Bli sunn og sterk med protein- rik, hjemmelaget iskrem!

Lysten på is pleier å stige i takt med temperaturmåleren. Men isen trenger så absolutt ikke kun å være ei kald kaloribombe, nå har jeg et alternativ til dere slik at dere kan spise is med god samvittighet. Jeg prøvde meg selv, og lagde oppskriften ut av eget hode. Den finner du på den nye bloggen min HER.

Superkokken Linn Therese

Nå har jeg nettopp lagd en skikkelig god middag til lillesøster og meg. Valget falt på havrepannekaker med cottage cheese, varme blåbær og oppkuttede bananskiver. Det er virkelig min favoritt matrett, og det beste er at det kan toppes med alt mulig. I dette måltidet er det en god blanding av både karbohydrater og proteiner, og er dermed en perfekt oppladning før kveldens treningsøkt. På programmet står det styrkerykk og støt ♥ jeg ønsker dere en sprek mandag videre!

Sunne og gode proteinballerSom sagt prøvde jeg meg frem på noen proteinballer her en dagen, og resultatet ble kjempe bra! Mye bedre enn forventet, og det beste av alt er at de er propfulle av proteiner og kjempe sunne. Jeg har kun prøvd meg frem med målene, så det kan godt henne at en annen sammensetning smaker bedre, men det kan du selv prøve deg frem med om du ønsker. 

 

Du trenger

jordbær, banan eller lignende

kokosmelk

kokosstrøssel

organisk peanøttsmør

sukkerfri kakaopulver

proteinpulver med sjokoladesmak

 

Slik gjør du

Start med å blande 2 scoops proteinpulver med 0,75dl kakaopulver. Tilsett 3 spiseskjeer peanøttsmør, og rør om. Her er det enklest å blande med hendene, litt grisete, men mye mer effektivt. Deretter koker du opp en halv boks kokosmelk på middels varme, la melken koke i cirka 15 minutter mens du stadig rører om. Etter at kokosmelken er ferdig, og har fått den tykkelsen den skal ha blander du den litt og litt i bollen med pulver og peanøttsmør. Deigen blir seig, tykk og klissete, og det er nå det morsomme begynner. Du skjærer opp jordbær og/eller banan, og bruker hendene til å dekke dem med deigen, før du ruller dem i kokosstrøsselet. Jeg lover dere allerede at dette er rene griseriet! Legg alle de ferdige jordbærene og bananbitene på et fat i kjøleskapet i minst to timer. Det er super enkelt å lage, og så utrolig godt itillegg.

Perfekt snacks til kvelden når man har lyst på noe søtt. Jeg skal definitivt lage dette igjen!

Oppskrift: Eksotisk smoothie

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker alt eksotisk og det som har med eksotiske steder, ting eller mat å gjøre. Jeg har derfor tenkt å dele denne oppskriften på en eksotisk smoothie med dere. Det er superenkelt, kjempe godt, sunt og selvsagt - det beste av alt - eksotisk! Denne oppskriften holder til omtrent 1 liter ferdigblandet, frisk smoothie.
Du trenger

1 ananas

1 appelsin

200g frosne jordbær

 

Slik gjør du

Start med å skjære toppen av ananasen, for så å skrape ut alt innmaten. Dette er litt komplisert, men ved hjelp av ei skje og en kniv klarer man det fint.

Kast den stangen i midten av ananasen, og legg resten oppi smoothiemaskinen. Deretter skjærer du opp appelsinen og legger den, sammen med de frosne jordbærene, oppi maskinen.

Miks alt sammen i et minutt eller to, og velbekomme! Hell smoothien oppi ananasen, stapp et par sugerør oppi, og smak. Jeg lover dere, det er den beste smoothien du har smakt! 😉
 //oppskriften fant jeg her


Pancakes on a tuesday

God ettermiddag ♥ Da jeg kom hjem i dag var jeg skrubbsulten. Jeg bestemte meg fort for at jeg måtte lage meg et lite ekstra måltid før middagen. Som alltid rakk jeg selvfølgelig å lese et par blogger før sultfølelsen tok helt overhånd, og da det dukket opp et bilde av en pannekakefrokost var jeg solgt. Det ble mitt måltid også med andre ord. Ofte pleier jeg å lage havrepannekaker, men i dag falt valget på proteinpannekakene til proteinfabrikken. De smaker ikke så veldig godt alene, men med tilbehør til er det minst like godt! I dag valgte jeg å toppe dem med varme, moste jordbær, en liten dæsj honning og oppkuttet bananskiver.
Bananhjerter

Nettopp avsluttet dagen med en kjempe deilig kveldsmat, som forresten så like god ut som den smakte. Valget falt på min favoritt, havrepannekaker ♥ oppskrift her. Denne gang toppet jeg dem med cottage cheese, blåbær og banan. Legg merke til bananhjertene, det er viktig! Jeg brukte nemlig lengre tid på å skjære dem ut enn jeg brukte på å faktisk spise maten.

Har du prøvd denne oppskriften ut før?Middagstips med dessertSitter du hjemme, egentlig ganske sulten, men du aner ikke hva du skal spise? Jeg har ofte følt det slik at jeg er dødssulten, men ingenting høres godt ut, og ihvertfall ikke brødskive, en frukt eller noe annet enkelt. I slike situasjoner har jeg et kjempe tips til dere! Dette er en middag med dessert, og den er så enkel å lage at man kan le seg ihjel. Det eneste du trenger er kyllingknokler, grønnsaker (valgfritt, jeg valgte brokkoli, blomkål og gulrøtter), frosne bær og vanilje kesam.

♡ ♡ ♡

Det første du må gjøre er å ta bærene ut av fryseboksen, slik at dem får tid til å tine litt før det skal spises. Det er ikke noe vits i å sette dem i mikroen eller styre på noen annen måte, du legger dem enkelt og greit bare oppi skålen du skal bruke. La dem ligge der samtidig som du gjør klar kyllingknoklene. Disse steker du på svak varme, gjerne i olje istedenfor smør da det er mye sunnere. Etter at du har stekt ønsket antall kyllingknokler steker/woker du grønnsakene. Ikke tilsett ekstra olje eller smør, stek dem i væsken fra kyllingen blandet med oljen fra første gang. Altså, bare legg grønnsakene i pannen rett etter at du har tatt kyllingen utav, ikke vask den imellomtiden. 

Deretter heller du vanilje kesam over bærene, og rører lett rundt. La bærene fryse kesamen slik at du til slutt sitter igjen med en slags is som er fylt av bær. Begge disse rettene smaker himmelsk, og sammen er dem om mulig enda bedre. Sunt er det også, så dersom du lurer på hva du skal lage deg til neste måltid, kjør på meg kyllingvinger, grønnsaker og hjemmelaget is!

♡ ♡ ♡

Smoothie og hørselsvern

Dagens andre treningsøkt gikk minst like bra som den første, helst enda litt bedre. Og jeg har nettopp belønnet meg selv med verdens beste hjemmelagde smoothie. Denne gangen har jeg til og med vært med på å lage den selv. Mamma hjalp litt til, men hallo, jeg har gjort mye selv også. Det er litt rart de greiene der skjønner dere, for jeg lager all verdens matretter og kompliserte oppskrifter selv, men når det kommer til noe så enkelt som smoothie så har jeg aldri gjort det helt på egenhånd. Det er bare så skummelt -høy lyd, og den skarpe greia nedi mixeren som kutter alt opp og lager ei tykk suppe av det hele. Er det bare jeg som ikke liker å lage det? Litt synd egentlig, for det er jo så godt!Linn Therese spesialJeg har nettopp puttet i meg en Linn Therese spesial, som vil si en middag bestående av alt mulig rart. Denne retten er forskjellig for hver eneste gang, og derfor er det umulig å gi hver av dem et fast navn. Vi gjør det enkelt, og kaller den spesial i stedet! I dag ble den inntatt rett etter dagens første økt -som forsåvidt var utrolig tung, men det kommer jeg tilbake til- og besto av blant annet mine berømte havrepannekaker. Jeg toppet dem med varme blåbær, cottage cheese og nøtte- og mandelblanding. Det smakte selvsagt like godt som det ser ut!

Nå sitter jeg bare hjemme og samler energi før dagens andre, og siste økt. Mamma skal faktisk være med meg i dag, og er jeg heldig klarer jeg å lure henne med på litt trening også. Programmet for dagen kommer også senere i kveld ♥MuskelmatJeg har nettopp spist min livrett, stekt laks med stekte grønnsaker og pasta. Nesten ingenting slår den kombinasjonen der ♥ Ikke nok med at det er godt, men det er sunt også. I tillegg er det den ideele mat før trening. Man oppnår utrolig mye proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler -som igjen betyr; man oppnår masse energi! Jeg har nettopp sett over den kommende ukens treningsprogram, og den blir hard, så denne energien trenger jeg virkelig. Jeg som trodde den forrige uken var tung, men det var visst nok bare oppvarming. Gleder meg som en liten unge til å avslutte dette fantastiske året med tung trening!Oppskrift -sunn kveldsmat

God kveld dere ❤ Etter treningen i dag tenkte jeg å diske opp med en skikkelig kvelds, men plutselig fikk jeg en strålende idé. Den har jeg nå tenkt å dele med dere, og det er så enkelt at man nesten kan le seg ihjel, men likevel er det så godt. Jeg har tidligere delt med dere hvordan man steker havrepannekakene, og det finner du her.

Du trenger

Havrepannekakene

30gram havregryn

1 egg

1ts sukrin

 

Ei banan

Druer

Ønsket mengde gresk yoghurt

3-4ss fun light saft (avhenger av mengden yoghurt)

Slik gjør du

Start med å steke havrepannekakene (her ser du hvordan), før du går over til å blande sammen den greske yoghurten og fun light saften. Dersom du synes det er for lite smak tilsetter du enkelt bare mer saft, husk å ta en smak du synes er god da. Deretter kutter du opp druer og banan og så er det egentlig bare til å blande. Jeg tok halvparten av frukten på pannekakene og resten oppi yoghurten til dessert. Smaker himmelsk, og kan absolutt ikke bli enklere!Sunt mellommåltid

Tenkte jeg kunne dele min favoritt oppskrift på et sunt og kjempe godt mellommåltid. Dette er perfekt etter skolen dersom det er en stund til middag, eller før trening dersom du enda er litt sulten. Det er kjempe sunt, og blir enda sunnere dersom du erstatter den naturelle yoghurten med vanilje kesam. Personlig synes jeg også at vanilje kesam smaker mye bedre, men akkurat i dag hadde vi ikke det, og da valgte jeg heller å erstatte det med yoghurten. Yummi!
Du trenger

Et eple

Frosne blåbær

Naturell yoghurt eller vanilje kesam

kanel

 
Slik gjør du

Ting blåbærne litt, slik at dem ikke er stenharde. Kutt eplet opp i passe store biter, deretter legger du lagvis med blåbær og eple i ei skål. Dekk hver av eplelagene med kanel, og hver av blåbærlagene med vanilje kesam eller yoghurt. Deretter er det bare å hive innpå!

Oppskrift - sunne sjokoladekjeks

Du trenger:

20gram havregryn

20gram soyamel

20gram proteinpulver med sjokoladesmak

50gram naturell yoghurt

1 eggehvitte

1ts stevia

1ts natron

1/2dl vann

 

Slik gjør du:

Først pisker du eggehvitten sammen med steviapulveret, før du tilsetter yoghurten. Bland dette godt sammen, før du tilsetter alt det tørre. Røren skal være ganske rennende og "våt", noe min ikke ble i og med at jeg sløyfet 30gram cocosa fra originaloppskriften. Derfor tilsatte jeg også ca 1/2 dl vann på omtrent 37grader til slutt. Jeg fordelte røren i små sirkler på bakepapiret, og hakket mandler og sjokolade til å ha på toppen. Det var prikken over i-en, og egentlig den eneste smaken i sjokoladekjeksene. Stek dem deretter i 8-10minutter på 200grader. Og voíla, sunne sjokoladekjeks helt uten smak! Haha, tror ikke jeg kommer til å lage denne varianten igjen, men skal definitivt prøve meg på oppskriftene en gang til når jeg har alle ingrediensene. 

Tips: sunn lørdagssnacks

Har prøvesmakt lørdagssnacksen nå. Egentlig mest fordi jeg var veldig sulten og det enda er ei lita stund til kvelds, men også for at dere skal få tipset så tidlig som mulig, og heller velge dette overfor godteri og sjokolade. Frukt og bær er noe jeg virkelig elsker, men i helger er det ofte lettere å velge det usunne overfor det sunne fordi det frister mer. Men jeg har et tips til dere! For at det sunne skal friste minst like mye som sjokoladen, om ikke mer, hjelper det å skjære den opp. Det høres kanskje litt rart ut, men alt av frukt og grønt blir mye bedre om det er oppskjært, og gjerne blandet også. Jeg foretrekker å blande, men det er naturligvis forskjellig fra person til person. Om du ønsker vanilje kesam over er også dette himmelsk! Kun fantasien setter grenser(og sukkerinnholdet selvfølgelig)! ;-)

Det vi har kjøpt inn til kvelden er blåbær, bringebær, jordbær, grønne druer og banan. Hva har du planlagt til lørdagssnacks?

 


Sunn pannekakeoppskrift

Jeg har tidligere postet et innlegg med tips til sunne pannekaker, og da var det havrepannekaker jeg ga dere oppskriften på. Den finnes her. Nå har jeg kommet over en ny type pannekaker som er, om mulig, enda sunnere, og i tillegg perfekt for oss som ikke liker egg. Selv har jeg aldri vært særlig begeistret for det, selv om det er utrolig bra å spise dersom man trener mye. Har prøvd gang på gang, med både kokt, speilegg og omelett, ingen av delene liker jeg. Men disse bananpannekakene kjenner jeg ikke smaken av egg i det hele tatt! De smaker verken egg eller banan, selv om det er de eneste ingrediensene. Rart, ikke sant? Jeg kan heller ikke beskrive smaken, dere får rett og slett bare prøve dem ut selv. Lover nesten at dere ikke blir skuffet.
Du trenger:

to egg

ei banan

topping (cottage cheese og blåbær)
Slik gjør du:

Mos bananen, gjerne med en gaffel på et fat (av erfaring har jeg opplevd at dette er lettest).

Deretter blander du bananen med to egg oppi ei skål. Bland godt dersom du ikke er begeistret for eggsmaken, ellers ender du opp med speilegg med bananbiter i.

Stek blandingen i små pannekaker. En porsjon gir ca. 4-6 pannekaker, alt etter størrelsen på eggene og bananen. Vær forsiktig når du steker, det er utrolig lett å svi dem, tror det er på grunn av bananen.

Deretter serveres pannekakene, helst varme, og gjerne med bær og cottage cheese som topping.

 

Er dette noe du kunne tenkt deg å prøve?


Tips til Meksikansk Aften

Er det noen av dere som planlegger en meksikansk aften i kveld? I så fall har jeg et par tips, og kanskje litt inspirasjon, å komme med. I går lagde vi to retter, og begge var meksikanske, så kan trygt si at vi fikk prøvd oss litt på den spansk inspirerte maten i går. Lagde både et hovedmåltid og et mellommåltid. Først kan jeg begynne med hovedmåltidet, det var det mamma som stelte i stand, og jeg som stekte. Hun mixet kjøttdeig og mais i tacoskjell, og la et tynt lag med ost over før hun krydret begrene. Enkelt, kjapt og lettvint. I stekeovnen på 225 grader til osten begynner å bli gyllenbrun, verre er det ikke.


Se bare hvor godt det ser ut, og jeg lover dere, det smakte enda bedre.

Og nå over til det jeg lagde. Her fant jeg frem tacolefser, skjærte hver lefse i åtte, akkurat som man skjærer en pizza. Deretter legger du dem på ei rist, med bakepapir under, dryss over alt du vil av forskjellige krydder, og stek dem i stekeovnen i 3-4 minutter på 225grader. Dette er også kjempe enkelt, og utrolig godt. Perfekt som erstatning til kjeks eller chips om man er litt småsulten, gjerne sammen med supper eller ei gryte. Varrier krydderet for forskjellige smaker.


Perfekt mot søtsuget

Føler dere også ofte på dette søtsuget? Kanskje spesielt etter at du har spist middag, kvelds eller lignende? Det gjør hvert fall jeg, og da er det ingenting som smaker bedre enn en dessert. Men dersom man skal spise iskake eller karamellpuddig etter hvert eneste måltid kan du fort få noen ekstra kilo. Derfor tenkte jeg å tipse dere om noen sunne desserter som fort har blitt favoritter hos meg.

1. Bær med vaniljekesam

Her er det kun fantasien som setter grenser. Du kan bruke alle slags bær du vil, både frosne og ikke, du kan også ha litt kokesjokolade på toppen som prikken over i-en. Et eksempel er å ha frosne blåbær i ei skål, ta noen skeer med vaniljekesam over (gjerne mager for en enda sunnere variant) og strø litt hakket kokesjokolade over der igjen. 

 

2. Smoothie

Kan brukes både som et eget måltid, og som kos etter et annet måltid. Lag en mindre porsjon, og du har den perfekte dessert, som også holder deg mett lenge. Oppskriften min finner du her, ellers finnes det også hundrevis av forskjellige oppskrifter rundt på nettet. Dersom du ikke finner noen som frister, lag deg en egen. Bland sammen akkurat det du føler for, og det blir som regel godt.

 

3. Grønnsaker med dipp

Denne kan brukes både som dessert og mellommåltid, kos på lørdagskvelden eller som frokost. Nok en gang er det også kun fantasien som setter grensene. Alt av grønnsaker, gjerne frukt også, kan brukes og duppes i kesam med holiday dipp mix. Også her kan du bruke mager kesam for å få det enda sunnere. Et forslag til sammensetning finner dere her.
Middagstips

Er du sulten, men ikke orker å styre med så mye? Samtidig som du vil prøve å spise litt sunt? Da er dette perfekt for deg. Det er enkelt, kjapt, godt og sunt!

 

Du trenger

Torskefillet

Grønnsaker (gulrot og brokkoli)

Kesam

Salt, pepper og evt persille

 

Du gjør

Krydre torsken med salt og pepper.

La den ligge i stekepanna på svak varme.

Skrell gulerøtter samtidig som fisken ligger å putrer.

Rasp gulerøttene, og finn frem brokkolien.

Snu fisken og fjern skinnet på filleten (som til nå har ligget ned i panna)

 


Legg de raspa gulerøttene på tallerkenen sammen med litt brokkoli eller andre grønnsaker om du vil. Etter at du har fjernet skinnet på torsken legger du også denne oppå. Dasj gjerne litt kesam ved siden av, og for litt mer smak drysser du persille over. Bon apetit!

Sterkere enn pippi

God ettermiddag! Etter en finfin skoledag hadde min kjære mamma laget fisk til middag. Ikke hvilken som helst fisk heller, men nemlig stekt laks med dill, poteter og grønnsaker. Og med tanke på at det sto fisk på menyen blir det mest sannsynlig en kjempe bra økt i kveld! Jeg har nemlig en slik greie at hver gang jeg spiser fisk til middag blir jeg sterkere enn pippi. Nå er det ikke verdens tyngste trening i kveld med tanke på hvor få dager det er til stevnet, men litt ekstra energi er det alltid greit å ha.Min smoothie oppskrift
Lagde smoothien fra kostplanen min i dag, første gang jeg prøver den faktisk, og må bare si wow! Jeg har flere ganger skrytt over smoothien til mamma, men denne her var faktisk en bittelitten smule bedre, og det hadde jeg aldri trodd var mulig. Er dere sultne, tørste, kjeder dere eller hva som helst, lag smoothien! Du tror det ikke før du smaker det, og det er ikke engang overdrivelse, heller underdrivelse. Men nok skravling, dere vil kanskje ha oppskriften? Lagde dobbel porsjon i dag, da lillesøster også ville ha, men normalt bruker jeg altså kun halvparten av det jeg skriver under. Er bare å halvere oppskriften❤

Du trenger(til 2 posjoner)

1 kiwi

1 banan

100g frosne blåbær

100g frosne bringebær

100g frosne bjørnebær

2,5dl yoghurt

2 glass juice

Slik gjør du:

Skjær skrellet av kiwien, skrell bananen, del alt opp i passe biter og legg det i mix masteren.

Bland godt sammen, det er alltid bedre å blande litt for mye enn for lite.

Hell oppi glasse(ne) og velbekomme! Vær oppmerksom på at det er ganske stor porsjoner. Det er nemlig beregnet som et helt måltid, altså ikke kun som drikke ved siden av en stor kvelds for eksempel. Håper det smaker! Eller jeg vet det gjør det!:-D

Middagstips

Jeg tenkte å vise dere en av alternativene jeg har på kostplanen min til middagsmåltidet. Det er utrolig enkelt og helt genialt etter en slitsom arbeids- eller skoledag. Jeg kunne lett levd på dette, det smaker himmelsk, og jeg kjenner jeg nesten er blitt litt avhengig av det allerede. I tillegg er det mektige saker, sådu vil ikke trenge store mengder. De fleste av dere spiser vel taco i ny og ne? Vel, dette er nesten helt likt, de eneste forskjellene er at du bytter den vanlige kjøttdeigen med karbonadekjøttdeig, kutter ut tacokrydderet, velger mager kesam over lett rømme og erstatter de lyse lefsene med grove. Det at lefsene er grove gjør også at de metter lengre, i tillegg til at det er mye mer næring i dem. Prøv prøv prøv! 

Dette trenger du:

Tacosaus

Magerkesam

Grove tortilla lefser

Karbonadekjøttdeig (jeg brukte denne gang karbonader som jeg skjærte opp i biter, men det blir det samme)

Kål

Mais, agurk, paprika, tomat og alle de grønnsaker du ellers ønsker

 

Slik gjør du:

Smør kesamen på lefsene, omtrent 3ss per person

Deretter legger du på alt du ønsker og ha i den

Til slutt tar du tacosausen over, og bretter den sammen. Vóila! Bon appetit ❤
Den beste lørdagsnacksen

Jeg må først bare få takket dere for tilbakemeldingene på det forrige innlegget, tusen takk! Dere er fantastiske.

Har nettopp spist både kveldsmat og lørdagsgodt i ett. Jeg følger som sagt tidligere en kostplan, og et av alternativene til kveldsmat er da grønnsaker og dip. Ingenting er bedre enn å spise noe så godt til kveldsmat, det er som å spise både mat og snacks på en gang. Man trenger jo ikke godteri, sjokolade og kliss når man har gulrøtter, brokkoli og dipp. Dersom dere ikke har spist dette før, må dere prøve det med en gang. Demper søtsug, smaker bedre enn alt av sukkertøy, er mye sunnere og metter lenger. Man kan bruke forskjellige typer grønnsaker og forskjellige diper. Jeg brukte mager kesam blandet med en pakke holiday krydder. Vet det er flere som bruker rømme i stede for kesam, og det er også noen som bruker naturell yoghurt. Finn din favoritt, smaker er som baken!


Første måltid etter kostplanen

Nå er det tilbake til hverdagen, og full rulle. Ble ikke noe soft start hvertfall haha, har hatt fire fag i dag, og fikk på den tid mange lekser pluss en innlevering. Rett etter skolen gikk jeg til byen for å hente kostplanene jeg har fått av Klinikk Selsaas, og etter det til butikken for å handle inn det jeg trenger. Har nettopp lagd meg middag, mitt første måltid på planen, og er så absolutt ikke klar for trening om femti minutter, kunne egentlig bare tenkt meg å sova. Likevel, trening blir det! Ønsker dere alle en super kveld, og treningsøkt også dersom dere skal det❤

Før dere får se mitt første måltid etter planen, får dere se mitt siste måltid fra mamma på en god stund. Da jeg kom hjem fra trening i går hadde hun disket opp med verdens beste kvelds! Var i himmelen da, kjempe godt. Synd jeg ikke får oppleve dette fremover, haha.Og, middagen i dag. Full fart og gale på grunn av at jeg hadde så sinnsykt dårlig tid. Kanskje jeg skal døpe om bloggen til matjenta heller, føler jeg blogger om mat hele tiden haha.Tre favoritter i ett måltid

Jeg elsker bær. Spesielt jordbær. I tillegg liker jeg utrolig godt cottage cheese, og riskaker er den beste typen brødmat jeg får. Hva er vel bedre enn å mikse sammen alle tre etter ei treningsøkt da? Det er nydelig, både på utseende og smak. Virkelig å anbefale.Tips til sunt måltid på 1-2-3

Treninga i dag gikk akkurat som forventa, jeg var oppe på 70-80% i de fleste øvelsene og det kjentes mer som 99.. Haha, kommer garantert til å være gangsperr i morgen, men hva gjør vel det? Da vet man at man har trent skikkelig. Som sagt tideligere prøvde jeg meg på noe nytt til middag i dag, og det var virkelig dødsgodt. Må bare dele oppskriften med dere, for den er virkelig gull verdt.

 

Du trenger:

❤ riskaker (jeg brukte 3, men kunne fint klart meg med 2, de er utrolig mektige)

❤ ei banan

❤ melk

❤ proteinpulver meg sjokoladesmak

❤ en gaffel

Slik gjør du:

❤ Ta litt melk oppi ei lita skål, og bland med 2-3 scoops proteinpulver. Jeg målte ikke opp hvor mye jeg brukte, men du må nesten bare se selv. Anbefaler deg å heller ta litt for lite melk i enn for mye, dersom du tar for mye blir du nødt til å tilsette mer proteinpulver for å få riktig konsistens, og da får du en enorm mengde til slutt. Rør godt med gaffelen til det ikke er flere klumper igjen.

❤ Hell sjokoladeblandingen over på riskakene.

❤ Kutt opp bananen og legg bitene over, og voíla! Verdens beste, enkleste og sunneste måltid. Metter lenge, og er utrolig mektigt.


Dersom du er allergisk mot melk, går det ann å enten bruke laktosefri melk eller rett og slett bare blande med vann.

#oppskrift


Mammas meksikanske tomatsuppe

Fortalte dere i går at mamma lagde den meksikanske tomatsuppa fra bunnen av, og her er oppskriften som noen av dere ønsket. 

 

Du trenger:

♥ 2 buljongterninger (m/8dl vann)

♥ 1pk hakkatomat

♥ 1pk hakkatomat m/hvitløk og oregano

♥ 1 glass tacosaus

♥ 1pk philadelfiaost

♥ 3ss coconøtmelk

♥ 1 hakket paprika

♥ 1 hakket chilli

♥ 2 løk (hakkes og surres i litt smør)

 

Det du gjør:

♥ Blander det sammen i ei gryte.

♥ Lar det koke i omtrent 10 minutter.

♥ Samtidig som det koker, steker du kjøttdeig.

♥ Serveres sammen med kjøttdeig, bacon, mais, paprika, tortilla chips, ost, peanøtter, løk osv..

Virkelig verdt å prøve denne! Mammas hjemmelagde er den beste jeg noen gang har smakt, mye bedre enn den i pose.

 

#oppskrift


Tips til sunt mellommåltid

Nå tenkte jeg å dele verdens beste mellommåltid med dere. Og ikke nok med at det er utrolig godt, det er også sunt, mettende og demper søtsuget. Det eneste du trenger er frosne bær. I dette tilfelle har jeg brukt bringebær, men du kan også bruke blåbær, bjørnebær, jordbær og lignende. I tillegg til bærene trenger du også ei banan, denne skal ikke være frossen.

Skjær opp alt, og legg det på et fat. På den måten blander du varmt og kaldt, du blander søtt og surt. Alt blir som en smakseksplosjon, virkelig nydelig.
Har du smakt dette før?

 

#oppskrift


Sunne og gode pannekaker på 1-2-3

Du trenger:

♥ 30g havregryn

♥ 1 egg

♥ 1ts sukker

  

Slik gjør du:

♥ Bland sammen havregrynet og egget.

♥ Tilsett sukkeret.

♥ Del røren i to deler.

♥ Stek pannekakene på svak varme til de er gyllenbrune.

♥ Topp gjerne med bær eller frukt, og voíla; To kjempe gode og sunne pannekaker!

 
Noe du kunne tenke deg å prøve?

 

#oppskrift


Tre gode taco - middagstips!

Sliter du med å finne ut hva du vil ha til middag? Vel, da har jeg nå funnet frem tre gode tips, kanskje det kan hjelpe. Dette er enkle retter som det er kjapt å tilberede, det er sunt og sist men ikke minst super godt! Alle tre er en form for variant av taco. 

❤ Tortillarull

 

Du trenger:

Tacolefse

♥ Smørost (for eksempel philadelphia)

Det du vil ha inni, kan være ost, skinke, kål osv..

 

Slik gjør du:

♥ Smør ut smørosten på tacolefsene.

♥ Legg på det du vil ha, ost, skinke og hva du ellers måtte ønske.

♥ Rull lefsen sammen.

♥ Skjær pølsen opp i skiver.

♥ Trykk en tannpirker ned i hver av skivene slik at de ikke går opp igjen.

♥ Server, og nyt!

 Her har jeg bilde av en av skivene, men man må selvsagt ha mange flere for å kalle det et måltid.

 

❤ Tortillapizza

Denne er enkel, kjapp og smaker nydelig. Oppskriften har jeg lagt ut i et eget innlegg tidligere, og den finner du HER.
❤ Tacosalat

 

Du trenger:

♥ Kjøttdeig

♥ Kål

♥ Grønnsaker

♥ Rømme

♥ Tacosaus

 

Slik gjør du:

Stek kjøttdeigen.

Kutt opp grønnsakene, og kålet.

Bland alt sammen på et fat.

Ta noen skjeer rømme og tacosaus over.

Server, og nyt!

 Hva synes du?

 

#oppskrift


Tips til sunn lørdagskos!

Hva er vel ikke bedre enn å ha god samvittighet når du sitter og koser deg med lørdagsgodtet? Frukt og grønt er virkelig det beste som finnes, ikke bare er det sunt, men det er jo faktisk godt også. Dersom man skjærer opp frukt og har det på et stort fat midt på bordet, kan du være sikker på at folk spiser. Eller så kan du skjære opp grønnsaker som gulrøtter, brokkoli og blomkål, og deretter sette det midt på bordet sammen med for eksempel en boks med holiday dip mix blandet med rømme. Deilig!

Dersom du ikke er så begeistret for frukt og grønnsaker. Da kan du enten knaske på nøtteblandinger, eller tørket frukt. Men om du først skal ty til noe litt mer usunt, da er chips å anbefale! Chips er laget av poteter, og det er ikke noe du trenger å ha så dårlig samvittighet etter å ha spist. Det er nemlig mye bedre enn godteri og sjokolade.

Dette er det som står på bordet her.

Hva koser du deg med på lørdager?

 

#tips


Tortillapizza - enkelt, fort og godt

Nå har jeg nettopp spist, lagde meg tortillapizza til middag i dag. Utrolig godt, og veldig kjapt og enkelt. Anbefaler dere alle å prøve dette en gang.

 

Eneste du trenger er:

♥ Tortilla lefser

♥ Tomat puré

♥ Det du vil ha på (ost, skinke, pepperoni, paprika, kjøttdeig, purreløk, tomat, ananas.. )

 

Slik gjør du:

♥ Smør tomat puré ut over tortilla lefsen(e).

♥ Legg på det du vil ha. Jeg hadde skinke, ost, pepperoni, paprika og purreløk.

♥ Stek den i ovnen på 225℃.

♥ Følg godt med, for det går FORT! Omtrent 4-5 min.

 

Hva synes du?

 

#oppskrift


Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits