En personlig hverdag

Gjennom hele min oppvekst har jeg alltid vært glad i å ta bilder, om så det er ute i naturen eller om det er av dyr eller mennesker. Å ta bilder er rett og slett noe jeg finner kjempe interresant, samtidig som det mange ganger er en fin måte å få utslipp av følelser på. Jeg for min del kan se tilbake på bilder å huske hvilket humør og hvilken situasjon jeg var i da det bildet ble tatt. Jeg har bladd tilbake å sett på noen av favorittbildene mine det siste året. Det er egentlig litt synd at jeg kun har dem her på bloggen. Mange ganger har jeg tenkt hvor fint det hadde vært å hengt favorittbildet opp på vegen i stua, på soverommet eller på kjøkken. Eller lage en kalender med favorittbildene i. Det gjorde jeg faktisk i 2012, og jeg husker hvor glad folk ble da de fikk en hjemmelaget kalender i julepresang. Bare det å ha egne fotografier rundt seg er jeg overbevist om at gjør noe med humøret. Hverdagen blir mye mer personlig, og man setter større pris på veggfotografier, kalendere, mobildeksler og nøkkelringer enn man hadde gjort om fotografen var ukjent og bildet ikke hadde en historie bak seg. Jeg har nemlig kommet over ei nettside som tilbyr trykking av fornevnte og mye annet. Sjekk den ut HER! Man sender inn sitt eget bilde og får dem tilbake i papirform. Man slipper å bla seg tilbake på en datamaskin for å se på bilder man har tatt tidligere, i tillegg blir hjemmet mer personlig, og består ikke bare av veggpynt og bilder kjøpt fra ikea. Jeg skal ihvertfall bli flinkere til å trykke fotografier som jeg blir fornøyd med, og som betyr noe for meg. Jeg skal få et personlig preg på rommet mitt, og huset mitt den dag jeg flytter ut. Jeg skal bli flinkere til å glede familiemedlemmer med personlige kort og hjemmelagde kalandere til jul og bursdager. Gjør det du også, jeg lover nesten at det vil påvirke humøret ditt i hverdagen.LIK INNLEGGET OM DU ER ENIG


A ghost in the middle

Jeg håper dere har hatt en like fin nyttårsfeiring som meg ♥ vi startet kvelden med kalkun rundt middagsbordet, og iskake til dessert. Videre så vi på både mr.bean, fleksnes og haisommer, før vi sendte opp en hel haug med raketter, batterier, fontener og diverse andre smellerier. Jeg tok bilder hele kvelden, og prøvde så godt jeg kunne å få et noenlunde bra nyttårsbilde. Føler ikke at jeg lyktes helt, men det får dere se mer av i morgen. Jeg har nemlig ikke sortert alle de bildene enda. Istedenfor tenkte jeg å dele disse stjerneskuddbildene, som jeg tok etterpå, med dere. Ser dere spøkelset i midten av sirkelen? 😉

Menneskets beste Kompis

God morgen ♥ I natt har jeg virkelig sovet som en stein! Kan ikke huske sist gang jeg sov så lenge og så godt uten å våkne en eneste gang i løpet av natten. I går kveld tok jeg noen bilder av Kompis, mormor og morfar sin lille chihuahua. Se hvor nydelig han er! Her var han også veldig rolig med tanke på at han var trøtt, dette gjorde det litt lettere å ta bilder av han enn det vanligvis er. Han hopper og spretter i ett sett, så å ta bilder av han er en tålmodighetsprøve i seg selv. Si gjerne din mening om bildene ♥v


Film fra Lanzarote

God kveld fininger ♥ En liten update før jeg finner senga. Kvelden har jeg brukt på å legge inn filmer og bilder fra Lanzarote turen. Jeg nevnte kort tidligere at jeg har filmet litt underveis gjennom hele uka, og skal nå sette dem sammen til en liten film. Regner med filmen kommer ut i morgen, så det er bare å glede seg!

Høyest i byen -for en gangs skyld

Nettopp kommet fra trening, og er dødssliten! Forteller dere mer om økta senere, nå tenkte jeg å dele noen bilder med dere. Noen bilder fra toppen av Haugesund! Deilig å for en gangs skyld være den høyeste i byen!

Hva synes du? Hvilket bilde likte du best?


Magisk høst 

Hva synes du? Har du et favorittbilde?


Ett bilde - to redigeringer

Da jeg redigerte disse bildene kom tanken til meg som lyn fra klar himmel -det er på tide med en ny kategori på bloggen. Jeg synes ofte det er vanskelig å velge hvordan jeg skal redigere de forskjellige bildene, nettopp av den grunn at jeg synes mange forskjellige ting er like fine. Som foreksempel med bildet under her, jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg liker det best med eller uten farger.

Her må dere hjelpe meg, med eller uten farger?
Og til dere som lurer på når innlegget om HTG kommer ut, så er det i kveld. Mest sannsynlig etter trening :-)


Nydelig norsk natur
Jeg får ikke redigert bildene av den grunn at fargene på skjermen på macen min ikke er helt som de skal, men likevel; hva synes du?


Høststemning og -farger

Tidelig ferdig på skolen i dag også, og sitter nå hos mormor og morfar og slapper av før det er tid for jobb. Har virkelig full timeplan i dag, og mye å gjøre i helgen også. Tok et par bilder på vei til byen i dag. Synes det er så gøy å ta høst bilder, spesielt om en liten måned da det er enda finere farger. Skal ikke se bort i fra at det kommer til å komme en del bilder da. Men tilbake til poenget, skal jobbe nå, og så skal jeg ha kjøretime rett over klokken 16. Skal etterpå rett på trening, før jeg må hjem igjen å øve på prøve til i morgen, pluss fullføre en matematikkinnlevering. Kan mildt sagt si at planen er full i dag, skal derfor bli deilig å slappe av i helga, inni mellom all lesingen. Er nemlig nødt til å lese på bilteorien på lørdagen og søndagen, da jeg skal ta førerprøven på bil mandag morgen.

Bildene fra photoshooten

For en liten måned siden var jeg model for én dag som jeg har fortalt nærmere her. Nå har jeg fått tilsendt alle bildene fra photoshooten, og tenkte jeg like gjerne kunne dele favorittene med dere.


Bildene fra shooten

For en opplevelsesrik og lang dag fylt med mange nye ting om mye venting. Vi møtte først opp på Maritim hotel der vi ventet nede i resepsjonen, etter å ha ventet der i drøye tyve minutter gikk vi opp. Der skrev sa vi hva vi het, fylte ut et skjema, og satt oss for å vente på å bli sminket. Da det endelig var vår tur fikk vi både gode tips og et helt annerledes ansikt enn vi er vandt til. Jeg synes sminken min var ganske fin, en anelse mørkere enn jeg pleier å gjøre selv, spesielt rundt øynene, men ellers var det ikke ekstremt stor forskjell. Videre vandret vi bort til en krok der det sto alle mulige slags hårtenger, staylingssprayer og neglelakker. Vi fikset oss selv, før vi satte oss ned for å vente på fotografen. Hun kom etter ikke så altfor lang tid, og selve shooten tok omtrent 20 minutter. Vi fikk velge mellom hele 120 bilder, men da prisene var litt vel drøye plukket vi ut fem stykker. Hva synes du om bildene? Har du en favoritt?


VideobloggGod morgen! Jeg holder nå på å lage videoblogg, den er litt annerledes enn de jeg har hatt tidligere. Sier ikke mer enda, dere får bara vente i spenning. Følg gjerne med på facebooksiden min, her, da videoen kommer til å bli lagt ut der først.


Jordas fineste by

Stolpestad Camping


Ting jeg kan -på video

Så gøy å se så mange deltagere i konkurransen, husk at den siste kommentaren også vinner. 

I kveld har prøvd meg på noe jeg synes ble ganske stilig, definitivt vellykket. Jeg har filmet ting jeg kan. Nå er spørsmålet kan du det også?😉

Husk å sette på 720px


Svar på spørrerunden

Fikk litt problemer med videoen i går kveld ser jeg, men det skal være fikset nå. Her er svarene, og dersom dere har flere spørsmål så still dem i kommentarfeltet under så har vi dem samlet på en plass.

Husk å ta på 720px

 


Bulgarsk solnedgang

Tok bilder på flyplassen i går av solnedgangen, og gjett hva, alle bildene under er tatt gjennom ett nettinggjerde! Hvem hadde trodd det?
Hva synes du om bildene?


Parasailing og retro foto

Parasailing

Retro art foto

 Hva synes du?


I never get tired of the blue sky

Tok dette bildet da jeg lå på solsenga på stranda i går, synes himmelen var så stilig!

 

 

Hva synes du?


Solnedgang fra danskebåten 

Hva synes du?


Raindrops


Hva synes du?


Prøvebilder

Nå har jeg nettopp vært ute i hagen og prøvd det nye kameraet mitt, og jeg er så fornøyd. Tok noen raske bilder rundt i hagen, og har sett igjennom dem. Akkurat nå regner det ute, og jeg gleder meg derfor til å gå ut etterpå da dråpende henger på plantene og knipse videre. I mellomtiden kan dere se de jeg har tatt til nå. 
Hva synes du?


My baby has arrived

ENDELIG kom min lille (store) nye beibi i posten. Har ventet siden fredag, men jeg lover dere, det føles som en evighet. Elsker det allerede, selv om jeg ikke får tatt noen bilder enda. Det er nemlig et annet minnekort, såkalt compact flash eller cf. Noen av dere som har kunnskaper innen dette? Mottar tips med stor takknemlighet, både om minnekortet og kamera generelt. Det er canon EOS 7D forresten! :-D
Roses are red..

Tenkte jeg skulle prøve meg på noen dråpe bilder i dag, og rosen ble motivet. Det er første gang jeg prøver å ta slike bilder som dette, men definitivt ikke siste. Gleder meg til jeg får mitt eget kamera å prøve dette med. Resultatet ble ikke like bra som jeg ønsket, men da kan det bare gå en vei videre. Er det noen av dere som har prøvd dette før som eventuelt har noen tips til meg?

Hva synes du?


A taste of summer

Hva synes du?


Tips: hvordan sveve på bilder

Du trenger:

♥ Kamerastativ

♥ Krakk/noe du kan stå på eller en person som kan fly deg.

 Du gjør:

 ♥ Velg deg en bakgrunn for bildene, altså bestem deg for plassen du vil ta dem på. Det må være en plass bakgrunnen står stille, altså en motorvei er ingen god idé.

♥ Sett kamerastativet opp på en plass der det står helt stille. For å få det ekstra nøyaktig bør du også bruke fjernkontroll når du tar bildene, slik at kameras stilling ikke endres.

♥ Ta bilde av bare bakgrunnen. Gjerne ta to-tre stykk tilfelle du finner noen småfeil på dem når du legger dem på dataen.

♥ Nå er det ekstremt viktig at du ikke rører kamera. Du skal ta med deg krakken/personen, og ikke endre noenting av bakgrunnen. Sett krakken der du vil, still deg oppå, og vær kreativ. Kun fantasien setter grensene, finn på de rareste ting! Jo mer kreativ du er, dess bedre blir resultatet. 

♥ Legg bildene inn på dataen. Det du gjør nå er rett og slett å legge bildene på hverandre, og hviske ut krakken eller personen som flyr deg på det ene bildet. Da er det kun du som er igjen, og det får en magisk effekt. Om man er flink og nøyaktig ser resutatet utrolig virkelig ut.


Helt uredigerte bilder. Bakgrunn til høyre, og med det andre bildet til venstre. Legg dem oppå hverandre, hvisk vekk krakken, og resultatet blir slik:Du trenger heller ikke ha noen fansy redigeringsprogram. Jeg bruker pixlr.com/express, som er 100% gratis, og utrolig bra. På det programmet laster du først opp bakgrunnen. Bruker "add image" til og legge på det bildet med den svevende personen på. Og deretter bruker du "history brush" til å fjerne krakken.


 


I believe I can fly

 

Hva synes du?


Rest In Peace

Beklager mangelen med blogging den siste tiden. Jeg har nemlig klart å gjøre det store i dag. Mitt kjære, elskede kamera som jeg har hatt siden november 2009 steg i dag opp til himmelen.

Jeg fant nemlig ut at et speilreflekskamera og saltvann ikke går så godt i lag. Jeg skulle ta bilder nede ved stranda, og da jeg skulle feste kamera på stativet glapp jeg det. Kamera fikk kun en dukkert på et tusende dels sekund, men det var dessverre nok. Fra kamera var i hånda mi til det datt i sjøen før det kom tilbake til hånda mi gikk det tusen tanker gjennom hode mitt.

Det første jeg tenkte var et titalls flotte gloser, så gikk det opp for meg at dette faktisk hadde skjedd. Da kom det et sitat som fortalte meg at de første sekundene er avgjørende. Jeg dro alt fra hverandre i en sinnsyk fart, og fikk lagt minnekortet, batteriet, objektivet og selve kamerahuset hver for seg i sola på en stein. Jeg tok av meg t-sjorte og prøvde så godt jeg kunne å tørke av vanndråper både på og inni selve huset og objektivet.
Dess flere sekunder det gikk, jo sikrere ble jeg på at dette var umulig. Kameraet mitt falt i saltvannet. Samme om jeg får ut alt vannet (noe jeg ikke fikk til uansett) ville det fortsatt ligge salt igjen.

Nå er jeg i gang med sparingen til et nytt kamera. Jeg har lenge ønsket meg en nyere modell, men at det skulle skje nå hadde jeg ikke forutsett. Men nå får jeg bare sette i gang med sparingen, for jeg har ikke lenger noe valg.


Røde ufoer
Colorful sky


Like barn leker best

Pappa og hans kompis, Dan Magne, som leker seg med dragen i vinden. 

 


Elvis kom på besøk

 

Seeee denne søte vennen vår som kom på besøk!! Lillesøster døpte den Elvis.


Flowerpower 

Hva synes du? Har du en favoritt?


Universets nydligste plass

Har jeg nevnt at dette er den fineste plassen på jord? Åå drømte meg skikkelig vekk da jeg så dette ved strandkanten. Er så nydelig!
Hva synes du om bildene?


Swans in the sunset

Som jeg sa tidligere, tok jeg noen bilder på vei hjem fra trening i dag, og tenkte jeg kunne dele dem med dere. Synes svanene gjorde en utrolig god jobb som modeller, noe som er ytterst uvanlig. Det pleier alltid å være slik at når jeg skal ta dyrebilder har dyrene bestemt seg for å være så ufotogene som mulig. Men akkurat i dag var svanene kjempe flinke til å samarbeide!Hva synes du om bildene? Har du en favoritt?


Fly me to the moon

Hva synes du om bildene?


Dråper i bevegelse

Etter å ha skrevet litt om fotografering i forrige innlegg, ble jeg inspirert til å ta noen bilder til. Satt lenge og eksperimenterte med bakgrunner, farge på væsken, hvordan jeg best skulle få frem dråpene og selvfølgelig kamera innstillingene. Fornøyd med resultatet, men tror det hadde blitt enda bedre dersom jeg hadde hatt en mørk væske istedefor en gul. Kanskje jeg skal prøve med kaffe neste gang?

Hva synes du om bildene?


Påskebilder

Hva synes du om bildene?


I kofferten min - video

Nå er jeg endelig ferdig å pakke, så dermed tar jeg kvelden. For dere som er interreserte i hva jeg tar med meg på treningsleir, har jeg laget en video fra når jeg pakket. Håper den faller i smak! 

Hva synes du?


Anbefaling - Blink mints

Fikk hjem fire forskjellige smaker av blink mints i posten i dag. Smakene jeg skulle teste ut var lakris, solbær, grønt eple og cola. Alle de tre første finner du i butikkene den dag i dag, og cola kommer snart ut den også! De oppbevares i små smarte bokser med utrolig tøft design, og de er sukkerfrie. Jeg har smakt alle sammen, og har en klar mening om hvilke jeg syntes var best og hvilke som ikke var fullt så gode. For å få en mer helhetlig vurdering har jeg også latt de i familien min prøve, og gi deres syn på hva som var bra og ikke bra.Noe vi alle var enige om var at cola (den nye smaken) var den definitivt beste. Den fikk toppkarakterer av alle! Smakte virkelig himmelsk, og er til å anbefale på det sterkeste. Den boksen er allerede tom, haha.

Lakrisen var det blandede meninger om. Det var ikke min favoritt, faktisk var det den som kom på siste plass syntes jeg, men det kan kanskje ha noe med at jeg ikke liker lakris? Hos søsteren min falt den hvertfall veldig i smak, hun gav den terningkast 5. 

Solbær og grønt eple smakte også veldig godt, og kom på en delt andre plass, bak cola men foran lakris. Disse var omtrent like gode, og langt i fra det verste jeg har smakt. Vil gi dem en sterk firer begge to.

Blink mints kommer i langt flere smaker enn disse fire, og for å se alle smakene eller lese mer om dem trykk her.

 

Har du smakt noen av dem?

//Sponset produkt, men 100% ærlige meninger.


Winter wonderland

Jeg var tidelig ferdig på skolen i dag, derfor bruke jeg gåturen hjem effektivt ved å ta noen bilder. Elsker slike vinter naturbilder!

Hva synes du?


Space is the breath of art

Skulle ut for å ta noen bilder av månen i kveld, men jeg brukte for lang tid, og da jeg først kom ut var månen gått ned. Da bestemte jeg meg heller for å ta noen stjernebilder. Noe av det fineste som finnes må være en stjernehimmel. Jeg har alltid interresert meg for universet, og kunne ha ligget i mange timer ute å bare sett opp på nattehimmelen. Har takvindu på rommet mitt, og det er ikke sjeldent jeg har ligget i senga å sett ut i det store og ukjente når jeg ikke får sove. Det er så spennende, så stort, litt skremmende men mest av alt bare utrolig nydelig.Hva synes du om bildene? Liker du universet like mye som meg?


Mammas reaksjon - video

Nå har jeg ENDELIG(!) etter mye prøving, har sittet i mange timer i dag og prøvd å få videoen inn på macen, men uten hell. Det endte med at jeg måtte ned på den eldgamle pcen til mormor og morfar, å legge klippet inn der. Etterpå skulle jeg sende den til meg selv på epost for å få den på macen, men så hadde den en maksgrense på 25MB. Da ble jeg nødt til å bruke en minnepinne fra pcen til macen. Jeg fikk endelig filmen inn på macen, men kunne ikke åpne den i noen av programmene. Lastet den da opp på youtube, uredigert, noe som tok ikke mindre enn 81 minutter!!! Fikk redigert den på youtube, og endelig, her er den! Håper dere liker den, og det ble redigert slik jeg ønsket, men det var det beste jeg fikk til når jeg måtte redigere den inne på youtube.com. 

For dere som ikke vet hva dette handler om, så overrasket jeg altså mine kjære foreldre. Jeg kjøpte meg en sovesofa, og satte den opp på rommet mitt uten at de visste noe. Dere kan lese mer om det i DETTE innlegget.

Hahah, må bare le hver gang mellom 0.38-0.50 og 1.55-2.10!

Hva synes du?


Rommet mitt - video

Etter mye om og men har jeg nå endelig fått ut videoen. Filmen ble filmet med mobilkamera, derfor er det ikke verdens beste kvalitet. Når jeg en gang i fremtiden kjøper meg et nytt speilreflekskamera skal jeg passe på å kjøpe et jeg kan filme med også. Men her kommer altså videoen. Håper dere liker den.

Ble nødt til å fjerne lyden, så dere kan bare sette på litt god musikk i bakgrunnen selv!

 

Hva synes du?


Videoblogg?

Det er noen av dere som har spurt etter videoblogg, tenkte jeg kunne oppfylle det ønske. Men jeg trenger litt hjelp. Hva skal videoen gå ut på? Kom med tips, da blir jeg kjempe glad!

Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits