mamma og pappa på deres rom. Etter det gikk jeg og Marthe tilbake til hallen igjen, det var bare omtrent 15min å gå, ganske praktisk at de lå så nær hverandre. Pappa skulle ikke løfte før ut på kvelden, så han og mamma slappet av litt på rommet, før de kom bort igjen i fire tiden.


Etter å ha sett på løfting hele dagen var det endelig pappa sin tur i aksjon. I siste puljen på fredagen, sammen med ol-vinner Leif Jensen, var det hans tur. Pappa begynte på 90kg i rykk, som gikk kjempe lett, høynet til 100kg på andre forsøk, og trakk seg i tredje. En godt gjennomført første del av konkurransen. I støt startet det ikke så bra, han dro seg bakpå i veningen på 135kg, men tok dette lett i andre forsøket. I tredje la han på til 145kg, noe som gikk lett i veningen, men ble litt for tungt i overstøtet. Til tross for at han ikke fikk en så bra start på støtkonkurransen, fikk han likevell det tyngste løftet i denne puljen. Stolt over sterke pappaen min! Han fikk gull på veteran NM, og av alle løfterne fra begge dagene i denne klassen ble han nummer 4!!

 

For at dette innlegget ikke skal bli alt for langt og kjedelig, deler jeg det litt opp, resten kommer senere!


Sooove-> skole-> NM

Nå skal jeg sove, tenkte bare å oppdatere dere først. Det ble til at jeg pakket med meg alle tre kjolene, så får jeg et par ekstra dager å bestemme meg på. I morgen tidelig har jeg historie prøve i de første timene, deretter trening, før det er noen fritimer, og så spansk på slutten av dagen. Slutter klokken tre, og da er det bare å komme seg hjem, hoppe i bilen. Vi kjører direkte etter skolen, og kommer vell ikke frem før sent på kvelden kan jeg tenke meg. Tar macen med meg i bilen, så kan jeg skrive ei norsk oppgave samtidig som vi kjører, to fluer i en smekk! Praktisk.

Men nå må jeg sove, vi snakkes i morgen fininger. Både denne dagen og morgendagen (frem til vi sitter i bilen på vei østover) er utrolig stressende, og fullstendig fullpakket. Det gikk foresten ganske bra på siste treningen i dag også. God natt mine søteste!

 


Rundt sørlandet istedenfor fjellet!

Spiste noe merkelig til middag i dag. Mamma som fikset det, hjemmelaget potetstappe, grønnsaker og det siste som jeg ikke husker hva het. Det smakte egentlig ganske godt da, selv om det var komlelignenede på kosistens. Sunn og god middag i dag også.

Om to dager på denne tiden vender vi nesa østover. Fikk i dag morges vite at vi blir nødt til å kjøre sørlandet. Åh, hater det! Planen var egentlig å kjøre over fjellet, slik vi pleier, men nå har de meldt så dårlig vær at vi med stor sannsynlighet hadde havnet i kolonnekjøring, derfor ble det sørlandet. Lengre er det også, men da kommer vi oss hvertfall frem i tide. Det er faktisk et par år siden jeg kjørte den vei sist gang.

Vi blir nødt til å overnatte i Risør (6-7 min unna) fra torsdag til fredag, i ei hytte på grunn av at alt nærmere var fullt. Fredagen kjører vi den siste biten, og så sjekker vi inn der vi skal sove resten av helga. Pappa løfter på fredagen, så vi går nok til hallen eller noe etter det. Får se hvordan det blir. Skal hvertfall prøve å oppdatere dere når vi er der, dersom det er nett såklart.

Mamma var flink fotograf under middagsbordet i dag. Haha, kreds til henne!

Ha en superfin dag videre!


Elsker følelsen når alt er perfekt!

Nettopp kommet hjem fra trening, og jeg er utrolig fornøyd med økten. Dette er den siste tunge økten før helgen. Hadde åtte sett på 55kg i rykk, og hadde verken dårlig teknikk eller bom på noen av dem. I støt hadde jeg seks sett på 70kg, og også der gikk det bra. Hadde støtdrag og front bøy i tillegg. Føler meg i himmelen nå, og ekstremt mye energi!! Etter jeg begynte å bli mer bevisst på hva jeg spiste, og i tillegg tilsatte et par kosttilskudd har jeg fått mye mer energi, både på trening og i hverdagen. Jeg har også blitt mye flinkere til å legge meg tidelig, har nå de siste dagene ikke lagt meg senere enn halv elleve, og det samme har jeg tenkt å fortsette med. Er utrolig mye lettere å våken om morgenen også, når jeg legger meg såpass tidelig. Fem dager igjen nå, begynt så vidt å se på gamle videoer fra stevner der jeg har prestert opp mot mitt beste. Merker det hjelper så mye på selvtilliten, noe som er ganske viktig når man kommer opp mot maks. Har man ikke hode med seg, eller dersom man ikke tror det kommer til å gå, ja da trenger du egentlig ikke prøve engang. Jeg har slitt ganske mye med det mentale, men merker det har blitt mye bedre i det siste. Åh, jeg elsker virkelig hvordan kroppen og formen (og hode) kjennes ut nå!! 

Ha en finfin mandagskveld fininger!

Hva har du gjort i dag?


Blåbærsmoothie og annerledes uke

Drukket mammas verdens beste hjemmelagde smoothie i kveld! mmmm. Blåbærsmoothie. 
Nå holder jeg på å rydde rommet, og så er jeg klar for nok ei ny uke. Denne uka blir ganske annerledes for min del. Skal bare ha tøying, slyngeøvelser, mage- og ryggtrening på morgenøktene hele uken, altså ingen vektløfter trening. Skal kun ha to kveldsøkter med vektløfting, mandag og onsdag. Tordag etter skolen reiser vi til Larvik på senior NM. Pappa løfter om fredagen, jeg og lillesøsteren min løfter på lørdagen. Deretter returnerer vi tilbake til Haugesund igjen på søndagen, forhåpentligvis godt fornøyde alle tre. Ønsk oss lykke til! 


Treningschallenge #6

Endelig, din fridag.

Sov 8 timer i natt.

30 minutters gåtur med en venn.

100 crunches i løpet av hele dagen.


Hva synes du om dagens program?


Treningschallenge #5

Denne kom litt sent, beklager for det. Men bedre sent enn aldri :)

Sunn salatmiddag

30 minutters kveldstur

30 minutter meg-tid (kosetid)

40 knebøy

40 sit ups

 

Hva synes du om dagens program?


Definitivt en perfekt avslutning

En perfekt avslutning på treningsøkta. Cuatro cell max bar er å anbefale til alle. Den smaker utrolig godt, blanding av appelsing og sjokolade. Jeg var flink og pakket den med i treningsbagen, men da jeg var ferdig med økt glemte jeg den helt ut. Kom på det i bilen på vei hjem, så det første jeg gjorde da jeg kom inn var å hente den frem igjen. Jeg personlig synes faktisk den var bedre enn vanelig sjokolade, men det er nå bare min mening.

Treningen i dag gikk ganske bra. Treneren min var borte i dag, derfor var det pappa som skrev programmet. Det jeg er mest fornøyd med må være knebøyen på slutten. Front bøy på 90kg, den hadde jeg to single på. Happyhappy!
Har du smakt den før? Har du trent i dag?


Hva er vektløfting??

Det er mange av dere som ikke vet hva sporten vektløfting går ut på. Det er også garantert mange av dere som blander det med styrkeløft (og ganske håndbak eller fitness?). Det er ganske stor forskjell på styrkeløft og vektløfting, det er akkurat som en fisker og en dukker. Begge holder på ute på vannet, men de har helt forskjellige oppgaver. Samme her, begge driver med vekter, men helt forskjellig. 

Vektløfting er den olympiske konkurranseformen for løfting av vekter.

Vektløftere konkurrerer i øvelsene rykk og støt. I begge øvelsene går konkurranse ut på å løfte vektstanga opp på strake armer over hodet.

Rykk går ut på å løfte stanga fra bakken i en bevegelse direkte til strake armer over hodet. 

Denne er fra ei treningsuke jeg hadde Trondheim i høstferien i 2012.

 

I støt skal man først løfte vekten opp på skuldrene. Denne bevegelsen kalles vending. Deretter støtes vekten til strake armer over hodet.

Denne er fra Latvia, sommeren 2012 på Baltic Cup. Teknikken er ikke på topp i dette løftet, men det er det eneste støtet som ligger ute på youtube av meg. Dere får se det bedre etter senior NM om bare ei uke! 

 

Under konkurransen har løfteren kun tre forsøk i rykk og tre i støt. Det beste rykket og det beste støtet legges sammen og utgjør utøverens sammenlagtresultat i konkurransen. Den som har best sammenlagtresultat vinner konkurransen.

Vektløfting er en av de viktigste basisidrettene for nesten alle andre idretter. De fysiske og mentale kvalitetene man utvikler gjennom å drive med olympisk vektløfting er svært viktige elementer for å lykkes i andre idretter. Blant de viktigste fysiske kvalitetene kan det nevnes spenst, hurtighet, smidighet og styrke. I tillegg er vektløftertrening svært skadeforbyggende(!! Den der viste du sikkert ikke? Mange som tror at dersom du driver med vektløfting blir du utrolig lett skadet, men dette er feil).

Blant de viktigste mentale kvalitetene kan det nevnes styrket konsentrasjonsevne, fokusering på riktig muskelgruppe til rett tid, og evnen til å tåle press før, under og etter konkurranse. I vektløfting kreves det at du lærer å stole på deg selv, dine treningsforberedelser og dine ferdigheter. 


Dette er meg under nordisk i Finland i 2012, øvelsen som utføres her er støt.

Håper du ble litt klokere nå, dersom du lurer på noe mer, kan du stille spørsmål i kommentarfeltet, så svarer jeg på det (i et eget innlegg dersom det er mange spørsmål).

 

// Hadde blitt glad om du hadde delt/likt innlegget på facebook. Bare trykk på "liker"-knappen under innlegget. //


Treningschallenge #4

Lag deg en varm frokost.

30 minutters gåtur om morgenen.

Gå opp og ned trappene i 10 minutter.

25 benløft med venstre fot.

25 benløft med høyre fot.Hva synes du om dagens program?


Superman i godstolen!

Sitter i treningsklær i godstolen i stua, klar for å gi jernet på volleyball trening om en liten stund. Morgenøktene på onsdagene består alltid av alternativ trening, og i dag sier den volleyball. Egentlig hater jeg alle former for ballspill, for jeg har ikke noe særlig god ballkontroll -spesielt ikke når det gjelder fot og ball- men volleyball er det jeg får best til. Det er ganske gøy synes jeg. Dere må ha en super dag dere også fininger.
Hva synes du om det nye designet mitt? Skal få fikset headeren senere i dag.


Treningschallenge #3

Gi deg selv en liten godbit.

30 minutter dyp pusting.

30 minutter cardio.

30 minutter venstebens utfall.

30 minutter høyrebens utfall

25 bekkens løft

Hva synes du om dagens program?


I'm proud - are you?

Spist selvlagd pitapizza, drukket jordbær smoothie og sjokolade melk etter trening i dag. Så herlig med et godt måltid etter ei tung økt. Jeg støtet 80kg fra stativ i dag, ganske lett også faktisk (for dere som skjønner det, haha). Nå har jeg tatt meg en godt fortjent pause fra fysikk øvingen. Åh, så kjedelig det er. Hater virkelig fysikk. Men nok negativitet nå. For å få litt positivitet inn på bloggen her, kan jo alle skrive en ting de har gjort i dag, som de er fornøyd med. Jeg har jo allerede skrevet om treningen min i dag. Det er det jeg er mest fornøyd med. Ha en finfin kveld videre!

Hva er DU stolt over at du har gjort i dag?


Treningschallenge #2

Ha suppe og salat til middag.

30 minutters gåtur om morgenen.

30 minutters vill dansing.

25 knebøy

25 sit ups

Hva synes du om dagens program?


Knebøy 110kg

Her er knebøy videoen jeg lovet dere. 110kg, så fornøyd!


Superduperhappy!!

Nok en super treningsøkt i kveld! Tok lett 110kg i knebøy, har film av det som jeg kan laste opp senere i kveld. Gud, jeg er glad! Føler som alt stemmer med kroppen, og dette blir tidenes stevne. Håper dere andre også har hatt ei god økt i dag (dersom dere har trent). Legger til et glad-bilde! Hihi.

Nå skal jeg øve litt på fysikk, hjelpe lillesøster med hennes blogg som dere finner HER og bare slappe av resten av kvelden. Bestilte noen godsaker fra sportsmat.no i dag. Viser dere mer når jeg får produktene i posten. Tenker de kommer i morgen eller onsdag, i og med at de har utrolig raskt levering. Se innom nettsiden deres HER.

Går treningen like bra for deg også?


Treningschallenge #1

Hei!

Tenkte vi kunne ha en treningschallenge. Den varer i en uke, og det går ut på at jeg hver dag kommer til å poste et bilde som er til motivasjon. Det viser et unik (ikke altfor krevende) treningsprogram hver dag.

Start med en stor frokost

30 min kveldstur (gå)

50 crunches

50 jumping jacks

 


Hva synes dere? Er dere med?Morgentrening og tilbake i rutiner!

Nettopp ferdig med den første økta i den siste uka med normal trening. Eneste jeg ser fram mot om dagen er dette stevnet. Senior NM. Gleder meg utrolig mye, og kjenner meg virkelig klar for dette. I dag trente jeg ganske lett, eller det var høye vekter, men ikke så mange repitisjoner. Akkurat som jeg liker det! Tøyde på slutten også, herlig (prøver å overbevise meg selv, egentlig hater jeg det).

Nå er det matpause, og etterpå er det en dobbeltime med kjemi etterfulgt av en dobbeltime med fysikk. Senere i dag må jeg øve på fysikkprøven vi har på onsdag, og etter det igjen trening. Kjenner jeg ikke har ferie lenger. Åh, altfor lite med bare ei uke. Men ha en super dag videre kjære dere!Haha, tok med meg kameraet på skolen, kun for dere! Var ei som spurte om jeg ikke kunne begynne å ta med kameraet der jeg går, derfor skal jeg prøve så godt jeg kan. Alt for dere! <3

 

Har du trent i dag?


Mine treningsmål

Det er viktig å sette seg mål for treningen. Dette hjelper på motivasjonen og man kan lettere se framgangen. Mange setter seg kanskje ett stort mål som "gå ned 20kg til jul", "fullfører en maraton", "vinne NM" eller "sykle Trondheim-Oslo", og dette er viktig, men det som er enda viktigere er de små delmålene på veien mot hovedmålet. Det kan være du har et mål for dagen, foreksempel at du skal fullføre en intervall-økt. Eller for uka. Det er bare du selv som bestemmer hva det skal være, men husk å være realistisk. Ingenting er så trist som å ikke oppnå målene sine, derfor må du huske å sette dem med bena godt plantet på jorda. Det skal være gjennomførbart.

 

Jeg har mange forskjellig mål, både store og små.

 

Jeg skal tøye etter hver eneste morgentrening.

Jeg skal få 6/6 godkjente løft på senior NM 2.Mars.

Jeg skal klare 70 i rykk og 85 i støt før sommeren.

Jeg skal ha 200 poeng på et stevne i løpet av 2013.

Jeg skal klare å kvalifisere meg til junior EM i 2014.

Jeg skal bli så god som mulig.
Husk at det er sunt å ha mål å strekke seg etter. Man kan ha mål både når det gjelder trening, skole, jobb, økonomi, seg selv, helse, rus osv.. listen er lang.

 

Hva er dine mål?


Beste treningsuka på lenge

Nå skal jeg snart på trening. Dette blir siste treningsøkta i uka, og denne uken har bare vært ubeskrivelig bra. Har fått enormt mye fremgang på disse dagene, krysser fingrene for at det fortsetter i samme retningen i dag også. Nå er det bare to uker igjen til det stevne jeg har trent fram mot siden begynnelsen av desember. Jeg har aldri hatt en så lang treningsperiode med så mye mengdetrening før. Krysser fingrene for at det gir resultater.

Ser dere shortsen jeg har på meg på bildene? Vel, den er selvlagd. Lagde den i dag, skal vise dere hvordan etter trening. Ha en super fredagskveld!

Trener du? Har du noe mål med treningen? :)


Tidenes økt!

Ble en utrolig tung, lang og ikke minst BRA trening i dag! Den begynte ganske dårlig, med at vi ikke kom oss inn i lokalet i og med at noen hadde låst døra på feil måte. Jeg, Marthe og treneren vår Svein fikk da en idé om at vi kunne kjøre inn til Tysvær, og heller trene der. På vei ned til bilen igjen traff vi på Roger som akkurat kom kjørende. Han ble også med inn til Tysvær. Der hadde vi den tyngste økta på lenge. Jeg hadde flere sett på 60kg i rykk, 75kg i støt, og avsluttet med 3 sett med tripple på 100kg i knebøy! Sååå fornøyd, og det var faktisk ikke så tungt heller. Føler meg i super form til senior NM som arrangeres av Larvik om under tre uker. 

Siste knebøy settet:

Har du hatt en fin dag?


Trening neste!

God kveld søtinger! Nå har jeg skrevet et treningsprogram til min kjære mamma, som skal trene det hjemme mens jeg og lillesøster er på vektløftertrening. Blir et ganske kort innlegg nå, for skal avgårde om 2 minutter, haha! Vi snakkes senere i kveld, ta deg en økt du også da vell! Husk at dersom du vil ha forandringer på din egen kropp, eller forbedre din egen helse, er det bare du som kan gjøre noe med det.

Skal du trene? Har du trent i dag?


Se min kjole!

Skal på trening nå, dagens andre og siste økt! Blir herlig. Svein, treneren min, kommer ikke i dag. Så dersom ingen andre dukker opp blir det sikkert bare meg, pappa og lillesøsteren min på trening i dag. TEAM DAGSLAND! Vi er en ganske liten klubb, og utenom oss er det 2-3 som er innom inni mellom. Flere er vi ikke, men miljøet på treningene på være blant de beste i hele Norge, om så ikke hele verden. Musikk og god stemning på hver eneste trening. Det er til lokalet vi flykter når vi vil vekk fra virkeligheten. Og der inne lever vi i vår egen lille boble. Gud så herlig det er!

Se kjolen jeg trener med i dag foresten. Haha, er altså ikke en kjole, for de av dere som ikke forsto det. Det er ei t-sjorte men den er så utrolig løs og stor at det blir som en kjole. Jeg foretrekker egentlig å trene i tettsittende klær, vet ikke hvorfor. Føler jeg får beveget meg bedre da, klærne er liksom ikke i veien om dere forstår? Vanskelig å forklare. Men enkelte dager føler jeg bare for å hive på meg noe stort og mykt. Gjemme meg bort i mine egne klær. Dere får ta dere ei treningsøkt dere også, så snakkis vi senere i kveld når vi alle har svidd av noen kalorier!!Skal du også trene nå?


Skjer bare en gang i halvåret!

Lenge siden jeg har hatt ei så lang, intensiv og slitsom morgenøkt, men herregud så deilig det er. Gikk helt i kjelleren i dag, og hentet ut absolutt alt av energi. Nå føler jeg meg utrolig opplagt og levende. Haha, hvor enn merkelig det hørres ut, men jeg elsker virkelig følelsen av å være sliten. Da føler jeg at jeg har gjort noe godt, og føler resultatene strømmer på.. Kall meg gjerne merkelig, men det er bare slik jeg er. 

Tøyde forresten på slutten av økta i dag, og det er også noe som bare skjer en gang i halvåret. Har innsett at jeg må bli mye flinkere å tøye fremover. Så planen blir nå å tøye etter hver eneste morgenøkt. Wish me luck!

Og dere, jeg har klart å glemme laderen til kameraet mitt hos mormor og morfar, får ikke hentet den før i morgen, derfor blir det gamle bilder i dag (også).

Strong is the new skinny!

Nettopp ferdig med dagens første økt, og nok en gang ble det en super start på uken! Skal på ett møte nede i hallen nå. Aner ikke hva det handler om, eneste jeg vet er at det er for alle elevene på skolen. Vi snakkes senere i dag søtinger.

 

Har du trent i dag?

Skal du trene senere?


Seks godkjente løft, og mer fornøyd enn på lenge!!

Kommet hjem fra Stavanger nå. Stevnet gikk utrolig bra!! 6/6 godkjente løft, det er det nesten ett år siden jeg hadde sist. Utrolig herlig følelse. Stråler av positivitet, godt humør og mye motivasjon nå. Rykket 55-58-60 og støtet 65-70-73. Det er noe under pers, men ganske lett, og med tanke på at jeg er midt i mengdetrenings perioden nå så sier jeg meg godt fornøyd. I dag er det nøyaktig fire uker til senior NM, som er det stevne jeg trener frem mot nå.

Nå skal jeg på Egon å feire resultatene, haha. Bestiller nok bakt potet, som alltid! Vi prates senere i kveld når jeg kommer tilbake.Veldig interresant bilde haha, tok det før vi reiste i dag morges.

Tok ingen bilder fra selve stevnet, men ei venninne filmet alle løftene. Når jeg får dem, skal jeg legge de ut.

Hva skal du i dag?

Har du hatt en fin lørdag så langt?


If you still look cute at the end of your workout you didn´t train hard enough!

Nettopp satt meg ned etter treningen, herregud for en herlig økt det var. Jeg er midt i en mengdetreningsperiode nå, og føler meg egentlig helt på bunn. Men etter denne økta har virkelig alt snudd. Beinstyrken er opp mot det beste jeg har gjort tideligere, og overstøtene mine føles utrolig stabile og gode. Kan ikke vente med å komme meg til stavanger å løfte nå! Haha, dette gjorde virkelig resten av kvelden (om ikke uka) helt topp. Belønnet meg selv med ei skål med banan, kornblanding og vanilje yoghurt, godt og sunt.

Trente med flette på trening i dag foresten, er egentlig ikke noe fan av det, for føler den hele tiden ligger i veien. Men når treningsformen er så god som den er så er det virkelig ingenting som plager meg. 

 

Sjekk foresten denne utrolig kule t-sjorta som jeg designet selv i Spania! Elsker denne quoten, og prikken over i-en er den fine rosa skriften. 

 

Har du trent i dag? 


Verdens beste smoothie!

God kveld flottinger! 

Sitter i senga og slapper av nå, nettopp fått et glass med mammas hjemmelagde smoothie, så nå er jeg virkelig i himmelen. Den er den beste smoothien i verden, ikke tull engang. Tusen takk, mamma! Ellers så er det heller ikke så lenge siden jeg kom fra trening. Ble en tung men litt kort økt i kveld i og med at jeg hadde ei ganske hard økt på skolen i dag morges. Er inne i en mengdetrenings periode nå, så er helt tom om dagene. Men da er det jo ekstra viktig med et bra og innholdsrikt kosthold.

Ser forferdelig ut nå, rett etter trening. Men dere har vell hørt "if you´re still cute at the end of your workout you didn´t train hard enough" ?

 

Dere får ha en strålende kveld videre, og dere må ikke glemme å melde dere på ukas blogg som du finner her!


Just do it

Get your ass up and just do it!

På vei til trening nå, kom igjen noen som er med meg? Bare gjør det! Tving deg selv til å skifte til treningsklærne, og kom deg ut, til treningsstudioet, i kjelleren eller hvor enn du trener!
Tenk hvor herlig du kommer til å kjenne deg etterpå, og du kan ha god samvittighet neste gang du tar den lille sjokolade biten som alltid klarer å lure seg inn mellom to måltider.
Motivasjonen kommer med en gang man først er i gang!
Så hvem er med meg? Just do it!


The best feeling is when...

...it hurts in every muscle in your body after a hard workout!

Hei igjen søtinger!

Ferdig med tidenes økt. Elsker morgenøkta på mandagen, perfekt måte å få i gang uka på. Denne øka består av forskjellige typer stabiliseringstrening. Da går det mest i slyngeøvelser for mage og rygg, men blir også en del balanse, eksplosivitet og smidighet. Utenom slynger, brukes yogaball og balansepute flittig!

Sier aldri nei takk til litt ekstra energi!

Nå er det pause frem til 11:50, da det er dobbeltime med kjemi etterfulgt av dobbeltime med fysikk. Og som om ikke det var nok så kjører vi på med matematikk etter skolen! Er nemlig leksehjelp i kantina frem til 17:00 i dag i og med at det er matte prøve på onsdag.
Åh, i dag går det virkelig i ett! Vet ikke om jeg kommer til å sitte helt til 17:00, for har vektløfting trening klokken 18:00 i kveld, og bør spise middag litt før det også. Ender vell med at jeg kjøper meg middag i kantina, men det får tida vise. Får spise litt lunsj nå, så snakkes vi sikkert senere i kveld!


Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits