Rest In Peace

Beklager mangelen med blogging den siste tiden. Jeg har nemlig klart å gjøre det store i dag. Mitt kjære, elskede kamera som jeg har hatt siden november 2009 steg i dag opp til himmelen.

Jeg fant nemlig ut at et speilreflekskamera og saltvann ikke går så godt i lag. Jeg skulle ta bilder nede ved stranda, og da jeg skulle feste kamera på stativet glapp jeg det. Kamera fikk kun en dukkert på et tusende dels sekund, men det var dessverre nok. Fra kamera var i hånda mi til det datt i sjøen før det kom tilbake til hånda mi gikk det tusen tanker gjennom hode mitt.

Det første jeg tenkte var et titalls flotte gloser, så gikk det opp for meg at dette faktisk hadde skjedd. Da kom det et sitat som fortalte meg at de første sekundene er avgjørende. Jeg dro alt fra hverandre i en sinnsyk fart, og fikk lagt minnekortet, batteriet, objektivet og selve kamerahuset hver for seg i sola på en stein. Jeg tok av meg t-sjorte og prøvde så godt jeg kunne å tørke av vanndråper både på og inni selve huset og objektivet.
Dess flere sekunder det gikk, jo sikrere ble jeg på at dette var umulig. Kameraet mitt falt i saltvannet. Samme om jeg får ut alt vannet (noe jeg ikke fikk til uansett) ville det fortsatt ligge salt igjen.

Nå er jeg i gang med sparingen til et nytt kamera. Jeg har lenge ønsket meg en nyere modell, men at det skulle skje nå hadde jeg ikke forutsett. Men nå får jeg bare sette i gang med sparingen, for jeg har ikke lenger noe valg.


Antrekk 30.05.13


Hva synes du?


Rommet mitt

 

Akkurat ferdig med å rydde rommet, nå er det endelig rent og pent igjen. Sååå deilig! Klokken ble litt mer enn forventet blant annet på grunn av at jeg er så god på å flytte fokuset vekk fra ryddingen og over på noe annet. Noen som kjenner seg igjen? Dersom jeg ser noe det er lenge siden jeg har brukt, da tenker jeg for det meste på klær, kan jeg fort finne på å prøvde plagget, som fører til at jeg prøver ett annet, og slik fortsetter det til jeg innser at jeg er nødt til å rydde igjen. 

Men nå er det sent, natti flottinger!


Farlig nær punktet

God onsdagskveld dere! Tenk, når er vi allerede halveis mot helg. Tida flyyyr, jeg synes for det første får vi mye mer ut av dagene om sommeren, men dagene raser også avgårde. Nå er det kun én dag igjen til vi offisielt kan si at det er sommer.

Ettermiddagen har jeg brukt på å rydde rommet, være en liten tur i byen, hatt kvalitetstid med min kjære Kiwi og sist men ikke minst spilt HayDay. Sistnevnte kommer jeg også til å fortsette med utover kvelden, haha. Forresten må få legge til at stillingen på bildene under er den eneste som er komfortabel i dag. Er utrolig gangsperr fra både mandags- og tirsdagsøkta. Elsker å være litt stiv og støl etter treninger, men det kommer til et punkt der det bare blir irriterende, og det punktet er jeg farlig nært nå. Om jeg bøyer meg ned, strekker meg, vrir meg, eller om jeg så bare løfter iPaden, alt verker. Haha, ikke gøy.. eller jo, litt. 
Antrekk 29.05.13

Hva synes du?


5kamp stevne i vektløfting

5kamp stevner er noe vi har et par ganger i året, helst rundt sommertider da noen av øvelsene som oftest blir holdt utendørs. 5kamp består av øvelsene rykk og støt, som utføres som et hvilket som helst annet stevne. Etterpå begynner 3kampen som består av trippelhopp uten tilløp, kulekast og 40m sprint med liggende start. 

Trippelhopp går rett og slett ut på å hoppe stillelengde tre ganger etter hverandre. Her gjelder det å komme lengst mulig, og poengene regnes ut fra kroppsvekt. Jeg har egentlig aldri mestret denne øvelsen noe særlig, jeg får absolutt ikke til teknikken.

 

Kulekast er en øvelse der vi kaste kulen bakover, over hode. Ei linje er markert på underlaget, og kastet blir dødt om man tråkker på eller over linja. Her blir man delt opp etter kjønn og alder, det vil si jentene kaster med ei 3kg kule. Guttene under 16år kaster med 3kilos kule, guttene fra 16-18år kaster med 4kilo og guttene over 18år kaster med 5kilos kule. Det er om å gjøre å kaste lengst i forhold til egen kroppsvekt.

40m sprint med liggende start er den siste øvelsen. Her skal man ligge helt strak på magen, med armene rett frem og hode ned. Nesen skal være på startlinja, og når skuddet går er det om å gjøre å komme seg opp på bena så fort som mulig samtidig som man kommer seg fremover. Den som først krysser mållinja vinner. Også her gis poeng ut i fra din egen kroppsvekt. 


Bare genser og sportsbh

Nå er treningsklærne kommet på, energishaken i magen og jeg er klar for å forbrenne noen kalorier. Dagen gikk til soling i starten, men det skyet litt over utover ettermiddagen, men jeg kan ikke klage. Er jo tross alt bedre enn det har vært siden.. ja, mai i fjor?

I dag skal vi starte økta med 5kamp trening, jeg lovet å fortelle dere mer så kommer et innlegg om det i kveld. Jeg skal i dag gjøre noe jeg egentlig aldri gjør, og det er å trene kun iført genser og sportsbh. Jeg pleier alltid å ha enten t-sjorte eller singlet under, og tar genseren av etterhvert som jeg blir varm. Men i dag har jeg bestemt meg for å beholde genseren på under hele økta. Visste dere at bare det å ha mer klær på i seg selv gjør at treningen blir mer skadeforebyggende? Det er mindre sjanse for å oppnå skader om man holder kroppen og muskulaturen varm hele tiden. Det var dagens tips fra meg. 

Antrekk 28.05.13

Hva synes du?


Sommer, sol og snart ferie

God morgen!

Da er vi kommet ett steg nærmere helg, og plutselig gikk det opp for meg at det snart er sommerferie også og jeg bare, "HUURRAAA!" Jeg elsker sommeren, og spesielt dersom den er som i år. Eller slik den har vært de siste ukene hvert fall. Sol, sol og bare sol. Jeg skal nå slappe av med en deilig frokost, før jeg legger meg ut i sola og nyter fridagen min.

Ha en fiiiinfin tirsdag!


Fysio og dødstung økt

I dag har dagen virkelig gått i ett, og det er først nå jeg har satt med ned og plutselig kom til å tenke på at jeg har en blogg. Hehe, er ikke alltid like lett, håper dere forstår det, og gleder dere til morgendagen. Da har jeg nemlig fri fra skolen, og bloggingen vil bli mye bedre.

Dagen i dag startet med skole, før jeg ble hentet av onkel etterpå. Han kjørte meg til mormor og morfar, der jeg ventet en liten stund på grunn av at jeg skulle til fysioterapeuten min (link). Jeg er så heldig som har inngått en samarbeidsavtale med dem som gjør at jeg får så mye behandlinger jeg ønsker, uten at det koster meg ei krone. Anbefaler dere som bor i Haugesund å ta turen innom dem om dere trenger noe, de har virkelig alt. Og det på én og samme plass.

Da jeg kom hjem i halv fem tiden hadde jeg selvfølgelig glemt nøkler, noe som resulterte i at jeg ble nødt til å stå ute og vente. Heldigvis var været på min side i dag, noe det har vært de siste dagen. DEILIG! Det bar rett på trening etter å ha spist middag, og denne økta kjente jeg godt. Nå når jeg sitter her verker det både i lår og rygg. Gleder meg til å stå opp i morgen, det blir nok digg. Vedder jeg kommer til å ligne en mann på 90 når jeg kryper ut av senga. Men skal man bli best, må man trene! Kjempe god natt til dere alle fininger.
Gode, sunne kveldsen min i dag etter verdens tyngste økt!


Store eller små?

For en fin dag dette har vært, jeg har så mye å si, og så mange bilder å dele. Synd jeg ikke kan laste opp alle i 800px, eller jeg kan om jeg vil, men tror det hadde blitt litt for mye. Velger derfor å lage en kollasj, men til neste gang, hva foretrekker dere mange store bilder eller noen kollasjer?

Dagen har gått med til å bade, og det to ganger! Første gang svømte jeg og lillesøster ut til flytebrygga som jeg fortalte dere om forrige helg. Der solte vi oss en liten stund, før vi svømte tilbake igjen. Og det krevde mye energi, var iiiskaldt i sjøen. Haha, men likevel er det så deilig.


Etterpå skulle mamma og pappa (egentlig lillesøster og jeg også) kjøre hjem, men da bestemte vi oss for at vi heller ville kjøre hjem med mormor og morfar på grunn av de skulle hjem senere. Lillesøster foreslo at vi skulle gå en liten tur, og ta med kameraet for å ta bilder. Og det ble virkelig en uforglemmelig tur. Vi fant barnet i oss og klatret på høyballene, lagde blomsterkranser og plasket i vannet. Da vi skulle gå opp av vannet etter å ha badet en liten stund bestemte lillesøster at vi skulle gå opp på den andre siden. Der var det mye høyere opp, men dum som jeg var gliste jeg, og likte idéen.

Da vi skulle opp gikk Marthe først, det var mye mer tang og tare på fjellet der. Etter at jeg gikk opp bak henne skle hun, og jeg reagerte med å ta tak i henne, noe som resulterte at hun kom seg opp, men jeg falt. Jeg hadde kameraet mitt i henda, derfor kunne jeg ikke ta meg for da jeg landet på fjellet. Da vi til slutt kom oss opp følte jeg at jeg var blitt påkjørt av en truck tre ganger, haha. Tommelen verket, jeg hadde et kutt under høyre fot, og noen sår på venstre legg. I tillegg var rumpa sår. Utrolig morsom tur med en dramatisk, men til tross for alt smilte og lo vi hele tiden...og til slutt, de pene skoene mine, som en gang var hvite.

Strike a pose

Sommer kommer, sommer kommer

sol og regn og latter og sang

sol og regn og latter

ha ha ha latter

sol og sang

Været, temperaturen, vinden -alt er på vår side. Bank i bordet! Kjempe fint i dag også, og brunfargen blir bedre og bedre for hver dag som går. I dag har vi slappet av i solskinnet, men også henta litt steiner i badevika. Nå blir mamma så glad, for hun skal dekorere blomsterbeddet hjemme med dem. Eller hun har i hvert fall snakket om det i mange år, om hun kommer til å gjøre det er en annen ting. Nå må jeg ut å filme lillesøster da hun skal bade, så vi snakkes senere.


strike a pose


Antrekk 26.05.13


Røde ufoer
Kjempeburger

Har nettopp spist en kjempe god burger, eller for å si det på en annen måte, kjempeburger. Det er det som er så fint med å være i Hervik. Her griller vi omtrent hver eneste kveld, det vil si to av syv kvelder i uka er det grillmat som står på menyen. I dag danterte jeg burgeren min selv, og er virkelig fornøyd. Kanskje jeg skal bli kokk?

Absolutt ikke min dag i dag

Gikk absolutt ikke som forventet i dag. Jeg fikk gull, ble beste jente, og står igjen med resultat, men er absolutt ikke fornøyd. I rykk startet jeg på 63kg som planlagt, økte til 66kg og planen var å ta 69kg i siste forsøk. Jeg bommet begge de siste forsøkene på 66kg. Dermed fikk jeg bare godkjent første forsøket i rykk, og endte fire kilo under personlig rekord. 

Støtene gikk ikke noe bedre, heller verre egentlig. Planen var å starte på 77kg i støt, men det endret vi ned til 75kg etter det siste oppvarmingsløftet. Støtet var ganske greit, men ikke noe toppløft. Andre og tredje forsøk er det ikke så mye å si om. Enkelt og greit hadde jeg verken overskudd eller hode med meg. Begge forsøkene var på 80kg, der støtvendingen gikk greit, men ikke overstøtet. 

Men om akkurat tre uker er neste stevne, og da skal jeg komme tilbake sterkere og bedre. Det er KM i 5 kamp, noe som betyr at i tillegg til rykk og støt konkurreres det også i kulestøt, trippelhopp uten tilløp og 40m sprint med liggende start. Kan fortelle mer om hvordan det foregår når det nærmer seg. 

 


Dyrlege

Mobilblogging er vel bedre enn ingen blogging. Er dere enige, eller skal jeg rett og slett bare vente til kvelden? :-)

I dag har det vært nok en dag med nydelig vær, og jeg har ikke orket å gå inn å hente macen for å blogge, har heller ikke tatt noen bra bilder med kameraet, kun iPad bilder. Men nok unskyldninger..
Vet dere hva jeg gjorde i dag da vi kom inn til Hervik? Jeg var dyrlege! Vi fant et piggsvin inntullet i et fiskenett. Dermed klippet vi den lille søte skapningen ut av nettet før jeg fant tre flotter på den. Dermed var det bare å finne frem pinsetten, og dra dem ut. Stakkars liten, hadde tre gidigne blodsugere på seg, satt fast i et fiskegarn, og det var ingenting han kunne gjøre.
Nå er han ute i den store verden i plass, han vagget så pent avgårde etter "operasjonen" hihi, så søt!


Strålende solskinnsdag

God morgen! Nå har jeg akkurat spist frokost, og er på vei ut dørene. Etter skolen i dag skal jeg til byen å hente treningstøy jeg fikk sponset av klinikk selsaas. Gøy! Geder meg til det, skal bare slappe av etterpå, er stevne i helgen vet dere. Ønsker dere alle en fantastisk dag. Her stråler solen, håper det er likt hos dere!Innkjøp 23.05.13

I dag har jeg fått mye nytt inn i garderoben min! Blant annet har jeg vært på senteret og kjøpt meg en ny bikini nå som sommeren nærmer seg. Da jeg gikk rundt å tittet på klærne ble jeg utrolig varm ettersom jeg hadde på meg ullgenser. Dermed ble det min unnskyldning til å kjøpe meg en ny singlet.


Amerikansk inspirert singlet, så fiiin! 


Dette er bikinien jeg endte opp med å kjøpe. Elsker den! Kjøpte en helt vanlig svart bikinitopp i tillegg.

Da jeg skulle hjem fikk jeg melding på mobilen at pakken med treningsklær fra sportsmat hadde kommet. Dere kan tro jeg gliste da jeg så det! Jeg kjørte innom posthuset på vei hjem. Lillesøster og jeg var så heldige å fikk en treningstights, en treningstopp og en genser av mormor, og det var altså denne jeg hentet. Tusen takk♥


Utrolig pen treningstopp, den kan dere finne her (også i svart). MXDC tightsen satt utrolig godt, og den finner dere her (finnes i mange farger)


Kjempe deilig treningsgenser som er vel så fin til å bruke utenfor treningslokalet også. Finnes her (også i fargene blå og lilla).

 


Antrekk 23.05.13Hva synes du?


Tiden går

Ferdig på trening nå, og har nettopp spist kvelds. På menyen i dag sto det havrepannekaker med jordbær, det er såå godt. Oppskrifter er her for de av dere som ikke har sett den før. Treningen følte jeg gikk ganske bra, kjenner jeg har mye overskudd, og føler at teknikken sitter ganske bra. Har fått litt forskjellig tilbakemeldinger i dag, men det jeg sitter igjen med er definitivt en positiv følelse. Teller ned dagene nå, kun tre igjen! Tiden går utrolig fort, føles som det var i forrige uke vi var på påsketur på fjellet. Det virker heller ikke som det er mer enn maks en måned siden nyttårsaften. Flere som føler tiden bare raser avgårde for tiden?Bare later som

Treningsklærne er kommet på, der denne lilla kari traa tightsen er favoritten. Den er faktisk fra Danmark, har skrevet om den før, soleklar favoritt. Fine farger på treningsklærne er såå fint, og da spesielt lilla. Rosa er også noe som går mye igjen i treningsskuffen min. Noen andre av dere som har noen farger dere har mer av enn andre på treningsklærne?

Prøver å late som jeg har noe kalt armmuskler.. Funker det?Dette er siste økta før stevne i helga, wish me luck!


Red is the new black

Jeg så gjennom kjolene mine for noen dager siden da været plutselig tok en helomvending, og gjett hva jeg fant? Nemlig en kjole som jeg rett og slett hadde glemt ut at jeg hadde. Den er såå nydelig nå om sommeren. Kjøpte den i fjor på nelly, men de selger den enda. De har den også i svart, men jeg synes den røde var peneste. Gleder meg til det blir så varmt at jeg kan begynne å bruke denne. Den blir definitivt en favoritt i Bulgaria om noen uker!♥Hva synes du om kjolen?


Dobbeldate

Nå har jeg vært på dobbeldate! Jeg har nemlig brukt kvelden på å tilbringe litt kvalitetstid sammen med min kjære. Jeg og min nye kjærlighet, iPaden, har vært på date med lillesøster og hennes iPad. For en koselig, og ikke minst sosial kveld det var. Vi var bokstaveligtalt helt oppslukt i hverandre, vi trengte ikke engang bruke ord for å uttrykke vår kjærlighet. Hehe, håper dere forstår at jeg tuller. Men jeg er virkelig så glad for det nye apple produktet mitt. Tusen takk mormor!


Ny favoritt

Husker dere da jeg tidligere i dag sa at jeg hadde noe å fortelle dere? Vel, nå skal jeg si det! Jeg har nemlig fått meg iPad av mormor. Er i himmelen, lastet ned en hel haug med apper nå. Har dere noen tips til apper som er et must?

Prøvde å få bilde av de appene jeg allerede har lastet ned, men merker jeg fortsatt trenger litt trening på den fronten. Derfor ble det heller et lækkert bilde av meg, tatt med iPaden!

Husk å gi meg tips til deres favoritt apper da!


Overskudd og energi

Annet siste økta før rogalandscupen står for tur. Treningsklærne er på, og håret er oppsatt. Det eneste som gjenstår nå er overskudd og energi, men det satser jeg på kommer til lørdag. Har noe å fortelle dere senere. Noe som jeg gleder meg helt ekstremt mye til. Det kommer til å ha påvirkning på bloggingen også! Har så lyst å bare rope det ut, eller i dette tilfelle skrive det ned med CAPS LOCKEN på, men jeg skal prøve å vente til senere i dag. Skal dere trene i dag?Fresh start

Det ble en pangstart på uka etter ei avslappende langhelg. I dag morges ble vi vekket av ei hysterisk mormor som brøt ut at kaninene ikke var i buret, og at døra sto åpen. Vi hoppet opp, etter kun seks timer søvn, for å lete etter dem. Vi fant dem ganske fort, men verre var det å faktisk få tak i dem da de løp mellom paller og rør hele tiden. Etter ei god stund var endelig begge dyrene i buret, og vi kunne spise frokost. Etter en dårlig start på morgenen, gikk det ikke bedre da jeg fant ut at jeg ikke har vokst fra meg allergien likevel. Har ikke reagert på mange år, og trodde dermed at alt av allergi var borte for lengst, men neida. I dag svidde øynene, halsen klødde og nysene kom med korte, gjevne mellomrom. Etter å ha fått en allergitabellet fra mamma, begynte ting å gå min vei igjen.

Nå har jeg nettopp vært på trening, og det gikk så som så. Har vært trøtt, sliten og gangsperr i hele dag, men fikk meg igjennom økta likevel. Kun fem dager til rogalandscupen nå, så det gjelder å stå på!


Sunne gode kveldsen min


Colorful sky


Alt og ingenting

Husker dere at jeg har nevnt HayDay her på bloggen før? Blant annet har jeg klagd over hvor avhengige mamma, lillesøster og ikke minst mormor er. Vel, nå er jeg selv bitt av basillen. Det eneste jeg har drevet med mtp teknologi den siste dagen er dette bondespillet. Har derfor ikke blogget, beklager! Men den lille bloggeren i meg lever fremdeles, så jeg har selvsagt tatt bilder underveis.

I går på dagen var det nok en gang en strålende solskinnsdag. Solen varmet enda sterkere enn i går, synes jeg hvert fall. Jeg har nå fått grunnlaget før vi skal til Bulgaria om noen uker, kroppen har fått d-vitaminer i massevis. I steden for å fortelle dere i timesvis om alt som skjedde i går, legger jeg heller til et par bildekollasjer. Bilder sier mer enn tusen ord vet dere.

Vannski og sånn

For en solfull dag, tror jeg har fått litt av et klimasjokk. Å gå fra høst kaldt til tropisk varme omtrent over natten er ikke bare bare. Man ser godt på ansiktet, brystet, skuldrene og ryggen min at det har vært sol i dag. Svidd og brent, skulle nesten tro kroppen min aldri hadde sett sol før, og trakk til seg alle strålende den klarte. Utenom å bli rød hummer, har jeg også stått på vannski for første gang i år, og det uten våtdrakt. En kald fornøyelse! 

Første gang jeg står på vannski i år, og første gang jeg står på vannski uten våtdrakt.


Håper dere har hatt en like fantastisk lørdag som meg!


Like barn leker best

Pappa og hans kompis, Dan Magne, som leker seg med dragen i vinden. 

 


Antrekk 18.05.13


Hva synes du?


Sommer og sol

Virker som sommeren er kommet nå! Er så deilig med sol, skyfri himmel og godt over 20 grader. Litt vind, men nå er det bare deilig, tror det hadde blitt litt i overkant stor forandring om vi ikke skulle hatt et vindpust. I går kveld gikk jeg med jakka, varmejakke, bukse og frøs fortsatt. Nå løper jeg rundt i en tynn jumpsuit med bikini under. Likevel er jeg mye varmere i dag enn jeg var i går. Er det mulig? Bare på ei natt? Tydeligvis.

Har brukt dagen så lagt på å sole meg, kjørt et par ganger til butikken, trekt garn med morfar, fått besøk og tatt bilder. Med andre ord; en effektiv morgen. Eller morgen og morgen, klokken er over ett, så kanskje jeg heller skal si formiddag. Våknet halv ni i hytta i dag morges, og det var deilig. Sov med varmejakka under dyna i dag, og når sola hadde strålt på hytta i noen timer var temperaturen langt oppe på de røde tallene. Perfekt for meg som elsker varme.

 


Antrekk 17.05.13Torsdagsfesten

For de av dere som ville se innslaget på tv haugaland, så er det her. Legger også ved et bilde som ble tatt av redaktøren i tv haugaland, Alexander Urrang Hauge.
 


Expect the worst, and you will be surprised

Kun få minutter igjen til sendingen starter på tv haugaland, og gjett hva? Nå er det treningstid. Med andre ord, jeg får ikke se programmet når det blir sendt på tv. Heldigvis skal pappa ta det opp slik at jeg kan se det senere. Er utrolig spent på hvordan det ble. Jeg føler selv at det ikke gikk bra i det hele tatt, vi får bare vente å se om det stemmer eller ei. God trening til alle dere andre som skal svette litt!Showbiz

Eksamens kunngjøring - check

Klinikk Selsaas - check

Jobb - check

Tv Haugaland - check

 

For en lang og innholdsrik dag! Startet med at jeg (dessverre) fikk vite at jeg ikke kom opp i skriftlig eksamen i år. Dermed er det helt klart at jeg kommer opp i muntlig. Har fortsatt et lite håp om spansk, men det blir likevel ikke en dans på roser. Jeg er mye bedre i spansk skriftlig enn jeg er muntlig, men siden jeg nå  opp i ett fag i muntlig, er det det jeg kan gjøre det best i. Etter skolen gikk jeg til byen for min første time hos Klinikk Selsaas. Jeg var hos kiropraktoren min, og han sjekket blant annet rygg, bekken og nakke, samtidig som jeg også fikk tatt min første kroppsanalyse noensinne. Synes det er så spennende når muskel- og kroppssammensetningen er på papir. Det er også mye lettere å måle fremgang da. Jeg fikk vite (som jeg hadde en anelse om fra før) at jeg er sterkere på høyre siden enn jeg er på venstre, og at jeg også er stivere på venstre siden. Dette er noe som jeg blir fulgt opp videre med av dem.

Jobben sto for tur etter det, vasking og klargjøring før 17.mai hos mine kjære besteforeldre. Det var hos dem jeg også gjorde meg klar til siste gjøremål denne dagen. Nemlig Tv innspillingen som jeg såvidt nevnte i går. Jeg skal være med i et program som heter Torsdagsfesten, det blir sendt på Tv Haugaland i morgen klokken halv seks. For de av dere som ikke bor her på haugalandet, eller ikke har kanalen, så blir det også lagt ut på nett. Jeg skal såklart legge det inn her i tillegg. So stay turned!

Flinke lillesøster -som var i fancluben min sammen med mormor og morfar- var flink fotograf i kveld. Alle bildene er tatt av henne!Antrekk 15.05.13
Hva synes du?


Torturuke

Overskriften beskriver treningsuka mi så langt. "Skal man bli best, må man trene best" og nå kjennes det som jeg er på vei mot å bli OL-mester! Er så sliten, men det er digg. Blir stadig overrasket over meg selv under øktene for tiden, enten er det lettere enn jeg hadde trodd, eller så blir jeg rett og slett overrasket over at jeg klarte det. Jeg vet at man skal ha tro på seg selv når det gjelder trening, og da spesielt i en slik idrett som vektløfting. Likevel er en av mine største svakheter at jeg ikke gjør det. Jeg tror det er tungt eller at jeg ikke kommer til å klare det, før jeg i det hele tatt har prøvd. Det er en utrolig irriterende egenskap, for jeg vil påstå å si den ødelegger ganske mye. Men det eneste jeg kan gjøre er å jobbe med det, ting blir som regel alltid bedre med tiden. Ønsker dere en super herlig kveld videre!Fullstappet timeplan

Morgendagens timeplan er virkelig fullstappet. Det skjer så utrolig mye for tiden nå, at jeg vurdere faktisk å begynne å skrive en egen timeplan. En slags huskeliste over ting som skal gjøres, fordi nå har jeg omtrent alt i hodet, og jeg er livredd for at jeg glemmer noe. Kan fortelle dere mer om morgendagen i morgen om jeg får tid. Skolen begynner klokken ni, og rett etter skolen skal jeg til kiropraktoren en time, før jeg har et par timer fri. Deretter er det jobb, og så skal jeg være med i et program som heter Torsdagsfesten, som blir sendt på Tv-Haugaland på Torsdag. Grugleder meg!♥
En fantastisk morgen

Gjett hva? I dag er det faktisk solskinn. Kanskje sommeren har tenkt å komme innom likevel? Etter å ha startet dagen med ei havregynspannekake toppet med hjemmelaget jordbæresyltetøy, skal jeg nå på skolen for å trene. Dagens første økt er ganske lett og grei, noe som passer bra etter gårsdagens økter. Ønsker dere alle en fantastisk dag! Skal du trene i dag?Superduper dødstrøtt

For en dag! Og da mener jeg med tanke på treningen. Utrolig tungt både på skolen og på kvelden, er virkelig helt utslitt. Da jeg etter å ha spist kvelds klarte å krype opp trappene, la jeg meg rett i senga Gud, så vanskelig det var å komme meg opp igjen for å blogge, men alt for dere vet du! Resten av kvelden skal jeg legge meg tilbake i senga, og bare kjenne restitusjonsprosessen jobbe for fullt. Følelsen etter ei god treningsøkt er sååå deilig psykisk, men fysisk er jeg sliiiten, haha. Men digger det for det.
Tips - 17.mai kjoler til allslags vær

17.mai nærmer seg med stormskritt, og da kan man endelig få bunaden på igjen, mitt favoritt plagg #1. Men for noen av dere passer ikke bunaden, du liker den ikke, eller kanskje du ikke har bunad. Derfor tenkte jeg å tipse om de fineste kjolene jeg synes passer på nasjonaldagen vår. Jeg har for det meste valgt ut kjoler i rødt, hvitt og blått, men har også gjort et par unntak. Noen er heldige å får strålende sol og varme på fredag, mens andre får plaskregn. Uansett hvordan været blir passer minst én av kjolene under.


1 her // 2 her // 3 her // 4 her

Jeg har valgt ut de fire fineste kjolene til de av dere som får fint vær. Ingenting er deiligere enn å gå i korte kjoler i herlig sommervær.


5 her // 6 her // 7 her // 8 her // 9 her // 10 her

Den 5. og 6. er utrolig pen i vinden, og passer perfekt dersom det er litt kaldt, og du ikke kan gå i korte kjoler. 7, 8 og 9 er mine favoritt maxikjoler som ikke bare matcher flagget, de holder deg også god og varm. Den siste kjolen er kanskje den varmeste av dem, den har lange armer, og er litt tykkere enn resten. Selv om været svikter, skal man fortsatt få lov å kle seg i kjole på selveste nasjonaldagen.

 

Hvilken likte du best? Hva skal du ha på deg på 17.mai?


Ikke ta sorgene på forskudd

God morgen fininger!♥ I dag høljer det ned som bare det utenfor, da var det ekstra deilig å sitte i stuekroken omringet av vinduer med et ullpledd tullet rundt meg. Spiste -som alltid- havrepannekaker med blåbær til frokost, mens jeg satt å tenkte hvor deilig det var å være inne nå. Jeg visste at jeg snart skulle ut i regnet, men uansett, de få minuttene med varme og kos var verdt det. Girl on fire

Ble inspirert av denne sangen Girl on Fire av Alicia Keys, og redigerte derfor bildet over på en litt annerledes måte. Hva synes du?


Ønsker så gjerne

Nå er det siste innspurt før ferien, kun uker igjen. Jeg har kjemiprøve i morgen, og det er mest sannsynlig den siste vanlige prøven min i Vg2. Har eksamen igjen, men det vil jeg ikke kalle for en prøve. På førstkommende onsdag får vi vite om vi kommer opp i skriftlig eksamen, og jeg krysser både fingre og tær for at jeg kommer opp. Kanskje motsatt av hva andre håper og ønsker? Men jeg vil så gjerne komme opp i spansk skriftlig. Dersom jeg gjør det har jeg så og si sommerferie etter å ha tatt eksamenen (som er i neste uke om jeg kommer opp i skriftlig). Man kan nemlig bare komme opp i enten muntlig eller skriftlig, og muntlig får vi ikke vite før i juni. Jeg har kun et par fag noen timer i uka dersom jeg har skriftlig eksamen. Altså, nesten sommerferie. Vilvilvil!Lykke

I dag våknet jeg i ti tiden, og det er egentlig ganske merkelig for stor forskjell det er på tidene jeg våkner på her i Hervik og hjemme. Når jeg sover i min egen seng hjemme i Haugesund, våkner jeg gjerne i halv ni-ni tiden. Mens her kan jeg ligge til elleve om ingen vekker meg. Til frokosten i dag gikk det ei lykkebølge gjennom meg, mamma hadde nettopp kjøpt Tine jordbær milkshake!! Dere vet den som nettopp har kommet til butikkene igjen etter å ha vært borte ei god stund. Det smaker såå godt. Ellers er ikke været noe bedre i dag heller, det er ikke regn, men overskyet og høst likevel. Håper det bedrer seg til 17.Mai, som bare er fem dager unna nå. Noen andre som gleder seg til å få på bunaden igjen eller?Elvis kom på besøk

 

Seeee denne søte vennen vår som kom på besøk!! Lillesøster døpte den Elvis.


Rosa svenskehandel

Jeg og lillesøsteren min Marthe har sittet å lagt planer for sommeren 2014 nå. Da er nemlig jeg 18, og har sannsynligvis lappen. Vi har planlagt å ta en tur til Sverige, og da skal vi innrede bilen med masse roooosa ting, og bare for gøy fantaserte vi litt om ei rosa campingvogn bakpå. Vi har bladd gjennom finn, ebay og google i timesvis nå, bare for å finne det perfekte, og vi sier oss godt fornøyde med kollasjen, haha. Hva synes dere? 

My latest instamoments

Når været er som det er bruker jeg tiden på å bla gjennom instagrambilder, men jeg begynner å gå lei de samme hele tiden. Derfor lurte jeg på om du har instagram? Evt. hva den er? Legg igjen en kommentar, så kan jeg følge deg. Følg gjerne meg også, jeg heter linnthereseee. Legger ved mine siste instagrambilder, og for de av dere som vil se resten, er profilen min her. Husk å følg meg da! :-DHva er instagrammen din?


Flowerpower 

Hva synes du? Har du en favoritt?


Avslappende daaag

For en deilig dag dette har vært, vi har nettopp ankommet Hervik, og jeg kjørte. Det var som vanlig masse kø, og klutsjen ble flittig brukt, men vi kom oss inn til slutt. Været er ikke på sitt beste, som forventet, det er fortsatt høst her i vest. Hørt det er penere vær på østlandet og oppe i nord, stemmer det? Ellers har jeg bare slappet av. Gått uten sminke, i altfor stor genser og en tøy shorts i hele dag. Ikke så mye interessant å skrive om egentlig, så jeg kan like godt bare avslutte her.Sunshine

Good morning sunshines! Ja, jeg kaller dere solstråler fordi det mest sannsynlig er alt av sol jeg får i dag. Er nemlig tilbake i november her -overskyet, kaldt og vanndråper overalt. Fikk smoothie i dag morges også, litt skummelt det der, jeg begynner nesten å bli vandt til det. Haha, neida, det går ikke ann. Jeg blir like glad vær eneste gang, for mammas smoothie er noe for seg selv. Da jeg våknet i dag morges hadde jeg en skikkelig søndagsfølelse, er så deilig. Tenk at det bare er fredag i dag, elsker at mai har så mange fri- og helligdager. Ønsker dere alle en fantastisk helg!Smoothie

Treningsøkta i dag var faktisk utrooolig varriert med tanke på dagsformen. I starten av trening, de to første øvelsene, gikk det kjempe bra og alt stemte! Men i de to neste, spesielt den tredje øvelsen gikk det ikke like knirkefritt, haha. Teknikken stemte ikke helt, det ble en bom, men jeg klarte å komme meg gjennom det likevel da. Etter treningsøkta ventet det en kjempe god kvelds til oss. Mamma hadde nemlig laget smoothie, vårruller og boller. Aah, så godt!
Oppgradering og nedtelling

De siste timene nå har jeg brukt på å gå gjennom klesskapet mitt, jeg har en gang for alle ryddet vekk vinterklærne, og krysser nå fingrene for at det ikke blir mer kulde på oss nå. Alle vinterklærne er bort, og alle sommerklærne på plass. Jeg har prøvd omtrent alle sommerkjolene mine, og det er mange! Hehe. Jeg elsker egentlig å gjøre slike ting, man blir oppmerksom på hvor mange fine klær man egentlig har, og man gleder seg til de neste månende hvor man kan begynne å bruke dem. I tillegg er det også kun 55 dager til vi reiser til Bulgaria i to uker. Gleder meg!♥
My favorite

I dag har jeg huset for meg selv, og i den anledningen laget jeg en av mine favoritt retter til kvelds. Det ble kylling og wokede grønnsaker, mmm er så godt. I tillegg er det sunt også, og så enkelt. Resten av kvelden skal jeg bare slappe av og spise opp resten av maten. Ønsker dere alle en super kveld, og ei fantastisk langhelg for de av dere som har det!♥

Antrekk 08.05.13

Hva synes du?


Forandring i planene

Hei dere!♥ Nå sitter jeg på flyplassen klar for å gå ombord i flyet, jeg fikk ny tid med et annet selskap, og ankommer Tønsberg tidligere enn forventet. Eller.. det er hva jeg håpet jeg kunne skrive i dette innlegget. Treningssamlingen ble heller avlyst. Alle fem deltagerne hadde flybilletter med widerøe, som i dag ikke lar noen fly forlate bakken, og dermed ble det veldig vanskelig å finne nye billetter til alle. Det endte dermed i at det ikke ble noe av samlingen denne uken, den er utsatt til en annen gang. Derfor er det bare for meg å pakke ut av kofferten igjen. Jeg hater å pakke ut, og denne gangen er det enda mindre kult. Jeg har jo ikke opplevd mye gøy som gjør at det er verdt å pakke ut, men det får bli til en annen gang. Jeg skal nok klare å kose meg her hjemme også, det er jo tross alt langhelg, og det blir heller ikke mangel på trening. 


Jeg var sååå klar, men neida. En annen gang ;-)Just my luck

For en stressende morgen! Ble vekket av mamma klokken syv da hun kom inn på rommet mitt, og ba meg pakke med en gang. Forvirret og trøtt som jeg var, forsto jeg ikke helt hva hun hadde sagt før hun var gått ut igjen. Men widerøe streiker i dag, og dermed går ikke flyet mitt til Tønsberg i kveld, og jeg må nå bare håpe på å bli omboket. Kryss fingrene for meg da! Jeg trenger det virkelig. I hvertfall, i løpet av en liten time pakket jeg kofferten, treningsbagen og håndbagasjen, jeg kledde meg, sminket meg fort, spiste frokost og gjorde alt klart. Jeg er sikker på at jeg har glemt halvparten, men det får bare gå.. Jeg fikk ikke en gang skrevet liste, og det er krise, jeg skriver alltid pakkelister. 


Hørte det var 11 000 som var rammet av streiken til widerøe, er det noen av dere som også er blant de heldige?


Propfull onsdag

Nå er jeg nettopp ferdig på trening, og det var den siste vektløfterøkta her hjemme i Haugesund, før jeg reiser til Tønsberg i morgen kveld. Morgendagen blir fullpakket, og det er også meldt utrolig fint vær hørte jeg pappa sa. Jeg skal blant annet først på skolen, og deretter skal jeg til byen å signere en kontrakt med Klinikk Selsaas som ønsker å sponse meg i vektløftingen, blandt annet med mye forskjellig behandling og måling, samt treningsklær. Etter det skal jeg tilbake igjen på skolen, før jeg må hjem å pakke til treningssamlingen. Jeg reiser i fra Stavanger i åtte tiden om kvelden om ikke jeg tar helt feil, noe som betyr at jeg må kjøre fra Haugesund senest klokken fem. åå for en travel dag det blir, men det er deilig også! Ankommer Tønsberg litt over 22:00, og da er det bare kveldsmat før treningen begynner torsdag morgen. Gleder meg!


Novemberbarn

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra skolen, og gjett på hvilken måte? Jo, nemlig med bil! Når man er født så sent på året som jeg er, så får man utnytte vennene på best mulig måte, haha. Neida. Joda. Det føles så utrolig lenge igjen, hele åtte dager og seks månder til jeg blir atten.. Noen andre som også hater å være av dem som har bursdag sent på året? Spesielt når det gjelder det å bli myndig. Det er så surt å vente og vente, å se at alle andre rundt deg fyller år, mens du enda må vente i månedsvis. Men dere, hallo(!) de blir 40 før oss! Haha, vi må finne det positive i ting.Når har du bursdag?


Before I die #3

1. Have a warderobe I actually like

Noen som kjenner seg igjen? Man kjøper masse klær man synes er pene, men de passer egentlig ikke sammen, så alt blir bare et eneste stort rot.

2. Write a letter to myself and open it in 10 years

Dette skal jeg definitivt gjøre en gang. Kanskje nå med engang? Tenk hvor gøy å åpne et brev man skrev til seg selv for mange år siden, må være så utrolig spennende.

3. Watch the sunset with someone I love

Ett ord; Romantiiisk!

4. Cliff jump

Jeg elsker høyde, jeg elsker vann og sist men ikke minst jeg elsker å fly fort gjennom lufta. Har lyst til å hoppe fra klipper, hoppe i fallskjerm, strikkhopp, ja egentlig alt som har med høyder å gjøre, haha.

 

Kunne du tenkt deg noe av det samme?


Nye øyne ser andre ting

Nå er det snart treningstiiid igjen. Tre økter til utenom denne her hjemme i Haugesund før jeg reiser på jentesamling til Tønsberg. Reiser med fly onsdag kveld fra Stavanger. Gleder meg utrolig mye, de samlingene er alltid så kjekke, og i tillegg er det alltid gøy å trene andre plasser. Man trener i et annet miljø, med andre mennesker og andre trenere. Noe som betyr at det er nye øyne som ser teknikken, og det er ofte når man trener andre plasser at man forstår hva man gjør feil på en annen måte enn hjemme. Enten kan det være de ser ting trenerne mine ikke gjør, eller så kan det rett og slett være at de sier akkurat det samme som mine alltid sier, men nå når jeg hører det fra andre går det virkelig opp for meg at det er feil. Haha, ganske vanskelig å forklare egentlig, må bare oppleves! Så nå vet dere hva dere må gjøre? Begynne å trene vektløfting i en bestemt klubb, for så å reise en annen plass å høre feilene i teknikken. Neeeida. Eller joda. 
Antrekk 06.05.13Hva synes du?


For en daaag!

Lørdagen startet utrolig tidelig, jeg hadde vekkerklokka på halv seks, men våknet kvart på fem, og da var det helt umulig å sovne igjen. Derfor endte det med at jeg lå i senga i tre kvarter å ventet, lukket øynene, prøvde å sove, men til ingen nytte. Da jeg endelig kunne stå opp, fikset jeg meg før jeg spiste en banan, og så var det bare å vente igjen. Haha, å stå opp en time før man drar når man har pakket alt klart er virkelig alt for tidelig. 

I halv syv tiden sto morfar og bobilen a.k.a stevnebussen utforbi huset. Etter et par timer med avslapping (bortsett fra den halvtimen vi tok ferga, og bølgene fikk oss til å måtte spenne musklene for å ikke rulle frem og tilbake, haah) kom vi frem til hallen. Stevne ble holdt i storhallen i Stavanger, den ligger rett på siden av det høye hotellet noen minutter fra sentrum. Vi plasserte oss på parkeringsplassen utfor hallen, og gikk deretter inn for å veie oss. I vektløfting er det nemlig slik at man løfter i forskjellige vektklasser, og innveiingen skjer mellom 2-1 timer før stevne start. 

Vi jentene var i første pulje som alltid. Damene først, eller hva? Det er ganske greit å være i første pulje i og med at man da blir fort ferdig, og kan sitte å se på resten av stevnet etterpå. Men til gjengjeld får man ikke så god tid til å spise og drikke etter man har veid seg. Det som passer perfekt for meg er å være i andre pulja, da synes jeg det er akkurat passe tid til alt.


Løfterne i første pulja, jeg er nummer to fra høyre, og lillesøsteren min Marthe nummer fem. 

Jeg begynte med et lett løft på 63kg i rykk, og fortsatte med 66kg. Da jeg i siste forsøket satte av 69kg, virket det som hode mitt forsvant. Det er typisk meg når jeg kommer opp på maks, jeg tror det er tungt, og glemmer derfor alt av teknikk fordi jeg ikke tror jeg kommer til å klare det uansett. Prøver og prøver å vende meg av med det, men en vakker dag skal dere se at jeg klarer å legge det på hylla!

I støt begynte jeg på 77kg, lett og greit løft. Støtet på 81kg var enda lettere, og det er også ny personlig rekord. I tredje og siste forsøk skulle jeg satse på den norske rekorden i klassen som er 84kg, jeg måtte da ta 85kg. Jeg vendet det ganske greit, men når overstøtet kommer er det samme greia der. Hode mitt faller vekk, og alt som står i hjernen min er hvor tungt dette kjennes på brystet. Det er som en liten krangel oppe i mitt eget hode der musklene sier at dette er tungt, mens hjernen prøve å fortelle at det ikke er det så lenge jeg gjør teknikken rett. Jeg skulle ønske jeg hadde klart å stengt av følelsene i akkurat det øyeblikket, slik at jeg ikke kjente noenting. Stanga letta fra brystet, og et halvt sekund senere traff den bakken. Nok en gang trakk jeg meg, fordi det føles tungt, og jeg klarer da ikke å utføre teknikken riktig. 

De neste timen brukte vi i hallen, da så vi på de da de løftet. I fire tiden, når vi hadde vært i hallen i åtte timer, trengte vi en pause. Derfor gikk vi til hotellet det noen veninner av meg fra Trondheim bodde. Vi var der i en liten halvtime før jeg fikk en telefonsamtale fra morfar som fortsatt satt nede i hallen. Den lød som følger:

Morfar: Hei. Du må komme tilbake til hallen, og møte i garderobe 3.

Meg: Emm.. Okei, hva er det for noe da?

Morfar: Det kan jeg ikke si, bare kom med engang.

Jeg ble super stresset og ikke minst nysgjerrig. Da vi sto i heisen på vei ned fra 15.etasje på hotellet begynte jeg å tenke at det kanskje kunne være noe doping greier. I og med at han ikke kunne si hva det var, ble jeg ganske sikker på at det var det, men jeg syntes det var merkelig at de ikke hadde kontaktet meg med engang etter løftingen dersom det viste seg å være dette. Da jeg kom ned i garderoben var det første jeg så tre andre vektløftere, før jeg så mennene fra anti-doping Norge. Mistanken min hadde altså stemt.


Vet ikke om det er noen tall, bokstaver eller ord som skal være "personlige" derfor skurret jeg til bildet.

Det første jeg gjorde da jeg kom inn var å fylle ut et skjema om meg selv, før han ene fra ADN spurte meg om resultater og hvordan det hadde gått i dag. Etterpå var det bare å sette meg på benken sammen med de andre tre guttene for å drikke. Vi fikk både vann og brus, og det eneste vi skulle var å sitte der å drikke. Vi var nødt til å fylle begeret med en viss mengde urin, og derfor var det utrolig uheldig dersom man ikke klarte det på første forsøk. Dette hendte nemlig med han ene, han gikk for å prøve, men nådde ikke minimumsmålet, og var derfor nødt til å kaste prøven for så å begynne på nytt. Etter 59 minutter fikk jeg fylt glasset, mottok masse informasjon, og jeg gjennomførte min første dopingkontroll.På kvelden var vi ute å spiste sammen med andre gutter og jenter fra vektløfternorge. For en deilig dag! Det skjedde sååå mye, og jeg storkoste meg hele tiden.


Medalje for gull i min vektklasse, og pokal for beste jente uansett vektklasse.


Junior NM 2013

Nå har vi akkurat kommet hjem igjen fra Stavanger, og nok ei helg med perser, stevne, kos og løfting er overstått. Resultatene ble helt ok, hadde håpet på bedre, men kan ikke være missfornøyd. Jeg løftet en kilo bak personlig rekord i rykk, men perset med en kilo i støt. Sammenlagt ble det tangering, og poeng litt bak pers. Jeg fikk gull, og fikk tredje beste poengsum av alle jentene på stevnet. Ble dopingtestet for første gang også, har mye å fortelle dere, men det tenkte jeg å ta senere. Dere kan få se løftene mine fra helga da.

Rykk: godkjent 63kg, godkjent 66kg, underkjent 69kg.

Støt: godkjent 77kg, godkjent 81kg, underkjent (norsk rekord) 85kg.


Antrekk 04.05.13
Hva synes du?


14 timer til jeg skal i aksjon

Nå er alle forberedelsene gjort. Bagen er pakket, energidrikkene står klare, neglene er lakket og mobilen, kamera og macen full oppladet. Reagerte du på det tredje punktet? Noen gjorde sikkert det.. Neglene er lakket, er ikke hun vektløfter da? Jo, det er jeg. Men jeg har en sånn greie at når noe går bra på et stevne, må jeg gjenta alt jeg gjorde, ja det er så gale at jeg også må bruke samme undertøy som jeg gjorde den gang det gikk bra. På et stevne for lenge siden gikk det kjempe bra, og den gang lakket jeg neglene med blank neglelakk dagen før stevne, og det har jeg gjort siden. Derfor er det noe som må gjøres dagen før hver eneste stevne. Forresten har dere ikke hørt sitatet "I can lift as heavy as you, I just do it with lip gloss and painted nails" Digger det!

Nå skal jeg bare slappe av, og samle overskudd. Leggetiden i dag er satt til ni, det er nemlig akkurat åtte timer før jeg skal stå opp. Vi reiser her i fra i seks tiden, jeg står opp klokken fem, og da er det nøyaktig fem timer til jeg skal ut på plattingen. Morgendagen blir ganske stappet, så er usikker på om det kommer innlegg da, men om ikke skal jeg hvert fall få oppdatert dere på søndag.


Smakebit på morgendagens antrekk.
It's not just a sport..

..It's my lifestyle! Her kommer svarene på spørsmålene dere hadde om vektløting.

 

Er det mange jenter som holder på med vektløfting?

Det er ikke så mange i forhold til andre idretter, men det er mange i forhold til hva det har vært før. På senior NM i år var det nesten 40 kvinnelige løftere, og det tror jeg må være ny rekord. Kan tenke meg det kan være rundt 50-60 jenter i landet, men det er bare ren tipping.


Hvordan trener du?
Her er en oversikt over treningene mine i løpet av en normal uke. De første øktene, altså de ved 1-tallet, har jeg på skolen, og det andre øktene, de ved 2-tallet, har jeg i treningslokalet sammen med resten av klubbmedlemmene.


Trener du benkpress mye?

Jeg trener så og si aldri benkpress. De få gangene jeg har det er det med smaltgrep, altså omtrent skulderbredde, og da er det helt andre muskler som trenes enn i vanlig benk. Grunnen er vel rett og slett at vi ikke trenger de musklene noe særlig, og i tillegg blir man stivere i skulderpartiet av å trene benk noe som er en ulempe når du er vektløfter.

 

Hvordan klarer du å holde deg så tynn når du driver med vektløfting?

Her kommer en av de største fordommene når det gjelder idretten. Vektløfting er ikke en idrett der det gjelder å være tykkest mulig slik som mange har fått for seg. Det er heller omvendt. Idretten deles i vektklasser, og det er naturlig at de som er tyngre løfter mer enn de lettere, men dette er ikke en selvfølge. Man opplever ofte at de som er i lavere vektklasser kan løfte mer enn de tyngre, spesielt på små stevner. Muskler veier mer enn fett, og det er enkelt og greit grunnen. For å si det enkelt; han som omtales som tidenes beste vektløfter gjennom tidene, Naim Suleymanoglu, veide ikke mer enn 60kg! 

 

Hvor ofte trener du?

Jeg trener ni økter i uka, der syv av dem er med vektløfting, og de resterende øktene er alternativ og skadeforebyggende trening
Hvor mye løfter du?

Dette er et spørsmål jeg får høre ganske ofte, men som er utrolig vanskelig å svare på. Den finnes drøssevis av ulike øvelser, men de to vi konkurrerer i er rykk og støt. Der løfter jeg henholdsvis 67kg og 80kg. Men jeg har 115kg i knebøy, og 120kg i markløft. Så hva løfter jeg? Vanskelig å svare på.


Trener du privat, eller med et lag?

Jeg er medlem av Haugesund Vektløfter klubb. For å kunne konkurrere er du nødt til å være medlem av en vektløfterklubb, og jeg hadde heller aldri vært der jeg er i dag om det ikke var for dem. Ikke i nærheten en gang.

Sommerskolen 2012, hvert år hver eneste sommer samles unge vektløftere i Tønsberg for å trene, leve og bo sammen i ei uke. Beste gjengen!


Er det stor fokus på din vekt i vektløfting?

I og med at det er en vektbasert idrett er det naturligvis stort fokus på vekta. Man må hele tiden ha kontroll, og på nasjonale og internasjonale stevner blir du nektet å delta dersom du veier inn i feil vektklasse. 

 

Var det noe du ikke visste fra før?


Vårfavoritter

Nå snegler vi oss mot sommeren, og det er snart på tide å finne frem shortsene igjen, kanskje noen av dere har gjort det allerede? Jeg fikk nettopp med meg at nelly har mai-fest, og feirer det med fri frakt og gratis bytting. I og med at de har fått inn masse nytt i det siste, bladde gjennom det nå nettopp, og endte opp med å finne fire sommerlige antrekk. 


Toppen finner du her, shortsen her, beltet her og skoene her.


Toppen finner du her, shortsen her, tube bhen her og skoene her.


Toppen finner du her, shortsen her og skoene her.


Kjolen (med beltet) finner du her og skoene her.

 

Hvilket antrekk er din favoritt? Er dette noe du kunne gått med?


A sunny day

Soool i dag! Skjønne mai! Hørte mamma sa i dag morges at mai kommer til å bli en varm måned, blir så glad om det stemmer, for jeg er super klar for sommer nå. Jeg har akkurat fullført min siste tentamen i andre klasse, og nå er det kun noen uker med normal skole før det er eksamen, og deretter sommerferie. Nå skal jeg bare nyte resten av dagen, for sol er noe jeg har lengtet etter ei god stund. Kanskje går jeg ut å tar noen bilder i kveld, er lenge siden jeg har hatt torsdagskveldene fri derfor får jeg utnytte det med litt fotografering. Ønsker dere en fiiin dag, vi er jo i mai! Og vi elsker alle mai!


 


Antrekk 02.05.13


Hva synes du?


Prioriteringer

Oi, dette ble sent! Mye senere enn jeg hadde regnet med, jeg som planla å legge meg tidlige hver eneste dag denne uka på grunn av stevnet. Men slik går det når jeg prioriterer skole fremfor søvn, jeg gjorde heldigvis noe nødvendig. Nå er jeg helt klar for muntlig tentamen i morgen. Gruer meg! Jeg må gjøre det bra på denne, det jeg får i morgen kommer til å avgjøre standpunktskarakteren min i Kjemi 1, og det er avgangsfag i år også, med andre ord blir det stående på vitnemålet. Det jeg gjør i morgen, på en halvtime, blir stående på vitnemålet mitt for videregående. Rart jeg gruer meg? Hater å ha så mye press, men jeg har hvert fall forberedt meg godt nå, så kunne ikke fått bedre om jeg så ville. Ønsk meg lykke til i morgen!

Ha en fantastisk god natt!


Tid for treeeening

Nå er det treningstid igjen, siste økten før NM! Får ikke tid til å skrive så mye mer, er allerede på vei ut døra, men vi prates mer i kveld. Hadebraaa!Lys i enden av tunnelen

Alt er så nært nå, man kan faktisk begynne å skimte lys i enden av tunnelen. Vi er kommet til mai måned dere! Hvor deilig er ikke det? Den siste av vårmånedene, om kun 30 dager er det sommer. Nå som vi er kommet til mai føles alt så mye nærere, det er kun 16 dager til 17.mai, kun to uker og to dager til vi skal feire nasjonaldagen med kaker, tog, flagg og bunad. Som jeg gleder meg! Dagene fremover kommer til å bli varmere og varmere, og lengre og lengre. Kunne nesten ikke vært gladere i dag morges når jeg våknet å innså at for det første er det fri i dag, men også at det er så få dager til alt. Telte ned blant annet dagene til 17.mai, dagene til sommerferie, dagene til vi skal til syden, og dagene til jeg skal på treningsleir. Har så mye gøy som skal skje denne sommeren, kan fortelle dere mer om det en annen gang for nå vil jeg høre hva dere skal!


 


Hva skal du i sommer?


Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits