Sunn pannekakeoppskrift

Jeg har tidligere postet et innlegg med tips til sunne pannekaker, og da var det havrepannekaker jeg ga dere oppskriften på. Den finnes her. Nå har jeg kommet over en ny type pannekaker som er, om mulig, enda sunnere, og i tillegg perfekt for oss som ikke liker egg. Selv har jeg aldri vært særlig begeistret for det, selv om det er utrolig bra å spise dersom man trener mye. Har prøvd gang på gang, med både kokt, speilegg og omelett, ingen av delene liker jeg. Men disse bananpannekakene kjenner jeg ikke smaken av egg i det hele tatt! De smaker verken egg eller banan, selv om det er de eneste ingrediensene. Rart, ikke sant? Jeg kan heller ikke beskrive smaken, dere får rett og slett bare prøve dem ut selv. Lover nesten at dere ikke blir skuffet.
Du trenger:

to egg

ei banan

topping (cottage cheese og blåbær)
Slik gjør du:

Mos bananen, gjerne med en gaffel på et fat (av erfaring har jeg opplevd at dette er lettest).

Deretter blander du bananen med to egg oppi ei skål. Bland godt dersom du ikke er begeistret for eggsmaken, ellers ender du opp med speilegg med bananbiter i.

Stek blandingen i små pannekaker. En porsjon gir ca. 4-6 pannekaker, alt etter størrelsen på eggene og bananen. Vær forsiktig når du steker, det er utrolig lett å svi dem, tror det er på grunn av bananen.

Deretter serveres pannekakene, helst varme, og gjerne med bær og cottage cheese som topping.

 

Er dette noe du kunne tenkt deg å prøve?


Supersterk med ny bok

Nå nærmer klokken seg treningstid igjen, og snart er første dagen i uka -med to treningsdager økter- fullført. Skrev forresten ut den siste siden i treningsdagboka mi i dag morges, men har også fått meg ei ny. Ei helt tom skrivebok fullt med blanke sider som jeg gleder meg til å fylle med haugevis av nye perser, tunge løft, vellykkede stevner og forhåpentligvis også noen nye norges rekorder. Dette er den fjerde treningsdagboka mi, og jeg har alle de tre andre liggende, synes det er så gøy å se tilbake på fremgang og slikt senere. Treningsdagbøker er i mine øyne ikke noe som skal kastes, men heller ligge som verdifulle skatter som man kan bla tilbake til de gangene man mangler motivasjon. Følte forresten for å være SuperSterk i dag, og tok derfor på meg supergirl t-skjorta. Ønsker alle superspreke treningsutøvere ei goood trening!
Antrekk 30.09.13


Hva synes du?


Ønsker du å forandre noe?

En ny uke er startet, en ny uke full av nye utfordringer og muligheter. I dag er den siste dagen av september 2013, la oktober være en ny start. Ønsker du å legge om livsstilen, ønsker du å bli flinkere til å legge deg tidlig, ønsker du å slutte å utsette ting? Samme hva du enn måtte ønske, start nå! En ny måned kommer i morgen, en måned som varer nøyaktig 31 dager. La det være første målet, å fullføre det du ønsker å forandre i løpet av denne måneden. Dersom du ønsker å bli flinkere til å spise sunt og trene mer, gjør det denne måneden. Før du vet ordet av det er du kommet så godt i gang når oktober er omme at det er lettere å fortsette den gode trenden enn det er å gå tilbake til det gamle. Ønsker du å slutte å røyke? snuse? drikke? Gjør det nå, begynn i dag! Jeg har troen på at du kan få det til. Det kan du også, om du bare vil.

Ukens Spørsmål #4

Hei hvor stor er bicepsen din? hvad måler den rundt om?
Nå er ikke biceps det jeg trener noe særlig som vektløfter, men siden du likevel ønsker å vite det målte jeg nå nettopp. Er ikke helt sikker på hvordan man måler det, men regner med det bare er å ta omkretsen rundt? I så fall er bicepsen min 34cm.

niiiice! du har drevet med det i 7 år ? :O Hvordan i alle dager kom du inn i den sporten i så ung alder ?
Ja, jeg begynte med vektløfting noen måneder etter at jeg fylte 10år. Tredje mars 2006 hadde jeg den første skikkelige økta, jeg hadde tidligere prøvd meg litt smått, men etter den datoen begynte jeg å trene fast. Pappa hadde drevet med vektløfting i årevis før jeg kom til verden, og gjennom hele oppveksten har jeg vært med han på både stevnet og treninger. Syntes alltid det så utrolig spennende ut, og da jeg endelig fikk prøve meg ble jeg absolutt ikke skuffet.

Er det din søster eller? :) Dere var vertfall veldig like.
Ja, det er søsteren min. Haha, du er ikke den første som sier at vi ligner.

Hva var pris å slikt da ? :)
Selve shooten og sminkingen var helt gratis, men dersom vi ønsket å kjøpe noen av bildene betalte vi for dem. De kostet en del, men det ble billigere og billigere for hvert bilde dersom vi kjøpte flere. Til slutt fant vi ut at vi sparte mest på å kjøpe alle 120bildene, dette kostet litt over 4000,- om jeg ikke husker feil. Prisen for et enkelt bilde lå på 675,-

Dette var da en god film med god fremføring og lett å skjønne, Men jeg lurer på hva din lengde er og hvor store "fitness baller" du bruker ?
Tusen takk for det! Jeg er 163-164cm høy. Tyngden på medisinballene jeg bruker er 4kg, jeg bruker de samme ballene i alle øvelsene. Lillesøster prøvde først med 4kg, deretter med 5kg og til slutt med 8kg i den ene øvelsen, men det forteller vi også om. :-)


Håper dere ble fornøyde med svarene. Er det noe du lurer på til neste gang?


Rolig søndag

I dag har jeg bare tatt det med ro. Sett på serie, redigert filmen og tilbringt litt tid sammen med familien❤ Som noen av dere kanskje merket, var det noe galt med filmen jeg la ut tidligere i dag, men det er fikset nå, og dere kan se den her. Jeg begynner å merke at vi nærmer oss mer og mer vinter og mørketid. Jeg sov ganske lenge i dag, men likevel var det mørkt ute da jeg sto opp. Solen går tidlig ned også. Nå, kvart på åtte, er det helt svart ute. Solen har altså tatt kveld for ei stund siden. Litt trist at dagene blir så mye kortere, men det gjør det ekstra koselig å tulle seg inn i et pledd å se serier på ipaden. Gjerne med noe godt i glasset, og litt snacks på siden. Det er planene mine for resten av kvelden. En rolig søndag. Ønsker dere alle en fin slutt på uken.

Video av treningsøkt 28.09.13

Har endelig redigert ferdig, og lastet opp videoen fra treningsøkten med lillesøster i går kveld. Vi gikk gjennom det gamle basisprogrammet mitt, med litt gøy og tull inni mellom. Programmet legger vekt på å styrke kjernemuskulaturen, samtidig som det går mye på balanse. Trener du noen av disse øvelsene fast? Eller har du prøvd dem før? Hvilken er din favoritt?

Husk å sette på 720px for best mulig kvalitet


Grillkos og trening

Grillkos med familien, og trening med lillesøster! Har filmet økta litt inni mellom, og det er jeg glad for nå i ettertid. Mulig jeg burde vurdere å sende inn et par klipp til Americas funniest homevideos. Utrolig morsomt og gøy å se lillesøster gjøre mange av øvelsene, haha. Nesten som å se meg selv for et par år siden da jeg gjorde dem for første gang, de er virkelig ikke enkle i starten. Skal se om jeg får redigert klippene, og legge den ut i løpet av kvelden. Hvis ikke kommer den hvert fall i morgen. Tok også noen bilder på vei hjem fra trening, synes det var så utrolig fint ute at jeg ikke klarte å dy meg. Blått, speilblankt vann, mørk bakgrunn og gatelys som lyser opp. Legg forresten merke til jakka mi, verdens beste, og utrolig varm nå når det begynner å bli kaldt ute om kveldene.
Bytur og overraskelse

Har hatt en koselig dag på senteret med lillesøster, og har funnet meg et par nye klesplagg også. Blant annet ei utrolig fin høst- og vinterjakke, som jeg falt for ved første øyekast. Nå er planen å overraske lillesøster med noe jeg håper hun kommer til å like. Er egentlig litt risikofylt å skrive det her med tanke på at hun når som helst kan lese det, men heldigvis er hun ikke så ofte innom, derfor krysser jeg fingrene for at dette går bra. Mange av dere vet at jeg går på toppidrettsgymnaset her i Haugesund, og det gjør også at jeg har muligheten til å trene og bruke utstyret når jeg vil i helger og ferier. Derfor skal jeg nå ta med meg lillesøster der for ei treningsøkt, trenger ikke trene kjempe hardt, men det er moro å gjøre litt andre øvelser inni mellom også. Tenkte vi kunne kjøre gjennom det forrige basisprogrammet mitt, som går stabilisering i kjernemuskulaturen. Forteller dere mer senere, tar selvsagt meg kameraet der også, kanskje jeg får til å filme litt til en videoblogg også, noen som er up for det?

Sjekk forresten den flotte parkeringen min. Har ikke parkert for langt i fra muren hvertfall.. wups!


Bananpannekakefrokost

Prøvde for første gang å lage bananpannekaker til frokost i dag. Må si jeg var ganske skeptisk til å begynne med, for det så ikke så veldig fristende ut, men herregud så godt det var. Kun to egg og ei most banan, som til sammen blir fire bananpannekaker, altså to porsjoner. Som pålegg valgt vi brunost og syltetøy, absolutt å anbefale!

Nå skal jeg og min lille inn til byen for å shoppe litt, kameraet er selvsagt med. Vi prates senere fininger❤Favorittserie(r)

Sitter foran tven i loftstua sammen med min skjønne lille. Har inntatt litt av hvert av fredagskos, men mesteparten er heldigvis sunt. Kjøpte inn bringebær, druer og en stratos sjokoladeplate etter trening i dag. Sitter nå å ser på So you think you can dance, men det er egentlig bare tidsfordriv frem til The castle begynner om få strakser. Det er en av mine favoritt serier, på lik linje med one three hill, white collar, the 4400.. okei, jeg har ganske mange favorittserier, men poenget var at den er bra. Haha, flere av dere som har sett den? :-)


Vellfortjent restitusjonsdrikk

Ligger nå hjemme i sofaen og nyter en vellfortjent, og utrolig god, yt restutusjonsdrikk med sjokoladesmak. Morgenøkten i dag var ufattelig tung, og kveldsøkta var ikke så mye lettere den heller. I dag morges kjørte jeg og ei venninne et nytt basisprogram, som vi såvidt testet litt ut i går. I dag var første skikkelige gjennomkjøring, og det kjentes! Spensttrening i én time, etterfulgt av 30min balanse. Er rimelig kjørt i beina, spesielt leggene, og det kommer nok til å merkes i morgen. På kveldsøkta var jeg oppe på 60kg i rykk fra høye bukker, som faktisk gikk forholdsvis lett. Hadde hele seks støtveninger på 70kg etterpå, og jeg merket godt at jeg hadde hatt tung morgenøkt. Helt til slutt pinte jeg meg gjennom flere sett med femmere på 40kg og treere på 45kg i skråpress. Tuuungt! OG GØY!

Nå skal kvelden nytes med min kjære lillesøster! Vi prates❤
Bildene fra photoshooten

For en liten måned siden var jeg model for én dag som jeg har fortalt nærmere her. Nå har jeg fått tilsendt alle bildene fra photoshooten, og tenkte jeg like gjerne kunne dele favorittene med dere.


Fantastiiisk økt

Treningsøkten gikk akkurat like bra som forventet! Jeg startet med styrkerykk, der jeg tangerte persen min på 60kg. Før jeg gikk over til støt, det er aller første gang jeg trener hele støt med kickstøt i stede for splitt, og det ble så absolutt ikke mislykket. Var oppe på hele 75kg, som er det samme som jeg endte på på NM for et par uker siden. Hadde deretter støtdrag oppe på 95kg, før jeg avsluttet med knebøy. Dobble repitisjoner på 100kg, suuuper happy! Hele fire sett kjørte jeg på toppvekta i knebøy, og det er det jammen lenge siden jeg gjorde sist gang. Er for øyeblikket overlykkerlig, og super positiv når det gjelder treningen. Grunnen til all hodeverken den siste uka har mormor og jeg funnet ut at er at den dårlige tenkemåten er på vei ut. De siste årene har jeg vært utrolig svak mentalt, men forhåpentligvis er det det som nå forsvinner, og jeg blir en av verdens sterkeste når det gjelder det mentale og å ha troen på seg selv på maksvekter. Haha, jeg kan jo alltids håpe.


Avsluttet økta med dette fantastiske måltidet! Knekkebrød med philadelphia ost, og cottagecheese blandet med plommesyltetøy.

Støtet mitt på 75kg i dag, se så lett da!


Skikkelig treningsmotivert!

Tid for trening, og for første gang på en uke er jeg kjempe klar for økta. Har spist en skikkelig middag, og har selvsagt tatt min kjempe gode energishake med skogsbærsmak! Verdens beste. Har også kari traa tightsen på meg, ååh, for en deilig dag. Alt er topp, og jeg er skikkelig treningsmotivert. Har også fått beskjed om at jeg er tatt ut til nordisk mesterskap i vektløfting som blir arrangert i København den 2.-3.November. Jeg har vært med på nordisk et par ganger tidligere, men dette blir første gang jeg konkurrerer i juniorklassen. Lillesøster, Marthe, har også blitt tatt ut til sitt første internasjonale mesterskap. Gleder meg til vi skal reise nedover til Danmark sammen med trener, pappa.
 


Den positive lov

Når jeg er på treningssamlinger i Tønsberg ser jeg ofte opp over garderobedøra. Der henger det et skilt om den positive lov, og den lyder som følger.

Tenk positive tanker.

Bruk positive ord.

Gjør positive handlinger.

Og det positive gror.

Jeg synes denne loven er utrolig smart, og det å henge den opp i et treningslokale er enda smartere. Har flere ganger vurdert å henge opp noe lignende her hos oss, men det har liksom aldri blitt til. Det å være positiv i alle situsjoner er utrolig viktig. De aller fleste av oss fokuserer ofte kun på det negative, men oppi alt det negative finnes det alltid noe positivt. Uansett hva går alltid ting bedre om man smiler og er positiv, samme om det er ting man styrer selv eller ting man ikke har kontroll over. Er det ting man styrer selv vil det gå både bedre og fortere om man fokuserer på det gode. Dersom man ikke kan styre det selv, er det fortsatt positiviteten som må vinne. Man kommer da til å gå gjennom det uansett, og samme hva man prøver å gjøre kommer det til å skje. Hvorfor ikke da se det positive, slik at det kommer til å gå lettere over, og man får det bedre med seg selv?

Det skal selvfølgelig stå ".. everything goes better with..".

 

 


Antrekk 25.09.13
Hva synes du?


God kjemi i kjemitimene

Ettersom jeg har både kamera og liker å ta bilder fikk jeg i dag i oppdrag å fotografere i kjemitimen. Skolen vår skal ha ei messe om ikke så altfor lenge, og da skal vi vise frem bilder fra hva vi holder på med i kjemitimene. Akkurat i dag hadde vi et forsøk der vi skulle sjekke c-vitamin nivået i forskjellige frukt og grønnsaker. Vi brukte paprika, sitron, eple, appelsin og kiwi. Først måtte vi få ut fruktvæsken fra disse fruktene, før vi blandet det sammen med et par andre stoffer, og deretter tok tiden før løsningen ble blå. Des lengre tid det tok, jo mer c-vitaminer er det i frukten.


Ubeskrivelig treningsglede!

Fremgangen fortsetter i en rasende fart, og jeg har nå kickstøtet mer enn sesongbeste i overstøt. Tok hele 80kg i dag, lett som ingenting, føler enda jeg er en del å gå på, og det er så herlig! Lenge siden jeg har likt støt så godt. Tror faktisk aldri jeg har elsket det så mye som nå. Gleder meg i hjel til å teste det ut på neste stevne, er nå hundre prosent overbevist om at dette kommer til å fungere. Utrolig deilig å være så godt som ferdig med den forferdelige splitten!


Legeresultatet

Har ikke fått blogget før nå i og med at jeg skulle til legen rett etter skolen, og trening rett etter der igjen. Fikk beskjed om at hodeverket, neseblodet, kvalmen og svimmelheten mest sannsynlig var migrene. Har fått time til øre-nese-hals spesialist for å brenne i nesen, og etter det skal forhåpentligvis neseblodet forsvinne. Stikkingen i brystet hadde ingen sammenheng med resten, men han tok likevel prøver der også. Har ikke fått noe svar enda, noe som jeg ser som et godt tegn, da er kanskje alt som det skal være. Hodeverket har virkelig vært på sitt verst i kveld, jeg som følte det gikk så bra tidligere i dag, men der tok jeg feil. Under første øvelsen på trening begynte jeg så smått å kjenne et smerten ble sterkere, og det fortsatte og fortsatte. På slutten var det ubeskrivelig vondt, men likevel bommet jeg ikke et eneste løft! STOLT! Ellers har jeg en skikkelig gladnyhet til dere senere i kveld!! Nå er det smoothie tid, så vi prates senere.

Har egentlig ingen passende bilder. Her er Kompis tidligere i dag, som vanlig i hundre! Legg merke til halen, haha.


Styrkevening+kick 70kg

Her er videoen fra treningen tidligere i dag, som lovet. Teknikken er langt i fra der den skal være enda, spesielt i kickstøtet, men jeg har tross alt kun testet det ut skikkelig to ganger, og i dag var første gang med vening før kicken. Egentlig er det ganske sykt at dette kun er 5kg mindre enn sluttresultatet mitt på NM for ei uke siden. I tillegg har jeg nesten ikke spist noen ting tidligere på dagen, ser for meg hvordan dette blir etter jeg er blitt vandt med tyngre vekter, teknikken er bedre og med fisk til middag. Jeg har virkelig troen på at dette kan være det riktige for meg, så får tiden vise om jeg tar rett eller feil.


I can and I will

Vel hjemme fra trening, og ligger nå i armkroken til en skikkelig bamsefar. Treningen i dag gikk over all forventning, jeg bommet faktisk ikke et eneste løft. Tok det riktignok ganske rolig, men likevel. All trening er bedre enn ingenting, så det er viktig å motivere seg selv, selv om man ikke er i toppform. Hodeverken var heller ikke på sitt verste, kjente litt stikking i brystet mot slutten, men alt i alt er jeg stor fornøyd med økta. Deilig å komme seg på trening nå etter hele fire dager fri. Testet ut å ta kickstøt i stede for overstøt i støtene i dag, noe som i hvertfall jeg synes var vellykket. Har enda ikke vært på mer enn 75kg i kickstøt, men har virkelig troen på at det er riktig denne gangen. Var i dag oppe på 70kg, med styrkevening i forkant av kickstøtet, og pappa filmet løftet. Skal se om det ikke kommer ut i løpet av kvelden eller morgendagen. Ellers kjenner jeg virkelig at jeg har trent nå, så tar kveld ganske straks. Sov søøøtt!

Tips til Meksikansk Aften

Er det noen av dere som planlegger en meksikansk aften i kveld? I så fall har jeg et par tips, og kanskje litt inspirasjon, å komme med. I går lagde vi to retter, og begge var meksikanske, så kan trygt si at vi fikk prøvd oss litt på den spansk inspirerte maten i går. Lagde både et hovedmåltid og et mellommåltid. Først kan jeg begynne med hovedmåltidet, det var det mamma som stelte i stand, og jeg som stekte. Hun mixet kjøttdeig og mais i tacoskjell, og la et tynt lag med ost over før hun krydret begrene. Enkelt, kjapt og lettvint. I stekeovnen på 225 grader til osten begynner å bli gyllenbrun, verre er det ikke.


Se bare hvor godt det ser ut, og jeg lover dere, det smakte enda bedre.

Og nå over til det jeg lagde. Her fant jeg frem tacolefser, skjærte hver lefse i åtte, akkurat som man skjærer en pizza. Deretter legger du dem på ei rist, med bakepapir under, dryss over alt du vil av forskjellige krydder, og stek dem i stekeovnen i 3-4 minutter på 225grader. Dette er også kjempe enkelt, og utrolig godt. Perfekt som erstatning til kjeks eller chips om man er litt småsulten, gjerne sammen med supper eller ei gryte. Varrier krydderet for forskjellige smaker.


Kvelden før kvelden

God natt alle fine! Er utrolig trøtt nå, så tenker jeg tar kveld ganske snart. I morgen skal jeg tidlig opp for å ta glattkjøringen. Kjempe spent og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg som en liten unge gjør kvelden før julekvelden. Vi har forresten hatt meksikansk aften her hjemme i dag. Noen som ønsker å se hva jeg mener? Oppskrifter og inspirasjon kommer i morgen, stat turned!


Dagen i bilder

I dag sov jeg faktisk helt til klokken tolv, og da ble jeg vekket av lillesøster, lurer på hvor lenge jeg hadde sovet hvis hun ikke hadde kommet inn. Hele 13 timer søvn fikk jeg i natt, og fortsatt føler jeg meg dødstrøtt og sliten. Begynte forresten å blø igjen i går kveld, da jeg satt å så på film med mamma og pappa. Jeg lå i benken og kjente noe renne nedover halsen, tenkte ikke noe mer over det, men så ble jeg oppmerksom på at det aldri stoppet, og derfor satte jeg meg opp. Sekunder etter begynte blodet å renne ut av venstre nesebor, og det var tilbake til badet igjen. Denne gangen stoppet det heldigvis mye fortere, tror det var fordi nesten alt blodet rant ned halsen. Ellers føler jeg meg fin nå, slet litt meg hodeverk og svimmelhet i dagmorges, men etter et par paraceter forsvant det.

Jeg har ellers brukt dagen på å kjøre en tur med mamma. Først vendte vi nesene oppover, mot toppen av Haugesund, nemlig Steinsfjellet. Der var det skuffende nok mye tåke, så vi fikk ikke sett så mye som vi hadde håpet på. Tok et par bilder før vi kjørte ned, og innover mot Hervik for å se hvordan det sto til der. For å beskrive det med ett ord, høst. Marken var klissvåt, og det lå små dammer overalt. Vises hvert fall at det har regnet, i tillegg var det et par ting som var blåst over ende, men alt i alt så det ganske bra ut. På hjemveien kjørte vi innom eventyrveien som jeg kaller den. En nydelig, svingete, litt smal vei, som er helt utrolig nå på høsten. Om en liten måned skal jeg prøve å komme meg inn igjen, for da har trærne fått enda finere farger, og det ligger enda flere blader på veien.Perfekt mot søtsuget

Føler dere også ofte på dette søtsuget? Kanskje spesielt etter at du har spist middag, kvelds eller lignende? Det gjør hvert fall jeg, og da er det ingenting som smaker bedre enn en dessert. Men dersom man skal spise iskake eller karamellpuddig etter hvert eneste måltid kan du fort få noen ekstra kilo. Derfor tenkte jeg å tipse dere om noen sunne desserter som fort har blitt favoritter hos meg.

1. Bær med vaniljekesam

Her er det kun fantasien som setter grenser. Du kan bruke alle slags bær du vil, både frosne og ikke, du kan også ha litt kokesjokolade på toppen som prikken over i-en. Et eksempel er å ha frosne blåbær i ei skål, ta noen skeer med vaniljekesam over (gjerne mager for en enda sunnere variant) og strø litt hakket kokesjokolade over der igjen. 

 

2. Smoothie

Kan brukes både som et eget måltid, og som kos etter et annet måltid. Lag en mindre porsjon, og du har den perfekte dessert, som også holder deg mett lenge. Oppskriften min finner du her, ellers finnes det også hundrevis av forskjellige oppskrifter rundt på nettet. Dersom du ikke finner noen som frister, lag deg en egen. Bland sammen akkurat det du føler for, og det blir som regel godt.

 

3. Grønnsaker med dipp

Denne kan brukes både som dessert og mellommåltid, kos på lørdagskvelden eller som frokost. Nok en gang er det også kun fantasien som setter grensene. Alt av grønnsaker, gjerne frukt også, kan brukes og duppes i kesam med holiday dipp mix. Også her kan du bruke mager kesam for å få det enda sunnere. Et forslag til sammensetning finner dere her.
Grillkongen slår til igjen

I kveld har vi hatt en koselig kveld her hjemme med familien. Grillkongen a.k.a pappa har fikset grillmaten, mens jeg og mamma tok oss av det andre. Både svin, kyllingfillet, wokede grønnsaker, pomme frits og hjemmelagd salsa prydet bordet sammen med levende lys og blomster. Maten smakte som vanlig perfekt, og nå er det snart tid for dessert -frosne bær med vanilje kesam og kokesjokolade. Jeg har virkelig gledet meg ihjel hele kvelden til å lage det. Vurderte faktisk en liten periode å lage det før kveldsen, men klarte heldigvis å bite det i meg. Ønsker dere alle en finfin lørdagskveld, fortell gjerne hva du bruker din kveld til.


Øvelseskjøre

Endelig virker det som om mamma stoler på meg bak rattet. For mange månder siden, første gang jeg skulle øvelseskjøre med henne satt hun der likblek og klamret seg fast i setet i hver eneste sving. Hun nærmest tryglet om å få bytte plass med meg, altså at hun tok over kjøringen. Men i dag, over et halvt år senere, spurte hun meg om jeg hadde lyst til å kjøre en runde senere. Haha, spent på om hun fortsatt er livredd, eller om hun faktisk begynner å stole litt på meg, for jeg er faktisk ganske flink til å kjøre. Må såklart en del mer kjøring til før jeg kan ta førerprøven, men jeg er langt i fra den verste sjåføren. Første gang jeg satt bak rattet visste jeg faktisk ikke hva kløtsjen var, og et par timer senere samme dag, kjørte jeg i sentrum! Kommer aldri til å glemme den dagen, husker jeg var livredd da morfar foreslo at vi kunne bevege oss ut i trafikken siden det gikk så bra på parkeringsplassen. Men herregud så gøy det var, ønsk meg lykke til nå da.

Good morning loveliesGood morning lovelies❤ Ligger i senga og slapper av, nyter denne lørdagsmorgenen. Helt fri for alt av hodeverk og kvalme, overlykkelig for at det virker som det er borte, selv om jeg har sovet utrolig dårlig i natt. Våknet flere ganger, og klarte ikke å sove til mer enn halv seks. Etter det har jeg bare ligget i senga og stirret i taket, slappet av og prøvd å sove igjen. Tusen takk for tilbakemeldingene på innlegget Noen som har opplevd det?, ser mange av dere sier grunnen kan være nervøsitet, stressing eller lite søvn, men ingen av dem stemmer egentlig med meg. Kanskje var det bare helt tilfeldig at det kom, eller kanskje ikke, det viktigste er at det ser ut til å være borte nå, og jeg føler meg mye bedre. Krysser fingrene for at det varer.I går kom jeg over denne bloggen av Kristine Weber, hun publiserer mange forskjellige matoppskrifter på proteinrik, sunn mat. Hun legger ut utrolig mye godt, blant annet denne blåbærmoussen. Den smakte himmelsk, og det er jeg sikker på resten av rettene gjør også. Verdt å ta en titt.


Spreke, fargerike treningsklær
Jeg har alltid hatt en kjærlighet for Kari Traa treningsklær, og ble derfor superlykkelig da hun har kommet ut med en ny kolleksjon nå, og ønsker å tipse dere også om den. Utrolig mange fine, spreke farger, og jeg har lagt ved mine favoritter under. Det jeg synes er så fint med Kari Traa er at selv om det er treningsklær, kan det like gjerne brukes til hverdags. Spesielt butterfly gensrene og bilde kollasj nummer to under, får skikkelig vinterstemning med en gang jeg ser dem, og ønsker bare å eie alt for deretter å ta dem på sammen med et par tykke ullsokker. Aah, lykke!


genser her // sportsbh her // tights her // singlet her


genser her // genser her // tights her


kort blå her // kort rosa her // kort svart her

lang blå her // lang rosa her // lang svart her


blå genser her // rosa genser her // svart genser her

blå singlet her // rosa singlet her // svart singlet her

 


Noen som har opplevd det?

Helgen startet på ingen måte som planlagt.. Det hele begynte litt før klokken tolv da jeg var på skolen. Jeg sto i kantinen, rett opp og ned, gjorde ingenting, men plutselig begynte jeg å blø i fra nesen. Jeg løp inn på nærmeste toalett, og det rant og rant. Etter det var gått ti minutter, og det enda ikke var stoppet begynte jeg å bli litt redd. Jeg ringte pappa, som igjen ringte mamma og læreren min. Mamma kom oppom på skolen og hentet meg, før vi kjørte videre til legen. Der hadde de pause, men vi fikk komme inn med en gang etter pausen var over. Blodprøve ble tatt, de sjekket både blodprosent, blodtrykk og puls. Alt virket fint, og vi kjørte hjem igjen med noen gode tips dersom det skulle skje igjen.

Når jeg kom hjem la jeg meg for å sove, sovnet med en gang og våknet ikke før over fire timer senere. Nå for rundt en halvtime siden startet det igjen, og det gjorde det forresten i går morges også. Er skikkelig dårlig, kvalm, svimmel, hodeverk på venstre side og utrolig trøtt. Og lurte på om noen av dere har opplevd dette før? Eventuelt hva var det og hvordan fikk dere stoppet det?

Mamma nærmest tvangsfotograferte meg, haha. Ville virkelig ikke bli tatt bilde av slik jeg ser ut nå, men la gå. Må forresten få legge til at bildene er tatt med den nye smarttelefonen til mamma, som til nå har eid en steinaldertelefon. Dere kan tro hun var stolt etter hun hadde tatt bildene.


En perfekt dag

Det begynner sakte men sikkert å gå innover meg at vi nå nærmer oss den mørkere årstiden. Morgenene blir mørkere, og det er tyngre å komme seg ut av sengen. I tillegg merker jeg det utrolig godt nå om kvelden etter trening. Jeg pleier alltid å ta bilder enten før eller etter treningsøkten, og i det siste har det blitt før, men når jeg i dag skulle ta bilder etter var det plutselig blitt natt ute. Fremover må jeg nok ta alle bilder enten inne eller i god tid før trening, noe som er utrolig kjipt med tanke på at jeg på en måte har en tidsfrist på meg. Det er så mye lettere når det er lyst døgnet rundt.


Dagen i dag har vært en av de beste på lenge. Jeg har hatt to utrolig harde, men kjekke treningsøkter, matteprøven i dag gikk ganske bra, jeg har hatt fisk til middag og smoothie til kvelds, jeg har fått invitasjon til treningssamling sammen med de beste jentene i landet og jeg har perset i kickstøt. Lista er utrolig lang, og jeg kunne holdt på i evigheter, det har virkelig vært en perfekt dag. Første økta var kjempe tung, spesielt den andre øvelsen, men jeg slet meg igjennom det med kun en miss, og det var overstøtet på siste settet. Bortsett fra det var første økta ganske grei, og det samme var andre økta. Jeg perset i kickstøt, som jeg ikke har trent på lenge! Perset med 10kg faktisk, og er nå kun 10kg under overstøtspersen min, og 6kg under støtpersen, og dette uten å være vandt med øvelsen. Luftet ideen om å bytte fra overstøt til kickstøt på trening i dag, og jeg må si jeg er nyskjerrig og spent på hva utfallet blir. På en måte liker jeg det gode og trygge med overstøt, men på den annen side så ønsker jeg å prøve noe nytt. Jeg har lyst å få til noe som kan fungere på maks vekter også, noe som ikke får hode til å svikte.
 


Karmaen min er den beste!

Jeg er overlykkelig, de siste minuttene har gått til å glise, smile og le. Hadde det ikke vært for ørene, tror jeg at smilet hadde gått helt rundt. For rundt én time siden satt jeg her fortvilet, og nesten helt sikker på at ting kom til å gå i vasken. Men det ser ut til at karmaen min er kjempe god, for nå er alt fikset, og ting ble bra til slutt. Eller, ikke bra, men perfekt! Det har seg nemlig slik at i ukevis har det vært planlagt at to venninner av meg som bor i Trondheim skal komme på besøk i høstferien. Dette har vært planen i evigheter, og flybilettene har vært bestilt lenge. De skulle komme mandag kveld, og være ei uke. Men i dag fikk jeg også invitasjon til en treningssamling i Trondheim samme uka. Samlingen er fra og med fredag, altså på samme tidspunkt som jeg har besøk. Jeg ble superstressa, og redd for at ting kom til å krasje, og at jeg derfor ikke kunne delta på samlingen. Men heldigvis er alt ordnet, de fikk byttet billetter, og skal nå være fra mandag til fredag, og vi reiser tilbake til Trondheim med samme fly. SOM jeg gleder meg!

Meg for 10år siden

I dag har mamma og pappa gjennomgått så og si alt av sekker, esker og boder, da de skulle på bosset å tømme. Jeg lå oppe å øvde på matte, og plutselig spurte mamma meg om jeg kunne komme ned litt. Der sto hun med dette fantastiske bilde av meg for snart ti år siden. Haha, jeg må bare le når jeg ser på det bilde, synes selv at jeg har forandret med kjempe mye på de årene. Likevel er innsiden den som er mest forandret, det har skjedd så utrolig mye siden dette bilde ble tatt, i tredje klasse. Hele verden var bare en stor lekeplass, og det eneste som betydde noe var barbiedukkene, bøkene og tri bonius. Litt gøy å tenke tilbake på egentlig, den gang man bare tok på seg det som lå øverst i skapet, ikke sminket man seg, og håret trengte kun å bli børstet gjennom en gang om dagen. Livet var bekymringsløst og herlig! Dersom noen hadde tilbudt meg å reise tilbake igjen til den gang jeg var 8-9 år tror jeg likevel jeg hadde takket nei. Jeg hadde det kjempe fint da, men det har jeg virkelig nå også! Hva ville du gjort? Reist tilbake eller ikke?

Synes du jeg har forandret meg mye?


Prøver, skole og full plan

Nyter nå en liten pause fra matematikken, som jeg har sittet med siden jeg kom hjem fra skolen i dag. Vi har matteprøve i morgen, og da må det øves, øves, øves og øves litt til. Håper virkelig på en god karakter her også. Hadde som sagt kjemiprøve forrige uke som gikk utrolig bra, hadde også religionsprøve forrige uke som jeg følte gikk ganske bra, men som jeg ikke har fått igjen enda. På mandag er fristen for innlevering av en analyse av et folkeeventyr. I tillegg renner det over med prøver neste uke. Kan trygt si at skolekjøret er startet igjen, og det for fullt. Godt det bare er to og ei halv uke igjen til høstferie.Fullført 5km i regn

Akkurat satt meg ned etter en god joggetur ute i vårt fantastiske høstvær. Kjempe deilig å sette seg ned i sofaen, er helt utkjørt etter 5km løping. Er det en ting vi vektløftere blir dårlige på så er det langdistanseløping. 60m er vi utrolig gode på, og kanskje enda bedre blir resultatet på 40m. Grunnen er at alle øvelser og måten vi trener på gjør at muskelfibrene omdannes til muskelfibertype 2. Altså vi er utrolig effektive, og kan utvikle større kraft, men ikke holde ut like lenge. Heldigvis var det bare et par små bøyer under selve løpeturen, men både før og etterpå falt det virkelig ned. Har løpt med pulsklokke, og testet litt slik at alt skal være klart til neste uke da jeg skal ta makspulstest. Er utrolig kjipt dersom det viser seg at jeg må ta den testen enda en gang etterpå bare på grunn av at pulsklokken ikke virket som den skulle, eller jeg hadde trykket på noe feil. Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg testen på mandagen eller tirsdagen. Mitt første ønske er mandagen, men tror jeg kommer til å se været litt ann. 


Persing, jordbær og header

Treningsøkten i dag gikk kjempe bra, persing og høye vekter er såå gøy! Jeg startet økten med øvelsen rykk fra høye bukker, som vil si å starte med stanga i sluttfasen av draget. Her var min gamle pers på 55kg, men den høynet jeg med hele 7,5kg i dag! I tillegg gikk overstøtene etterpå også ganske bra. Jeg var opp på 77kg, noe som er hele to kilo over det jeg fikk som sluttresultat i støt på NM i helga. Rykkdrag og knebøy fulgte etter, begge øvelsene med tre repitisjoner på 90kg.

Nå ligger jeg i senga, godt pakket inn i ullpleddet mitt, under dyna og med kosebukse og en deilig genser. Er virkelig blitt iskaldt de siste dagene, kjenne at vinteren er på vei. Ligger også å slapper av med røde, saftige jordbær. Har ikke spist det siden i sommer, så det var virkelig på tide. Tusen takk pappa❤

Har endelig fått byttet headeren forresten! Hva synes du?
 


Confidence

Klokken nærmer seg seks, og treningstid. Dagens andre økt står for tur, og forhåpentligvis blir det godt oppmøte i kveld også. I går var det kun jeg, lillesøster, pappa og treneren som var der, men tirsdager pleier som regel å være litt bedre. Har foresten tatt noen nye bilder til headeren nå, så den blir mest sannsynlig oppdatert i løpet av kvelden. Hva synes dere, på tide med en ny?

Fingeravtrykklås

Beklager for at det ble et sent innlegg i dag, men gjett hva? Jeg klarte å glemme nøklene. Igjen! Da jeg satt på trappa tidligere i dag tenkte jeg på hvor unødvendig det er med nøkler. Jeg vet at det i lang tid har vært snakk om å innføre fingeravtrykklåser i stedenfor slike nøkkellåser som vi har i dag. Spesielt i hus tror jeg dette hadde vært en stor suksess. Det er mye vanskligere å få tak i fingeravtrykket til en person enn det er å få tak i husnøkkelen. Dermed er det også mindre sjanse for innbrudd. Jeg personlig tror også det er vanskligere å bryte seg inn i et hus med slik teknologisk lås. Ikke nok med at det er mer sikkert, men for slike som meg ville det vært kjempe deilig. Aner ikke hvor mange timer av livet mitt som har gått til å sitte utenfor å vente på at noen skal komme hjem, men det er hvert fall ikke få. Dersom man har fingeravtrykkslås, skal det godt gjøres å ikke komme seg inn. Altså, du må miste fingeren din. Du slipper å tenke på å "flytte fingeren fordi du har ei annen jakke i dag enn du hadde i går". Slik jeg ser det er dette bare pluss, pluss, pluss. Hva tenker du om saken?

Innkjøp 16.09.13

Lovet dere bedre bilder av innkjøpene i kveld, men det tok jammen tid. Enkelte dager vil ikke macen min samarbeide, og i dag er en av dem. Jeg måtte derfor etter å ha tatt bildene legge dem inn på macen, laste dem opp i bildegalleriet på blogg.no, laste de ned igjen på ipaden. På ipaden redigerte jeg dem i en utrolig dårlig app. Noen som har tips til noen gode redigeringsapper? Ikke noe skikkelig fancy, men kun lysstyrke, farger, kontraster og slike ting. Etterpå lastet jeg nå de redigerte bildene opp igjen på blogg.no, og sitter nå og blogger fra ipaden.

Jeg må bare få beklage den elendige bildekvaliteten (og redigeringen), men det ble bare slikt i dag. Håper dere likte innkjøpene likevel, og dere skal uten tvil få se mer av dem i tiden fremover. Skal blant annet bruke en av de nye toppene i antrekket i morgen, klarer du å gjette hvilken?

Hva synes du?


Shoppebelønning

I siste time på skolen i dag hadde jeg kjemi, og vi fikk igjen resultatet fra fredagens prøve. Gjett hvem som fikk beste karakter i klassen?? Jo, jeg! Holdt på å gråte av glede, og ble super stolt og kjempe fornøyd. Det første jeg gjorde var å løpe ut på gangen og ringe pappa, haha. Av den grunn bestemte jeg meg også for å shoppe etter skolen. Har faktisk ikke kjøpt et eneste klesplagg siden jeg var i Bulgaria i sommer, så jeg hadde litt å ta igjen. Jeg fikk kjøpt meg både jakke, treningsklær og vanlige klær. Under får dere en liten smakebit på favorittene fra hverdagsklærne, bedre bilder får dere i kveld etter trening. 


Ukens Spørsmål #3

Hvilken skole går du på?

Jeg går på HTG, Haugesund Toppidrettsgymnas.

 

Lurte på om du kunne skrevet om skolen du går på? Hvilke linjer? Er det basistrening der også? Og hvordan er treningen?

Skal prøve å få skrevet et innlegg om dette i løpet av de neste dagene. Kunne svart på spørsmålet ditt her også, men velger heller å ta det i et eget innlegg da jeg ønsker å skrive litt utfyllende om dette.


Maten din så utrolig god ut! -hva er det? =)


Det er kjempe godt også! Et halvt eple, litt druer og fire små grove knekkebrød med naturell philadelphia ost og sukkerfritt syltetøy.

 

Lykke til! Skal du filme løfta dine igjen? Det er så kult å se på!

Tusen takk! Ja, mamma filmet løftene mine, pluss 3-kampen, og de kan du se her.

 

For et styr ja, men hva var det du drakk? :) skjønte det ikke helt, hehe

Er ikke helt sikker på hva du ikke skjønte, men i hvert fall; jeg drakk brus, til sammen én liter i løpet av en time.


 


Fikk du svar på det du lurte på? Hvis ikke, legg igjen en kommentar med spørsmål til neste uke?


Dopingkontrollen

En stund etter at jeg var ferdig med å løfte ble jeg plutselig ropt opp igjen, og jeg var da blitt valgt ut til å ta doping kontroll. Noe som jeg så på som ingen problem da jeg har gjort dette før også, men der tok jeg jammen feil. Etter å ha fylt ut en del skjemaer,  satt jeg meg ned og begynte å drikke. Etter rundt en halvtime var jeg klar, gikk inn, men fikk kun 80ml. Noe som førte til at prøven ble tømt ut igjen, og jeg måtte begynne på nytt. Minste målet er nemlig 90ml. Etter dette tok jeg et av de dummeste valgene jeg noen gang har tatt. Jeg tenkte at siden det var for lite måtte jeg drikke mer.. Jeg drakk til sammen én liter, noe som førte til at den neste prøven var langt over målet, men den var altfor tynn (altså det var for mye vann i den. Det jeg drakk hadde bare rent rett igjennom uten at det hadde fått tid til å ta opp noe som helst av stoffer). Jeg satte meg ned igjen, uten å drikke, men likevel ble den neste prøven enda tynnere.. På det stadiet her var jeg ufattelig lei, og fikk derfor gå ned i hallen, men kun ved tilsyn av kun ene dopingkontrolløren. Jeg slappet av litt, og så på løfterne, men så begynte det. Magesmerter, så sterke som jeg aldri har kjent før, ingen sittestilling var behagelig, og uansett hva jeg gjorde ble det ikke noe bedre. Hodeverk begynte jeg også å få, samtidlig som jeg var utrolig sliten og iiiiskald. Jeg la meg ned på gulvet, og fikk halvsovt en liten stund, og etter det ble ting straks mye bedre. Det eneste som ikke var borte var frysingen. Nå, etter over fire timer var jeg klar til å prøve for fjerde gang. Og endelig, denne gangen gikk det! Prøven var både over minstemålet, og den var ikke for tynn. Trodde helt serriøst at jeg skulle begynne å gråte av glede. Og for å avslutte med det positive, jeg fikk både en slik liten vaskelapp som dere ser under og en kortstokk. Jeg fikk også virkelig trent meg på å skrive signaturen min, haha.HØST

Været ute roper kun en ting, HØST! Det regner kattunger, blåser og er rett og slett skikkelig drittvær. Har kun ligget inne å slappet av, sett på filmene fra i går, hatt besøk av farfar, hjulpet mamma med hennes nye mobil og såklart begynt på sesong to av White Collar. Husker dere jeg fortalte om den for ei stund tilbake? Vel, nå har sesong to av den også kommet på netflix, og den er minst like god som sesong en, om ikke bedre. Har i tillegg til dette stelt i stand lunsj til meg og lillesøster. Stekte havrepannekaker, og toppet dem med mormors hjemmelagde plommesyltetøy som smakte himmelsk!Lagde selvfølgelig også dessert, som besto av frosne bær med vaniljekesam!Dette bilde tok jeg egentlig kun egentlig for at det skulle se fint ut for dere, sannheten er at alt smaker mye bedre når det er most og blandet. Haha, så sliiik så det egentlig ut:

Ikke fullt så elegant? Haha..


Videoen fra stevnet

Husk å sette på 720px for enda bedre kvalitet.

 

Hva synes du?


Resulatene fra NM

Vi kom mye senere hjem i går enn hva jeg hadde regnet med, og derfor ble det dessverre ingen blogging i går kveld. Etter løfting, dopingkontroll og mye venting i blant annet ferjekøen, var det godt å legge seg i sengen rundt halv tolv i går kveld. Alle løftene, pluss 3-kampen, fikk jeg min kjære mamma til å filme, og det kommer ut på bloggen senere i dag.

Som jeg sa i går begynte dagen så tidelig som klokken fem, vi var i Vigrestad klokken ni, da innveiingen begynte. Etter at vi hadde veid oss inn satt vi og ventet, slappet av, fikk i oss litt mat og drikke før det var tid for defilering. Alle jenteløfterne ble presentert, åpningstalen ble holdt av presidenten i Norges Vektløfterforbund og nasjonalsangen ble spilt. Nå var stevnet åpnet.

Jeg var den siste løfteren i både rykk og støt, noe som førte til at jeg fikk et par av løftene mine etter hverandre. Hva jeg løftet av kilo og slikt får dere se senere i dag på filmen, men jeg kan si så mye som at jeg fikk 3/6 godkjente. Altså et helt OK resultat. Jeg er langt i fra fornøyd, men det kunne definitivt gått verre også. Det jeg synes er positivt er at de tre løftene jeg fikk godkjent kjentes utrolig lette, og så egentlig bra ut på videoen også. 3-kampen rett etterpå gikk også bra, egentlig litt bedre enn løftingen, da jeg perset i både sprint og hopping. Kule var jeg 0,39cm bak pers. Sammenlagt fikk jeg sølv, og ny poengpers i fem kamp. Nå har jeg hvert fall mye inne til å ta ut på nordisk som arrangeres i København 2-3. November!

Etter stevnet ble jeg også innkalt til dopingkontroll, som jeg skal fortelle dere mer om senere.
Før Fuglene Fiser

God morgen! Regner med at det ikke er så mange som er våkne klokken-FørFugleneFiser nå på en lørdag, men her i huset har det vært liv siden klokken fem! Alt er pakket og klart, og om få minutter setter vi oss i bilen med kursen sørover. Energibar er allerede inntatt, og senere én til før løftingen starter. Håper dere alle får en flott lørdag, og koser dere ihjel. Jeg vet ikke når neste oppdatering kommer, men det er mest sannsynlig i kveld etter at vi har kommet hjem igjen fra stevnet. Og tusen takk til flinke mamma som var fotograf i dag, i tillegg til at hun skal få prøvd seg bak kameraet under stevnet i dag også.New in

Da jeg satt på skolen i dag fikk jeg melding om at min hettegenser med klinikk selsaas logo nå var kommet. Dermed hev jeg meg på scooteren da jeg kom hjem slik at jeg fikk hentet den før de stengte. Den er utrolig deilig, myk og kjempe fin! Perfekt start på helgen, som forhåpentligvis kommer til å bli perfekt den også.
Om nøyaktig 24 timer

Om nøyaktig 24 timer sitter jeg nå nede i Vigrestad i hallen, klar for å løfte. Stevnet begynner nøyaktig klokken ti, innveiingen er fra åtte til ni. Jeg er i den første puljen, men regner med jeg kommer til å løfte rundt halv elleve. I fjor ble dette stevnet arrangert i Bergen, og det ble da holdt den 15.september. Sluttresultatet mitt ble 64kg i rykk, 76kg i støt og dermed 140kg sammenlagt. Jeg er fast bestemt på at resultatet skal bli mye bedre i år, og satser på å nærme meg persene, muligens høyne dem også. Time will tell! Tre kampen gikk også ganske greit, trippelhopp på 6,49m, kulekast på 10,35m og 40m på 7,00s. Jeg har aldri hoppet lengre enn jeg gjorde på dette stevnet, men har fått bedre perser både i kule og 40m senere.

Gull verdt

God morgen! Nå er det jammen lenge siden jeg har blogget før skolen, men i dag hadde jeg utrolig nok kjempe god tid. Ikke vet jeg hva som gjorde at jeg våknet lenge før alarmen ringte, men noe må det ha vært. Sitter nå i stua sammen med lillesøster foran tv skjermen og nyter en deilig morgen. Det er hele tyve minutter til jeg blir hentet, og slik tid som dette om morgenen er gull verdt. I går hadde jeg kun ti minutter på meg da lillesøster hadde glemt å vekke meg, mens i dag er tempoet et annet. Skal bare slappe av de siste minuttene før vi kjører på skolen for morgentrening! Ønsker en fantastisk fredag til dere alle.

Kun få dager igjen

Nå har jeg gjennomført min annet siste økt før stevnet i helgen. I morgen tidlig venter den aller siste, og så er det bare å samle alle krefter og all energi før den store dagen. Gleder og gruer meg på en og samme tid, men jeg tror, og håper, dette stevnet kommer til å overraske med positivt. Med kun to dager igjen er det ekstremt viktig med nok søvn, og derfor tar jeg straks kveld. Skal kun spise opp resten av maten før jeg finner sengen. God natt alle store og små!


Antrekk 12.09.13


Hva synes du?

Middagstips

Er du sulten, men ikke orker å styre med så mye? Samtidig som du vil prøve å spise litt sunt? Da er dette perfekt for deg. Det er enkelt, kjapt, godt og sunt!

 

Du trenger

Torskefillet

Grønnsaker (gulrot og brokkoli)

Kesam

Salt, pepper og evt persille

 

Du gjør

Krydre torsken med salt og pepper.

La den ligge i stekepanna på svak varme.

Skrell gulerøtter samtidig som fisken ligger å putrer.

Rasp gulerøttene, og finn frem brokkolien.

Snu fisken og fjern skinnet på filleten (som til nå har ligget ned i panna)

 


Legg de raspa gulerøttene på tallerkenen sammen med litt brokkoli eller andre grønnsaker om du vil. Etter at du har fjernet skinnet på torsken legger du også denne oppå. Dasj gjerne litt kesam ved siden av, og for litt mer smak drysser du persille over. Bon apetit!

Workingtime

Nå er det tid for jobbing igjen, og etter en deilig middag kunne jeg ikke vært mer klar. Ikke overraskende ble det fisk i dag også, oppskriften kommer i kveld! Har ikke så veldig god tid, så vi prates heller senere i dag. En fantastisk lillelørdag til dere alle!


SOMMERfugl høst

Nå når høsten begynner å komme for fullt, er det viktig å holde igjen på det lille av sommer vi fortsatt har. I dag har jeg svevd rundt som en liten rosa sommerfugl, og kunne nesten ikke hatt det bedre. Fikk denne utrolig fine toppen av mormor, og hvorfor hun ikke ville ha den aner ikke jeg, den er jo så fin! Følte vi var tilbake i juni da jeg fikk denne på, og plutselig ble ikke høsten så mørk likevel. Hva synes dere? Flere som også liker å gå i sommerinspirerte klær nå på høsten?❤Overraskende oppmøte

Sitter i skrivende stund i gangen utenfor baderomsdøren og venter på lillesøster som bruker en evighet i dusjen! På treningen i dag satte vi nesten ny årsbeste. I ukevis, til og med månedsvis, har vi kun vært de samme fire på trening hver eneste dag, lillesøster, pappa, treneren og meg. Men til vår store overraskelse var vi i dag hele åtte stykk. Ei jente som har trent tidligere, men ikke har vært her på ni måneder kom plutselig tilbake, og samme skjedde med en som har vært vekke i litt under et halvt år. Han hadde også med seg ei, i tillegg til at det var ei helt ny. Alle de fire kom helt tilfeldig på den samme treningsøkten, hva er oddsen for det? Likevel såå gøy! Etter økten bestemte vi oss for å hoppe i jacuzzien, som vi endelig har fått opp å gå. Satt vel i rundt en halvtime, kjempe koselig og ikke minst deilig. Nå er forresten dusjen ledig, så jeg får slutte å bable.

Sterkere enn pippi

God ettermiddag! Etter en finfin skoledag hadde min kjære mamma laget fisk til middag. Ikke hvilken som helst fisk heller, men nemlig stekt laks med dill, poteter og grønnsaker. Og med tanke på at det sto fisk på menyen blir det mest sannsynlig en kjempe bra økt i kveld! Jeg har nemlig en slik greie at hver gang jeg spiser fisk til middag blir jeg sterkere enn pippi. Nå er det ikke verdens tyngste trening i kveld med tanke på hvor få dager det er til stevnet, men litt ekstra energi er det alltid greit å ha.Da Gud delte ut søstre

Ei god økt som ble avsluttet med tre enkle på 100kg i knebøy er nå gjennomført. Og prikken over i-en var da jeg fikk min favorittsmoothie etter trening. Sitter å koser meg med siste rest av herligheten samtidig som mp3 roper ut høytalerne. En deilig og avslappende kveld i senga foran ipaden med lillesøster på skype. Slik er det når vi knapt har sett hverandre de siste fire dagene, da er man nødt til å fylle på med litt søsterprat. Tror jeg må være verdens heldigste, og jeg er helt sikker på at jeg sto først i køen da Gud delte ut søstre, haha!❤Ukens Spørsmål #2

Naturel yoghurt du bruker?

Ja, jeg bruker naturel yoghurt. I oppskriften står det kun yoghurt, altså det er valgfritt hvilken smak du har. Om du ønsker vanilje, jordbær, skogsbær eller naturel har det ingenting å si.

Har kiwien mykje å sei for smaken? Eg tåler desverre ikkje kiwi og lurte på om den gjekk ann å berre fjerne frå oppskrifta?

Kiwi går helt fint ann å fjerne fra oppskriften. Du kan eventuelt erstatte den med litt mer bær eller en annen frukt om du ønsker det. Hvis ikke kan du bare fjerne litt av juicen og litt yoghurt for å få rett måleforhold.Hvor kjøper du proteinpulveret ditt, og hva betaler du for det?

Shaken jeg drikker på dette bildet er energishake, ikke proteinshake. Den er av merke protein fabrikken, og jeg kjøper det fra sportsmat. Jeg får rabatt på det, men originalprisen er 249,- for en kilo. Akkurat nå har sportsmat tilbud på dette produktet, og du får det for kun 199,-! Men tilbake til spørsmålet ditt, jeg kjøper proteinpulveret på sportsmat.no, og det er også fra proteinfabrikken. Whey tech med sjokoladesmak. Det er for øyeblikket utsolgt fra sportsmat, men du finner det her til kun 349,-Det var alle spørsmålene denne uken, har du spørsmål til neste uke? Legg igjen kommentarer i dette innlegget.


Himmelsk lunsj

Morgenøkten er fullført, og verdens beste lunsj lå og ventet på meg gjennom hele økta. Rug knekkebrød med cottage cheese og banan ved siden av. Aah, er det mulig å ha noen bedre motivasjon enn en god lunsj? I mine øyne er det ikke det. Blir alltid mye mer sulten når jeg trener om morgenen, kanskje fordi jeg kun har spist frokost på forhånd, og ikke en stor middag. Noen som har samme erfaring? Vet forresten at det er utrolig dårlig kvalitet på bildene, men slik er det med mobilbilder. Valgte å la kameraet ligge hjemme i dag da jeg ikke hadde så god plass i skoleveska.
The feeling is back

God kveld dere! Ja, jeg lever fortsatt, og er nå tilbake for fullt. På fredag bestemte jeg meg for å ta en aldri så liten bloggpause, føler bloggingen har vært utrolig dårlig i det siste, og det ble fort noe jeg følte jeg måtte gjøre i stedenfor noe jeg ville gjøre. Jeg har nå hatt denne bloggen siden januar i år, altså hele ni måneder, men har likevel aldri hatt en så lang pause som nå. Den gjorde virkelig godt, og jeg føler jeg har slappet skikkelig av denne helga. Det å ha en blogg er ikke så lett som mange av dere kanskje tror. Man kan fint ha ei nettside der man slenger inn et bilde av dagens middag, eller forteller at man har fått ei stor naturfagslekse, men det er ikke den typen blogg jeg ønsker å drive. Jeg ønsker å ha en plass der jeg kan uttrykke meg både via tekst og fotografering. Jeg ønsker å ha ei nettside folk har lyst til å trykke innom, og som folk liker å lese. Jeg ønsker å inspirere folk på samme måte som andre bloggere inspirerer meg. Slike ting tar tid både tid og krefter, og noen ganger er det ikke alltid like gøy. Men nå i dag har jeg virkelig begynt å savne bloggen igjen, og det er nettopp den følelsen jeg ønsket å kjenne. Den følelsen der det kribler i fingrene, der det eneste jeg har lyst til er å logge meg inn på blogg.no og skrive til jeg ikke lenger har flere ord på hjertet. Bloggingen fremover nå kommer til å bli mye bedre enn den har vært de siste ukene, og forhåpentligvis liker både jeg og dere det mye bedre. For dette er gøy, dette er noe jeg trives med, og noe jeg absolutt ikke kunne tenkt meg å slutte med. Ønsker dere alle en fantastisk fin kveld, og håper dere ikke ble altfor skuffet for at jeg plutselig forsvant vekk i et par tre dager.Dette har vi alle godt av

Har akkurat skrevet ferdig en religionsinnlevering, så har jeg den ute av hodet, er alltid deilig å få slike ting gjort så fort så mulig. Noe av det kjedeligste som finnes er å sitte igjen med en haug av innleveringer og prøver den siste kvelden, da er det fort gjort at alt bare blir sånn halvveis, og det er også lettere for at det havner i glemmeboka. Dagens tips fra meg må være å planlegge! Skolen, hverdagen, treningen, ja til og med maten. Planlegg alt så blir det mye lettere for deg å ha kontroll, og du får også gjort mer. Litt struktur i hverdagen har vi alle godt av. Nå tar jeg kveld, håper dere sover godt og drømmer søtt!❤En hektisk hverdag

Hasteblogger litt nå, for jeg fikk plutselig mye dårligere tid enn jeg hadde sett for meg i dag. Kjørelæreren min og jeg ble nemlig enige om å kjøre en liten time ekstra, og fikk da fullført sentrumskjøringen i samme slengen. Godt å være ferdig med det, men ikke fullt så godt å komme hjem etterpå. Hodeverk, sliten, sulten og trøtt, kunne fortsatt lista i evigheter, men har ikke tid. Takk og lov for det! Haha, spise middag, ta noen fantastiske bilder til dere, blogge og få i meg en energishake, alt på under én time. Herregud så stress! Gleder meg til å komme på trening å få brukt opp det bittelille jeg har igjen av energi, før jeg legger meg i senga i kveld og samler energi for morgendagen! :-D
Se forresten hvor hoven ankelen min er! Aner ikke hva som skjer, men jeg klør sinnsykt på ene siden av knoken, og er rød og opphovnet på andre siden. Sinnsykt irriterende. Noen som har hatt noe lignende før, eller vet hva det er?


Morgentrening er topp!

Opp og hopp, morgentrening er topp! Er nettopp ferdig med en dobbel norsktime, og endelig er det klart for vektløfting. Toppidrettstimene på skolen er delt opp slik at halvparten av skolens elever trener klokken åtte, og resten klokken ti. Jeg er altså i den siste delen, og trener fra klokken ti til halv tolv. I dag, på torsdager, er også treneren min til stede her på skolen, noe som er utrolig greit både med tanke på egen trening, men også at han da hjelper andre elever med teknikken. Vektløfting er nemlig en ganske stor del av basisprogrammet til de aller fleste andre elevene. Men nå må jeg komme meg på trening, vi prates senere, skal nemlig ha kjøretime 14.40, og har derfor litt over en time å slå ihjel i kantinen.

Sweet dreams

Jacuzzien kom faktisk overraskende godt på plass, selv om det var ufattelig tungt og litt trangt enkelte plasser gikk det til slutt. Den er også helt oppfullt og klar til bruk! Resten av kvelden har gått til litt etterlengtet kvalitetstid med min kjære. Godt å se han igjen etter ei hel uke, og har også funnet en annen person som heller ikke liker saus! Helt utrolig, vi må være de eneste i universet som foretrekker maten uten, og så fant vi dette ut i dag ved ren tilfeldighet, haha. Ligger nå i sovesofaen og høster hvete, og ja, jeg snakker selvfølgelig om hay day. Har du hay day? Legg gjerne igjen en kommentar med din mening om appen, og gjerne hvilken level du har kommet på også :-DNå tenker jeg å ta kvelden, lade opp til dobbel vektløfterøkt i morgen! Skal man bli best må man trene best!❤


Prosjekt jacuzzi

For en stund tilbake kjøpte vi jacuzzien til mormor og morfar, de brukte den ikke så ofte, og de gangene den ble brukt var det som regel av oss. Derfor ble de enige om å selge den, og vi ble de heldige som nå har fått oss en utrolig stor, kjempe fin og nesten ny jacuzzi. Gleder meg som en liten unge til å få prøve denne i løpet av uken, den kommer uten tvil til å bli flittig brukt, hvert fall i vinter når snøen begynner å legge seg. Det eneste som gjenstår er å få den flyttet fra hengeren og opp på terassen. Vi har derfor samlet troppene i kveld, og klokken syv blir beistet bært opp. Tror pappa snakket om at den veide rundt 350kg, men er vi nok folk blir det ikke så altfor tungt på hver. Ønsk oss lykke til da! Krysser fingrene for at vi får den opp i samme stand som den er nå, men også at alle som er med å løfte går derfra like hele.


Min smoothie oppskrift
Lagde smoothien fra kostplanen min i dag, første gang jeg prøver den faktisk, og må bare si wow! Jeg har flere ganger skrytt over smoothien til mamma, men denne her var faktisk en bittelitten smule bedre, og det hadde jeg aldri trodd var mulig. Er dere sultne, tørste, kjeder dere eller hva som helst, lag smoothien! Du tror det ikke før du smaker det, og det er ikke engang overdrivelse, heller underdrivelse. Men nok skravling, dere vil kanskje ha oppskriften? Lagde dobbel porsjon i dag, da lillesøster også ville ha, men normalt bruker jeg altså kun halvparten av det jeg skriver under. Er bare å halvere oppskriften❤

Du trenger(til 2 posjoner)

1 kiwi

1 banan

100g frosne blåbær

100g frosne bringebær

100g frosne bjørnebær

2,5dl yoghurt

2 glass juice

Slik gjør du:

Skjær skrellet av kiwien, skrell bananen, del alt opp i passe biter og legg det i mix masteren.

Bland godt sammen, det er alltid bedre å blande litt for mye enn for lite.

Hell oppi glasse(ne) og velbekomme! Vær oppmerksom på at det er ganske stor porsjoner. Det er nemlig beregnet som et helt måltid, altså ikke kun som drikke ved siden av en stor kvelds for eksempel. Håper det smaker! Eller jeg vet det gjør det!:-D

Gjennomført alle ritualer

Nå har jeg fullført alle ritualer før kveldens støttesting, jeg har funnet fram favoritt tightsen, jeg har hatt fisk til middag og sist men ikke minst drukket verdens beste energidrikk. Cuatro red force energidrikke fra Proteinfabrikken, anbefaler dere alle å prøve denne, virkelig den beste jeg har smakt. Den har jeg drukket siden februar i år, og har ingen planer om å erstatte den med det første! I tillegg til dette har jeg også prøvd meg litt smått på forskjellige kroppsøvelser, blant annet armhevinger, kun for bloggen sin skyld.

cuatro red force


Motivasjon inspo

Det er ikke til å legge skjul på at ALLE sliter med motivasjonen fra tid til annen, og alle finner sine måter å få den tilbake igjen på. For min del hjelper det veldig med inspirasjonsbilder og da spesielt sitater. Tenkte derfor å dele et par stykker med dere, for husk at man blir aldri bedre, sterkere, raskere eller sunnere om man bare sitter hjemme og venter på at motivasjonen av en eller annen grunn skal komme tilbake av seg selv. Har man først klart å presse seg til å starte vil man fort merke fremgang, og det er besten den beste motivasjonen av alle, det å se sin egen kropp forrandre seg, det å se en lavere tid på stoppeklokka, et høyere tall på målebånde eller et høyere antall kilo på stanga. Så folkens, kom dere ut å tren! Det er syv dager i uken, men ingen av dem er "someday".


Dagens tips

Har dere noen gang tenkt over hvor irriterende det egentlig er med vått hår? Eller jeg synes hvertfall det er utrolig plagsomt! Ikke nok med at håret er vått, men alt annet rundt blir vått i tillegg, som blant annet toppen du har på deg, puta om du ligger i senga eller gulvet om du står. Men på den andre siden, kan det også være praktisk. Jeg i mitt tilfelle trenger for eksempel ikke å invistere i noe krølltang, før jeg har jo dusjen! En rask sveip over håret med dusjslangen, og vips så har jeg krøller. Du sparer både tid og penger i tillegg til at det sliter mindre på håret. Praktisk ikke sant? Det var dagens tips! Ikke kjøp krølltang, kjøp dusj.
Smiler fra øre til øre!

Jeg har ikke nevnt det her på bloggen tror jeg, men vi tok feil av datoen på NM. Vi trodde det var førstkommende lørdag, altså den 7.september, men det viste seg å være den 14.september. I starten likte jeg det ikke for jeg var så innstilt på at jeg skulle opp på plattingen å løfte tungt om under to uker, men da det sank inn innså jeg hvor mye bedre dette er. Jeg har ikke vært helt i rute i støt spesielt, men jeg tror at det å få ei ekstra uke med trening gjorde underverker både mentalt og fysisk. Morgentreningen i dag gikk så bra at jeg har smilt siden! Overlykkelig og storfornøyd, jeg kan virkelig ikke huske sist jeg har hatt en så god følelse -ikke bare etter ei trening, men før et stevne. Skal nå gjøre meg klar for dagens økt nummer to, og krysse fingre, tær og alt annet for at den går like bra.Kvalitetstid med sis

Tilbringer kvelden sammen med lillesøster foran dataskjermen. Vi er nemlig på shopping! Alle butikker ute i gatene er stengt i dag, men heldigvis ikke nettbutikkene. Det er utrolig lenge siden jeg har bestilt noe på nettet nå, men siden jeg akkurat har fått lønn kan det vel ikke skade med en liten ting eller to. Jeg sverger fortsatt til nelly.com som er min favoritt nettbutikk nummer 1, og de har fått inn så mye fint den siste tiden. Legger ved favorittene mine under. Noen av dere som liker/har noen av plaggene?
10 gode bloggtips

Dette er et innlegg til alle dere med blogg der ute.. Dere vet helt sikkert hvordan det er å ha helt bloggsperre! Å ikke finne noe som helst å blogge om. Av og til føler i hvertfall jeg at alle idéer er brukt opp, og da må jeg ty til tips fra dere lesere. Heldigvis hjelper dere meg stadig, mange av tipsene deres er lagret i hodet mitt, og jeg tar dem i bruk gang på gang. Noen tips går nemlig aldri ut på dato, og her er noen av dem.

10 gode bloggtips!

 1.  Favoritter i klesskapet, favoritt treningsformer, favoritt øvelser, topp 5 filmer, topp 3 favorittkjoler. Tar du noen gode bilder her, kan innlegget fort bli veldig bra.
 2. Tips, tips, tips. Folk er glade i tips! Det kan være tips om gode treningsklær, ulike matretter, filmer, reisetips, tips om trening, musikk eller billige nettbutikker. Det finnes alltid noe å tipse om.
 3. Ta noen gode bilder av dagens antrekk. Kanskje du blir noens inspirasjon?
 4. Hold en konkurranse. Premien trenger absolutt ikke være sponset. Har du klær du aldri går med? En kjole? La det bli premien!
 5. Lag et lite salgsinnlegg og bli kvitt en rekke kjoler du aldri bruker. Du tjener penger, har et blogginnlegg i boks og mer plass til overs i klesskapet.
 6. Gå på shopping og blogg om innkjøpene. Du trenger ikke å tømme lommeboken for å få et godt innlegg. Et eller to plagg er mer enn nok om du bare får tatt noen gode bilder av innkjøpene.
 7. Videoblogg. Du kan videoblogge om nesten hva som helst, og det blir stort sett bra. Leserne liker en forandring.
 8. Skriv et "10 ting du ikke visste om meg" innlegg og la leserne bli bedre kjent med deg. Det kan fort bli morsomt!
 9. Fortell om dagen din. Som regel har man gjort NOE interessant på en dag. Skriv om det, og husk å ta med kameraet hvor enn du går.
 10. Er alle disse punktene totalt oppbrukt? Har du fremdeles bloggsperre? Kjør i gang en spørsmålsrunde!

 •  //Del gjerne innlegget videre om du likte tipsene.


It's autumn

I dag våknet jeg -ikke overraskende- til hamrende regn på ruta, og visste med en gang hvilken måned vi er kommet i. Det er nå blitt høst, og selv om det er under elleve timer siden det var sommer, føles forskjellene merkbart store. Jeg synes i hvertfall det. Det første man tenker når man hører høst er negativt. Man tenkter regn, torden, storm, kulde, tidlige kvelder og sene morgener. Men det er egentlig mange positive ting også når man tenker etter. Høsten er en utrolig vakker og fargerik årstid, men du må åpne opp for å se alt det vakre som er rundt deg. Sug inn den friske høstluften og gled deg over livet. I stedet for å deppe over hverdagens trivialiteter, så kan du heller prøve å endre tankemønsteret ditt. Tenk positivt, og lær deg å se muligheter i stedet for hindringer. Rett og slett møt verden med et åpent sinn.

Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits