Lørdagskveld i godt selskap

God lørdagskveld dere! I kveld har vi besøk av farmor og farfar, og har nyt kvelden i godt selskap med bordet fullt av deilig grillmat. Pappa har vært grillkongen, og disket opp med kjempe mye godt. Resten av lørdagen tenker jeg og lillesøster å tilbringe sammen i sofaen med en film. Vi har kun et problem, og det er at vi ikke aner hvilken film vi skal velge. Kanskje dere kan hjelpe oss? Legg igjen en kommentar dersom du har sett en eller flere av filmene, kom gjerne med andre tips også! Det står mellom I en bedre verden, Triangle of love, End of days, Swordfish, Ghost protocol, M:i:lll, National treasure.

En utrolig fin høst

Fra vi våknet i dag morges og frem til nå har lillesøster og jeg kjørt rundt i distriktet og tatt bilder forskjellige plasser. Vi var faktisk helt inne i Hervik i Tysvær. Kjempe koselig å ta en slik dag i bilen med min lille. Været var så som så, regn inni mellom, og overskyet hele tiden. Solen har vi faktisk ikke sett på flere uker.. Men jeg skal ikke klage, det kunne faktisk vært mye verre, pluss vi har hatt en utrolig fin høst i år, ihvertfall frem til november. Noen av bildene ble litt mørke, men jeg synes likevel det ga litt stemning i bildet. Og må bare si at jeg eeelsker bakgrunnen. Dersom dere vil se flere bilder fra dagen, sjekk ut lillesøster sin blogg HER. Hun startet å blogge igjen i dag, og jeg vet hvor stor pris hun hadde satt på å få noen lesere.

 


90kg over hodet!

Jammen klarte jeg målet jeg satte meg tidligere i dag, jeg var høyere enn jeg har vært på lenge i omtrent alle øvelsene. Begynte med en oppvarmingsøvelse som kalles rårykk, før jeg gikk over på styrkerykk. Der endte jeg på tre enkle på 55kg, og den siste virket faktisk ganske lett også! Det er så gøy med slike treningsøkter, der alt bare føles bra og man ikke bommer et eneste løft. Neste øvelsen var en jeg kun har prøvd en gang tidligere, og som hjelper ganske mye på psyken. Den går ut på at man skal stille stativet så høyt at man kan gå under slik man står i posisjonen i overstøtet, og deretter enkelt og greit bare reise seg opp. Jeg prøvde helt opp til 90kg, og jammen klarte jeg det også! Kjempe GØY! Det var første gang jeg hadde 90kg over hodet, og film av det hele ligger under her. Siste øvelsen var smalbenk, og der var jeg oppe på 45kg 3x3, noe som er 5kg forbedring fra forrige uke. Føler ikke jeg kan klage etter denne økta, det eneste jeg vil gjøre er å SMILE!

Etter treninga lagde jeg meg denne deilige kveldsmaten, en komplett fredagskveld ❤

Rosa vektløfter

Det er fredag og klokken nærmer seg seks, noe som betyr; treningstid ❤ Jeg tilbringer fredagskvelden sammen med de beste treningskameratene og selvsagt de verste vektstengene og skivene. De som av en eller annen grunn later til å legge på seg gjennom uka. De som er dobbelt så tunge på en fredag som de er på en mandag. Haha, er det noen som kjenner seg igjen i den følelsen? Ei 15kg stang virker mye tyngre på slutten av uka når kroppen er sliten, enn på en mandag når en går med overskudd til tusen etter helga. Ihvertfall, denne fredagen skal jeg motbevise denne følelsen, for i dag skal alt kjennes lettere ut enn det egentlig er. Jeg skal iallefall prøve!

Lag NM går forresten i Trondheim i skrivende stund, utrolig merkelig å ikke være med på dette i år. Jeg har nemlig deltatt de to-tre siste årene, men ikke i år av den enkle grunn at det er litt langt å reise bare for å være med på norges cupen, vi har nemlig ikke noe jentelag i år. I tillegg har det være en del stevner den siste tiden, så det skal bli godt å senke skuldrene med den tanken at neste er på nyåret. Dere kan følge NM live HER hvis det er av interesse.


Langt trappetrinn

Dette innlegget kom ut litt senere enn planlagt, men jeg fikk plutselig vite at lillesøster har både engelsk framføring og spanskprøve på skolen i morgen, og måtte derfor trø til med en hjelpende hånd. Selv har jeg så godt som fri fra skolen i morgen, kun to timer midt i dagen. Jeg kan derfor sove lenge, og virkelig få samlet litt krefter denne helga, føler meg så dårlig på treningene for tiden. Jeg er så langt i fra toppformen som det går ann å komme. Føler jeg trener og sliter, strever og presser på, men likevel blir jeg ikke sterkere. Utrolig frustrerende egentlig, men treneren min sa til meg at jeg ikke skal løfte opp mot personlige rekorder nå heller, så det hjelper litt på. Satser bare på at jeg snart kan komme meg over og forbi dette enormt lange trappetrinnet på vei opp mot toppen. En ting er greit, man kan ikke ha framgang hele tiden, men ingenting er kjedeligere enn motgang.

For å lette litt på stemningen, noen bilder fra dagens treningsøkt. Smilende og glad til tross for de slitsomme øktene.


Høyest i byen -for en gangs skyld

Nettopp kommet fra trening, og er dødssliten! Forteller dere mer om økta senere, nå tenkte jeg å dele noen bilder med dere. Noen bilder fra toppen av Haugesund! Deilig å for en gangs skyld være den høyeste i byen!

Hva synes du? Hvilket bilde likte du best?


IT FEELS AMAZING

Nå føler jeg meg ti tusen kilo lettere, jeg er ferdig med matteeksamen, og jeg er kjempe fornøyd med gjennomførelsen! Nå har jeg ikke en eneste eksamen før i mai/juni, bare en hel haug av tentamener. Da klokken nærmet seg to la jeg merke til at jeg hadde veldig dårlig tid, og at jeg sannsynligvis ikke ville komme meg gjennom siste oppgave -noe som forsåvidt stemte. Jeg fikk ikke startet på oppgaven, men jeg føler likevel jeg har gjort mitt beste, og derfor er jeg kjempe lykkeliiiig nå! Å være ferdig med den eksamenen som jeg har ventet på i over et halvt år kan ikke beskrives med ord, jeg tror rett og slett jeg er den lykkeligst på jord nå.Ukas siste innspurt

Nå tikker timene nedover, og eksamenen som jeg har ventet på i over et halvt år starter om mindre enn et døgn. Herregud, så nervøs jeg er! Og når jeg sier tikker, mener jeg bokstavelig talt tikker. Jeg sitter på lillesøster sitt rom og øver. Vet ikke hvorfor, men jeg føler jeg jobber mye bedre når jeg sitter på uvante plasser -altså ikke på rommet mitt eller skolen. Og klokka hennes tikker kjempe høyt! Den bråker sånn helt ekstremt. Morgendagens prøve begynner klokken ni og varer til klokken fjorten. Deretter har jeg kun to timer på fredagen før det er helg. Dette er derfor siste innspurt innen skole denne uka, og nå skal jeg repetere enda en gang frem til klokken syv i kveld da jeg skal hente min kjære på jobb! Ønsker dere alle en finfin onsdag!


En dag full av tortur

Nå ligger jeg helt dø hjemme på sofaen. Er kjempe sliten i ben, rumpe, skuldre -ja, generelt hele kroppen verker. Jeg har virkelig fått kjenne dagens to økter! Begge var kjempe harde, og når dem da er på samme dag, da er det tortur! Da er jeg så godt som halvdø resten av dagen. Jeg kan legge ut dagens program for dere som er interesserte i det, det kommet enten i løpet av kvelden eller i morgen. Ellers skal jeg fra neste måned av følge et tolv ukers program frem mot senior NM 2014. Det er første gang jeg følger et program som varer såpass lenge! Normalt varer programmene mine kun ei økt, av og til to, og de blir skrevet av treneren min få minutter før økta starter. Jeg gleder meg til å prøve noe nytt og spennende! Skal bli deilig å kunne ligge hjemme før kveldsøkta, og likevel vite hva som venter meg denne dagen, neste uke eller neste måned. You name it! Kan skrive mer om dette når det nærmer seg, og kanskje legge ut programmet om noen er interesserte?


Lanza og julegaveshopping

Nå sitter jeg i matteklasserommet, klar for å starte dagens to siste skoletimer. Matteeksamen nærmer seg med stormskritt, og det er nå kun to dager igjen til matteeksamen. Disse timene skal jeg derfor bruke flittig til øving. Etter skolen i dag skal jeg på Amanda, som er et senter her i Haugesund. Med tanke på at det kun er ei og ei halv uke igjen før jeg tar turen til Lanzarote på treningssamling, vil jeg gjøre meg ferdig med mest mulig av julepresangene før jeg reiser. Vi blogges igjen i kveld!


Rare sovevaner

Nå ligger jeg i senga i en stor kosegenser og shorts, klar til å ta kvelden sammen med verdens beste radiokanal på anlegget. Dette er noe jeg har gjort så lenge jeg kan huske! Så lenge jeg sover hjemme sover jeg med musikken på, og volumet på 1. Dersom strømmen har vært borte, eller det er en annen grunn til at anlegget er av, klarer jeg rett og slett ikke å sovne. Når jeg ligger borte går det helt fint, men her hos meg selv må lyden være på. Er det flere som har slike rare sovevaner?


Pudding i bena og eplejuice på fest

Nå er jeg ferdig med dagens to økter, og bena mine er heeelt pudding. Har hatt knebøy både morgen og kveld, begge øktene var bra tunge også. Men det er jo slik vi liker det, er det ikke? Jeg synes ihvertfall det er herlig, spesielt etterpå. Slik som nå, har nettopp tatt meg ei banan og et glass eplejuice. Tenker jeg må snegle meg ned trappene for å finne kveldsmat om litt. Har dere forresten sett 5L kartong med eplejuice før? Jeg så det for første gang for noen uker siden. Syntes den var så kul at nå står den fint plassert nede på kjøkkenet. Lekte også med tanken å ta med meg en slik på russefestene når vi kommer så langt, haha. Det hadde sikkert vært mange som hadde blitt lange i maska om jeg hadde sittet med en 5 liter med eplejuice, mens dem andre sitter med mindre kartonger med for eksempel rødvin. Hva synes dere? Har dere sett slike før?


Film - Bli med på moroa!

Ukens første treningsøkt er gjennomført, og nummer to venter. Denne uken kan jeg gå tilbake til normal trening igjen, og slipper å holde igjen. Skal bli deilig å kjenne at formen stiger, for det er jeg sikker på at den kommer til å gjøre. Håper bare den stiger litt over gamle perser, og at jeg blir enda sterkere innen neste stevne. Jeg fikk forresten en melding fra ei venninne, Maria, som er ekstremt flink til å lage, redigere og sette sammen filmer. Hun filmet under et par av treningsøktene i romjulen i fjor, og her ser dere resultatet! Så utrolig kult!


En hvit lørdag

Av den grunn at snøen absolutt ikke vil legge seg her i denne byen prøver jeg å få frem hvitfargen så godt som mulig på andre måter. Det eneste lyse med vinteren er jo snøen, og dermed blir det så mørkt med en gang den unnlater å vise seg. Jeg har kledd meg i hvitt fra topp til tå i kveld, og i tillegg under ei hvit dyne. Nå krysser jeg fingrene for at værgudene ser alt dette hvite her nede og da tar det som et tegn på at vi ønsker snø!

Ønsker dere en deeeilig, hvit lørdagskveld videre! Er snøen kommet hos deg?


Mcdonaldsdate i bilen

Beklager for sen oppdatering, men jeg har faktisk sittet i bilen store deler av dagen i dag. Kanskje jeg burde fått meg trådløst nett der, i tillegg til mac og kamera som alltid lå fast. På den måten kunne jeg blogget til dere når som helst (ikke når jeg kjører naturligvis, men å stoppe i to minutter er null stress). Jeg fikk fikset fjernkontrollen til kameraet mitt som hadde sluttet å virke, og dermed skulle jeg og lillesøster ut for å ta noen treningsrelaterte bilder til dere. Akkurat den planen må vi uheldigvis gjemme til en annen gang. Nesten med en gang vi satte oss i bilen begynte det å regne, og dermed endte det med at vi tok en helomvending og heller kjørte på mcdonalds. JA, du leste riktig! Vi kjørte på mc donalds, jeg som egentlig ikke liker den maten en gang. Akkurat i dag var det faktisk ganske godt, vi kjøpte hver vår kyllingburgermeny. Etter at vi hadde kjøpt maten kjørte vi til et lite, koselig sted utenfor alt av trafikk og nabolag. Der stoppet vi bilen, satte på musikk, gikk bak i baksetet og slo ned bordet, før vi nøt maten. Haha, lenge siden vi har kost oss så mye sammen! Det er rart hvor mye en så liten ting som det kan gjøre.Do them squats girl!

Denne uka har jeg virkelig fått kjenne på kroppen hva 14 dager uten trening gjør med formen. Jeg begynte rolig på mandagen og tirsdagen, men i går var det fullt kjør, og enda tyngre var det i dag! Trodde jeg skulle knekke sammen da jeg gikk ned trappene mot bilen etter økta i dag. Men herregud så godt det kjennes nå! Jeg var oppe på ganske maks maks i forhold til hva jeg klarer nå i omtrent alle øvelsene. I knebøy tok jeg, som i går, 3x3 på 90kg! Jeg knipset også noen bilder til dere etter økta, virket som dere likte det godt sist gang?
Trening -med sviende nese

I dag morges når jeg våknet var det virkelig iskaldt i rommet. Og ja, jeg fryser ganske lett, men i dag var det faktisk kaldt også. Heldigvis lå ullgenseren min bare en liten meter fra senga, dermed klarte jeg å ta den på meg under dyna før jeg sto opp. Haha, helt normalt! Jeg kjørte på skolen, før jeg dro videre til klinikk selsaas der min flinke kiropraktor løste opp nakken min. Klokken 10 var det tid for timen jeg har ventet på i over én måned, nemlig legetime hos øre-nese-hals spesialist. Jeg skulle brenne i nesen, i forbindelse med neseblødingen min som aldri stopper når den først er i gang. Jeg fikk lokalbedøvelse, og svidde deretter i høyre nesebor. Måtte gå med en gigantisk papirklump med et sterkt stoff på inne i nesen et par timer etterpå. Da jeg tok den ut begynte nesen å renne umiddelbart, og det har den også gjort siden. Den renner og renner, i tillegg til at jeg nyser hele tiden. Har lest på nettet at dette kan vare i opptil to uker! Sukk..

Til tross for sviende, rennende nese er det to timer igjen til trening. En perfekt start på helgen med andre ord!


Sunn & Sterk med protein

Treningsøkta i dag var virkelig dødstung, og definitivt den tyngste siden jeg begynte igjen. Jeg var helt oppe på 55kg i rykk fra død posisjon, 70kg i støt, fem reps på 60kg i rykkdrag fra palle og avsluttet med 3x3 på 90kg i knebøy! Gøy å se at resultatene går fremover, selv om det ikke går i rekordfart. Til kvelds i dag har jeg tenkt å lage noe fra den nye boka mi "Sunn & Sterk med protein". Skal være flink å lage kvelds til både meg og lillesøster! Ønsker dere en finfin torsdagskveld videre, nå er det snart helg!


Pink style -bokstavelig talt

Gjett hva som møtte meg da jeg satte meg i bilen i dag morges? Nemlig et rosa rattrekk og en sko hengende ned fra sladrespeilet -i samme farge. For en deilig start på dagen, jeg slapp å sette meg inn i en iskald bil og på toppen av det hele, fryse på fingrene. Nå var det bare bilen som var kaldt, men med så god varme på hendene, ble hele kroppen fort oppvarmet den også. Det kjekkeste med alt dette var jo at det var min kjære pappa som hadde valgt den ut, både farge og stoff! Så fra nå av kjører jeg pink style -bokstavelig talt.


Sunt mellommåltid

Tenkte jeg kunne dele min favoritt oppskrift på et sunt og kjempe godt mellommåltid. Dette er perfekt etter skolen dersom det er en stund til middag, eller før trening dersom du enda er litt sulten. Det er kjempe sunt, og blir enda sunnere dersom du erstatter den naturelle yoghurten med vanilje kesam. Personlig synes jeg også at vanilje kesam smaker mye bedre, men akkurat i dag hadde vi ikke det, og da valgte jeg heller å erstatte det med yoghurten. Yummi!
Du trenger

Et eple

Frosne blåbær

Naturell yoghurt eller vanilje kesam

kanel

 
Slik gjør du

Ting blåbærne litt, slik at dem ikke er stenharde. Kutt eplet opp i passe store biter, deretter legger du lagvis med blåbær og eple i ei skål. Dekk hver av eplelagene med kanel, og hver av blåbærlagene med vanilje kesam eller yoghurt. Deretter er det bare å hive innpå!

Min nye herlighet

Tidligere i dag fikk jeg melding fra postkontoret om at jeg hadde mottatt en pakke, og jeg visste med en gang hva det var! Til bursdagen min av morfar fikk jeg en splitter ny sony galaxy z, og i dag lå den altså på postkontoret! Den er sååå fin, og i en av mine favorittfarger, lilla. Har såvidt testet den ut, men årh jeg er så glad. Og fornøyd. Og alt. Har faktisk ikke ord nok til å beskrive det, jeg har hatt den samme mobiltelefonen i to år, noe som tilsvarer en hel evighet når det er snakk om disse smarttelefonene, og de siste månedene har den bare tullet. Batteriet er dritt dårlig, gps-en skrur seg på flere ganger i minuttet, jeg har fått flere flinke folk som faktisk har god greie på mobiltelefoner til å se på det, men ingen av dem får fjernet det. Utrolig frustrerende fordi når den popper opp på skjermen blir det jeg holder på med avbrutt, spesielt kjedelig dersom jeg er midt i en melding. Men det verste er at det også skrur seg på når jeg ikke bruker mobilen, og da begynner skjermen å lyse, noe som igjen vil si at mitt allerede sletne batteri blir helt ubrukelig.

Wups, nå snakker jeg meg helt vekk her, var ikke meningen at dette skulle være et klageinnlegg over den forrige, men et positivt innlegg om den nye. Så langt er jeg utrolig fornøyd, så kan jeg heller skrive litt mer nå jeg har litt mer erfaringer med den. I mellomtiden kan jeg dele et par bilder av herligheten.


New in from sheinside

Nå har jeg endelig fått til sånn noenlunde okei bilder av innkjøpene mine fra sheinside! Jeg er såå fornøyd med absolutt alt, spesielt den røde jakka! Jeg kjøpte hele fire jakker, da jeg har for vane å kun gå i ei eneste jakke hele sesongen, nå har jeg masse å bytte mellom. To av dem er vårjakker, og to vinterjakker. I tillegg kjøpte jeg også to gode varme gensere. Si gjerne hva dere synes!

Kjempe god, og ikke minst varm strikkegenser, i verdens fineste farge.

Denne genseren er også kjempe god, og den ble prøvd ut i antrekket allerede i går.

Nydelig, rosa vårjakke som jeg gleder meg ihjel til å bruke når det blir litt varmere i været igjen.

Favoritten! Ååh, tror ikke jeg trenger å si så mye mer om denne, bildene snakker for seg selv.

Lik som den over, bare i grønn. Og nei, jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilken farge jeg syntes var finest, derfor tok jeg begge..

Og til slutt ei kjempe fin, grønn vårjakke!


Rødhette i snøen

Nå er endelig vinteren kommet til Haugesund også, og snøen har dalt ned fra himmelen i hele dag. Gradestokken har ligget rundt null grader, men det er jammen kaldt nok! Denne gode vinterjakka som dere ser på bildene under er blitt min, og den er verdens beste, både på utseende og varmeevne. Den var også en del av pakken jeg fikk i går, som faktisk ingen av dere klarte å gjette rett på! Det var en pakke fra nettbutikken sheinside. Klærne kan jeg vise dere senere enn gang, kjøpte hele fire jakker, to av dem er vinterjakker og så ufattelig nydelige at jeg bare har lyst å gråte. Sitter faktisk inne med den ene jakka nå, og klar for å dra på trening. Dagens andre økt venter, og etter det, dagens fjerde middag. Deeeilig å være tilbake i hverdagens rutiner!Beklager forresten for uklare bilder, men da jeg skulle ut for å ta dem var klokken allerede halv fem og det var helt svart ute.. For å få noen lunde lyse bilder måtte lukketiden helt opp på fire sekunder!


Morgentur i mørket

God morgen dere ❤ Håper dere har hatt en fantastisk start på tirsdagen, det har hvert fall jeg! Lillesøster og jeg kjørte faktisk en tur ute i morgenkulda i dag morges, svingte unna haggelkulene så godt vi kunne og prøvde å ikke bli for mye irritert over været. Vi tok oss en tur opp på et av de høyeste fjellene her i distriktet, og nøt utsikten. Vi gikk faktisk ut av bilen for å se enda bedre også, men det tok ikke lang tid før vi løp inn igjen, det var jo såå kaldt. Etterpå leverte jeg Marthe på skolen, før jeg kjørte videre til min skole. Dette var en perfekt start på dagen, og vi var begge lysvåkne når vi kom til første time.

Det er forresten ingen av dere som har svart rett i det forrige innlegget enda, så konkurransen fortsetter. Dersom fortsatt ingen finner det ut, avslører jeg det i ettermiddag. Gjett hva som er i pakken du også! LINK

Se såå fin utsikt, men sjekk den kalde temperaturen!Hva er det i pakken?

For en god følelse jeg har i kroppen nå! Ingen kan si at trening ikke hjelper på humør og energi i hverdagen. Det er faktisk vitenskapelig bevist at når vi trener skiller vi ut noe som kalles lykkehormoner i blodet, det betyr at vi får mye mer energi til å gjør det vi vil, og vi blir faktisk lykkeligere av å trene. Enda en grunn til å ikke ligge på sofaen hjemme med potetgull, cola og tv som sin beste venn. 

Jeg må ærlig innrømme at jeg har gruet meg til denne økta ei stund, jeg var så spent på å se hvordan kroppen hadde reagert på å være borte fra all trening i to uker. Jeg har gått ned en god del i vekt, men i følge legen er det kun glykogenlagrene i musklene som er tømt, og dem vil fylles opp igjen så snart jeg begynner å bevege meg igjen. Jeg kan ikke si at økta i dag morges var lett, men det kunne vært så uendelig mye verre, så jeg skal absolutt ikke klage. Neste stevne er ikke før i januar, men det neste jeg kommer til å satse på er NM senior i mars. Med andre ord har jeg god tid på meg til å komme tilbake i god formen, og enda litt lenger!

Men over på noe helt annet, da jeg kom hjem fra skolen i dag sto det en pakke å ventet på meg. Blir like glad hver gang! Er det noen som klarer å gjette hva den inneholder? Du kjenner kanskje igjen embalasjen? Skriv i hvert fall hva DU tror det er, og den/de som får rett vil bli linket! Du kan gjette hvor mange ganger du vil.


En vellykket helg

Nå ligger jeg i senga, klar for å lukke øynene og fly inn i drømmeland. Helgen har for min del vært kjempe fin! Fullt opp av bursdagsfeiringer, bilkjøring, kino og masse koselig kvalitetstid med min kjære. I morgen kan jeg endelig begynne å trene igjen, og det ser jeg virkelig frem til nå. Hele to uker (bortsett i fra ei halv økt forrige mandag) har jeg nå gått uten noe form for trening, og jeg gleder meg ihjel til å komme tilbake sterkere og bedre enn noen sinne!

Synes om effekten på det nederste bildet? Jeg er ikke helt sikker på om jeg liker det, eller om det er too much.


Gaver #2 Smykker

I går feiret jeg som sagt selskapet mitt, og da fikk jeg for det meste penger, men jeg fikk også en gave fra tante, onkel og søskenbarna mine. Tre kjempe flotte smykker, som jeg tenkte å vise dere nå. Hvilket likte dere best? Jeg har utrolig vanskelig for å bestemme meg, synes alle tre er såå fine!

Bilder av meg og kjæresten

Jeg kom hjem fra messa på HTG  for en liten stund siden, og holder nå på å gjøre meg klar for kvelden i en sinnsyk fart, samtidig som jeg blogger for dere. Det er det som er fordelen med å være jente, multitasking! Klokken fire kommer venner og familie hit for å feire 18års dagen min med kake og kaffe. Elsker slike koselige samlinger, haha, vet ikke helt hva jeg skal kalle det, men jeg elsker når alle samles og har det hyggelig sammen. Jeg har egentlig ikke så veldig mye mer tid til å sitte her å skrive i vei, derfor deler jeg heller noen bilder jeg tok av meg og kjæresten min tidligere i dag. Se hvor godt vi passer i lag<33

Gaver #1 Treningsklær++

Å blogge er søren ingen enkel oppgave.. Nå har jeg sittet i mange timer bare for å få dette innlegget ferdig før jeg la meg. I halv elleve tiden fikk jeg idèen om å vise dere det jeg fikk av mamma, pappa og lillesøster i dag. Siden da har jeg tatt drøssevis av bilder, lagt inn bildene, redigert dem, satt dem sammen, lagt til tekst, skrevet dette innlegget og endelig er det klart for dere. Nå når alle sover.. Haha!

Verdens søteste drikkeflaske med et utrolig godt sitat, og fargen på flasken var uten tvil prikken over i-en! Rooosa.I tillegg boka til Kristine Weber, Sunn og Sterk med protein, må ærlig innrømme at jeg har vært fan av bloggen hennes i en evighet, og da jeg fikk denne boka ble jeg sååå glad. Her står drøssevis av utrolig gode, sunne oppskrifter!

Hårbånd fra Kari Traa, perfekt på trening for å få alle de små hårene bort fra ansiktet!

Sjekk denne nydelige Kari Traa fleece genseren da! Den har jeg gått med i hele dag, og det er definitivt en lykkegenser, jeg besto jo oppkjøringen! ;-)


Treningsgenser, denne også fra Kari Traa, mitt favoritt merke innen treningsklær!

Utrolig fin treningstopp fra get inspired!

Enda en treningstopp, denne fra casall, og jeg har kun èn ting å si! Jeg er forelsket i utformingen av ryggen på denne toppen, sjekk hvor fin den er da! Fremhever virkelig rygg- og skuldermuskulaturen.

Butterfly treningstopp fra favorittdesigneren, i favorittfargen! Haha, er ikke så mye mer å si om den. Har en omtrent lik, bare i singlet, og denne var minst like behagelig på, og minst like fiiiiin!

Nå som vinteren og kaldere tider nærmer seg er det godt å ha noe å holde hodet varmt med, og Kari Traa slår til igjen. Hun er utrolig, treffer på både farge og form hver eneste gang.

Og til slutt, denne kjempe deilige treningstightsen, også fra Kari Traa!


FINALLY - I'm 18!

Goood kveld! Jeg har hatt en kjempe fin dag, og gjett hva? Jeg besto oppkjøringen! Dermed tok jeg lappen nøyaktig 43minutter før jeg ble 18år. Dagen så langt har vært utrolig travel, og jeg har nesten sittet i bilen fra morgen til kveld. Direkte etter jeg var ferdig hos legen kjørte jeg for å hente lillesøster på skolen, før vi sammen kjørte til Stavanger for å hente mamma. Hun hadde vært på kurs, og jeg, snill som jeg var, tilba meg kjøre å hente henne.

Etter at vi kom hjem fikk vi besøk av mormor og morfar, og nyter kvelden med sjokoladekake og pizza.

Ganske dårlig bildekvalitet her, men det var egentlig bare noen testbilder med den nye fjernkontrollen til kameraet, som jeg fikk av mormor og morfar som "gratulerer med lappen gave" Tusen takk!


En perfekt start

Åå, dagen har virkelig startet perfekt! Mamma kom inn på rommet mitt klokken seks i dag tidlig med kake og en god bursdagsklem. Kaken ble stående til rundt en time senere da jeg bestemte meg for å stå opp, trøtt i trynet og ekstremt kvalm smakte jeg et par biter før jeg holdt på å spy. Haha, ikke fordi kaken var ekkel, den var faktisk dødsgod, men fordi pencilin kuren jeg går på er ekstremt sterk, og magen min ikke er særlig glad for det.

Etterpå løp jeg ned i stua for å åpne gavene som lå fremme i hele går og bare fristet meg! Utrolig masse fint Kari Traa treningstøy, annet treningstøy, ei bok full av sunne, proteindrikk oppskrifter og verdens søteste drikkeflaske! Viser dere mer av gavene senere i dag, nå er det oppkjøringen som venter! Wish me luck :D


En skikkelig gladnyhet

Nå er det snart natt for denne frøkna, men før jeg tar kveld tenkte jeg å dele en skikkelig gladnyhet med dere! Da jeg var hos legen min igjen i går fikk jeg beskjed om å avbryte pencilin kuren jeg hadde begynt på, og heller gå over til en annen som skulle vare i kun 2-3 dager. Allerede nå, etter kun ett døgn, merker jeg kjempe stor forskjell. Jeg har ikke hatt noe særlig hodeverk siden i dagmorges, kun litt vondt i magen, og ingen feber! Magevondt i forhold til det andre er tusen ganger bedre, og absolutt ingen problem. Så nå legger jeg meg, overlykkelig, med et smil om munnen og kanon klar for morgendagen!


Middag på striper -slikt blir man sterk av!

God kveld ❤ Jeg starter naturligvis innlegget med den obligatoriske nedtellingen. Bare dersom noen av dere hadde glemt det, er det nå under tre timer igjen! Haha, jeg er litt småteit, egentlig mega storteit, når det gjelder dette her, men det får dere bare leve med. Satt faktisk nede i stua å snakket med mamma om morgendagen nettopp, og det var virkelig sekundet før jeg begynte å gråte. Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til å bli myndig, til å få lappen, til å bli fri, jeg kan skrive under på ting uten å trenge mamma eller pappas underskrift, jeg kan stemme, jeg kan gjøre alt! Jeg kan til og med bruke kortet mitt til å bestille pasta fra kina, bare sånn fordi jeg har lyst. Og når vi først snakker om pasta, gjett hva min kjære mammamor disket opp med til middag i dag? Nemlig pasta, grønnsaker og kjøttdeig! Såå godt, og så sterkt! Det er slikt man blir sterk av ;-)


Jule- og bursdagsstemning

Nå har jeg akkurat kommet hjem etter nok en skoledag, og min siste som syttenåring. Haha, beklager at jeg nevner det i hvert eneste innlegg, men herregud som jeg gleder meg! Klokken tikker oppover mot 00:00, da kommer endelig dagen jeg har ventet på i noe som føles som en hel evighet. Til og med på skolen i dag feiret vi denne dagen, hihi. Vi kjøpte pepperkaker i den ene pausen, såå koselig! Fikk både julestemning og bursdagsstemning -om det er noe som heter det da. Hvis ikke er det hvert fall det nå, jeg har funnet det opp.

Nå skal jeg legge meg i min gode sofa å lese nelly magasinet jeg fikk for et par dager siden. Med duftlys brennende på bordet, er dette en perfekt torsdag hittil.


Fin start på torsdagen

I går fikk jeg ny leserrekord, og steg over den magisk 400 grensen. Hadde nemlig hele 412 unike lesere i løpet av gårsdagen, og 385 av dem var norske. Dette resulterte i at jeg steg opp på en 175.plass på topplisten over hele Norge. Ææ, glad! Dette var en fantastisk måte å feire min siste dag som barn på, min siste dag som 17åring, min siste dag før jeg trer ut i de voksnes rekker. Ønsker dere alle en fin torsdag videre! Og takker for at dere følger med meg selv om bloggingen ikke er på sitt beste, men det skal bli bedre! Jeg lover.

Vil du ha et gratisdesign?

Jeg har gang på gang sagt til dere hvor mye dere betyr for meg, hvor glad jeg blir av alle de fine kommentarene! Det er ikke alltid ord strekker til, og det føler jeg ikke dem gjør nå. Jeg har derfor tenkt å lage et gratis spesiallaget design til en heldig leser. Blir det nettopp deg? Blir det du som får deg et design som du er alene om å ha i hele verden? Jeg har lenge prøvd meg ut på å sette sammen forskjellige html koder, og skal nå prøve å sette sammen mitt første hele design. Dere får selv komme med ønsker til farger og oppsett i designet, og dersom dere ønsker kan jeg også sette inn designet, header, profilbilde og så videre. Det eneste dere trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar med epost adressen din, og like facebooksiden min her. Jeg trekker vinneren når siden har rundet 200 likere (altså ganske snart), og begynner på designet så snart som mulig. Er det stor interesse for dette kan det hende jeg kjører i gang en runde til senere også.Dagens 40 (u)nyttige fun facts

Det fødes 106 guttebarn for hvert 100 jentebarn.

Den gjennomsnittlige BH-størrelsen er 80D.

Mennesker som drikker kaffe tar sjeldenere selvmord enn de som ikke gjør det.

Verdens største leketøysdistributør er McDonalds.

Verdens mest solgte bok, bibelen, er også verdens mest stjålne.

Tungemuskelen er den eneste muskelen i kroppen som ikke sitter fast til kroppen i begge ender.

Blodet i kroppen er i snitt åtte prosent av din totale kroppsvekt.

Over åtti prosent av hjernen er vann

Du er fargeblind når du blir født

Du leser dette i snitt 25 prosent saktere enn du ville gjort på papir.

En sjiraff kan klare seg lenger uten vann enn en kamel

Griser svetter ikke

Nittitre prosent av alle kort kjøpes av kvinner

Fargen som brukes mest til fargelegging i verden er blå

Kontorpulten din har 400 ganger mer bakterier enn et vanlig toalett

Det er bare tre konger i kortstokken som har bart, hjertekongen har det ikke.

7-11 er verdens største kjede av butikker

I snitt blir 7,5 prosent av alle papirer på et kontor borte hvert eneste år

Det første colaskiltet som ble laget ble hengt opp i 1894 i Catersville, det henger fortsatt på samme sted

Hus med gul farge selges fortere enn hus med andre farger

Verdens første e-post ble sendt i 1971.

USA er 27 ganger større enn Norge, men kystlinjen til Norge er lengre.

I Albania rister du på hodet for å indikere at du er enig.

Thomas Edison, mannen som fant opp lyspæren, var mørkredd

De første cheerleaderne i USA var menn

Bruce Lee var så rask at de måtte vise hans bevegelser i sakte film.

17 tonn gull brukes til å lage gifteringer i USA hvert år

Det er like langt rundt månen som fra New York til London

En gjennomsnittlig 4-åring stiller 400 spørsmål hver dag

De siste olympiske lekene hvor gullmedaljene faktisk var av rent gull var i 1912

Canada er det eneste landet som har arrangert olympiske leker uten å vinne en gullmedalje

Halvparten av amerikanerne vet ikke at solen er en stjerne

96 prosent av alle lys kjøpes av kvinner

Kvinner i den vestlige verden bruker i snitt en time på å pynte seg hver dag

Kun en av fem amerikanere har pass

Det spises 1000 ganger mer sjokolade i England enn i Kina

Ni av ti mennesker som blir angrepet av hai overlever

44 prosent av all reklame i posten kastes uten at det åpnes

De tre rikeste familiene i verden har mer penger enn de 48 fattigste landene i verden

Kvinner smiler mer enn menn


(Kilder: Fun Facts, Do Fish Drink Water?, Amusing Facts, Encyclopedia Britannica, Caplex)


Tusen takk, dere motiverer!

Kom inn dørene for ikke så altfor lenge siden, og har nettopp hoppet i koseklærne. Nå skal jeg ta et par mage-rygg øvelser i slyngene, før jeg tar kvelden. Med tanke på at det er såpass lang tid siden jeg trente skikkelig så er det på god tid. Ikke at dette blir ei av mine hardeste økter da, men svette litt, det skal jeg! Viktig å holde kroppen i gang selv om hodet ikke fungerer. Ønsker dere alle en finfin tirsdagskveld (i dag kan jeg endelig si det) videre, og må også si hvor gøy det er med alle dere nye lesere som har strømmet til den siste tiden. Motiverende når statistikken bare går oppover og oppover. NATTI ❤Absolutt siste

Min kjære, flinke, venninne Monica klarte å låse bilnøklene inne i bagasjerommet etter skolen i dag, og da selvsagt sammen med skoleveska mi. Jeg får derfor ikke macen min før i kveld, så da blir det nødblogging -som vil si fra ipaden, med we heart it bilder.

Kvelden skal jeg bruke på min absolutt siste kjøretime, og herregud som jeg gleder meg. Om tre dager på denne tiden sitter jeg enten med sertifikatet i lommeboka, eller ikke. Krysser fingrene alt jeg kan, og håper på det beste. Jeg vet jeg kan det, så da er det bare å gjøre det også.


Magisk kveld

Nå ligger jeg godt plassert under et pledd og oppå et saueskinn i sofaen min -med duftlys på bordet og macen på fanget. Magisk og deilig avslutning på en hektisk dag. Kvelden har jeg brukt på å fullføre en av mine (forhåpentligvis) siste kjøretimer. Jammen går tiden fort! Kun fire dager igjen, så er jeg myndig. Da jeg kom hjem i dag hang min kjære mamma -som forresten skrev sitt livs første blogginnlegg HER- med leppa. Da jeg spurte henne hva det var fortalte hun at hun nå hadde fått et brev der det sto at jeg var tredd inn i de voksnes rekker, og at hun derfor ikke fikk barnetrygd for meg lenger. Haha, verdens kuleste mamma!

Ønsker dere alle en deilig tirsdagskveld (wups, mente mandagskveld), så prates vi igjen i morgen!
Gjesteinnlegg

Hei hei det er Linn Therese sin mamma som skriver. Linn Therese har det veldig travelt for tiden, og det er ikke bare bare med tanke på at hun ikke er helt i strøk for tiden(hode værk og svimmelhet). Hun spurte meg før hun fløy ut dørene her, om ikke jeg kunne skrive et gjesteinnlegg,....eh,...selvfølgelig kan jeg ikke d,..har jo aldri vært i nærheten av en sånn tanke en gang. Nå blir hun såååå overrasket, hihi :-) Håper du har d fint vennen min, kjør forsiktig!! Hva gjør dere på e sånn høstdag som dette? Kos og klem fra mammaen til Linn Therese <3

Good morning!

God morgen alle fine leserne mine! Nå er vi kommet til mandag, og ny uke med nye muligheter venter. Dagen startet ikke så veldig bra for min del. Prøvde meg på min første vektløfterøkt på ei uke, men klarte ikke å fullføre. Noe så utrolig kjedelig som hodeverket og svimmelheten stoppet meg. Heldigvis er det en liten stund til neste store stevne, men det er absolutt ikke gøy å komme i så dårlig form nå likevel. Krysser fingrene for at det snart gir seg slik at jeg kan komme tilbake bedre og sterkere enn noen gang!


Gratulerer med dagen!

I går etter at jeg kom hjem fra øvelseskjøringen med mamma fikk jeg melding av min kjære som lurte på om jeg ville bli med på kino med han og noen kompiser. Takket selvsagt ja, og jeg må bare få det ut! Dersom dere ikke har sett denne filmen MÅ dere bare gjøre det. Filmen "bad grandpa" er en utrolig annerledes, men kjempe god film. Det er en komedie, og ikke en slik kjedelig komedie som egentlig ikke er morsom, men du sitter faktisk å ler deg gjennom hele filmen. Samme om du vil eller ei, du klarer ikke å la være å le. Dersom du ikke er så glad i slike filmer anbefaler jeg deg likevel å se den, du har garantert six pack når filmen er over.

Etterpå kjørte vi hjem til ham sammen med en av de andre, og vi skulle egentlig spille monopol da, klokken ett om natta, men fant dessverre ikke de "prøv lykken" kortene. Det endte med at jeg sovnet i sofaen i stua. Haha, min kjære reide da opp senga, fulgte meg opp, kjørte kompisen hjem, kom tilbake og deretter la seg. Utrolig merkelig å våkne opp i dag morges, for jeg hadde ikke hørt noen ting i løpet av hele natta, og plutselig lå han der ved siden av meg å sov.

I dag morges tilbrakte jeg første del av dagen der borte, sammen med deres familie, før jeg ble hentet litt over tre for å ha kjøretime. I femtiden kom jeg hjem igjen, der feiringen av pappa var i full gang. Han har nemlig både farsdag og bursdag på samme dag!!
Gratulerer så mye med dagen, verdens beste pappa!


Trodde aldri dagen skulle komme

Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har vært helt i form de siste dagene, kjenner for øvrig ikke noe av halsbetennelsen nå lenger, men hodeverket vil absolutt ikke gi seg. Nå har også paracetene sluttet å fungere igjen. Kan gjenfortelle gårsdagen kort, før jeg tar for meg dagen i dag senere.

I går morges fikk jeg meg tidenes overraskelse da pappa spurte om jeg hadde lyst til å kjøre bmw-en hans! Jeg trodde ikke mine egne ører, og hadde aldri så mye som fantasert om at denne dagen skulle komme.

Kjøringen gikk kjempe bra, og både vi og bilen kom tilbake i samme stand som vi kjørte ut i. Nå nærmer deg seg også oppkjøringsdatoen min som er førstkommende fredag, så en stor mengde øvelseskjøring venter denne uken.


Gjeste innlegg

Hei alle sammen det er Marthe lillesøsteren til Linn Therese som skriver et kvelds innlegg i dag. Jeg fikk melding om jeg please kunne publisere et innlegg, men jeg aner jo ikke hva jeg skal skrive om.. Linn therese err hor kjæresten så hu fikk dessverre ikke tid til og blogge i kveld, derfor ringte hun meg. Men siden det er parsdag i morgen kan jeg jo blogge om det! Jeg har vert i byen og kjøpt ein lite presang me klarte jo selfølgelig og glemme den hos en vennine av meg. Typisk! Hva har dere kjøpt?

Klem Marthe


Lettere å ha det jævlig, enn bra

Hvis du fikk 86400,- kroner hver dag. Du kunne brukt de på akkkurat hva du ville, men når dagen var over ble pengene nullstilt, og du fikk 86400kr på nytt. Hva ville du brukt pengene til? Ville du brukt opp alle pengene? Ville du investert pengene i fremtiden din, eller ville du brukt de til å gjøre noe morsomt med venner og familie?

Hver dag får vi tildelt 86400 sekunder. 1440 minutter. 24 timer. Men bruker vi alle de timene, minuttene og sekundene på den måten vi faktisk vil? Vi går gjennom hele dagen og venter på å bli ferdig på jobb. Vi går gjennom hele uken og venter på at det skal bli helg. Vi går gjennom hele livet og venter på at vi skal bli lykkelige. Men hva gjør vi selv for at vi skal bli lykkelige?

Det er så mange mennesker som går gjennom livet, uten å faktisk leve det. De bare lar dagene gli forbi. Og det er så altfor lett å bli blant de menneskene. Jeg har selv vært blant de menneskene så altfor lenge. Jeg kunne skrive ned lister, lange lister, over alt dritt som har skjedd. Men det gjorde ikke ting bedre. Å fokusere på hva som er negativt gjør aldri ting bedre.

Den følelsen når man våkner opp hver morgen med en klump i halsen, og man egentlig vil bare legge seg igjen, er ikke god. Man vil bare gjemme seg vekk fra verden, for det hele er bare et stort mas. Man havner i en ond sirkel hvor man skulle ønske man var lykkelig og hadde det bra, men man orker ikke å gjøre noe for å komme seg dit. Jeg har måttet jobbe hardt med meg selv. For det er så mye lettere å ha det jævlig, enn å ha det bra. Og når man har det jævlig med seg selv, så er det så lite som skal til for at man gir opp. Man mister troen på seg selv, og man klarer ikke å klatre opp igjen.

Velger å reposte denne videoen som jeg laget for noen måneder tilbake siden, det er sikkert noen av dere som har sett den før, men garantert ikke alle. Sjekk gjerne ut dette innlegget av aasiabibi også.

 

Lik/del gjerne innlegget på facebook!


Oppskrift - sunne sjokoladekjeks

Du trenger:

20gram havregryn

20gram soyamel

20gram proteinpulver med sjokoladesmak

50gram naturell yoghurt

1 eggehvitte

1ts stevia

1ts natron

1/2dl vann

 

Slik gjør du:

Først pisker du eggehvitten sammen med steviapulveret, før du tilsetter yoghurten. Bland dette godt sammen, før du tilsetter alt det tørre. Røren skal være ganske rennende og "våt", noe min ikke ble i og med at jeg sløyfet 30gram cocosa fra originaloppskriften. Derfor tilsatte jeg også ca 1/2 dl vann på omtrent 37grader til slutt. Jeg fordelte røren i små sirkler på bakepapiret, og hakket mandler og sjokolade til å ha på toppen. Det var prikken over i-en, og egentlig den eneste smaken i sjokoladekjeksene. Stek dem deretter i 8-10minutter på 200grader. Og voíla, sunne sjokoladekjeks helt uten smak! Haha, tror ikke jeg kommer til å lage denne varianten igjen, men skal definitivt prøve meg på oppskriftene en gang til når jeg har alle ingrediensene. 

Det skjedde et mirakel

De to siste dagene har jeg tatt et hav av paraceter og omtrent ingen av dem har virket, dermed har jeg bare latt det være det siste halve døgnet. Men i dag morges oppdaget jeg at jeg hadde kroppstemperatur på godt over 38grader, og derfor bestemte jeg meg for å prøve igjen. Overraskende nok skjedde det et mirakel, paraceten virket denne gang, og alt av hodesmerter, svimling, frysing og feber forsvant. Det eneste som gjensto var halssmertene, men det skal jeg fint klare å leve med. Jeg leste bloggen til fitnessnora, da jeg fant ut at jeg hadde lyst å prøve ut denne oppskriften. Av den grunn at vi ikke hadde halvparten av ingrediensene, prøvde jeg min egen vri. Resultatet ble ikke som jeg hadde håpet, men smaker greit likevel. Eller, egentlig smaker de ingenting, men har en slags skumgummi smak. Haha, vanskelig å forklare, men jeg er overbevist om at hvis du følger oppskriften til Nora vil dem nok smake bedre. Min egen oppskrift kommer ut senere i dag.

Verdens beste søster!

Jeg har verdens beste lillesøster, som plutselig banker på døra, og kommer inn med hjemmelaget smoothie og melkesjokolade. Trodde jeg skulle begynne å gråte av glede! Tusen takk lillevenn ❤


Lille superkokken min!

Flinkeste lillesøster, som er begynte med mat og helse på skolen nå, var kokken i heimen i dag. Hun og ei venninne av henne stelte i stand hjemmelaget pizza til middag. Etter hennes egen vurdering å dømme, var det vist nok den beste pizzaen som noen gang er lagd, både her i Norge og ellers i verden. Jeg synes den smakte kjempe godt selv også, selv om jeg ikke fikk ned mer enn et bit og to. Har nemlig vært på legevakten i dag der jeg har tatt prøver for blant annet borelia, men også fått konstatert halsbetennelse. Nå venter en ti dagers pencelin kur, og jeg krysser fingrene for at "klumpen" forvinner innen den tid.
Se bare hvor stolt denne superkokken er!


Cozy wednesday

Nå er jeg nettopp kommet hjem til min gode seng etter en koselig dag i byen. Jeg ble hentet av mormor etter skolen, da jeg skulle til frisøren for å kure håret i dag. Deretter bar det rett opp på loftet dems for å slappe av i sofaen. Det som var ment til å være et lite øyeblikk med øynene lukket, ble til et par timers søvn. Tror aldri jeg har sovet så mye de to siste døgnene og likevel vært så trøtt som jeg er nå. Senere bestemt vi oss for å gå på egon å spise, og vi inviterte også med min kjære, som hadde vært på kurs i Oslo hele dagen. Alle fire gikk vi ned på egon, for å spise kveldsmat der. Super duper koselig avsluttning på dagen, nesten så jeg føler det er helg nå.❤

Stay focused..

Stay focused, go after your dreams and keep moving toward your goals!Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når jeg ser det ansiktsuttrykket her, haha!

  


Turnøvelser på video

I dag har vi hatt nynorsk skrivedag på skolen, og jeg skrev en stil jeg er utrolig godt fornøyd med, publiserte den her tidligere i dag. Prøvde meg på en litt annerledes skrivestil, noe lignende slik jeg skriver her på bloggen, så får jeg bare håpe det faller i smak hos læreren også. Etter jeg hadde skrevet stilen ferdig gikk jeg og ei venninne ned i treningshallen for å trene turn. Det må være en av de tyngste måtene å trene på etter min mening, men så er det så gøy også. Vi har vurdering i en oppsatt turnserie i morgen, og har hatt de to siste ukene å forberede oss på. På grunn av nordisk har jeg ikke fått øvd noe særlig før nå, men føler jeg har noen lunde kontroll likevel. Jeg elsker å trene turn, det er den kjekkeste treningsmåten etter min mening. Har enda en del av tingene å lære meg som for eksempel baklengsrulle, håndstående med rulle og araber. Kippen, eller kanskje bedre kjent som nakkesprett, fikk jeg endelig til i dag etter litt småøving forrige gang. Happy! Den eneste i klassen som får til denne faktisk..


Den som intet våger, intet vinner

 

Jeg har omskrevet denne teksten fra tentamenen før i dag, slik at den skal bli mer interessant for dere, og slik at den står på bokmål i stedet for nynorsk. Legg gjerne igjen dine meninger om teksten og om risikosport generelt.

Det er mye her i verden som er veldig risikofullt. Mange mennesker tar store risikoer hver eneste dag, og det er mange som også dør av det. Hva er det som gjør at folk velger å hoppe i fallskjerm, bestige fjell uten oksygen eller svømme så så langt i isvann når de vet at de kan dø? Å leve er risikofullt. Betyr det da at vi heller skal ha et kjedelig liv, uten noen utfordringer, der vi ikke tar noen sjanser, bare slik at vi ikke dør -som vi kommer til å gjøre til slutt likevel.  

 

Ordet risikosport er noe jeg ikke forbinder med statistikk og død i det heile tatt. I mine tanker lyder det ordet som noe av det mest vidunderlige som finnes. Jeg hadde rett og slett ikke klart meg uten. Fra jeg var ei lita jente har jeg kjørt båten til morfar helt aleine, jeg har kjørt den ute på bølger som var mye høyere enn meg selv. Jo lenger ut på sjøen jeg kom, dess høyere ble bølgene, og desto kjekkere var det. Mange ganger ble jeg også kliss gjennomvåt av bølgespruten, oftest iført full kledning og gjerne med mobiltelefonen i lomma.

Jeg var i badeland i Spania som fjortenåring, der tok jeg Europas bratteste vannsklie. Som en av få jenter blant alle de store tenåringsguttene og mennene følte jeg meg kjempe tøff. Året rundt hadde jeg armer og ben fulle av blåmerker etter å ha falt ned fra alle fjellsidene jeg lekte profesjonell fjellklatrer på. Mitt største ønske er å få hoppa i fallskjerm, eller å reise ut i verdensrommet. Jeg har alltid elsket risikosport, og fra jeg var ei lita jente som så vidt kunne gå har jeg utforsket verden, og alltid sett etter nye muligheter å utfordra meg selv på. For noen år siden satt jeg alltid klistret foran tv skjermen hver mandag kveld for å se 71°Nord. Det var jeg fast bestemt på at jeg skulle være med på når jeg ble gammel nok, og nå er det bare 10 dager igjen. Om 240 timer er jeg gammel nok til å melde meg på, og det skal jeg definitivt gjøre.


Den vannsklien ser dere på det høyre bildet her.

Ordet risikosport er ett ord sammensatt av to. Risiko. Sport. Risiko i sporter? Ja, det er akkurat det det er. Risikofulle sporter. Sporter og idretter som er så risikofulle og helt ekstreme at de mange ganger er på grensa til å være dødelige. Det er nettopp derfor så mange, inkludert meg selv, velger å gjøre det. Vi ønsker spenning, vi ønsker adrenalin, men mest av alt ønsker vi å leve. Å leve betyr ikke bare å være i live, men det å kjenne at man virkelig lever. Presse grenser, og finne ut hvor langt man kan komme. Vi skal jo alle dø en gang likevel.

Min største frykt må være at jeg kommer til å sitte på gamlehjemmet når jeg er gammel og grå, å angre på alt jeg ikke gjorde da jeg hadde muligheten. Jeg vil si jeg er avhengig av adrenalin, og det er ingenting som kjennes bedre enn følelsen av å være i fritt fall, eller å være ute midt i en skog en plass i verden uten å vite hvor du er eller hvordan du skal få skaffe deg mat, varme og en plass å sove. Alle slike ting ønsker jeg å gjøre før jeg blir for gammel. Tenk så forferdelig å sitte på et rom, der du sliter med å komme deg opp av senga, og tenke tilbake på den gangen du takket nei til å hoppe i fallskjerm. Eller hva med den gangen du ikke våget å svømme med haier på en utflukt på Hawaii. De var begge noe du bare fikk tilbud om en gang, og du har angret deg i hjel hele livet for at du sa nei.Adrenalin kan på en måte sammenlignes med rus. Mange har dødd på grunn av lengselen etter det, og de finner på alle mulige farlige ting bare for å oppnå den gode følelsen. Kanskje burde vi ha begynt å straffe ekstremsportsutøvere på samme måte som vi straffer de narkomane? De setter jo begge sitt eget liv i fare.

Risikosporter har det alltid vært, og kommer det alltid til å være. Det kommer alltid til finnes noen som er ekstremsportsutøvere selv, men vi har også de som ønsker å utrydde alt av risikofulle idretter og opplevelser. Jeg mener det er bedre å kaste seg ut i risikofulle opplevelser, enn å angra resten av livet på at du ikke gjorde det. Den verste følelsen som finnes er etter min meining, anger. Selv om mye er skremmende, så er det som oftest trygt. For eksempel om du er på et tivoli og du ser en utrolig skremmende karusell, alle dine venner skal ta den og du ønsker også, men du tør ikke. Da kan du tenke på hvor mange som har tatt denne før deg, og at alle dem overlevde, og det vil du også gjøre. Man vil aldri oppnå noe dersom man ikke prøver, eller bedre kjent som ?Den som intet våger, intet vinner?.


Byens sterkeste familie

Nå har det blitt mange innlegg på rad fra nordisk, og skjønner godt det kan bli litt kjedelig, men nå er dette siste innlegget på en liten stund. I morgen er det tilbake igjen til gamle rutiner, og oppbyggingen til neste store stevne starter allerede neste uke. Hele denne uka er alle treningene lette, og blir brukt som restitusjon etter en periode med en del stevner som ble avsluttet med nordisk nå i helgen. Som  jeg nevnte tidligere ble innslaget om oss sendt på tv haugaland tidligere i dag, og går i reprise nå hele tiden. Om du ikke har kanalen eller ikke fikk det med deg, og likevel ønsker å se det kan du klikke her. Jeg har også filmet av tv skjermen selv, da jeg ikke var helt sikker på om det kom ut på nettet eller ikke. Holder på å laste filmen opp på youtube, men dere som har erfaringer med dette vet at det er nokså umulig, haha. Nå gjenstår 308minutter, og videoen er lastet 2% opp. Muligens publiserer jeg den i slutten av et innlegg i morgen, men anbefaler dere å heller klikke inn her for mye bedre bilde- og lydkvalitet.
Video av løftene + tv

Nå har jeg endelig fått bildene og videoene. Det kommer kanskje noen ut senere også, men disse er dem jeg har foreløbig. Video av alle løftene ligger under.

Ellers kommer lillesøster, pappa og jeg på tv haugaland nå i dag(tror jeg), for de som bor i distriktet her og er interreserte i å se det tror jeg det begynner rundt 17.30. Vi var så oppslukte av denne tv filmingen at alle tre glemte å spørre om når det ble sendt på tv. Selve intervjuet gikk greit, bedre enn forrige gang, men det skulle ikke så mye til. Tror også klippet kommer til å bli lagt ut på nettet, og da kan jeg publisere linken her.
Mitt første nordisk sølv

Som jeg trodde var ikke nettet der nede helt på topp, og jeg hadde såvidt nett på mobilen et par ganger. Noen av dere har kanskje fått med dere plasseringen? Og noen har også kanskje fått vite resultatet? Tenker å skrive bedre om selve stevnet senere i dag da jeg får både filmene og flere bilder.

Vi ankom København i halv syv tiden, og fikk oss litt kveldsmat før møtet klokken ni. Der fikk vi beskjed om at jeg var blitt flyttet fra lørdagskvelden til søndagsmorgen, og da bestemte vi oss også for at jeg skulle ha ei lett treningsøkt morgenen etter. Marthe løftet etter jeg hadde trent, og hun gjorde det kjempe bra! Fem av seks godkjente løft, personlig rekord i rykk, og sølv på første internasjonale stevne er absolutt ikke til å klage på. Det viste på teknikken at hun var utrolig nervøs, spesielt i rykk, men til tross for dette klarte hun likevel å prestere optimalt.

Jeg veide inn søndag morgen klokken åtte, og pulja mi startet ti. Oppvarmingen gikk kjempe bra, og rykkene enda bedre. Hele tre av tre godkjente rykk, der jeg perset i siste løftet på 68kg. Strålende fornøyd foran støt konkurransen, som også startet kjempe bra. Første løftet mitt på 77kg var kjempe lett, og teknikken var etter landslagstrenerne sine meninger det beste støtet de noen gang hadde sett av meg. Pausen mellom første og andre løft ble irriterende lang, og da jeg endelig fikk komme innpå hadde jeg tydeligvis glemt igjen hodet mitt på bakrommet. De to neste løftet bommet jeg i kickstøtene, men vendingene gikk greit. Begge forsøkene på 80kg.

Dermed ble det ny personlig rekord i rykk, tangering av poeng rekord og mitt første sølv (og medalje generelt) på nordisk junior mesterskap.


Bildet av det norske laget under mesterskapet, både ungdommene og juniorene.Nye lokaler

Nå er det nøyaktig 30 dager til Klinikk Selsaas flytter og bytter lokale. Jeg har tidligere fortalt dere om mitt samarbeid med dem, og fremgang som jeg er ganske sikker på skyldes deres gode jobb! (Les her, her og her.) De flytter nå fra sentrum og sørover i byen, for de av dere som bor eller er kjent i Haugesund, ligger de nye lokalene sør for felleskjøpet. Store og lyse fine lokaler, som jeg er sikker på kommer til å bli utrolig bra. Siste dag i nåværende lokaler er 29.november, og første arbeidsdag i de nye er 2.desember. 

Den nye adressa er

Rennesøygata 16

5537 Haugesund

Dersom du ønsker å bestille time

på nett HER

eller på telefon 52716000

 

DEL GJERNE INNLEGGET PÅ FACEBOOK! :-)


København!

Nå er det kun få minutter til farfar kommer for å hente oss, og turen går sørover mot København. Vi er de siste fra det norske laget som ankommer, og er vel der borte i kveld en gang. Noen som er kjente i København? Eventuelt vet om det svarer seg med -taxi eller tog? Flybuss? -for å komme oss fra flyplassen og til hotellet. Tror vi går for taxi, men er likevel greit å høre deres meninger. Vi reiser med fly fra Haugesund, og direkte til København klokken halv seks, og jeg priser meg overlykkelig for at vi fikk et direktefly. Hjemturen blir litt kjedeligere, da vi må mellomlande på Gardermoen, men det betyr bare mer blogging! Haha. Er som sagt usikker på hvordan det blir med nettet der nede, skal likevel prøve å få lagt inn link til streamingen slik at dere som ønsker kan følge løftingen live hele lørdagen og søndagen. Kommer til å publisere den på facebooksida til bloggen, lik derfor den HEEER, slik at du får med deg alle oppdateringene!Nesten nær døden opplevelse

Dere aner virkelig ikke hvor mange bilder jeg ble nødt til å ta før jeg fikk et par som så noen lunde greie ut. Jeg kommer nå direkte i fra tannlegen, og hele munnen min er full av bedøvelse, er så vidt jeg klarer å snakke. Dere lurer kanskje på hvorfor jeg var hos tannlegen? Jeg fortalte kort på onsdag at jeg hadde opplevd noe som jeg kom til å fortelle dere nærmere om senere, og nå er tiden kommet. Har dere noen gang testet ut en slik treningsstang, en som har fjær i midten, der poenget er å presse endene mot hverandre. Hvis du ikke forstår, se bildet her. En slik prøvde jeg tirsdag kveld, og flinke meg klarte å miste grepet på den ene handa da jeg hadde presset dem helt sammen. Håndtaket smalt derfor rett i haka mi, og jeg ble skikkelig svimmel, vond hake og en munn full av noe som kjentes som småstein. Det viste seg at jeg hadde knekt to tenner, mistet en fylling og satt igjen med ei blå hake. Heldigvis gikk det utrolig bra, jeg kunne blant annet knukket kjeven, eller fått håndtaket et par centimeter lenger opp slik at den traff nesen, som kunne ført til umiddelbar død. Skikkelig skummel opplevelse! Men hadde heldigvis tre gutter, inkludert min kjære, til å trøste meg og passe på meg i ettertid.


Legger dere merke til at ansiktet mitt er helt skjevt grunnet bedøvelsen fra tannlegen? Jeg ser det hvertfall utrolig godt selv.


Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits