Ser frem til tidenes helg

Nå ligger jeg i senga å skriver pakkeliste, vi vender som dere vet snutene sørover i morgen kveld. Flyet går klokken halv seks, så vi reiser herifra i fire tiden. Kofferten står klar, landslagsdrakten er funnet frem, og nervøsiteten begynner å komme. Herregud som jeg gleder meg! Gleder meg til å løfte med det norske flagget på brystet for alle første gang som junior. Gleder meg til å se lille lillesøster i aksjon på hennes første internasjonale stevne. Er så stolt! Ellers gleder jeg meg også til selve turen, til å treffe igjen både norske og utenlandske løftere. Gleder meg til banketten etter stevnet, og jeg gleder meg til å sette meg på flyet på vei hjem, og forhåpentligvis tenke tilbake på helgen med et smil. Jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli med bloggingen der nede, av den grunn at jeg ikke vet om det er internett på hotellet eller ikke. Uansett blir nok ikke dette ei helg med flere innlegg til dagen, spesielt lørdagen kommer vi sannsynligvis til å være borte i hallen fra tidlig om morgenen til sent om kvelden. Men jeg skal i allefall ha kameraet med meg til alle tider, så får dere en full oppdatering på søndagen!


Happy Halloween

Happy Halloween alle skumle leserne mine! I dag er det den siste dagen i oktober, før vi går over til årets beste måned. Det er på slike dager som dette alle de gode barndomsminnene kommer frem. Da vi kledde oss ut hvert eneste år, og gikk rundt i nabolaget for å få knask, og av og til litt knep. moahah. Mitt favorittkostyme var heks, men jeg var også djevel et par ganger. Ser dere det for dere? Hadde jeg bare hatt bilder fra et av årene, det hadde vært så gøy å sett gjennom nå. Pleide du å gå halloween da du var yngre? Eventuelt hva pleide du å kle deg ut som, og hva var knepet ditt om du ikke fikk knask? Jeg husker vi alltid pleide å late som vi gikk, og i det personen lukket døra gikk vi tilbake igjen, ringte på og løp. Altså, ring på spring dersom vi ikke fikk godteri, haha!
Jeg skal på tv -igjen!

Klokken nærmer seg seks, og det er tid for annet siste treningsøkt før nordisk på lørdag! Føler meg kjempe klar, og håper overskuddet fortsetter å strømme på slik at jeg har maksimalt energinivå på den store dagen. Sjekk forresten artikkelen tv haugaland har skrevet om meg i dag, her! Skal også være gjest i studio der sammen med pappa først kommende mandag. SÅ mye gøy å se frem til den neste uken. Noen av dere husker kanskje sist gang jeg var med på tv haugaland, da i forbindelse med torsdagsfesten, det kan du se her.

Magisk høst 

Hva synes du? Har du et favorittbilde?


Rise and shine

God morgen dere, og beklager for gårsdagens blogging! Jeg har egentlig ingen god unskylding for å ikke blogge, jeg øvde litt på prøve, og etterpå var jeg ute med min kjære og to kamerater av ham. Det hendte forresten noe veldig skummelt, som jeg kommer til å fortelle dere om senere en gang. Jeg kom ikke hjem før i halv elleve tiden, og plutselig ble det litt sent for å publisere et innlegg. Det er ikke ofte det går dager uten at dere hører noe fra meg, men det hender av og til, og det håper jeg dere tåler. Ellers har dette vært en skikkelig deilig morgen, sitter nå å spiser frokost i pappas gode store genser. Unnskyld pappa! Jeg har også virkelig verdens korteste skoledag i dag. Begynner ikke før klokken ti, og da er det frivillig, men har avtalt med ei i klassen å møte da for å øve på prøve sammen. Prøven skal vi ha ti på tolv, og etter det er jeg ferdig for dagen. Kjempe deeeilig!
Hvem er dere?

Jeg har godt over hundre (og mange ganger over 200) lesere hver eneste dag, men det er kun et fåtall av dere som legger igjen kommentarer. Setter kjempe stor pris på alle og hver en av dere som klikker dere inn. Noen av dere føler jeg til og med at jeg er blitt kjent med gjennom bloggen. Dere deler så mye med meg, og jeg blir mange ganger både rørt og overrasket når dere velger å fortelle meg om livene deres. Samme om det er på facebookmelding, mail, bloggmelding eller i kommentarfeltet, jeg svarer dere alle, og setter virkelig pris på det. Nå ønsker jeg bare å vite hvem dere egentlig er, både dere som daglig klikker dere innom, dere som normalt legger igjen kommentarer, og dere som ikke gjør det, dere som klikket dere inn for første gang i dag og dere som havnet her uten noen spesiell grunn. Håper dere som aldri kommenterer vil sette av 10 sekunder til å svare på dette innlegget, da det ville betydd masse for meg å få vite hvem dere egentlig er!

Ønsker dere en fantastisk mandagskveld videre, og ei kjempe fin uke!


Mitt kjære lille bomberom

Har nettopp vært ute å lekt meg med et par kroppsvektøvelser, fin oppvarming før ukas første -og annet siste- kveldsøkt. Regner med det blir rolig i bomberommet i dag, noe som vil si normal temperatur inne i rommet og tilgang på nok oksygen. På mandager pleier det som regel bare å være lillesøster, pappa, treneren og meg. Jeg elsker de treningen vi er mange, slike som tirsdager og torsdager, men jeg må ærlig innrømme at det er deilig med litt roligere dager også. Det blir ikke lange mange personer på hver stang, og det er mye lettere å puste, haha. Merket det spesielt godt på torsdag forrige uke, da var vi på det meste hele elleve personer inne i det lille lokalet vårt på èn gang. Det ble nokså varmt, og ekstremt tung luft. Jeg har heldigvis funnet et lite triks, og det er å holde seg inne i lokalet til treningsøkta er ferdig. For dersom man blir fristet, og heller går utenfor et lite minutt for å trekke pusten blir det enda verre å komme inn igjen.

Nå nærmer klokken seg seks, og jeg er nødt til å komme meg av gårde. God trening til dere alle! 
Prøv forresten å ignorere skoene.. Jeg bare hoppet oppi dem da jeg skulle ta bildene, haha.

Green monday

Endelig hjemme etter en lang skoledag, der vi i følge skoleklokka var på skolen helt til klokken fire! Tror dere det var demotiverende å se klokke snegle seg minutt for minutt over tre, når vi vet den bare er to? Haha, heldigvis hadde jeg ei god treningsøkt midt i dagen, som gjorde at det gikk fortere enn om jeg for eksempel hadde hatt teori der også. I tillegg blir man myyye våknere etter trening enn man er før, føler energilagrene blir fylt helt opp, og vell så det. Startet forresten på et kåseri i dag, der jeg diskuterer temaet jentegutter og guttejenter. Tenker å legge det ut her nå jeg er ferdig, noen som er up for det?
Fantastisk kostyme

Lillesøster og jeg har brukt hele formiddagen, ettermiddagen og kommer også til å bruke resten av kvelden på å lage oss vår egen lille verden. Jeg har alltid vært glad i å filme og ta bilder, og har mange ganger lagd små kortfilmer av lillesøster og hennes veninner, men nå tenkte vi å prøve å lage en kortfilm av meg og henne. Hele manuset er klart, og vi har såvidt begynt å filme litt, kanskje kommer jeg til å legge ut filmer her når den er ferdig. Sitter for øyeblikket i et av mine fantastiske kostymer og blogger for dere, håper ikke det går folk forbi, dem må tro det er noe virkelig alvorlig som feiler meg. Eller forresten, det er jo halloween tider nå..


Perfect sunday morning

Etter å ha fått en ekstra time søvn i natt, har denne søndagen startet perfekt. Våkner, ser på klokken og føler deretter at jeg har all tid i hele verden, haha det er mye hva èn ekstra time kan gjøre med humøret. Har absolutt ingen planer for dagen enda, og ingenting er deiligere. Lagde meg bananpannekaker til frokost, og det er utrolig lenge siden sist jeg spiste det. Toppet dem med cottage cheese og bringebær, og lagde meg også en dessert av de resterende bringebærne og vanilje kesam. Ønsker dere alle en fantastisk fin søndag!


Winter inspiration

Etter ni timer bak rattet i dag, har jeg fullført både langkjøring, kartkjøring og årets ikea-handel. Startet så tidlig som klokken ni, og var hjemme igjen i sekstiden, ufattelig sliten. Jeg har hvertfall fått litt tid til å tenke under kjøreturen i dag, og jeg har kommet ett skritt nærmere hva jeg vil bli. Ikke yrkessjåfør. Haha, jeg synes det er kjempe gøy å kjøre, og gjerne langt også, men å kjøre i såpass mange timer blir litt mye på en gang. Og siden jeg allerede er igang med klagingen (beklager for det) må jeg også meddele hvor vanskelig og irriterende jeg har funnet ut at det er å være blogger nå på vinterstid. Solen står sent opp og går tidlig ned, det er kun noen få timet midt på dagen der det er lyst nok til å få gode bilder. Selv er jeg ikke noe fan av å bruke blits, og prøver så godt det lar seg gjøre å la være og bruke den. Liker heller ikke så godt å ta bilder inne, når det er mørkt ute. De fineste bildene blir uten tvil tatt i naturlig dagslys, og ikke ved bruk av blits eller lyspærer. Lengter allerede etter lengre dager og lysere tider. Husk forresten å stille klokken en time tilbake i kveld!


Ni kjøretimer på samme dag

Ligger for øyeblikket hjemme, nok så klar for senga selv om klokka ikke viser mer enn halv ti. Skal opp litt tidligere enn normalt på en lørdag i morgen, da jeg skal gjennomføre både langkjøringen og kartkjøringen på samme dagen. Skal kjøre i til sammen ni timer fra klokken halv ti om morgenen. Vi skal blant annet innom Stavanger og Ikea. Både gruer og gleder meg. Gleder meg til å kjøre langt, og på andre veier enn bare dem i rundt her i Haugesund, som jeg nå kjenner til punkt og prikke. Likevel gruer jeg meg til slutten, å sitte ni timer i bilen nesten uten pause blir naturligvis tungt, og når jeg i tillegg har kartkjøringen på slutten av dagen kan det bli interresant. Haha. Krysser fingre og tær for at alt går etter planen, ønsker dere en fantastisk fin helg videre.
Gangsperr til tusen

Avslutter sista treningsøkta denna uka med leggene fulle av blåmerker, alt av mage-, rygg- og lårmuskler stive og t-sjorta fra ungdoms EM på overkroppen. Klar for å bruke opp det lille som er igjen av energi, dere aner ikke hvor klar jeg er for å ta helg nå. Hele denne uka har gått til altfor mye skolearbeid, og mye tung trening. Skal bli godt å slippe opp litt nå i helga, slappe av i bilen i morgen med hele 9 kjøretimer på en gang! Haha, kjenner det skal bli godt å lukke øynene og falle langt inn i drømmeland om noen timer. Goood helg fininger!Og forresten, det gule merket på t-sjorta er ikke en kaffeflekk ellernoe ;-) Det har rett og slett vært et klistremerke der, men det falt av få dager etter at jeg fikk t-sjorta. Ikke verdens beste kvalitet, men minnene er så godt at jeg i alle fall ikke klarer å kaste den.


Mitt livs beste treningsøkt!!

I dag har jeg faktisk kommet meg gjennom tidenes beste økt! Pappas kommentar etter at økta var fullført var at jeg aldri har vært i så god form som jeg er i nå, og at jeg aldri har hatt ei så god økt før. I absolutt alle øvelsene var jeg opp i mot maks, og i absolutt alle gjorde jeg mitt beste. Jeg bommet ikke et eneste løft i løpet av hele treningsøkten, og jeg er strålende fornøyd nå! Perset meg i støt med hele 2,5kg, og hadde også fire enkle på 60kg i rykk, noe jeg heller aldri har hatt før. Tok 45kg i skråpress, og fem sett med doble på 90kg i knebøy. Superhappy, og legger meg med god samvittighet i dag.

Dette har uten tvil vært en av mine beste dager på lenge, lenge, lenge! 

For en fantastisk dag!

God ettermiddag dere!

Håper dagen deres så langt har vært like fantastisk som min! Jeg våknet ti minutter tidligere enn normalt i dag, som gjorde at jeg fikk skikkelig god tid om morgenen. Ti minutter kan gjøre så utrolig mye med humøret, og starten på dagen er som regel avgjørende for hvordan resten blir. Jeg ble hentet av Monica rett før klokken åtte, og vi startet med å så film i religionstimene. Film om Martin Luther, ikke akkurat min favorittfilm, men det går i nøden. Etterpå var det treningstid, og siden treneren min ikke dukket opp, og jeg helt tilfeldig hadde joggesko med meg den dagen i tillegg hadde jeg basisøkt sammen med ei venninne. Vi var innom både vektløfterøvelser, litt crossfit, kjernemuskulatur og en del turn. Siste timene var det tid for matteprøve, som jeg var sååå nervøs for på forhånd, men det gikk overraskende bra! Ubeskrivelig, fantastisk, super deilig å ha en slik følelse etter en matteprøve. Nå har jeg ladet opp til kveldens kickstøt test med fargerik pasta og kyllingkjøttdeig! Wish me luck!

Valgte å delvis dekke til ansiktet for deres skyld, da jeg har gått uten sminke i hele dag. haha..

Hadde meg en liten snartur ut i regnet med mitt kjære kamera etter middag i dag, og knipset et par bilder av eventyrtreet vårt. Det er så fint! Enda finere enn på bildene også, nesten litt narnia stemnin.
Nordisk, massasje og matteprøve

Dagen i dag er så sinnsykt travel, at her har jeg forhåndsskrevet et innlegg til dere. Nå når dette innlegget er publisert ligger jeg på benken hos klinikk selsaas og får massasje! Nordisk nærmer seg, og det er kun 1,5 uke igjen til jeg sitter nede i København med sommerfugler i magen og en puls godt over 200! Mest sannsynlig vil stevnet bli sendt live på nettet, og om dere ønsker kan jeg dele linken og klokkeslettet med dere når jeg får det? Eventuellt vil det foregå på facebooksiden til bloggen, da det kun tar en brøkdel av tiden det tar å skrive et innlegg. Resten av kvelden skal jeg være med min kjære, og om jeg får tid, repetere litt til matteprøven i morgen, men føler vel egentlig jeg har kontroll der nå. Satt faktisk hele 3 timer og 40 minutter med matten på tirsdag, og jobbet utrolig effektivt! Gikk gjennom alt pensumet, før jeg oppsummerte, gjorde oppgaver og til slutt gjennomførte kapitteltesten. Stolt!


Favorittbukse og ny topp, begge to fra nelly!Ingen vits å tørke håret

I skrivende stund står jeg på badet og prøver meg på tilnærmet umulige ting! Har nettopp kommet ut av dusjen etter dagens treningsøkt, og prøver desperat å få håret tørt. Egentlig til ingen nytte, for utenfor ramler regnet ned. Denne høsten som startet så fint, nå har den fått en brå vending, det har regnet uten stans i flere dager. Er det nå vi skal tilkalle Noa? Haha, men tilbake til poenget, når jeg forhåpentligvis kommer til å lykkes, og håret er tørt. Da skal jeg ut i regnet igjen, og kjøre til byen. Jobben venter, før jeg skal til fysioterapeuten min hos klinikk selsaas. Følg dem gjerne på facebook her!!


Sterk som en fisk

Til tross for at jeg hadde fisk til middag i dag gikk ikke treningsøkta heeelt som ønsket. Jeg testet i to av tre øvelser, front knebøy og kickstøt. Jeg startet med front knebøy, der jeg skulle opp på 100kg. Fra før har jeg kun 90, og jeg har lenge siklet etter å få et tre sifret tall i front knebøy, men ikke i dag heller var den rette dagen. Jeg gikk fra 90kg (som er min nåværende pers) og rett opp på 100, der jeg prøvde to ganger, men begge gangene gikk det akkurat ikke. Kjempe kjedelig, men får ta med meg irritasjonen neste gang jeg testet, og da er jeg sikker på at jeg skal klare det. Neste øvelsen var kickstøt, der har jeg 80kg som personlig rekord, og det har jeg vel tatt 3-4 ganger nå. Tok det først en gang, men helt ok teknikk, men langt i fra perfekt. Ønsket å ta en til på samme vekta, der jeg skulle fokusere mer på teknikken, men da gikk stanga i bakken. Avsluttet med en kjempe opptur, da jeg tok fire enkle styrkeveninger på 70kg, og det var kjempe lett!! GØY 


Adventskalender til jeg blir 18?

Dagen startet brått med at mobilalarmen ringte, og det var kaldere i rommet enn normalt. Merker godt på temperaturen, både ute og inne, at vi går mot kortere og kaldere dager. Fikk også melding av venninna mi a.k.a privatsjåføren min der hun fortalte at hun var syk, og dermed ikke skulle kjøre i dag. Det er da jeg blir oppmerksom på hvor bortskjemt jeg er blitt når det gjelder å komme meg til skolen. Å gå i dag var et eneste stort ork -mørkt, kaldt og skummelt. Heldigvis er det kun 24 dager til jeg fyller 18 år, og forhåpentligvis får lappen. Jeg vurderer faktisk om jeg skal kjøpe en adventskalender, slike de selger på dagligvarebutikker til 10,- med én liten sjokolade hver dag. Da har jeg akkurat nøyaktig antall luker å åpne før den store dagen! Man blir jo bare 18 én gang..

Sjekk forresten den altfor store hetta mi.. Sinnsykt irriterende når det regner ut, ser jo ingenting! :-P


Treningsfavoritter på salg

Tidligere i dag åpnet nelly sitt store høstsalg, og i den forbindelse har jeg plukket ut mine favorittreninsklær til dere. Alle i en grei prisklasse! Hva synes du? Er det noen av disse du kunne tenke deg selv? Selv drømmer jeg meg kun bort her på nelly, verken lommeboka eller klesskapet har godt av at jeg trykker hjem noe så jeg får stå i mot fristelsen.

Må forresten få legge til dagens gullkorn av min blonde lillesøster.
Jeg hjelper henne med å øve til en spanskprøve hun skal ha i morgen, da hun plutselig kommer med "hvis du hadde fått diabetes, om du hadde godtatt det da?"

..trenger jeg å si mer?


Treningsplan uke 43

God mandag!

Ny uke med nye muligheter, og nye treningsøkter! For min del er denne treningsuka litt rolig, men det blir fortsatt en del løft. Skal prøve å få lurt meg til å gå høyt i kickstøt, om så bare èn gang. Etter helgas test føler jeg meg klar for nordisk i rykk, men kunne godt tenkt meg å bli bittelitt tryggere i overstøtene. Dere får høre mer om det etterhvert som uka går, kun tolv dager igjen til den store dagen nå. 

 Har du treningsplanen for uka klar?


Enkelt å være mann i dag?

//Hovedmålstentamen 21.10.13//

Overalt i media florer det bilder, oppslag og sitater som forteller om kvinnekroppen og kvinneidealet generelt. De viser oss hvordan kvinner skal være, og hvordan de skal se ut. De forteller oss at alle er godtatt, og alle er perfekte. Hvor ofte har du derimot sett slike plakater og oppslag som omhandler menn? Det finnes ikke på langt nær like mange rettesnorer for dem som det gjør for oss, hvordan kan de da vite hvordan de skal oppføre seg og hva de skal lengte etter? Hva er greit å gjøre, hvordan er det greit å se ut og hvem er det greit for menn å omgås med? Hvordan er egentlig mannsidealet i dag, i forhold til for nesten 1000 år siden? Viktigheten av tradisjoner, og hvem som er de unges forbilder er to viktige tema når vi snakker om idealer, og da spesielt mannsidealer. For hva velger du, å gjøre som tradisjonen tro eller som ditt ideal/forbilde? Ville du valgt annerledes om du levde for 1000 år siden? I et utdrag fra islendingsagaen Soga om Gunnlaug Ormstunge som er skrevet på 1200-tallet, ser vi at fremstillingen av menn er ganske forskjellig fra hvordan det er i dag. Allerede i første avsnitt har vi fått flere argumenter som forteller oss hvor stor høvding Illuge var, og mellom linjene kan vi også lese oss frem til at han har mye mer makt og er mye bedre enn alle dem andre i Borgarfjorden. Han har mange barn, og et av dem heter Gunnlaug. I neste avsnitt får vi lese om hvor stor, sterk og evnerik Gunnlaug er. Han går i sin fars fotspor, helt til han fyller 15 år. Da ønsker han å reise utenlands for å se andre folks skikker og kulturer. Illuge likte ikke dette, og sa pent nei. En liten stund etter, får Gunnlaug likevel overbevist faren, og han reiser ut for å utforske verden i en alder av kun 15 år.  

Hva tror du grunnen er til at faren først sier nei til å la Gunnlaug dra utenlands, før han senere ombestemmer seg? Det første som slår meg er at tradisjoner var utrolig viktige for 800 år siden, mulighetene i verden var mye mindre og det var nærmest en selvfølge at sønnene gikk i sine fedres fotspor. Foreldrene var forbilder, mye større forbilder enn dem kanskje er i dag. Nå har både media, venner og kjente personer mye større påvirkningskraft på barna enn foreldrene har, slik var det ikke for nesten tusen år siden. Dermed er det rart og overraskende for Illuge at sønnen velger å dra i stede for å fortsette som høvding etter ham selv. Kanskje lot han sønnen reise fordi han fant ut at han var annerledes. Han ville aldri bli den store, mektige høvdingen som tok over for faren, og da var det like greit å bare få ham vekk. Jeg tror det var viktigere for Illuge hvordan andre så på ham, enn det var å ha kontakt med sin egen sønn som var modig nok til å ta egne valg. Jeg reagerer også på at faren lar Gunnlaug reise ut i verden i en alder av 15 år. Dette forteller oss at fedre på denne tiden var mye mindre beskyttende enn i dag, de lot barna stå på egne ben, og ta egne beslutninger. I tillegg legger man merke til at det er faren som er sjefen, sønnen spør ikke moren om lov, og faren tar ene og alene avgjørelsen om å la Gunnlaug dra. Menn hadde mer makt, og de var de øverste i hjemmet.I artikkelen Generasjon som er skrevet 800 år senere ser vi en helt annen mannsfremstilling, her skriver Ingebrigt Steen Jensen om hvordan Kjell Hallbings bøker om Morgan Kane forandret menns væremåte, spisevaner og forhold til andre menn og kvinner i flere tiår. Det var ikke lenger foreldrene som var forbildene til unge menn, derimot en oppdiktet fantasiperson. Menn i denne Kane-generasjonen oppfører seg slik som fantasifiguren Morgan Kane gjør. De er mye svakere enn menn var før i tiden, selv om de ikke våger å innrømme det. De klarer ikke fysisk kontakt med andre menn bortsett fra på fotballkamper, men selv der er det ubehagelig. Jobb, evnen til å virke hard, kald og bestemt, den som spiser minst frukt og mangelen på medfølelse bestemmer status i samfunnet. Kane-tilhengerne har i motsetning til høvdingene på 1200-tallet, mest makt når de er middelaldrende. Ingen har høyere status enn dem som har mye livserfaring, men som enda ikke har blitt helt gråhårede. De som fortsatt har til gode å få rynker, krummet rygg og pensjonspenger inn på konto.

Menn får ikke like mange rettesnorer servert på sølvfat i blader og magasiner, på tv og i dagliglivet. De snakker ikke like mye om hvordan de skal takle ulike situasjoner og hva de skal satse på. Det er vanskeligere for dem å vite hvordan de skal være, kanskje det er derfor de så på Morgan Kane som et forbilde, fordi de endelig fikk noen som fortalte dem hvordan de skulle være. Selv om det kanskje ikke var tidenes beste rettesnor, var det noe, og det var nok til at tusenvis av menn plutselig følte en trang til å legge om væremåte, oppførsel, spisevaner og syn på kvinner.Mannsidealet i dag. Finnes det noe fasitsvar på det? Har det fellestrekk med noen av de mannsidealene som tidligere har eksistert? Jeg vil påstå at menn i dag fortsatt jobber for mange av de samme målene utseendemessig som høvdingene på 1200-tallet, de ønsker å bli store og muskuløse. De vil være sterke og uavhengige. Likevel ser vi spor av Kane-generasjonen, det faller ikke menn like naturlig å være i fysisk kontakt i offentligheten som for oss kvinner. Der vi kvinner klemmer hverandre når vi møtes, gir menn heller et fast håndavtrykk. Kanskje ligger det i vår natur, eller kanskje er det på grunn av Morgan Kane.


 For nesten 1000 år siden ble menn sett på som noe av det mektigste som fantes, alle så opp til den største og sterkeste høvdingen. Ingen brydde seg om han hadde jobb eller ikke, hvordan han oppførte seg eller hvordan han var -så lenge han hadde penger, mye makt og var størst og sterkest, så folk opp til ham. I Generasjon ser vi en helt annen mannsfremstilling, her setter Jensen ord på det alle går rundt og tenker, menn er blitt oppslukt av fantasifiguren, Morgan Kane. Han som ikke engang er virkelig, er forbildet til drøssevis av menn landet over. Menn gikk fra å være sterke og uavhengige for tusen år siden til å gå rundt usikre og redde for hva andre tenker og synes om dem i Kane-generasjonen. Og  videre frem til i dag, der vi har en liten blanding. Vi ser fortsatt at mange menn befinner seg i Morgan Kanes fantasiverden, men enkelte er også uavhengige, selvstendige og tenker på andre enn kun seg selv. I dag har menn med høyest status i samfunnet størst påvirkningskraft overfor andre menn. Makt handler ikke lenger bare om utseende eller antall nuller på konto, makt handler om væremåte og evnen til å uttrykke seg riktig. Selv om mange ønsker å være den mektigste, er makten mye mer fordelt på alle norske og unorske menn og kvinner i dag. Alle mennesker, menn som kvinner, sterke som svake, er like verdt. 


Ingen regel uten unntak

Nettopp sittet på kjøkkenet i evigheter og spist kvelds med lillesøster. Det vil si, vi spise i en tiende del av tiden vi satt der. Resten gikk til å snakke om mat, mat, mat og gutter, haha. Digger at vi har et så bra forhold, kan virkelig snakke med henne om alt. Mange ganger tar jeg det for gitt at vi har det så bra sammen som vi har, for jeg vet at det absolutt ikke er slik for alle. Vil påstå å si at vi faktisk vet absolutt alt om hverandre, og hun er den første jeg snakker med om det er noe. Mange ganger har vi også opplevd at vi ikke trenger å si noe. Vi tenker på det samme helt plutselig, akkurat som å føre en samtale via tankene. Vi synes det er like gøy hver eneste gang vi får det til, ganske sykt egentlig. Har lest mye om det, og har funnet ut at det er mest vanlig mellom tvillingpar, men tydeligvis finnes det også unntak.

Resten av kvelden nå går til å slappe av med netflix, noen som har tips til gode filmer og/eller serier?


Verdens sprekeste oldermor

Nå er jeg akkurat kommet hjem etter en koselig middag til min kjære, unge, spreke oldermor som ble 79år i dag. I den anledning bød hun familien på sursteik med tilbehør og dessert. Kjempe koselig å samles oppe hos oldermor igjen, noe som kun skjer et par ganger i året. Vi har også fast at vi alltid møtes hos henne 1.juledag, da takker vi for julepresanger og utveksler samtaler om hva som har hendt siden sist. Tok ikke med meg kameraet da det regnet ute, og mobilkameraet fungerer noen lunde greit. Ikke tar det like stor plass heller.

Her har vi bursdagsbarnet selv, den sprekeste 79åringen jeg vet om hvertfall! 


sooooft morning

Gjett hva jeg har brukt 99% av tiden min på i dag morges? Jeg har ligget på gulvet på verdens mykeste og varmeste saueskinn. Mormor kom på besøk i går og hadde med seg et hver til lillesøster og meg, tror dere jeg ble glad eller? Nå som det nærmer seg vinter blir det kaldere og kaldere på rommet mitt, og jeg som fryser så lett satte ufattelig pris på litt ekstra ull. Det passer også kjempe godt i sofaen min, ble liksom prikken over i-en. Tusen takk mormor og morfar❤ 


Film fra KM 2013

Endelig! Jeg trodde serriøst aldri at jeg skulle få lastet opp denne videoen i kveld. Internettet her i huset er så ufattelig dårlig i blandt, og det faller ofte ut et par ganger i timen. Spesielt her oppe på loftet, man kan knapt bevege seg uten at nettet er borte. Nå når videoen jeg skulle laste opp på youtube var såpass lang var det ekstra vanskelig. Hele fire ganger prøvde jeg før den endelig ble publisert!

Men nok klaging fra min side, sett på lyd, 720px og snur film!


Tortillaparty

Etter å ha brukt hele veien fra fergen og hjem til å diskutere og bestemme mat til i kveld, kom vi endelig frem til en konklusjon da vi var minutter fra hjemmet. Valget falt på tortillapizza! Dermed hadde vi tortillaparty her hjemme, kjempe koselig å gjøre på en lørdagskveld. Vi la frem tortillalefsene på rekke og rad på kjøkkenbenken, og ingrediensene ved siden av. Vi sto samlet på kjøkken på ei lang rekke og dekorerte våre egne pizzaer, før vi hev dem i ovnen. Få minutter senere satt vi i stua, med levende lys på bordet, noe godt i glasset og Killer Karaoke rullende på tv-skjermen. Etter middagen satte vi på en film, en beck film for de av dere som har hørt om dem? Det er en svensk krimserie, noe ala Norges varg veum. Denne så vi samtidig som vi nøt ekte melkesjokolade og bææær. Nå skal jeg gå i gang med å redigere og sette sammen løftene fra i dag, som kommer ut på bloggen senere i kveld. For de av dere som ønsker å se den før den kommer på bloggen, legger jeg den også ut på facebooksiden her. 


Gull smaker godt!

Kom hjem i fra Stavanger for vell en time siden, og jammen ble det gull i år også! Resultatet var helt greit egentlig, jeg hadde håpt på seks godkjente, men dessverre bommer jeg det siste støtet. Rykkene er jeg ganske fornøyd med, litt rusken teknikk på siste løftet, men det føltes utrolig lett! Jeg begynte på 62kg, tok deretter 65kg og avsluttet rykkonkurransen med 67kg. Pappa filmet alle tre, og videoen kommer selvsagt senere i kveld. Støtene gikk bra på oppvarmingen, spesielt det siste på 70kg, før jeg begynte på 75kg. Dette gikk kjempe lett og over all forventing. På 80kg var jeg litt frampå i kickstøtet, men klarte å hente det inn, 82kg derimot ble bom. Samme feil her også, men det var litt tyngre, noe som gjorde at jeg ikke klarte å gå den inn. Formen ser lovende ut, det eneste som mangler er å bli litt tryggere i kickstøtene og litt sterkere mentalt, før den store dagen om nøyaktig to uker.
Tillbakeblikk fra 2012

I femtiden bestemte jeg meg for å ta en aldri så liten powernap før jeg fortsatte pakkingen. Tror dere det gikk bra eller? Jeg som stort sett aldri sover på dagen klarte hvertfall ikke å våkne etter en liten stund. Det som skulle bli raske 15 minutter viste seg å til slutt bli over to timer! Jeg har egentlig aldri vært noe særlig fan av å sove på dagen, men følte bare jeg trengte litt energi da jeg var helt utslitt etter skolearbeid og øving omtrent hele gårsdagen og frem til klokken 15 i dag. Nå har vi nettopp spist hjemmelagde kyllingburgere til kvelds, og har fylt opp energilagrene for morgendagen. Som jeg fortalte tidligere i dag, ligger jeg å ser tilbake på gamle stevner, og det lengste jeg ser tilbake på var i februar 2012. Litt sykt at persen min i støt kun har forbedret seg fire kilo på snart to år. Forhåpentligvis vil fremgangskurven øke betraktelig nå.

Under her ser dere støtet på 77kg, det tok jeg på landskampen i England i fjor, det var mitt aller første internasjonale stevne der jeg konkurrerte utenlands. Hadde tidligere kun deltatt på nordisk, som det året (2011) ble holdt i Stavanger. Dere kan se alle støtene mine fra 5:13, men det på 77kg begynner ikke før 8:00.

For dere som også ønsker å se rykkene fra samme stevne, finnes dem under her. Der begynner jeg å løfte på 3:06.
Nervøs før aller første gang

God ettermiddag og god fredag! Føler denne uka har gått evig sent, og derfor er det ekstra deilig nå som fredagen endelig er kommet. Det er helg, det er nydelig vær og morgendagen venter. Mens resten av årskullet mitt fresher seg opp til kveldens russekro, bruker jeg tiden til å se tilbake på tidligere stevner og rekorder. Er det noe jeg finner motivasjon i, så er det definitivt dette. Kommer også til å pakke treningsbagen nå i kveld slik at jeg har mest mulig tid til å slappe av og ta det med ro i morgen. Normalt ville jeg ikke lagt så stor vekt på dette stevnet, det er kun et kretsmesterskap, men det er et flertall av grunner til at dette stevnet er utrolig viktig for meg. For det første er det nordisk om akkurat to uker, og dette er en fantastisk fin formsjekk før vi drar sørover til København. Men den største grunnen er at jeg har lagt om teknikken i støt. Etter å ha slitt med overstøtene i godt over ett år, har jeg nå gått over til kickstøt, og dette blir mitt aller første stevne med denne teknikken. Jeg er utrolig spent og nervøs for å teste det ut in real. Har som sagt enda ikke bommet et eneste kickstøt etter å ha lagt om teknikken, og den første missen skal i hvertfall ikke komme i morgen.

Nå slår jeg meg til ro med tidligere videoer, og litt motiverende musikk, så da gjenstår bare å ønske dere en fin fredag og ei god helg!


Svarene om HTG del 1

Jeg fikk ganske mange spørsmål på akkurat det innlegget her, men mange av dem går også igjen eller ligner hverandre. Derfor kommer jeg til å svare på noen av dem i ren tekst, mens andre tar jeg "spørsmål-svar". Jeg har også valgt å dele opp spørsmålene, slik at det kommer en del 2 senere der resten av dem blir besvart.

Virker som det er mange av dere som er kjempe interreserte i å begynne på HTG, og det gjør meg kjempe glad! Gøy å se så mange sporty ungdommer her i distriktet (eller faktisk i hele landet, vi har flere på skolen som bor på hybel, og er fra nord norge). Når det gjelder denne basislinjen som flere av dere snakker om så er det lett å misforstå, noe jeg selv også gjorde da jeg begynte. Alle som går på HTG har en egen idrett (utenom påbygg såklart, men de har heller ikke treningstimer). Basistrening er ikke en egen idrett, men alle elevene på skolen trener basis. Alt etter hvilken idrett du har har du også forskjellig mengde med basistrening. Jeg vet fotballspillere trener basis to ganger i uka, jeg trener en gang i uka, men slik som for eksempel svømmerne de trener basis hver dag. Av den enkle grunn at vi ikke har svømmehall på skolen. Dersom man kun ønsker å trene basistrening på HTG ville jeg valgt enten vektløfting eller crossfit, da begge disse går mye på styrkeøvelser generelt.

Hvordan er toppidrettstimene, hvem trener osv?

Toppidrettstimene, som vil si alle treningstimene med egen idrett (kroppsøving er ikke inkludert) foregår tidlig på dagen hver eneste mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Inndelingen er slik at A og B klassene trener fra klokken 08.10-09.30, og C klassene trener fra klokken 10.00-11.20. Det eneste unntaket er nå i år da vi kun har to klasser i første, da trener B klassen i andre pulje i stedenfor første. Klassene er delt inn etter idrett, og på trinnet mitt er det slik at fotball, vektløfting, crossfit, orientering og friidrett går i C, mens resten av idrettene går i A eller B. På den måten trener alle som har friidrett sammen, uansett alder. Og samme med fotball, vektløfting, håndball, svømming osv.

Hva skal til for at de lager ei ny linje? Hvis du går på f.eks. dans, regnes det som sport? Eller kan det lages ei linje der?

Dette er jeg egentlig helt feil person til å spørre om, av den enkle grunn at jeg ikke jobber på HTG og er med på å bestemme dette, men siden jeg selv fikk ei egen linje, kan jeg prøve å svare så godt jeg kan. Etter min mening regnes så absolutt dans som en sport, men kanskje ikke en individuell sport? (ikke skyt meg om jeg tar feil her, dette er som sagt ikke mitt felt). Med andre ord vil jeg tro det krever et minimumsantall av søkere på dans for at de skal starte opp ei egen linje for dette. Noe annet som også spiller inn er utstyr som kreves, hvor dyrt det vil bli for skolen å kjøpe dette inn og eventuelt hvor ofte det må skiftes. Trener(e) er også en viktig del av vurderingen, trenger du/dere trenere? Kan de eventuelt være der på fritiden sin? Er skolen nødt til å ansette dem på full lønn? Det er mye som spiller inn, men jeg anbefaler deg å sende en mail til rektor eller idrettsansvarlig på HTG og spør rett ut om det er muligheter for å starte opp ei danselinje på HTG.Snittsystemet på HTG er litt spesielt, for det er nemlig forskjellig snitt fra idrett til idrett. Fotball som er den største idretten har naturligvis også høyest snitt, og hvis ikke jeg husker helt feil tror jeg det lå rett over 4 da jeg begynte for over to år siden. Slik som med for eksempel vektløfting eller andre småidretter trenger man knapt ha ståkarakterer for å komme inn. Skolen prioriterer småidrettene foran karakterene, noe som vil si at de heller ønsker elever som er gode innen sin idrett men kanskje dårligere på skolen, enn de som er gode på skolen, men ikke er like sportslige. Men som sagt, det gjelder kun småidrettene, i de store idrettene som håndball og fotball er det karakterene som bestemmer hvem som kommer inn og ikke. Individuelle vurderinger kan likevel gjøres dersom du ligger på et høyt nivå, og rett under karaktergrensa.

Det er på HTG som med de fleste andre studiespesialiserende skoler, at dersom man kommer inn første året er man ikke sikret andre året. Men dersom man også kommer inn andre året, er man sikret tredje året. Det er altså kun i fra første til andre du kan risikere å miste skoleplassen, men dette er ytterst sjeldent.Må du være veldig sterk og sporty for å begynne der, eller holder det hvis du bare liker godt å trene?

Du trenger på ingen måte være sterk å sporty for å begynne på HTG, men det er selvsagt en fordel at du liker å trene. De aller fleste som begynner i første klasse opplever en stor økning i treningsmengden, og for å klare og holde på motivasjonen er det da lurt å vite at det er dette du vil. Dersom du begynte å trene for noen måneder siden, og trener ei økt i uka når det passer deg vil jeg ikke anbefale deg å velge HTG. Selv gikk jeg fra fire til ni økter i uka, noe som ble en drastisk økning, men som jeg etter en liten stund klarte å vende meg til. Kunne jeg gått tilbake nå tror jeg at jeg hadde startet litt roligere. 


Avhengig av trening på skolenSå og si hele dagen i dag har gått til skolearbeid, og mer skal det bli. Etter en dag med kun teori -da treningstimene gikk til idrettsteori i dag også- kjenner jeg at jeg er utrolig sliten. Rart hvor avhengig man blir av å trene midt i skoledagen, en normal skoledag med kun teori kjennes nå uutholdelig. Merker det spesielt godt nå som vi har hatt to slike dager på rad. Etter skoletid i dag øvde jeg sammen med ei venninne på morgendagens historieprøve. Det er også det jeg kommer til å fordrive resten av kvelden med. Tar meg muligens en liten pause senere der jeg besvarer noen av spørsmålene deres fra innlegget om HTG, her. Så dersom dere har flere spørsmål, still dem nå!

//Nederste bildene er hentet fra weheartit  


If you still look cute

Ferdig med siste økta før kretsmesterskapet på lørdag, og den gikk over all forventning. Vil si jeg er ganske godt i rute, både til helga og til nordisk om to og ei halv uke. Sjekk den fine t-sjorta jeg trente med i dag forresten! Den er faktisk fra puerto rico og egendesignet. Hva synes du? Jeg elsker sitatet "If you still look cute at the end of your workour you didn't train hard enough", synes det stemmer så utrolig godt. Jeg synes det ser så feil ut når jenter (og gutter) er på enten treningsstudio, styrkerommet på skolen eller treningslokalet oppe hos oss, og det eneste de gjør er å såvidt løfte stanga to-tre ganger før de er ferdig. Vet også om et par som kun drar på treningsstudio for å poste status på facebook, sjekke opp gutter eller rett og slett bare for å virke mer sporty enn de egentlig er. Noen som kjenner seg igjen? Eller vet om slike personer selv? Det gjør ingenting for meg at dem ikke ønsker å trene, men da synes jeg også de skal holde seg hjemme i stedenfor å forstyrre de andre som faktisk ønsker å trene skikkelig.
Idrettspsykologi -viktigere enn du tror

Nå er jeg hjemme fra skolen etter idrettspsykologi i de to siste timene. Det var uten tvil høydepunktet i skoledagen, eller -uka, kanskje til og med måneden. Dette med mental trening, selvtillit og prestasjon henger på en måte hånd i hånd. Man kan komme langt med mye trening og fullt fokus, men for å komme lengst er man nødt til å være god mentalt. Mange, inkludert meg selv, har den oppfatning at jeg er ikke sterk mentalt, slik er det bare. Dette har jeg tenkt lenge, før i de siste timene av skoledagen i dag. For visste dere at ingen er født mentalt sterk eller -svak? Alle starter likt, men det er mye ens egen selvtillit som har påvirkning på hvor mye det mentale utvikler seg videre. Men èn ting er sikkert, det kan trenes, og ingen er ferdig utviklet. Det er ikke slik at når du har trent den mentale styrken over så så lang tid vil du til slutt være i mål. Altså, du oppnår ikke et resultat, men det er en prosses. Man kan hele tiden bli bedre og sterkere, på lik linje som med fysisk styrke. Mental trening trenger man ikke gjøre i et treningslokale eller ute i løypa, man kan gjøre det i senga før man sovner, eller mens man sitter ved middagsbordet.

Enkle øvelser når det gjelder å trene seg sterkere mentalt kan som sagt gjøres hvor som helst, men for best utbytte bør det gjøres i konkurranse miljøer. En fotballspiller får mest utbytte av den mentale treningen ved å gjennomføre den på en fotballbane, en svømmer i en svømmehall og en vektløfter i et vektløfterrom. Da har man de samme lydene i bakgrunnen, de samme luktene og kanskje også de samme folkene rundt. Det finnes mange forskjellige måter å utføre mental trening på, og selvsagt er det også individuelle forskjeller for hver enkelt utøver. En enkel øvelse som uten tvil er god for alle, uansett idrett og nivå utføres slik: Det første du skal gjøre er å finne en plass å ligge, med øynene lukket og med fokus på pusten. Du skal prøve å komme deg så langt vekk fra virkeligheten som overhode mulig, og være helt avslappet. Ha gjerne på rolig musikk eller melodi i bakgrunnen. Det du skal gjøre nå er å se for deg løftet, løpet, kampen eller hva du enn konkurrerer i. Se det for deg på en måte som viser deg selv på en perfekt dag, og alt skal være så positivt som du klarer. Se det gjerne igjen og igjen, og bytt på å se det utenfra og innenfra. Start gjerne med å se det utenfra, akkurat som du ser på en film av deg selv, du ser alle bevegelsene, og du er som en i publikum. Etterpå kan du se det innenfra, du ser det du ser på selve konkurranse dagen, du er inni hele systemet, akkurat som du kommer til å være når du utfører det i virkeligheten. Legg gjerne med alt av følelser, bevegelser og uttrykk. Legg merke til små detaljer, og prøv å forestille deg det så virkelig som mulig.

Deretter kan du snakke med deg selv, gi deg selv komplimenter for hvor flink du er, hvor sterk du er, hvor lett dette er for deg. Snakk positivt til deg selv, inne i hode. Rett og slett - å føre en indre dialog med deg selv. Sett deg selv mål, både langsiktige og kortsiktige. Vurder deg selv, skryt over deg selv og fortell deg selv hvem som er best.

Jeg synes slikt som dette er utrolig spennende. Kanskje er det fordi jeg selv lenge har slit med det mentale, og det er enda ofte det som stopper meg når jeg kommer på maks vekter. Ingenting kan beskrive følelsen av hvor frustrerende og irriterende det er å vite at du er sterk nok fysisk, du har god nok teknikk, men det som gjør at du ikke klarer løftet er ditt eget hode, og din egen tenkemåte. Nå skal jeg avslutte dette innlegget her, og kreds til dere som faktisk har lest alt. Legg gjerne igjen din mening om viktigheten av idrettspsykologi, og hvordan du eventuelt trener den mentale styrken din.

En hel haug med fritid

Denne uken er det kretsmesterskap i vektløfting, nærmere bestemt på lørdag. Det arrangeres i Stavanger, og siden jeg har trent såpass mye denne helgen, har vi kommet frem til at jeg kun skal trene mandag og onsdag denne uka. Dette på grunn av at jeg skal ha mest mulig overskudd når helga kommer. Jeg har altså fri både tirsdagen, torsdagen og fredagen! Det er det lenge siden jeg hadde sist, og denne fritiden skal brukes godt. Tenker å tilbringe kvalitetstid med min beste i kveld, så får jeg se hva jeg finner på på torsdag og fredag. Fredagen går sikkert til å slappe av regner jeg med, men hvem vet. Ønsker dere alle en superfin tirsdag videre, så prates vi i morgen!
Romantisk middag alene

Etter en lang skoledag som varte i noe som føltes som en evighet var det ekstra deilig å se bilen i oppkjørselen når jeg kom hjem. Da visste jeg at mamma hadde hatt tidlig vakt, og krysset fingrene for at det sto middag klar, og jammen gikk ønsket mitt i oppfyllelse også. En ganske god, lansanje lignende rett. Husker ikke helt hva hun kalte den, men det var et eller annet med pai i slutten av ordet. Dermed tente jeg lysene på bordet og dekket på til alle. Som vil si.. meg selv. Koselig var det uansett, spesielt på grunn av lysestakene. Det er noe ved det å ha levende lys på bordet, stemningen blir en helt annen med en gang.
Ukens Spørsmål #6

Fine bilder :) Trudde det ikke var lov å ta bilder så lenge sikkerhetsbelte merket er tent. Hvordan tok du bildene? :P :)

Tror det er lov så lenge man tar bildene med et kamera, og ikke med mobiltelefon eller lignende. Skal helt ærlig si at jeg aldri har sjekket opp dette, men jeg flyr utrolig ofte og tar som regel alltid bilder, og jeg har aldri fått beskjed om å legge det ned eller skru det av. Flyvertinnene har gått forbi uten å si noe som helst, derfor regner jeg med det er lov. Det er jo ikke slik at et speilreflekskamera sender ut radiosignaler heller.
kass linjår e d på htg? lyst å gå der men har kj no idrett..

Det har jeg skrevet i dette innlegget. Du kan også lese mer om hver enkelt idrett på hjemmesidene til skolen, her.

Vekt / reps x sett? :) Tommel opp for digg økt

Det stemmer. Vet det er mange som skriver motsatt på reos og sett, men jeg synes det er dette som ser mest naturlig ut.

 

Har du noen spørsmål til neste ukens spørsmål, still dem gjerne i dette innlegget. Alle spørsmålene om skolen kommer i et eget innlegg.


Begynn på HTG du også!

Nå har jeg utsatt dette lenge, men endelig skal dere få innlegget dere har spurt om. Nemlig det om skolen jeg går på, Haugesund Toppidrettsgymnas.HTG er en ganske ny skole, nærmere bestemt en privatskole. Som man ser i ordet, er det et toppidrettsgymnas, og med det menes at man kan drive sin egen idrett i skoletiden, (som et av valgfagene på lik linje med alle andre fag) men likevel få samme utdanning som vanlig studiespesialisering. Det er altså trening hver eneste dag, to timer med toppidrett (som er din egen idrett) hver mandag, tirsdag, torsdag og fredag. På onsdagen har vi to timer med kroppsøving, akkurat som man har på alle andre videregående-, ungdoms- og barneskoler.

Jeg går nå tredje og siste året på denne skolen, og angrer ikke et sekund på valget jeg tok for snart tre år siden. HTG legger veldig til rette for idretten, og mengden lekser er mye mindre enn på vanlig studiespesialiserende skoler. Til gjengjeld er det mange flere prøver. Mange ungdommer driver med idrett samtidig som dem studerer, jeg og de fleste andre elevene på HTG trener ofte utenom skoletid, og mye fritid går til idrett. Derfor er den ?mer prøver, mindre lekser? ordningen ideelt for oss.

 

HTG er en ganske liten skole, med rett i overkant av 200 elever fordelt over 23 ulike idretter. Skolen er i kontinuerlig utvikling og utøvere fra flere og flere idretter ønsker å gå der. Ved oppstart i høst ble antall idretter økt fra 13 til hele 21. Ambisjonen er at skolen skal kunne tilby et opplegg til alle som ønsker å satse innenfor sin egen idrett. Med tanke på at det er ganske få elever og lærere sammenlignet med andre videregående skoler blir miljøet og samværet mye bedre. Alle kjenner alle, og uansett hvilken idrett man driver eller hvilken klasse man går i blir man møtt med et smil av både lærere og elever.

Kantinetilbudet på HTG må være noe av det beste med hele skolen. Da jeg begynte i 2011 var det to damer som jobbet i kantinen, og de samme to (pluss ei ny som begynte nå i høst) står der fortsatt dag ut og dag inn. Også her er det slik at man blir utrolig godt kjent. Det serveres havregrøt hver eneste morgen fra klokken halv ti, og det er middag hver eneste dag fra klokken elleve. Middagen varierer fra dag til dag, og kan være alt fra vårruller, kylling og pasta, bakt potet, komle, hjemmelagde pizzabaguetter og mye mye mer. I tillegg serverer de kake hver eneste fredag fra klokken halv to. De har også egen salatbar, et stort utvalg av forskjellige smørbrød (både grove og fine), forskjellige yt produkter, yoghurter og litago. Man ser godt at det er en idrettsskole, for sammenlignet med andre kantiner selger vi verken sjokolade, brus eller andre usunne produkter. Det mest usunne tror jeg må være de fine smørbrødene, bortsett i fra kaken på fredagene da.

 

Idrettene man har tilbud om nå i år er: basketball, badminton, cheerleading, crossfit, fotball, friidrett, golf, håndball, ishockey, kampsport, klatring, langrenn, orientering, padling, seiling, sprangridning, svømming, sykling, tennis, triatlon, vektløfting og volleyball.
Hvert eneste år får man også dra på idrettsturer. Første året går man ei løype i etnefjellene, fra blomstølen til markhus, og innom ei hytte til. Turen varer i tre dager, og er utrolig tung, men kjempe kjekk. Dette er helt i starten av første klasse, så det er en perfekt mulighet til å bli kjent med de andre i klassen. Andre året drar man til forskjellige plasser alt etter hvilken idrett man driver. Jeg dro til Danmark (det kan du lese om dersom du blar nedover i arkivet i mars her) sammen med blant annet håndball, andre drar til Tyrkia og noen til Spania. Akkurat denne turen i andre klasse er litt mer splittet på tross av klasser, men blir mer en idrettstur. Siste og tredje året, er høydepunktet med hele videregående, nemlig en tur til Lanzarote i ei uke i desember. Her reiser man med hele trinnet, fordelt på to puljer, og har forskjellige aktiviteter hver dag, her blir det enormt mye trening, men heldigvis litt tid innimellom til soling også. Gleder meg som en liten unge til denne turen! Jeg reiser den 7.desember.

 

Er det noe mer du lurer på om skolen? Still gjerne spørsmålene i dette innlegget, så kan jeg ta et samlet innlegg med spørsmålene senere. 


Ett bilde - to redigeringer

Da jeg redigerte disse bildene kom tanken til meg som lyn fra klar himmel -det er på tide med en ny kategori på bloggen. Jeg synes ofte det er vanskelig å velge hvordan jeg skal redigere de forskjellige bildene, nettopp av den grunn at jeg synes mange forskjellige ting er like fine. Som foreksempel med bildet under her, jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg liker det best med eller uten farger.

Her må dere hjelpe meg, med eller uten farger?
Og til dere som lurer på når innlegget om HTG kommer ut, så er det i kveld. Mest sannsynlig etter trening :-)


Autumn is a second spring..

Da jeg var i Trondheim la jeg merke til hvor mange flere og finere farger det var på bladene på trærne, de hadde også mye mer løv på bakken enn det vi har. Det var noe eventyrisk ved det, og nå når jeg er hjemme i Haugesund igjen savner jeg litt alle de fine fargene der oppe. Jeg synes høsten er en så fin årstid på alle måter. Elsker fargene, stemningen og temperaturen (til tider). Jeg hørte av mamma at i helgen som var hadde det vært helt oppe i 17 grader her hjemme, det er som en sommerdag men bare med mye finere farger. Har dere hørt ordtaket som lyder "autumn is a second spring when every leaf is a flower"? På en måte liker jeg våren ganske godt, da er man ferdig med vinter og kulde, og på vei mot sommeren, men på den annen side er høsten enda bedre. Every leaf is a flower -selv synes jeg løv på bakken kan være minst like fint som blomster, om ikke finere, men kun så lenge de er gule, røde og oransje. Når de begynner å bli brune er de ikke fullt så fine lengre. I tillegg har jeg også bursdag på høsten, selvsagt må jeg like den årstiden då!

Hva er dine tanker omkring høsten? Hvilken årstid liker du best?Aprikosfarget i morgenkroken

Det er mandag, det er første dag etter høstferien, og det er nå tiden for siste innspurt før jul. Hjemreisen i går ble mye lengre enn jeg trodde da jeg postet siste innlegget i går kveld på flyplassen. Etter det skiftet de faktisk gate enda en gang, da til en helt på andre siden av Gardermoen, nærmere bestemt 19G for de av dere som har reist litt og vet hvor den befinner seg. Da jeg hadde løpt bort til gaten, og 20 minutter senere endelig sto klar meg bagen, ja da byttet de tilbake igjen. Det var nå kun en halvtime til flyet egentlig skulle gå, og det tar 20 minutter å komme seg tilbake, når man småløper. Jeg rakk det, sto klar, ventet, de sa vi kunne begynne å boarde, og vi stilte oss i kø. Da vi hadde stått i køen i rundt fem minutter fikk vi beskjed om at det var tekniske problemer med flyet, og at vi måtte vente enda lenger. Flyet var veldig forsinket, og i halv ett tiden kom jeg meg endelig hjem. Dødstrøtt, og ikke klar for skole kun timer etterpå. Vi har en slik ordning på skolen at dersom man kommer sent hjem søndagen etter treningssamling, stevne og lignende, kan man få fri de to første timene, uten fravær. Utrolig greit på slike dager som dette. Det var fortsatt tungt å komme seg opp i dag morges, men det hadde vært enda tyngre om jeg måtte stått opp klokken syv. Håper dere alle sammen får en fantastisk start etter ferien!


 


Eksotisk påfyll etter mye styr

Etter en del frem og tilbake sitter jeg nå på gulvet inntil et vindu utenfor gaten, og fyller på litt energi. Hjernen har virkelig gått på autopilot de siste timene, og jeg kjenner jeg er helt utslitt. Nyter litt eksotisk mat og drikke her jeg sitter på gulvet, av den grunn at det er stappfullt. For de av dere som har vært nede i kjelleren på Gardermoen før, så vet dere at det som oftest er overfullt av folk, iskaldt og ingen ledige seter. Gatene er utrolig små, og veldig tette. De har byttet gaten til flyet mitt for tredje gang, og selvfølgelig måtte jeg ende opp her nede. Nesten som jeg håper de kommer til å bytte enda en gang, bare slik at jeg kan få sitteplass, haha. Det er nemlig en hel time til flyet går, og gulvet er kaaaldt å sitte på. Etter en liten powernap på flyet til Oslo, er jeg nå litt våknere, men kjenner det skal bli så utrolig godt å få legge seg i senga når jeg til slutt kommer hjem. God søndag til dere alle, nyt den siste fridagen, i morgen er det på'n igjen!

Som sagt er det utrolig fullt her nede, og bare på den lille tiden jeg har brukt på å skrive dette innlegget og redigere bildene, har det blitt mye mye verre. På det øverste bildet under ser dere hvordan det var da jeg kom, og det nederste bilde er slik det ser ut i skrivende stund. Begge bildene er tatt fra nøyaktig samme plass, og på det nederste ser man ikke engang resten av rommet, fordi det er heeelt fult av folk overalt. Ganske sykt egentlig, hvordan så mange mennesker skal benytte seg av de få gatene her nede på omtrent samme tidspunkt.Hjem til sildebyen

Etter ei fantastisk helg på jentesamling i Trondheim er jeg nå på vei hjemover til sildebyen igjen. Samlingen ble avsluttet på den best mulige måten, nemlig med tidenes pers. Ettermiddagsøkta varte fra klokken 15, og i to timer. Første på programmet var oppvarming, før vi gikk over på styrkeveninger og pushpress, nærmere bestemt 2 styrkeveninger + 3 pushpress. Slike øvelser som dette er min favoritt måte å trene på, mye styrke og tunge løft. Styrkeveningene hadde jeg mye å gå på hele veien, og selv på siste settet var disse lette. Pushpressene derimot, som var hovedfokuset i denne øvelsen, var det som stoppet etter hvert som jeg nærmet meg maks. Tidligere tror jeg kun jeg har tatt en enkel på 60kg i pushpress, men i dag klarte jeg hele tre stykker på 65kg, og det med to styrkeveninger på forhånd. Kunne ikke tenkt meg en bedre avslutning på høstferien, overlykkelig! Hadde også knebøy etter denne øvelsen, og der var jeg oppe på ett sett med tre reps på 90kg.


Siden dagen har gått i ett, og jeg ikke har fått tatt noen bilder så langt, deler jeg heller et av fellesbildene fra i går med dere. Blir bedre blogging i Oslo, noe må jeg jo fordrive tiden med!


Nydelig norsk natur
Jeg får ikke redigert bildene av den grunn at fargene på skjermen på macen min ikke er helt som de skal, men likevel; hva synes du?


En dag med full plan

Dødssliten ligger jeg nå i senga på hotellrommet og slapper av før vi skal ut å spise i kveld. Sto som sagt tidlig opp i dag, klokken syv, for så å spise hotellfrokost med Marit. Kjempe god mat, men kunne dessverre ikke spise så mye som jeg ville med tanke på at det var trening kun en time etterpå. Treningsøkta varte til klokken elleve, og bestod av en hel haug med spenstrening, og forskjellige hjelpeøvelser til støtvening. Etter økta var gjennomført hadde vi en halvtime på oss til pakke sammen, gå tilbake til hotellet, og finne frem til møterommet. Vi fikk ikke tid til å skifte, så svette og gode hadde vi da teori en i halvtime, før det var lunch klokken tolv. Det var sååå god mat, med kylling og pasta til hovedrett og forskjellige små retter til dessert. Teorien fortsatte vi med etter lunchen igjen, og den varte helt til klokken fire da det var tid for dagens andre økt. På denne økta var det mer fokus på rykk teknikk, og da spesielt i fra heng, der jeg tok to lette på 55kg. Usikker på om jeg har tatt dobbel på det før, hvis ikke så er det eventuelt ny pers! Avsluttet økta med dragtrening, tøying og photoshoot. Og for dere som lurer, photoshooten gikk ut på å ta fellesbilder, to stykker. Tipper den varte i hele ti sekunder. ;-)


Lørdagsmorgen

God morgen fra Trondheim! Nå ligger jeg i senga og venter på at frokosten på hotellet skal åpne klokken halv åtte. Morgenøkta i dag starter klokken ni, så vi begynner å gå herifra i halv ni tiden. Frem til da skal jeg slappe av med Elle, banan og nøtter, bare samle masse energi til treningsøkta. I tillegg til morgenøkta i dag har vi ogå ei treningsøkt i femtiden, og teori rundt klokken tolv. Ønsker dere alle en fantastisk lørdag, så skal jeg prøve å gjøre dagen til det samme.Opplevelsesrikt

Første dagen her i Trondheim har vært opplevelsesrik, og full av nye innspill. Det første som skjedde da jeg ankom Trondheim var at jeg klarte å glemme igjen kofferten på flybussen. Gikk derfor bort til å hotellet, sjekket inn, og fikk dem til å ringe busselskapet. De fikk nummeret mitt, fikk flyttet kofferten over på en annen buss som gikk i motsatt retning, og to timer senere hadde jeg den på rommet. Sunniva kom til meg få minutter etter innsjekk, og jeg og hun slappet av på hotellrommet av den enkle grunn at det er vinter x100 her oppe. I forhold til Haugesund er dette nordpolen, virkelig iiiskaldt! Vi var en kjapp tur innom meny for å kjøpe oss noe å spise til middag, før vi gikk til treningen klokken seks. Selve økta bestod av en del forskjellige øvelser, for det meste rykkrelaterte, men til avslutning hadde vi styrkeveninger+kickstøt (min favoritt❤). Jeg fikk også kjempe skryt for rykkene mine, som sportsjefen i norges vektløfterforbund, syntes var veldig mye bedre enn han hadde sett meg løfte før. GØY å høre når jeg føler det har vært litt småplukk på rykkene den siste tiden. Etter treninga gikk jeg og Marit tilbake til hotellet, dusjet, og gikk deretter ut for å spise. Ingen av oss er særlig kjent her i Trondheim, så vi turde ikke gå så langt nå som det var mørkt i frykt for å ikke finne tilbake til hotellet igjen. Vi tok derfor en snartur innom meny, kjøpte oss kveldsmat, drikke og bananer, og gikk deretter opp på rommet hennes for å tilbringe kvelden der. Vi så på både nytt på nytt og the voice, før vi nå tar kvelden. Tidlig opp i morgen, for morgentrening klokken ni❤Flybildene jeg lovet dere tidligere i dag kommer forresten i morgen! Godnatt❤


Bombe i flyet?

Vel fremme i Oslo, og klar for turen videre til Trondheim. Når jeg kommer der har jeg ingen kontroll over hvor jeg skal gå med tanke på at jeg ikke er så kjent på Værnes, men satser på at jeg finner frem likevel. Jeg vet jeg skal ut, og deretter finne flybussen som går til sentrum (og Solsiden, som jeg skal av). Er spent på om alt går som det skal, men forhåpentligvis gjør det nok det. Turen hit til gardermoen var utrolig nydelig! Himmelen var skyfri omtrent hele veien, og solen skinte, det er da det går opp for en hvilket fint land vi bor i. Jeg tok en del fine bilder som dere skal få se senere, for kameraet mitt er tom for strøm, gleder meg til å vise dere senere! I mellomtiden kan dere se et par vidunderlige bilder som jeg fant på weheartit nå nettopp. #flyplasstidsfordriv

Opplevde også noe utrolig spesielt som jeg ønsker å dele med dere. Da vi hadde satt oss i flyet, og folk holdt på å plassere bagasjen sin, begynte han svensken som satt ved min side å bli mer og mer nervøs. Flyet var nokså fullt, og mange var nødt til å gå rundt i hele-halve flyet for å finne ei ledig luke til håndbagasjen. Hun som satt ved siden av svensken igjen, helt innerst la derfor fra seg håndveska for å gå lengre frem å legge på plass en litt større bag. Et lite minutt etter at hun hadde lagt fra seg håndveska kontaktet svensken den ene flyvertinnen og begynte å lure på hva den veska gjorde der. Han virket veldig desperat etter å finne ut hvorfor den lå der, men flyvertinna brydde seg ikke noe særlig. Da hun dama, eieren av veska, kom tilbake til plassen pustet svensken lettet ut og utbrøt "Ååh, det var din veske! Det var sekundet før jeg varslet alarm, jeg trodde det var en bombe." Haha, er det mulig. Jeg klarte ikke å la være å trekke på smilebåndet da. Og det at han var svensk, gjorde bare øyeblikket ti ganger morsommere.

Alene på flyplassen i timevis

God morgen! Regner med mange av dere sover nå, hvert fall dere som har høstferie. Selv sitter jeg på flyplassen i Haugesund, en bitteliten flyplass med kun 5 gater og en kiosk hvor de selger et fåtall av forskjellig brus, og pølse i brød. For øyeblikket er jeg den eneste som sitter innenfor sikkerhetskontrollen bortsett i fra vakter og de som jobber i kiosken, og slikt har det vært siden Kamilla og Sunniva gikk på flyet for en halvtime siden sammen med resten av passasjererne som skulle til Gardermoen. Haha, å sitte alene på en flyplass i timevis er én ting, men når jeg faktisk er den eneste her så er det ikke så mye å finne på. Ingen mennesker å se på, ingen jeg kan dikte historier om, og heller ikke en eneste sjel å høre på. Satser på at det snart kommer flere inn, men det positive er jo at jeg har hele sofaen for meg selv, og jeg kan velge akkurat hvor jeg vil sitte. Tenker å ta meg en liten powernap nå med tanke på jeg sto opp før klokken fem. Vi blogges sikkert mer i Oslo! 

Jacuzzikos siste kvelden

Vi har avsluttet den siste kvelden i Haugesund sammen med jacuzzi og nybakte pizzahorn, etter treningen. Økta i dag gikk ganske bra, styrkerykk, styrkeveninger, kickstøt og knebøy var det som sto på programmet. Dobble reps i de tre første øvelsene, og tre reps i knebøyen opp til 90kg. Nå står pakking på planen, før min kjære kommer og skal sove over her. Er så heldig å bli kjørt av ham i morgen tidlig/natt må faktisk stå opp i fem tiden! Ser for meg det blir en laaaang dag.
Sporty inni fjellet

Musklene begynner å skrike etter å få slite, hjertet roper etter å pumpe og kroppen lengter etter å trene. Solen står fortsatt høyt på himmelen, og det er nesten litt trist at vi gjemmer oss bort inni et fjell nå som det endelig er pent vær. Dette er den siste treningsøkta før jeg reiser opp for å trene med andre jenter fra vektløfternorge. Der oppe i Trondheim er en av lederne han som anbefalte meg å kickstøte for første gang. Det hendte på sommeskolen i år, for et par måneder siden, og den gang trodde jeg aldri at det kom til å fungere for meg. Blir rart å se han igjen nå, og se om han liker utviklingen min i støt, forhåpentligvis angrer han ikke på at han anbefalte meg å bytte.


Treningssamling og grinefilm

Solen stråler ute, og himmelen er blåere enn jeg kan huske den har vært på lenge. Skulle nesten trodd vi var gått noen måneder tilbake i tid, skikkelig vårstemning. Jeg våknet også av fuglekvitring, aah, ingenting er herligere enn det. Spesielt når som dette er den siste dagen av ferien hvor jeg er hjemme i Haugesund by. I morgen tidlig -eller egentlig i natt- klokken fem, må vi opp for å rekke flyet. Jeg har også mottat programmet for samlingen nå, det ser dere under her.
Ellers startet dagen rolig med fellesfrokost og grinefilm. P.S. I love you så vi, jeg har sett den en gang før, og den er så nydelig. Elsker den typen filmer, og slike kan jeg se ti tusen ganger før jeg blir lei. Flinke lillesøster var fotograf forresten, hehe, tror jeg skal ansette en personlig fotograf. Noen som melder seg frivillig? 


Ferietrening

Nå er jeg nettopp kommet hjem etter ei treningsøkt på skolen sammen med fire andre. Vi prøvde oss både på balanseballøvelser, medisinballer og mage-rygg. I tillegg tøyde vi, og hadde litt lek på slutten. Nå har vi akkurat kommet oss hjem, og skal slappe av før det -som fortalt tidligere- blir grillmat senere. Etter grillingen tar vi turen til byen for å se på kino, we are the millers. Noen som har sett den? Er den å anbefale?


Kjempe koselig morgen

Litt sen oppdatering i dag da alt har gått i ett siden vi sto opp. I går kveld avtalte jeg med en tidligere vektløfter at han skulle komme hit å vekke Kamilla og Sunniva, men alt gikk ikke helt etter planen. I ti-tiden banket han på døra, men i det jeg gikk ut for å hente han, var Sunniva allerede oppe. Hun gikk i halvsøvne forbi gangen, og ble nok så overrasket. Han fikk dermed ikke vekket dem, men det var gøy likevel. Videre spiste vi frokost, før vi så film. Koooselig morgen! Planen videre i dag er blant annet grilling i kveld, og kino etterpå.

To nye personlige rekorder

Treningen i dag gikk over all forventing, med hele to nye personlige rekorder! Tok for første gang 80kg i støt med kick, og det på en dårlig dag. Teknikken var ikke på topp, men på et stevne, eller ei trening med topp dagsform tror jeg dette ville gått kjempe lett. Jeg har heller ikke bommet et eneste kickstøt enda, noe som er utrolig deilig å tenke på. Føler jeg fortsatt har litt å gå på da. I tillegg til persen på 80, tok jeg også 50kg i skråpress. Føler nordisk formen kommer snikende, og om noen uker skal jeg være kanonklar. Det virket som trønderjentene også syntes det var ei god treningsøkt. Svette og slitne krøp vi oss ned i bilen, før vi kjørte hjem og spiste mammas hjemmelagde pizzahorn. 


Ferietrening og snart nordisk

Litt rart at det allerede er tirsdagkveld, og jeg kun har hatt ei treningsøkt til nå denne uka. Heldigvis er vi på vei for å gjennomføre nummer to nå. Jeg synes det er utrolig deilig med ferier der treningsmengde minker litt, men det er jammen godt å komme igang igjen skikkelig etter ferien også. Akkurat denne ferien blir litt annerledes for min del, da jeg reiser til Trondheim på treningssamling på fredag, og dermed får jeg sannsynligvis nok trening denne uken likevel. Ganske rart å tenke på at det er mindre enn fire uker til nordisk, tiden går så ufatterlig fort, og plutselig står jeg på oppvarmingsrommet nede i København klar for å løfte!

Perfect morning

Herlig gjensyn med bestejentene i går kveld, og etter en del etterlengtet jenteprat og oppdateringer fra hverandres liv er det nå som om vi aldri forlot hverandre i August. Frokosten har vi nettopp nyt, med levende lys på bordet og smilende jenter rundt. Som vanlig her i Haugesund er ikke været på vår side, men vi velger likevel å våge oss utenfor døra og til byen. Skal nemlig møte en felles venn av oss, som vi ikke har sett på lenge. Håper dere alle får en like fin tirsdag som jeg tror min kommer til å bli.

Tidenes høstferie

Hjemme etter ei super treningsøkt med kun pappa, lillesøster og meg. Tenker det kommer til å bli stappfullt i morgen, så kanskje like greit at vi var få i dag. Kveldens treningsprogram finner dere under her. Er dette noe dere synes er interresant? Prøver å ikke legge det inn altfor ofte, siden jeg vet mange av dere ikke forstår noen ting, så det hadde blitt kjedelig i lengden. Men for de av dere som forstår det, er det noe dere synes jeg skal fortsette med?

Nå skal jeg hoppe i dusjen, før vi henter mine kjære to trønderjenter på flyplassen i elleve tiden. Herregud som jeg gleder meg til å se dem igjen. Dette kommer garantert til å bli en fantastisk uke, og tidenes høstferie!

BESTÅTT!

Teorien er gjennomført, og... bestått!! Med kun fire feil sto jeg med glans, og er kjempe lettet og glad nå. Etter teoriprøven løp jeg bort til kjøreskolen min for å ha risikoteori der. Jeg var forberedt på at jeg kom til å komme litt sent, og det gjorde jeg også, men heldigvis ikke mer enn 12minutter. Da mormor hentet meg etterpå fikk jeg også en gave siden jeg besto, sååå gøy! Resten av dagen skal bare nytes, før det blir trening i kveld, og etter det skal vi til flyplassen for å hente Kamilla og Sunniva. For en deilig dag❤❤❤Wish me luck

God morgen fra stuen❤ Om ikke så lenge kommer mormor her for å hente meg, og jeg får forhåpentligvis unnagjort bilteorien. Kommer til å bli så godt å bli ferdig med den, og kun trenge å tenke på det praktiske den siste måneden før jeg fyller 18. Jeg har kun en halvtime på meg til å ta teorien, for klokken halv ti skal jeg nemlig ha teoriundervisning på kjøreskolen. Har heldigvis hørt med dem, og de kommer ikke til å kappe av meg hode dersom jeg kommer noen minutter for sent. Nå er dere nødt til å sende meg masse lykkeønskinger slik at jeg slipper å ta den opp igjen, men består på første forsøk. Vi prates senere i dag! Dette har jeg oppnådd

Det var på høy tid å tørke støv ut av pokalskapet, og i dag fikk jeg endelig gjort det. Det er så mye styr i og med at alt må utav, og deretter inn igjen. Hver eneste pokal, og hver eneste medalje. For at det ikke bare skulle bli kjedelig å gjøre rent tenkte jeg å slå to fluer i en smekk, og gjøre det til et blogginnlegg. Jeg får også litt bedre oversikt over hva jeg selv har oppnådd etter syv år med vektløfting, for jeg må ærlig innrømme at det er ikke alt dette jeg hadde full kontroll over.

 

Alle stevner mindre enn norgesmesterskap.


Slike småkonkurranser har jeg deltatt på helt siden 2006. Mai/Juni 2006 hadde jeg mitt første stevne, som var et rogalandscup 5-kamp stevne. I løpet av disse 7,5 årene har jeg fire gull, to sølv og en bronse i rogalandscupen, jeg har åtte gull i kretsmesterskap og syv gull i vestlandsmesterskap. Tenk det, hele syv VM-gull ;-)

 

Norgesmesterskap. Til sammen har jeg deltatt på 17 norgesmesterskap, og har vunnet hele ti av dem. Én sur fjerdeplass, to bronse, og de resterende fire er sølv. Jeg fikk fjerdeplassen på mitt første senior NM i 2012, året etter fikk jeg bronse på samme stevne. Ellers har jeg deltatt på 5 ungdoms NM, og har fått gull på alle fem. Har deltatt på fem junior NM, to lag NM og tre NM 5-kamp.

 

Internasjonale mesteskap.


På den internasjonale hylla er premiene færre, selv om deltagelsen er en del. Jeg har her en pokal som jeg fikk for annet beste poengsum av alle ungdomsjentene i norden i 2011. Jeg har også en gullmedalje fra min klasse samme året. Ellers er det en magnet, en pin og adgangskort fra nordisk i Finland i 2012, der fikk jeg den sure fjerde plassen. Adgangskortet oppe til venstre er fra ungdoms EM i 2012, der endte jeg på en 12.plass. Av andre utenlandske mesterskap jeg har deltatt på har vi Baltic cup i Latvia i 2012 og Landskampen i England i 2012.

 

Annet.


Andre ting jeg har oppnådd: Tilsammen 33 norske rekorder, tre pengepremier, en sjekk på 5000,-, to dopingprøver og kursbevis etter godkjent dommerprøve.


Ukens Spørsmål #5

Fin jakke. Hvor er den ifra?
Tusen takk! Den er fra H&M faktisk, utrolig varm og kjempe behagelig på.

Dødsfin, virkelig! Har bursdag 24. okt og ser etter en ny veske. Helst en litt romslig en som jeg kan bruke når jeg er på farta. Vet du hva prisen ligger på for den du fikk? :)
Åh, gratulerer med dagen på forskudd til deg! Jeg har også bursdag sent på året, så vet godt hvor kjipt det kan være i blandt. Den jeg fikk kostet 749,-

åååh den var fiiine, vet du hvor jeg kan kjøpe den og hvor mye koster den? :-)
Tusen takk for det! Min ble kjøpt på amanda senteret, på den veskebutikken der, tror den heter Bagorama. Den kostet 749,-.

Når kommer inlegge om Htg?<3
Skal helt ærlig innrømmet at det hadde gått litt i glemmeboka, men innlegget et nå skrevet, og det eneste jeg mangler er noen gode bilder av skolen. Mamma og jeg kjørte ut i går, og jeg tok kameraet med meg for å ta noen bilder på vei hjem, men vi kom rett og slett ikke på det, det var heller ikke så pent vær i går noe som hadde gjort bildene noe dystre. Innlegget kommer i løpet av høstferien, jeg må bare få tatt noen gode bilder av skolen først.


Har du noen spørsmål til neste uke?


Sunday morning

Nå er det søndag dere, og som regel er dette en litt kjip dag, man vet at det er siste dagen av helga, men i dag er den bare deilig. Om en uke på denne tiden kommer jeg garantert ikke til synes det, men da befinner jeg meg også oppe i Trondheim, og synes sannsynligvis det vil bli godt å komem hjem igjen. I går kveld begynte jeg såvidt å øve på teorien, har gått gjennom de 50 første sidene, og nå i dag tenker jeg å ta de 250 siste, før jeg tar teoriprøven på bil i morgen tidlig 09:00. Gleder meg til å bli ferdig meg den, og kun har oppkjøringen igjen, som jeg forresten har planer om å ta på dagen. Som jeg ser frem til jeg er 18 og har lappen. Ønsker dere alle en kjempe fin søndag!Tips: sunn lørdagssnacks

Har prøvesmakt lørdagssnacksen nå. Egentlig mest fordi jeg var veldig sulten og det enda er ei lita stund til kvelds, men også for at dere skal få tipset så tidlig som mulig, og heller velge dette overfor godteri og sjokolade. Frukt og bær er noe jeg virkelig elsker, men i helger er det ofte lettere å velge det usunne overfor det sunne fordi det frister mer. Men jeg har et tips til dere! For at det sunne skal friste minst like mye som sjokoladen, om ikke mer, hjelper det å skjære den opp. Det høres kanskje litt rart ut, men alt av frukt og grønt blir mye bedre om det er oppskjært, og gjerne blandet også. Jeg foretrekker å blande, men det er naturligvis forskjellig fra person til person. Om du ønsker vanilje kesam over er også dette himmelsk! Kun fantasien setter grenser(og sukkerinnholdet selvfølgelig)! ;-)

Det vi har kjøpt inn til kvelden er blåbær, bringebær, jordbær, grønne druer og banan. Hva har du planlagt til lørdagssnacks?

 


Pretty in pink

Det er så deilig å få unnagjort ting man har utsatt lenge, og det har jeg virkelig fått gjort i dag. I timevis har mamma og jeg ryddet, støvsugd og virkelig fått frisket opp her hjemme. Jeg har nettopp byttet på senga, og vurderer å begynne å ta den i bruk igjen. Har de siste ukene sovet på sovesofaen av den grunn at den er så stor, men da jeg satte meg i senga nå nettopp innså jeg hvor mye mykere og bedre denne er å ligge på. Er deilig med forandringer i hverdagen, og nå kommer jeg garantert til å gå tilbake til senga igjen. Senere i dag skal vi ut å kjøpe forskjellig bær og frukt til kveldens lørdagssnacks. Noen som er spente på hva jeg kommer til å lage? Det er bedre enn sjokolade og godteri, det er sunt og det er så enkelt at det ikke er til å tro.Made some breakfastI dag morges våknet jeg ganske tidelig, og mens jeg lå i sengen slo det meg plutselig at jeg hadde lyst til å gjøre noe fint for mamma og lillesøster. Jeg tok derfor på meg klær, og gikk ned å lagde overraskelses frokost. Stekte en dobbelporsjon av bananpannekakene mine, stekte nanbrød, dekket på bordet, tenkte lys og satte på fin og rolig musikk. Deretter gikk jeg inn på soverommet og fortalte dem at det var frokost. En kjempe koselig morgen sammen med to flotte snupper. 

 


Et års forbruk av lommetørkler

Ligger med sminke rundt øynene, snue i nesen og er skikkelig tung i hode. Å se triste filmer er virkelig ikke bare bare, alle tre sitter vi med noe som føles som mursteiner til øyelokk. Når til og med lillesøster, som aldri gråter av filmer, begynner å snufse, da er det en trist film. Den var både nydelig og forferdelig på samme tid, sterk og utrolig rørende! Virkelig en film å anbefale, uansett hvilke sjangrer du liker kommer du til å synes denne er bra. Det kan jeg garantere. Vi brukte også opp et årsforbruk av lommetørkler👍

What a wonderful world

Som jeg fortalte kort i går reiste pappa til Praha i dag morges, og vi tre jentene er derfor igjen alene hele helgen. Skal kose oss skikkelig, og jeg gleder meg til å tilbringe koselig kvalitetstidtid sammen med de to beste jentene på denne jord. Vi skal ha taco til kvelds, og vi har også kjøpt en gråtefilm, my sisters keeper. Noen av dere som har sett den? Har hørt utrolig mye bra om den, men er også forberedt på å finne frem lommetørklet og la tårene trille. Er det noen her i verden som er følsom når det gjelder slikt er det hvertfall meg, og mamma er ikke stort bedre hun heller. Vi kommer vel til å hikste om en annen, mens lillesøster sitter og ser på oss og ler. Ble en ganske sen oppdatering i dag, men etter skolen kjørte vi ut, og har faktisk vært ute helt til nå. Kjøpt inn helgekos og andre nødvendigheter.Setter utrolig pris på alle leserne mine, hver og en av dere er helt fantastiske! Jeg er også kjempe takknemlig for alle de fine kommentarene dere legger igjen. You make my day❤


Full timeplan krever energi

Ligger i skrivende stund under dynen med absolutt ingenting overskudd. Dagen har gått i ett, og jeg må innrømme at jeg har vært litt for lite flink til å spise mellom alle dagens gjøremål. Skole, trening, jobb, kjøretime, trening, prøveøving og matteinnlevering. Har derfor avsluttet dagen med et skikkelig måltid, bananpannekaker toppet med.. gjett hva..? BANAN! Lagde forresten en posjon til mamma i dag også, og nok en gang, de er absolutt å anbefale. Tenker jeg tar kveld ganske snart, hviler ut før morgendagen venter med nye treningsøkter og nye gjøremål.


Full fart, og trening!

Hjemme fra kjøretimen, som forresten gikk kjempe bra! Det var en "liksom oppkjøring" der kjørelæreren ikke sa annet enn hvor vi skulle, helt frem til slutten da han oppsummerte hvordan det hadde gått. Han sa da at jeg var akkurat der jeg skulle, og at det nå kun var finpussing den siste måneden før bursdagen min. Fikk såvidt tid til å spise middag, før jeg pakket treningsbagen og nå sitter klar i stua og venter på at pappa skal stå opp. Dette blir siste kveldsøkta denne uka, fordi i morgen tidlig reiser begge trenerne mine sørover for å delta på et møte med resten av lederne og trenerne i vektløfterforbundet. Vi har en regel som sier at ingen, noen gang skal trene alene, og siden det sannsynligvis bare blir meg og lillesøster i morgen får vi ikke lov til å løfte. Noe som er ganske greit, er godt med en fridag innimellom! Men nå må vi sykle, prates senere, og god trening til mine spreke lesere❤


Høststemning og -farger

Tidelig ferdig på skolen i dag også, og sitter nå hos mormor og morfar og slapper av før det er tid for jobb. Har virkelig full timeplan i dag, og mye å gjøre i helgen også. Tok et par bilder på vei til byen i dag. Synes det er så gøy å ta høst bilder, spesielt om en liten måned da det er enda finere farger. Skal ikke se bort i fra at det kommer til å komme en del bilder da. Men tilbake til poenget, skal jobbe nå, og så skal jeg ha kjøretime rett over klokken 16. Skal etterpå rett på trening, før jeg må hjem igjen å øve på prøve til i morgen, pluss fullføre en matematikkinnlevering. Kan mildt sagt si at planen er full i dag, skal derfor bli deilig å slappe av i helga, inni mellom all lesingen. Er nemlig nødt til å lese på bilteorien på lørdagen og søndagen, da jeg skal ta førerprøven på bil mandag morgen.

Ligner vi?

Kom nettopp hjem etter en koselig kveld med min kjære, og er klar for å ta kveld. Tenkte bare å dele noe med dere som jeg fikk høre i går. Fikk nemlig en melding av en kompis som så på film, og kom plutselig over ei skuespillerinne som han syntes var prikk lik meg. Morgan Saylor heter hun, og er de to bildene til venstre i kollasjen under. Syntes det var utrolig gøy å høre at jeg ligner på noen haha, ikke fordi det er så stort, men fordi de eneste jeg har hørt jeg ligner på før er de i nærmeste familie. Så hva er deres dom, ligner vi? Vet du om noen utenom familie du ligner på?


Garderobedusjer

Avsluttet skoledagen i dag med halvannen time volleyball, og grunnet treningen var i de siste timene kunne jeg dusje hjemme. Er utrolig deilig å ha trening på slutten av dagen slik, slipper å stresse med å bli fort nok ferdig i garderoben, spise og hente bøkene i skapet i løpet av den lille pausen før neste time begynner. I tillegg er dusjene i slike garderober som regel kjempe irriterede, ikke går det ann å holde dusjhode, skru den av når man vil eller la den være på til man er ferdig. Haha, ble jaggu en del klaging her nå, men poenge med alt dette er at dusjene hjemme er som himmel og paradis på en og samme tid når man er vandt med å dusje i garderobedusjer hver eneste dag. Sitter nå i sofaen og venter på at håret skal tørke samtidig som jeg ser en episode av The 4400. Begynner å nærme meg slutten av denne serien, og det er så trist! Men har heldigvis en ny serie liggende i kø❤


 


Tidenes treningsøkt!

Det er år og dag siden jeg har sittet igjen med en så god følelse etter trening som jeg gjør nå. I dag fikk jeg nemlig to nye personlige rekorder, en tangering av pers og to forsøk på ny personlig rekord. Første øvelsen jeg hadde var rykk fra heng, der skulle jeg egentlig ikke høyere enn 60kg, men ettersom at alt stemte utrolig bra, og det så lett ut, gikk jeg opp på 65kg i siste settet. Det tok jeg også, og det er det samme som jeg har som treningspers i rykk fra bakken. Super happy, og gleder meg til å leke meg på disse vektene i rykk på neste stevne. Etterpå tok jeg støtveninger, der jeg skulle maks. Treneren skrev opp til 85kg, som jeg tok, og det var så absolutt ikke maks. Prøvde to ganger på 90kg, men det gikk dessverre ikke denne gang. Klarte fint å dra den høyt nok begge gangene, men turde ikke å møte stanga og få spenne opp, dermed gikk den rett i bakken igjen. Tredje øvelse var benkpress med smalt grep, her har jeg tidligere 50kg i en enkel som pers, men i dag tok jeg 50kg i trippel! Avsluttet økta med lette knebøy på 70kg, og mage-rygg trening.


Lycke bringer lykke

I går da jeg skulle kjøre til skolen løsnet reimen på skoleveska akkurat i en sving. Fikk heldigvis tatt tak i veska før jeg mistet den, men jeg ble nødt til å knytte reima fast resten av dagen. Den holdt hele gårsdagen, og helt frem til for noen timer siden, da den igjen løsnet. Jeg kjørte på vei hjem fra mormor og morfar da dette skjedde for andre gang, denne gangen kjørte jeg heldigvis bil, så det var ikke like stor krise denne gang. Mormor satt ved siden av meg da det skjedde, og hun sa også at hun skulle kjøpe ei ny skoleveske til meg. Se bare hvor fin den er! Fant ut at det også var ei merkeveske etter at jeg kom hjem. Jeg har egentlig aldri vært helt for merkeklær og merker generelt, men nå visste jeg heller ikke det da vi kjøpte den. Lycke heter veska, synes det var et utrolig koselig merkenavn haha. Forhåpentligvis gir den meg masse lykke også, med tanke på prøver og eksamener nå dette siste året.Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits