Dagens 40 (u)nyttige fun facts

Det fødes 106 guttebarn for hvert 100 jentebarn.

Den gjennomsnittlige BH-størrelsen er 80D.

Mennesker som drikker kaffe tar sjeldenere selvmord enn de som ikke gjør det.

Verdens største leketøysdistributør er McDonalds.

Verdens mest solgte bok, bibelen, er også verdens mest stjålne.

Tungemuskelen er den eneste muskelen i kroppen som ikke sitter fast til kroppen i begge ender.

Blodet i kroppen er i snitt åtte prosent av din totale kroppsvekt.

Over åtti prosent av hjernen er vann

Du er fargeblind når du blir født

Du leser dette i snitt 25 prosent saktere enn du ville gjort på papir.

En sjiraff kan klare seg lenger uten vann enn en kamel

Griser svetter ikke

Nittitre prosent av alle kort kjøpes av kvinner

Fargen som brukes mest til fargelegging i verden er blå

Kontorpulten din har 400 ganger mer bakterier enn et vanlig toalett

Det er bare tre konger i kortstokken som har bart, hjertekongen har det ikke.

7-11 er verdens største kjede av butikker

I snitt blir 7,5 prosent av alle papirer på et kontor borte hvert eneste år

Det første colaskiltet som ble laget ble hengt opp i 1894 i Catersville, det henger fortsatt på samme sted

Hus med gul farge selges fortere enn hus med andre farger

Verdens første e-post ble sendt i 1971.

USA er 27 ganger større enn Norge, men kystlinjen til Norge er lengre.

I Albania rister du på hodet for å indikere at du er enig.

Thomas Edison, mannen som fant opp lyspæren, var mørkredd

De første cheerleaderne i USA var menn

Bruce Lee var så rask at de måtte vise hans bevegelser i sakte film.

17 tonn gull brukes til å lage gifteringer i USA hvert år

Det er like langt rundt månen som fra New York til London

En gjennomsnittlig 4-åring stiller 400 spørsmål hver dag

De siste olympiske lekene hvor gullmedaljene faktisk var av rent gull var i 1912

Canada er det eneste landet som har arrangert olympiske leker uten å vinne en gullmedalje

Halvparten av amerikanerne vet ikke at solen er en stjerne

96 prosent av alle lys kjøpes av kvinner

Kvinner i den vestlige verden bruker i snitt en time på å pynte seg hver dag

Kun en av fem amerikanere har pass

Det spises 1000 ganger mer sjokolade i England enn i Kina

Ni av ti mennesker som blir angrepet av hai overlever

44 prosent av all reklame i posten kastes uten at det åpnes

De tre rikeste familiene i verden har mer penger enn de 48 fattigste landene i verden

Kvinner smiler mer enn menn


(Kilder: Fun Facts, Do Fish Drink Water?, Amusing Facts, Encyclopedia Britannica, Caplex)


Winter inspiration

Etter ni timer bak rattet i dag, har jeg fullført både langkjøring, kartkjøring og årets ikea-handel. Startet så tidlig som klokken ni, og var hjemme igjen i sekstiden, ufattelig sliten. Jeg har hvertfall fått litt tid til å tenke under kjøreturen i dag, og jeg har kommet ett skritt nærmere hva jeg vil bli. Ikke yrkessjåfør. Haha, jeg synes det er kjempe gøy å kjøre, og gjerne langt også, men å kjøre i såpass mange timer blir litt mye på en gang. Og siden jeg allerede er igang med klagingen (beklager for det) må jeg også meddele hvor vanskelig og irriterende jeg har funnet ut at det er å være blogger nå på vinterstid. Solen står sent opp og går tidlig ned, det er kun noen få timet midt på dagen der det er lyst nok til å få gode bilder. Selv er jeg ikke noe fan av å bruke blits, og prøver så godt det lar seg gjøre å la være og bruke den. Liker heller ikke så godt å ta bilder inne, når det er mørkt ute. De fineste bildene blir uten tvil tatt i naturlig dagslys, og ikke ved bruk av blits eller lyspærer. Lengter allerede etter lengre dager og lysere tider. Husk forresten å stille klokken en time tilbake i kveld!


Prosjekt jacuzzi

For en stund tilbake kjøpte vi jacuzzien til mormor og morfar, de brukte den ikke så ofte, og de gangene den ble brukt var det som regel av oss. Derfor ble de enige om å selge den, og vi ble de heldige som nå har fått oss en utrolig stor, kjempe fin og nesten ny jacuzzi. Gleder meg som en liten unge til å få prøve denne i løpet av uken, den kommer uten tvil til å bli flittig brukt, hvert fall i vinter når snøen begynner å legge seg. Det eneste som gjenstår er å få den flyttet fra hengeren og opp på terassen. Vi har derfor samlet troppene i kveld, og klokken syv blir beistet bært opp. Tror pappa snakket om at den veide rundt 350kg, men er vi nok folk blir det ikke så altfor tungt på hver. Ønsk oss lykke til da! Krysser fingrene for at vi får den opp i samme stand som den er nå, men også at alle som er med å løfte går derfra like hele.


Motivasjon inspo

Det er ikke til å legge skjul på at ALLE sliter med motivasjonen fra tid til annen, og alle finner sine måter å få den tilbake igjen på. For min del hjelper det veldig med inspirasjonsbilder og da spesielt sitater. Tenkte derfor å dele et par stykker med dere, for husk at man blir aldri bedre, sterkere, raskere eller sunnere om man bare sitter hjemme og venter på at motivasjonen av en eller annen grunn skal komme tilbake av seg selv. Har man først klart å presse seg til å starte vil man fort merke fremgang, og det er besten den beste motivasjonen av alle, det å se sin egen kropp forrandre seg, det å se en lavere tid på stoppeklokka, et høyere tall på målebånde eller et høyere antall kilo på stanga. Så folkens, kom dere ut å tren! Det er syv dager i uken, men ingen av dem er "someday".


Favoritt quotes


Summer inspiration

Var ute før i dag der jeg blant annet tok noen bilder, og samtidig testet ut filmingen på kameraet mitt. Da jeg etterpå så gjennom filmene (og bildene) kom jeg til å tenke på at jeg kunne prøve meg på en liten sommervideo. Dersom dere trenger å få litt sommerfølelse eller inspirasjon, er det bare å trykke på play❤

Tok også dette bildet av myren et par hundre meter bortenfor huset vårt. Her har vi forresten flere ganger sett hjort om morgenen!


Trykk på tannhjulet nede til høyre, og bytt til 720p for bedre kvalitet

Jeg er ikke verdens flinkeste til å lage videoer, og dette var kun noen klipp jeg satte sammen full fart. Så ikke døm meg, haha :-D


Girl on fire

Ble inspirert av denne sangen Girl on Fire av Alicia Keys, og redigerte derfor bildet over på en litt annerledes måte. Hva synes du?


Before I die #3

1. Have a warderobe I actually like

Noen som kjenner seg igjen? Man kjøper masse klær man synes er pene, men de passer egentlig ikke sammen, så alt blir bare et eneste stort rot.

2. Write a letter to myself and open it in 10 years

Dette skal jeg definitivt gjøre en gang. Kanskje nå med engang? Tenk hvor gøy å åpne et brev man skrev til seg selv for mange år siden, må være så utrolig spennende.

3. Watch the sunset with someone I love

Ett ord; Romantiiisk!

4. Cliff jump

Jeg elsker høyde, jeg elsker vann og sist men ikke minst jeg elsker å fly fort gjennom lufta. Har lyst til å hoppe fra klipper, hoppe i fallskjerm, strikkhopp, ja egentlig alt som har med høyder å gjøre, haha.

 

Kunne du tenkt deg noe av det samme?


Before I die #21. Make 2013 better than 2012

2012 var for meg ett utrolig bra år hvor jeg opplevde så sinnsykt mye, men det var såklart også nedturer. Man får det ikke morsomere enn man gjør det til selv. Derfor skal 2013 bli enda bedre enn hva 2012 var, om det da er mulig?

2. Have a perfect wedding

Alle jenters drøm. Hvem ønsker seg vel ikke drømmebryllupet? Dette tror jeg er noe nesten alle jenter og kvinner der ute planlegger når de er små. Nemlig hvordan de skal få et perfekt bryllup med den perfekte ektefelle.

3. Dancing in the rain

Når det er litt varmere i været enn det er nå da såklart. Må være verdens deiligste følelse, man kjenner virkelig at man lever, haha. Merkelig det der, men det kan ikke beskrives, må oppleves!

4. Design my own dream house

Tenk så gøy å kunne designe sitt eget drømmehus. Det er virkelig nor jeg har lyst å gjøre før jeg dør. Da blir også huset enda mer personlig også, det er ikke bare en bygning, men det ligger masse tenking, arbeid, grubling og filosofering bak.

5. Be happy 

Lev hver dag som om det skulle være din siste. Alt blir mye bedre om man bare er positiv og glad! Prøv selv.


Lottomillionærer er ikkje som andre millionærer

Lottomillionærar er ikkje som andre millionærar seie dei i reklamen på tv. Kva meina dei med det? Det er vel ikkje nokon form for forskjell i utsjånaden. Eller er det? Oppførselen då, er det nokre forskjellar der? Eg vil våge å påstå at jo, det er forskjellar. Både på utsjånad og oppførsel. Både eigendom og kler. Eg vil påstå at det er forskjellar på alle mulige måtar, på alle mulige arenaer. Er du einig i det?

Kva er forskjellen på vanlege millionærar ? dei som alltid har vore rike, dei som alltid har fått alt dei peika på, dei som har vekst opp med tenerar og bankkort ? og lottomillionærar. Lottomillionærane har ein gong vore som oss andre. Dei er det kanskje enda? Livet deira har blitt forandra på sekundar, dei har vunne i lotto. Både på innsida og utsida er dei fortsatt som oss andre, det einaste som er endra er beløpet på bankkontoen deira. Dei har eit anna tal enn kva dei fleste av oss andre, dei har nokre nullar meir, men gjer det dei annleis?


Millionærar, kjendisar, dei rike og kjente, har mykje meir pengar enn dei fleste kan drømma om. Mesteparten av dei har også alltid hatt det, dei har vekst opp slik. Når me tenkjar oss prototypen til ein millionær, kjem det ofte opp ord som egoistisk, sjølvsentrert, bortskjemt og overlegen. Me bind ein heil mengde negative ord med dei rike menneska. Kanskje gjer me det fordi me er misunnelige? Me vil alle vera som dei rike, me vil kle oss i kler til tusenvis av kroner, me vil eiga eit stort hus med basseng og eigen gartnar, me vil gå til frisøren å fikse håret kvar einaste dag og me vil ha eigen sminkør heime i stuva. Det er dette me vil. Me er misunnelege på dei rike. Derfor spill me lotto.

Kvar veke er det eit nytt vesen som blir lottomillionær. Kvar veke er det enda ein me ska vere misunneleg på. Enda ein som får fullt opp kontoen med uendeleg mange nullar på slutten av talet. Lottomillionærar er ikkje som andre millionærar. Lottomillionærar blir plutseleg rike, dei oppnår plutselig noko dei aldri hadde trudd, dei er blitt millionærar. Lottomillionærar. Dei driv ikkje rundt i limousin, reis med privatflyet sitt til Hawaii anna kvar veka eller kjøp kjolar til titalstusenar av den grunn. Nei, på innsida er dei fortsatt eit heilt vanleg menneske. Dei er fornuftige og normale. Dei blir ikkje overlegne. Nettopp fordi dei ikkje er som andre millionærar. Er det det dei prøv å få frem i reklamen? At dersom me vinn får me pengane, men me slepp den ufordragelege veremåten til millionærar flest.


Eg nemnde så vidt i innleiinga at det også er mogleg å sjå på ein person om han eller ho er millionær eller lottomillionær. Det står eg framleis fast på. Ein lottomillionær er som oss andre på innsida sa eg også, og eg trur det er mykje det same når det gjeld utsida. Me har alle sett korleis millionærane flottar seg på den raude lauparen, dei valsar rundt der med fuskepels og designarsko. Dei har longe glitrande kjolar, og utringingar på størrelse med Marianegropa. Ein lottomillionær endrar som oftast ikkje klesstil over natta, og er dermed som oss andre. Lottomillionæren shoppar framleis på BikBok, Vero Moda og andre kjedebutikkar, mens millionæren aldri ville satt sin fot i ein slik butikk. Forskjellane på lottomillionærar og andre millionærar er mange, det einaste dei faktisk har til felles er pengane.

Kvar laurdag sit det ein heil mengde håpefulle menneska klistra framfor tv skjermen, og håpar at dei skal bli den neste. Dei veit alle at sjansen er like stor som dersom man kaster ein ball ut av vindauget på toget mellom Trondheim og Oslo, for så å treff ei bøtte som står vilkårlig plassert. Likevel spelar dei lotto. Veke etter veke. Dette visar bare kor stort ønske om å bli lottomillionær eigentleg er. Og sidan det er så mange menneska som har lyst, er det vel ikkje så negativt å være millionær som vi vil ha det til? Kanskje millionærane er glade, sprudlande og omtenksame likevel? Nei. Det er enkelt og greitt stor forskjell på millionærar og lottomillionærar. Millionærane er overlegne, og lottomillionærane overlykkelege. Dersom dette ikkje stemmer har i alle fall reklameprodusentane gjort ein fantastisk god jobb med å framstill lottomillionærane på ein positiv måte.

Utsjånad og oppførsel er to ting som ikkje ein gong kan samanliknas mellom millionærane og lottomillionærane. Dette kjem godt fram i utsegne ?Lottomillionærar er ikkje som andre millionærar?. Du kan fint klare å skil ut ein millionær frå ein mengde normale menneska, men du får eit større problem dersom du skal skil ut ein lottomillionær. Kanskje kan du klare det på utstrålinga. Lottomillionæren smilar, glisar og strålar kanskje meir enn dei andre? Det einaste eg prøv å sei er at det er større forskjell på lottomillionærar og andre millionærar, enn det er på lottomillionærar og vanlege menneskar.

 

// Bildene er hentet fra weheartit // Sidemålstentamen 22.04.13 Linn Therese //

Hva synes du? Leste du hele?


Before I die #1

Det er så mange ting jeg ønsker å gjøre før jeg dør, derfor tenkte jeg å poste et slikt innlegg som dette hver lørdag med fem ting jeg har lyst til å gjøre før jeg dør. Kommer til å ha et hovedbilde, og fire litt mindre. Hovedbildet er da det som betyr mest for meg. Synes dere dette høres ut som en god plan?

1. Find a cure for cancer

Dette ble hovedbildet denne gangen rett og slett fordi kreft er noe av det verste som finnes. Det er så urettferdig, og rammer omtrent alltid de som fortjener det minst. Er det noe jeg har lyst å gjør før jeg dør så er det definitivt å finne en kur mot kreft.

2. Grow old with someone I love

Kjærlighet mellom gamle mennesker må være noe av det søteste jeg ser. Det er beundringsverdig at to mennesker har klart å holde sammen hele livet, og det er noe jeg selv også ønsker å oppleve.

3. Shop in New York

Jeg elsker å shoppe, og å få oppleve noe slikt i New York er kun en drøm, men en gang før jeg dør skal jeg dra til New York på shopping.

4. Learn how to surf

Synes det ser så gøy ut å kunne surfe. Jeg har prøvd å stå på seilbrett, men det blir ikke helt det samme. En gang skal jeg lære meg å surfe! Det er helt sikkert.

5. Own a beach house 

Elsker sommer og sol, å eie et eget hus i et varmt land ved stranden er enda en drøm som en gang vil gå i oppfyllelse.

 

Hva synes du om slike innlegg? Er det noen av disse tingene du selv ønsker å gjøre før du dør?


Gode sitater - inspirasjon

Hva passer vel bedre enn å komme med noen inspirerende sitater når man er på treningsleir. De danske elevene som går her har hengt opp gode sitater på veggene. Tenkte å dele noen av de beste med dere, og hvem vet, kanskje blir du også inspirert. 

 

Kun døde fisk flyter med strømmen.


Winners never quit and quitters never win.


Vær den personen du har lyst til å møte.


Tro kan flytte berg.


Viljen til å ville ? skaper evnen til å kunne. 
 

Hvilket likte du best?


Sommer og sol!

Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli lei av kle meg med lag på lag, og å gå til skolen om morgenen i stummende mørke. Det hadde vært godt om det kom litt sol, varmere dager og blå himmel. Jeg liker vinteren også det er ikke det, men tiden mellom er utrolig lang. Elsker når byen er dekket av et hvitt teppe, når man kan gå på ski og skøyter og når man sitter inne med kakao, pledd og fyr i peisen. Men enda bedre er det med den litt varmere årstiden. Det jeg ikke klarer er høster og våren, de er så lange begge to, det skulle heller vært slik at de bare varte i et par uker, og så var det sommer (eller motsatt - vinter). Noen som er enige?

Satt sammen en liten kollasj med bilder fra sommeren min i fjor.


Flere enn meg som lengter etter sol og varme? Alle bildene er tatt sommeren 2012.


Inspirasjonsbilder - foto

Slik månen blir til kanskje?
Bildene er hentet fra storm.no.

Er dere like kreative som disse er når månen titter opp? 


Counting the days until summer

Kjenner sommeren nærmer seg, selv om det fortsatt er iiiiskaldt ute. Vi bestilte sydentur til sommerferien i dag, og til en forandring skal vi ha tidelig ferie. Vi pleier alltid å være de siste som reiser, og med en gang vi kommer hjem er det rett på skolen. Derfor liker jeg det mye bedre slik vi skal gjøre det i år. Vi reiser nemlig på mandag 24.juni, bare tre dager etter jeg har fått sommerferie. Vi skal være der i 16 dager, og når vi kommer hjem er det enda over en måned igjen før skolestart. Kunne ikke tenkt meg noe bedre enn det. Virkelig perfekt!

Forstår jo at mamma og pappa ikke liker det like godt som meg, i og med at de må begynne å jobbe igjen når kollegaene deres tar ferie. Men jeg har på følelsen av at dette blir tidenes sommer. Vil ikke avsløre hvor vi skal helt enda, men ut i fra bildene under, er det noen som klarer å gjette?


 

Har du planer for sommeren allerede?


Love is the best feeling

 Noen andre som er enige i at kjærlighet virkelig er det beste som finnes? Nå er det snart valentines day, har du en valentine


Just girly things


Hva synes du?


The freedom of summer

Gud som jeg savner sommeren nå! Sol og varme, Ja takk!

Train like a beast. Look like a beauty.Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits