Legg fordommene igjen hjemme, og prøv du også!

Dette innlegget er en kopi fra http://vektlofterjenta.com, det er kun midlertidig, så for å følge meg videre må du legge til DENNE adresssen som bokmerke, eller i favoritter. Itillegg kan du like facebooksiden her, slik at du for opp varsler hver gang et nytt innlegg blir publisert.

Det er ingen hemmelighet at det finnes utrolig mange fordommer mot en så fantastisk idrett som vektløfting. Her i Norge er idretten altfor lite utbredt, og et av mine største ønsker for fremtiden er at vektløfting blir like populært blant unge og i media som fotball er den dag i dag. Når jeg ? som den 18 år gamle jenta jeg er ? sier jeg driver med vektløfting har jeg opp gjennom årene fått utrolig mange forskjellige reaksjoner. Jeg har blitt møtt med fordomsfulle blikk, og flere har også sagt direkte til meg at jeg umulig kan være noe god når jeg er så liten. Det irriterer meg grenseløst at voksne, modne mennesker her i dette landet vårt tror at man må være mann, veie minst 160kg og spise dop til alle dagens måltider for å bli en god vektløfter. Jeg er 18 år, 69kg, jeg er jente ? og jeg er god i vektløfting! Jeg har så langt gjennom mine åtte år med konkurrering i denne idretten tatt hele 33 norgesrekorder, jeg har to sølv og ett gull fra nordisk mesterskap, en ellevte plass fra ungdoms EM og et hav av NM gull. Alt dette til tross for at jeg er jente!

Jeg oppfordrer alle dere der ute til å i det minste prøve vektløfting én gang. Idretten er utrolig skadeforebyggende ? selv om mytene sier noe annet ? det er en idrett som gjør deg hurtig, spenstig, smidig og ikke minst sterk. Vektløfting passer for alle, det er ingen som er mer fortrukne enn andre. Både jenter og gutter i alle former og fasonger er velkomne til å prøve ut vektløfting. Gutter, ta gjerne med dere en kompis eller to dersom dere synes det er pinlig å komme alene. Jenter, dere vil ikke få muskler som en bodybuilder uten å trene dønn seriøst, spise rett og trene hardt i månedsvis ? om ikke år.

Legg igjen fordommene hjemme, og ta deg en tur til nærmeste vektløfterklubb. I de aller fleste ? om ikke alle? ? klubber er det en trener som vil guide dere med teknikken. Det er altså ikke et treningsstudio, men et vektløfterlokale. Stor forskjell! Møt opp, og delta på ei treningsøkt. Spesielt dere jenter, vi trenger alle jenter vi kan få. Vi skal vise gutta at til slutt er det vi som er de sterkeste!Her finner dere en oversikt over alle landets klubber og deres kontaktperson og beliggenhet.


5 kommentarer


camilovesalmosteverything
Synes du er kjempe flink:)

STÅ PÅ!!!
31.01.2014, 18:38
fitcouple
Vær stolt av den du er uannsett hva andre måtte si om deg!! Du er kjempe flink!!
31.01.2014, 18:40
Julieeee
<3
31.01.2014, 20:16
MAFIE
Fortsett sånn som du gjør, og stå på! <3 Det er kult!
31.01.2014, 20:50
Karoline Pettersen
Er helt enig med deg! Finnes supermange fordommer mot vektløfting. Jeg løfter ikke vekter på den måten du gjør og stiller heller ikke til konkurranser i vektløfting men det er fortsatt mange som sier jeg ikke må bli så altfor muskuløs og at jeg kommer til å bli seende ut som en mann om jeg løfter mer, men de kommentarene bryr jeg meg ikke om. Jeg løfter vekter for å bli sterkere og få en sunnere kropp, og jeg elsker det og følelsen av å løfte tungt er helt fantastisk! Stå på videre du, du kommer til å nå langt! :))
01.02.2014, 14:19

Linn Therese
Jeg er ei jente på 18år fra Haugesund. Jeg elsker trening, og har drevet med vektløfting i over 7 år. Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Alle henvendelser kan sendes til: Linn_Therese_Dagsland@hotmail.com

Kategorier


heart    heart    heart

ArkivInstagramAnnonserDesign


hits